Scudo Sports

GYES kösele seleler hakkında bilgi sahibi olanlar

1000 kmyi geçtim.Değişen hiç birşey yok.
Ama her şeyin iyi tarafından bakıyorum ,yılbaşı ağacı almama gerek kalmadı.Bu Gyesı kullanırım sonuçta ikisi de tahta.

Scudo
@hakanarif
Brooks B17 ve Brooks B67 'nin muadili olan Gyes larda sıkıntı yok gibi.Sizinki de B67' nin benzeri olduğundan sıkıntı yaşamıyorsunuz.
Sorun benim kullandığım Brooks Swallow'un muadili olan Gyes Gs 06 da diye düşünüyorum.

Brooks B17 muadili olanla model ile Brooks B17 arasındaki fiyat farkı uçurumu swallow muadili ile swallow arasındaki fiyat uçurumundan az. Ben bu yüzden ikinci el bir brooks b17 almıştım. Gyes GS06 modeli de bir ay kadar kullandım ancak anlattığınız tüm sıkıntıları süre de kısa olduğu için fazlasıyla yaşadım. Allah yardımcınız olsun @hamlet2006 :)

1000 kmyi geçtim.Değişen hiç birşey yok.
Ama her şeyin iyi tarafından bakıyorum ,yılbaşı ağacı almama gerek kalmadı.Bu Gyesı kullanırım sonuçta ikisi de tahta.
Hocam agır ve zalım ya salla onu. Madein çayna karbon selem var mis gbi hem tahta hem hafif 90 gram.
Şairin dedigi gibi : " Ateş, su , toprak, TAHTA"

İlk kullanım sonrası izlenim:
Gyes-06 almıştım, bugün bisiklete takıp denedim. Şık bir görünümü var, ağır biraz, çerçevesi metal.
İlk başta tahta gibi demiştim ama şaşırtıcı derecede rahat geldi. Sert olduğu için özellikle droplarda sele ile temas epey azalıyor. Pek hissetmedim seleyi. Bir Brooks değil kesinlikle, ama çok kötü de değil gibi. Bakalım belki uzun yol sonrası fikrim değişebilir.

İlk kullanım sonrası izlenim:
Gyes-06 almıştım, bugün bisiklete takıp denedim. Şık bir görünümü var, ağır biraz, çerçevesi metal.
İlk başta tahta gibi demiştim ama şaşırtıcı derecede rahat geldi. Sert olduğu için özellikle droplarda sele ile temas epey azalıyor. Pek hissetmedim seleyi. Bir Brooks değil kesinlikle, ama çok kötü de değil gibi. Bakalım belki uzun yol sonrası fikrim değişebilir.
Bu dediğinizi birde sayın @hamlet2006'ya danışmak lazım. Altı ay önce yeni takmıştı ve "tahta tahta, tak tak tak (vurma sesi)" diyip duruyordu 🙂.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu dediğinizi birde sayın @hamlet2006'ya danışmak lazım. Altı ay önce yeni takmıştı ve "tahta tahta, tak tak tak (vurma sesi)" diyip duruyordu 🙂.

Hazır Kıymetlimisssss Paris Roubaix 2019 de geliyorken ve de ''daşlı klasikler'' de başlamışken , benim tahta; günün ve baharın anlam ve önemine binaen ''daş'' halini aldı:

af993de2bd59d314d1d73138ac83eee5--bika-paris-roubaix.jpg

@Haggard1963 merhaba, bende brooks b17 var ancak, sorunum şu, bisikletim bana bir beden küçük olduğundan sanırım selenin gerisine oturuyorum sanki fakat sele en rka pozisyonda daha fazla geri gitmiyor acaba gyes alsam biraz daha gider mi? Yoksa gidon boğazı mı alsam yardımcı olursanız sevinirim.

Aynı durum bende de var. Tek çaresi kadroyu değiştirmek. Gyes sele çok sert ve yumuşaması ömür alıyor. Boyun alsan da bu sefer fit ayarların bozulacak. Ya binmeye devam edeceksin ya da kadroyu değiştireceksin...

Kardeşim baştan yazayım, boyum 171 iç bacak 77 _78
ilk carraro sportive 230 51 kadro aldım boru yere inince arama değdi

Sonra merida crossway 600 aldım değdi değmedi gibiydi rahattım ,bir üst model alayım dedim

Üçüncü scott sub cross 10 aldım. Onda s m l var dedim s alayım benim bedenin s m arası, onunda kadrosu yükseklik olarak aynı fakat bende geri gitme isteği oldu ve sanki oturağın zımbalı kısmına oturuyorum fakat koltuk daha fazla geri gitmiyor, bunun için zipp eğimli sele borusu aldım, bir ,bir buçuk cm daha gitmesi gerek olmadı
Baktım kokpitle sele borusu arası meridaya göre kısa acaba gidon boğazını mı değiştirsem dedim, tabi bu çözüm değil çünkü ayağın basış açısı oturak geriye giderse dogru olacak

Yabancı bir forumda aynı sorunu yasayan birisi brooksun sele rayı yani ayar mesafesi kısa, gyes lerin ki uzun yszmış, ne yapacağımı şaştım, brooks ve gyesi olan varsa kıyas yaparsa sevinirim

@wolverin Bike fit yaptırın. Daha ucuza gelir. :ssrtcbya:Yoksa hızınızı alamayıp piyasadaki tüm bisikletleri satın alıp deneyecekmişsiniz gibi bir his uyandı.

Merida crossway 600 48 bedendi bu arada

Aslında diğer sorun bisiklet marka ve türü değişince açılarda değişiyor
bu şekilde bile ft yaptırtsam sonuç aynı olur ,diğer taraftan ben sürüşte rahatsızlık yaşadıktan sonra sonucun da Bir anlamı Yok, şimdi de MTB düşünüyorum onun açısı Bir daha değişik😄

Brooks b17 yatağı hakikaten kısa ama gyeste masraflı olacak,

Zaten bu süreç bayağı masraflı oldu bana 🙁

@wolverin
Almışsınız dağ bisikletine yakın hibritleri şimdi bunların amca oğlu olan dağ bisikleti almaya çalışıyorsunuz.Bari yol bisikleti alın; uzanma mesafesi ,eğilme , gidon boğazı ,kuyruklu sele falan derken sorunu çözersiniz, mutlu olursunuz. :harika:Hem yol bisikleti ile yeni bir maceraya da girmiş olursunuz,Sportive 230,Merida Cw 600 ,Scott Cross 10 hep birbirinin aynısı bisikletler.Hayatta hep elmalar yok, biraz da çileğin tadına bakın.:)

@hamlet2006
😃 Teşekkür ederim, bazı yerlerde yol bozuk oluyor o yüzden düşünmedim yalnız ileride düşünüyorum, görünüm olarak hoşuma gidiyor,

Arkadaşlar yorumu olan yok mu? ya da brooks ve gyes i olup, yatak mesafesini kıyaslayabilecek.

@wolverin hem brooks hem gyes i olan yok denecek kadar azdır sanki...hamlet in sanırım 2 siyle de tecrübesi var..
bende brooks b17 var ve gerçektende geriye gitmiyor, bunu tecrübe ettim.
bir önceki bisiklet için (jel seleli), kadro küçüklüğünü dengelemek adına, geriye ofsetli bir karbon gidon borusu almıştım. yoldayken bisikleti takasa verdim. sanırım 1.5-2 cm geriye doğru. işe yararmıydı bilmem..

• Beğen
Tepkiler: wolverin
@wolverin kardeşim sorunun seleyi daha geriye almak ise ikiside aynı ama öne almak istersen gyes öne çok daha fazla hareket edebilir. Brooks b17 narrow seleye göre.20200504_023317.jpg

• Beğen
Tepkiler: wolverin
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, fotoğrafları ekte gönderdim, ofsetli sele borusu aldım fakat önceki boruda ofsetliymiş en fazla bir cm gitti benim bir, bir buçuk cm ye ihtiyacım var. Şimdi gyes i mi alayım yoksa gidonu 9 ya da 10 cm ye mi uzatayım ona karar veremedim, tabi karar veremememde, brooks u bir kenara koymak zorunda oluşum, diğer türlüde bisikleti ya da kadroyu değiştirmem kısa vadede çok masraflı olacak, kararsızım...

@samet42 çok teşekkür ederim, sonradan gördüm samet kardeşim, benim amacım geriye götürmek, yani rayların ön kısmında daralmaya başladığı yer brooks b17 den daha ileride olması durumunda problemimi çözecek, yani kıyaslarsan daralan kısımlar, daha doğrusu sele kelepçesinin gideceği son nokta ikisi açısından nasıl?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@wolverin hocam çok anlıyor gibi görünmek istemem ama, "pedallar yere paralelken dizinizin izdüşümünün ilerdeki pedalın tam ortasına gelmesi" kuralı var hani, o gerçekleşiyorsa sorun yok sanki..gerçekleşmiyorsa gidon boğazını uzatmak sizi rahatlatsada, diz izine etkisi olmayacaktır...

Geri