Scudo Sports

GYES kösele seleler hakkında bilgi sahibi olanlar

@wolverin kusura bakma tam tersini söylemişim😁😁😁. Gyes geriye daha fazla gidebilir. Sele rayı daha uzun. Selenin önüne doğru gelirken sele demiri daralma yapmıyor. Ama brooks daraldığı için daha az hareket alanı olmakta.

Scudo
Brooks daha rahat bana göre. Gyesi görsel olarak seviyorum. Uzun sürüş yapmıyorum onunla.
@wolverin kardeşim Brooks 8 cm, gyes 9,5 cm ölçtüm. Gyes 1.5 cm daha fazla geriye gider gibi görünmekde. Ama bence sele diz ayarını yaptıysan gidon boğazını değiştirmek daha doğru olur. Dizine göre selenin daha geriye gitmesi gerekiyorsa gyesi o zaman düşünebilirsin.

Son düzenleme:
@samet42 anladım çok teşekkür ederim
@HakanAydn evet onu ölçtüm, şarkülleyince diz kapağı pedal miline göre ileride kalıyor, o yüzden gidon boğazını uzatsam da basış açısı değişmeyecek, şimdi gyes 6 mı 15 mi alayım ona bakıyorum.

@wolverin hocam @Süper Dede nin dediği gibi sanki o kadro size küçük, o kadroyu değiştirmiş.
bence ne yapın; 3-5 farklı sele deneyin eşten dosttan, standart selelerde ray uzunluğu daha fazla malum. eğer içlerinden birinde ölçünüz tutuyorsa, şeklen ona benzeyen artık gyes, SR, ne denk geliyorsa onu alın. bu işte önceden yapılan matematik tutmayabilir, oturup denemelisiniz sanki..

• Beğen
Tepkiler: wolverin
Bende gyes sele deneyimimi anlatmak isterim gs-08 kullanıcısıyım 1 yıldır.

(Aç gereksiz eski selelerim parantezi)
Bu seleden önce etrafta çok gördüğümden ve merak ettiğimden Sportourer Zoo almıştım, Allah o sportourer firmasının çok net bir şekilde belasını vermeli bence. Kullandığım selelerden bazıları şöyle; selle royal lookin, San marco yol selesi (modelini hatırlamıyorum), titanyum borulu prologo yol selesi, pro condor yol selesi. Aralarında bisiklet üstünde gelen markasız selelerden bile daha çok nefret ettiğim sele Zoo oldu. Jel sele muhabbetini en güzel selle royal yapıyor bu çok net. Kullandıkları en dış katmanda sürtünmeyi önler derecede. Zoo şekil itibariyle zaten rahat ettirmekten uzak olmakla birlikte jel kısmı hiçbir işe yaramıyor, ağır, dış kaplaması da korkunç bir ısınma ve sürtünme yapıyor. Pişik olmayı seven insanlar için belki önerilebilir olabilir sportourer. o_O
(Kapa gereksiz eski selelerim parantezi)

Gyes' in diğer selelerini kullanmadım ama bu yaylı olan sportourer' dan sonra bana rolls royce hissi yaşattı :koptum:. Derinin sert olması hakkında burada söylenen şeylerin altına imzamı atarım ama sertlik bu sele de rahatsızlık yaşatmıyor. İlk kilometrelerden itibaren rahat ettirdi bu sele beni. Deri esnemese bile yaylar esniyor. Sürtünme neredeyse yok. İlk geldiğinde vazelin, ikinci geldiğinde organik ayvacık zeytin yağı ile yağladım :komik: zeytin yağı da iş görüyor kötü bir yanını görmedim çok samimiyim bu konuda :) Gerginliğin bir diğer sebebi bence derinin baya gergin gelmesi. Bunu ben geç farkettim ve baya gevşettim seleyi. Çok sık yağlama yapınca belki biraz daha yumuşar ama çok da gerek olduğunu düşünmüyorum gs-08 özelinde.

Özetle. Ağırlık takıntısı olmayan yol, gravel, cyclocros (yani nispeten dik sürüşü olan) bisikletler harici kesinlikle öneririm gs-08 seleyi.

Gyes den para alsam anca bu kadar olumlu yazardım. Gyes canım sponsorluk anlaşması yapabiliriz seni cici koniçiva. 😍

Yakında yol bisikletine geçmeyi planlıyorum. O zaman da gs-06 alacağım bakalım. Onunla ilgili de incelemelerimi yazarım ilerde.

@Sinanthewhite Sportourer Zoo banada Brooks aldırtan sele..Öncesinde başka bir ST daha olmuştu, daha tura yönelik ve fena değildi ama zoo, suya götürür susuz getirir..Sözde jel...
Ayvacık zeytinyağı yerine Köyceğiz Balı olmaz mı? 😁

Rahat bir sele arıyorum bende ağırlık takıntım yok sizce şehir bisikletinde kullanmak üzere g eyes alınır mı,hangi modeli?Selamlar..

@5ef
sorunun cevabı 3 mesaj önce cevaplanmış bak.

@Sinanthewhite sinan hocam onu okudum elbette..Fakat farklı daha uygun modeli var mı yok mu bilemediğim için genel olarak en f/p hangisi diyerekten konuya cevap yazdım. Evet sizler kadar aktif değiliz ve sizler kadar okuyamıyoruz devamlı aynı soruları soruyoruz bu bizim önceliklerimizin farklı olmasından ötürü olduğunun bilincindeyim,yardımcı olduğun için teşekkürler.

@Sinanthewhite öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. GS 08 tarzı seleyi ilk başlarda düşündüm fakat, kasis, çukur ve benzeri yerlerde bisikletin üstünden atacağını ya da hakimiyeti kaybettireceğini düşündüğüm için almadım. Diğer taraftan düşünüyorum, önde amortisör var arkada yok bazen oturak çok sert vuruyor, örneğin arazide, denemeli miydim acaba diyorum.
Not: Şu an brooks b17 kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Sayın @5ef , rahat sele diye aratırsanız burada Brookstan hariç kamuoyu oluşturmuş bir modele rastlayamazsınız. Hadi muadili gyes i de (kullanmadım, yorumlardan biliyorum) dahil edelim. Zira genel kanı selelerin zaten rahat olamayacağı yönünde. 10 ayda 5-6 sele , kılıflı kılıfsız denedim, cidden şuan kullandığım Brooks da dahil 4x4 lük sele yok. Kalça kaslarının sertleşmesi, sizin o bölgenizin bu tip oturuşa alışması esasen önemli olan.. Ama brooks ve gyes şekil alabildikleri için 2 iyi alternatif. Jel selede bakabilirsiniz ama şekil değiştirmezler, işiniz şansa kalır..

@wolverin hocam bunlar otomobil süspansiyonu değil sizi üstünden nasıl atsın :) üstünden atma dengeyi kaybetme gibi bişey yaşatması mümkün değil öyle söyleyeyim size. Ben 95 kiloyum en fazla bi kaç cm esniyor yaylar. yayları tamamn sıkıştıracak kadar bir kuvvet gelse bile geri sekmesi öyle şiddetli olmuyor. Çekinceniz buysa hiç düşünmeden alabilirsiniz bu seleyi.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Ben bu seleyi -Gs 06 yol selesini- ne gömdüydüm ama, pamuk bile tıkadıydım. :ssrtcbya:
Ağabeylerin ağabeyi @Süper Dede Mümtaz Ağabeyimin tavsiyesi ile gergi ayarını iyiceme gevşettim.Sanki düzelecek gibi.Umut bu topraklara geri döndü.

Haluk bey ben gyes Sele kullanıyorum bu selenin somun işi nasıl oluyor ön taraftaki ne işe yarıyor arka taraftaki ne işe yarıyor benim bisiklet den de çatır çutur sesler gelmeye başladı ön taraftaki alyan girişi sağa mı sola mı çeviricem arkadaki ni ne tarafa çeviricem çözemedim detaylı anlatırsanız çok sevinirim benimki yaysız olan model

Geri