Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hacamat

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bugün tıpta kullandığın her ilaç, her aşı, her tetkik tedavi yöntemi, sana göre "gavur" olan insanlar tarafından yapıldı. Omzundaki seni çocukluğunda korumuş olan o 2 aşı izi dahil.

Korona aşısı çıkınca, gavurun yaptığı aşıyı yaptırmak yerine, kan hüptürme, hacı çektirme, göze tükürme gibi yöntemlerle kurtulmaya çalışmalısın.

Korona yayıldığında ilk iptal edilen camide namazdı.

Şu anda tüm müslüman dünyası "gavurlar bir korona ilacı getirse de rahat rahat namaz kılabilsek" diyor. Korona aşısını bir "gavur" bulacak, ve aşı sırasının en önünde olanlar, onlara kâfir gözüyle bakanlar olacak.

Bırakın bu karanlık, gerici zihniyetleri artık. Tıpta hadisin yeri yoktur. Sadece ve sadece bilime yer vardır. Koronayı her akşam hoparlörden (yine "gavur" icadı) 45 dakika dua yayınıyla savmaya çalışınca milletin kafası iyice bulanmış. Madem dua yayınıyla hastalık defediliyordu, korona dışında hastanelerde türlü hastalıktan acı çeken on binlerce insan var. Şimdiye kadar neden onların acılarını dindirmediniz?
Yorumlarını hayretle okudum, hangi cümlemde Gavur diye bir kelime var bilmiyorum . Bilime ne söyledim onu hiç anlamadım! .. Ben hadis ve hacamat üzerinden bir yorum yaptım ama okuduğunu anlamamayı geçtim bu kadar çarpıtabilmek için nasıl bir kafaya sahip olmak lazım hiç bilmiyorum. “Çin’de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslüman’a farzdır. Melekler, yaptıkları işten hoşlandıkları ilim talebeleri için kanatlarını yere sererler.” Bak bu cümlede bir hadistir, yani ilime ve bilime senin düşündüğünün aksine İslam dini herkesten çok önem vermiştir. Ayrıca Matematik, Kimya, Mühendislik ve Tıp konularında bir çok Müslüman alim vardır . Sana tavsiyem önce alıntı yaptığın mesajı tekrar oku! yazdıklarının hangisini, nerede söylemişim bana da gösterirsen sevinirim, daha fazla uzatmayacağım Zira Mevlana'nın da dediği gibi, ''Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır'' .. Vesselam ..

Scudo
Sizde bu konuda haklısınız sayın @umutcelik. Kenevirin bir çok şeyde kullanılabildiğini okumuştum. Hatta kola bile bir zamanlar ilaç olarak kullanılıp eczanelerde satılmış.

Sizde bu konuda haklısınız sayın @umutcelik. Kenevirin bir çok şeyde kullanılabildiğini okumuştum. Hatta kola bile bir zamanlar ilaç olarak kullanılıp eczanelerde satılmış.

Valla ben reyizin yerinde olsam keneviri Turkiye'de serbest birakirim, sanayisi istihdama yardimci olur. Alkoldeki vergiler de duserse turizm bu kosullar altinda patlama yapar.

Ilaclarin tarihi dediginiz gibi cok ilgin. Kokain eczanelerde satilmis, wehrmacht leblebi gibi amfetamin dagitmis piyadelerine 2. dunya savasinda. Bana kalsa en buyuk uyusturucu/uyarici kahve :)

Valla ben reyizin yerinde olsam keneviri Turkiye'de serbest birakirim, sanayisi istihdama yardimci olur. Alkoldeki vergiler de duserse turizm bu kosullar altinda patlama yapar.

Ilaclarin tarihi dediginiz gibi cok ilgin. Kokain eczanelerde satilmis, wehrmacht leblebi gibi amfetamin dagitmis piyadelerine 2. dunya savasinda. Bana kalsa en buyuk uyusturucu/uyarici kahve :)

Bağzı bölgelerde 19 ilde kontrollü tarımına başlandı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Kenevir konusu önemli, onlarca faydası var ve sadece bir yerde zararı var diye tamamen yasaklamak saçma. Bu konuda çalışma yapan kurumlar var. Armağan Çağlayan ike Abrurrahman Dilipak'ın söyleşisinde bu konuda gündeme gelmişti.

• Beğen
Tepkiler: MertV ve Cemal Ç.
Bağzı bölgelerde 19 ilde kontrollü tarımına başlandı.

Tarimin tek basina hic bir anlami yok. Isleyecek sanayii lazim.
Insanlarin kendi vucudunu, devletin tanimadigi/denetlemedigi yetkinlik sahibi insanlara kestirmesinin serbest oldugu ulkede, kullanicinin kendisinden baska hic kimseye zararinin olmadigi maddenin keyif amacli kullanim ( recreational use'un turkcesi bu sanirim ) icin serbest birakilmamasi buyuk celiski.
Kenevir konusu önemli, onlarca faydası var ve sadece bir yerde zararı var diye tamamen yasaklamak saçma. Bu konuda çalışma yapan kurumlar var. Armağan Çağlayan ike Abrurrahman Dilipak'ın söyleşisinde bu konuda gündeme gelmişti.

Her ikisi de insan sagligi olsun, ekonomi olsun, sosyoloji olsun her bir konuda asiri uzman insanlar. Bu arkadaslarin fikirlerini takip edip, kendilerini kanaat onderi benimsemek cok mantikli bence de.

Son düzenleme:
Yorumlarını hayretle okudum, hangi cümlemde Gavur diye bir kelime var bilmiyorum . Bilime ne söyledim onu hiç anlamadım! .. Ben hadis ve hacamat üzerinden bir yorum yaptım ama okuduğunu anlamamayı geçtim bu kadar çarpıtabilmek için nasıl bir kafaya sahip olmak lazım hiç bilmiyorum. “Çin’de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslüman’a farzdır. Melekler, yaptıkları işten hoşlandıkları ilim talebeleri için kanatlarını yere sererler.” Bak bu cümlede bir hadistir, yani ilime ve bilime senin düşündüğünün aksine İslam dini herkesten çok önem vermiştir. Ayrıca Matematik, Kimya, Mühendislik ve Tıp konularında bir çok Müslüman alim vardır . Sana tavsiyem önce alıntı yaptığın mesajı tekrar oku! yazdıklarının hangisini, nerede söylemişim bana da gösterirsen sevinirim, daha fazla uzatmayacağım Zira Mevlana'nın da dediği gibi, ''Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır'' .. Vesselam ..

Nerede ne yazdığını açıkça gösteriyorum. Dediğin şey şu:

"Hacamat ile alakalı hadisleri burada tek tek yazacak değilim .. Hacamatı her yerde yaptırmayın, bu işte uzman olan yerlere gidin iyice araştırın vs. deseler tamam neyse. Bilimsel bir yeri yokmuş felan filan, sanırsın kendileri tıp biliminde çığır açmışlar! .. İman başka bir şey kardeşim, herkeste bulunmuyor (Hadislere inanmayanlara sözüm, başkası üzerine almasın) .."

Yani hadisle desteklediğin bir "tedavi" yöntemiyle ilgili konuşuyorsun. Sonra da şu:

"Benim sözüm inanmayıp, buna inananları eleştirip ahkam kesenlere. Yani şöyle bir kafanızı kaldırın bakın din adına tek bir adım atmayan insanlar, dinle alakalı her konuda ahkam kesmekteler."

Demişsin ki "dinle ilgili bir şey yapmamış insanlar benim hadisle desteklediğim hacamata laf söylüyor." "Sanırsın ki bilimde çığır açmışlar"

Dinle ilgili hiçbir şey yapmamış insanlar "gavurlar", yani bilimde çığır açmış insanlar, senin hadisle desteklediğin hacamat diye bir yöntemi uygulamıyor. Yani kimin "ahkâm" kesebileceğini, tıpta kimin çığır açtığını, bu ilaçların kimler tarafından yapıldığını yazdım.

Şimdi, senin aşı üretsinler de hemen alıp kullanayım diye beklediğin "dinle ilgili adım atmamış" kafir gâvurlara mı inanayım, kan hüptürme hadisine mi?

Şu anda hayatta olman, çocukluğunda geçirdiğin bilimum hastalığı "din adına bir adım atmamış" insanların bulduğu ilaçlar, tetkikler, aşılar sayesinde atlatman, veya daha bulaşmadan önleyebilmen sayesindedir. Hacamatla, üfürükle değil.

Korona dışında onca hastalık var, madem hoparlörden dua yayını hastalık geçiriyordu, on binlerce insan için neden her akşam dua edilmiyor diye de sordum. Demek ki o soruyu cevaplamak istememişsin.

• Beğen
Tepkiler: Punctum ve Wberlin
Ben uzun bir süre boyun fıtığından muzdariptim. Sol kolum sürekli uyuşur, diğer kolum kadar esnek hareket ettiremezdim. Ettirmeye çalışınca da acı çekerdim. Bir de sol omuzun ile boynumun birleştiği yerden sırtıma doğru bir yerde hafif şişlik vardı. Ben kendimce bir şekilde bunu fıtığa yordum ama gittiğim doktorlar fıtık öyle birşey dediler. Yaklaşık 10 yıldır da bel fıtığım var.

Boyun fıtığı gibi modern tıpta teşhisinin zor olmadığını düşündüğüm rahatsızlığımı gittiğim 3 farklı doktorun uyguladığı 3 farklı tetkik sonucu öğrenmiş oldum. Karpal tünel sendromu dediler, çıkmadı. Kalp ile ilgili olabilir dediler, kalbim sağlam çıktı. Beyin damarlarımı da MR isteyip incelediler yine birşey çıkmadı. Artık son gittiğim doktor boyun fıtığı olabilir deyince elim ayağım titredi. İlk baştan beri bunu söylüyordum çünkü. Velhasıl 3 tane boyun fıtığım varmış.

Verilen egzersizleri, fizik tedavileri harfiyen uyguladım. Değişen birşey olmadı. Çok rahatsız ediyordu beni, günlük hayatımı da zorlaştırıyordu. Doktorlar fizik tedavi sonuç vermiyorsa yapacak birşey yok, ameliyat edilecek seviyede değil dediler. Bir kaç yıl dayandım. Fıtığı olanlar iyi bilir, kış aylarında havalar soğuyunca çok fazla ağrı ve uyuşma olur.

Artık canıma tak edince tasvip etmeyip pek içimden gelmese de hacamat olmaya karar verdim. Sağolsun bir akrabam yardımcı oldu bana. Neyse hacamatı olduk. Bir kaç gün sonra sırtımdaki yumurta gibi olan hafif şişlik indi. Kolum rahatlamaya, uyuşmalar azalmaya başladı. Diğer koluma göre yüzde 40-50 kullanabildiğim kolumu kısa bir süre sonra yüzde 90 kullanabilmeye ve hareket ettirebilmeye başladım. Çektiğim onca sıkıntıdan sonra nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Tam sonuç için ikinci kez olmamı tavsiye ettiler ama gitmedim.

Elhamdülillah müslüman birisiyim ama İslam'ın da emrettiği gibi önceliğim her zaman ilim ve bilimdir. Ama modern tıbbın imkanlarım karşılığında bana bir çözüm bulmayışı beni buna itti. Belki çok fazla para döksem olumlu bir sonuca varırdım. Ama böyle bir imkanım yok malesef. Sırf sünnet diye körü körüne de yaptırmadım. Kendimce yine araştırarak buna yöneldim. Sonuç olarak eskisinden çok daha iyiyim. Kesinlikle placebo etkisi olmadığına da eminim. Fiziksel bir hareket söz konusu burada.

Doğru noktada doğru bir şekilde uygulanırsa hacamatın tıbben bir karşılığı olduğunu düşünüyorum. Herşey için her zaman yapılacak birşey değil. Mide rahatsızlığınız varsa durun bu sünnet hemen bir hacamat yaptırayım denmemeli. Önce doktora gidilmeli.

Göz tansiyonu için hacamat yaptırmış.. Abdurrahman Dilipak yaptırdıysa,ben ikna oldum ..
hcmt.jpg

Ben uzun bir süre boyun fıtığından muzdariptim. Sol kolum sürekli uyuşur, diğer kolum kadar esnek hareket ettiremezdim. Ettirmeye çalışınca da acı çekerdim. Bir de sol omuzun ile boynumun birleştiği yerden sırtıma doğru bir yerde hafif şişlik vardı. Ben kendimce bir şekilde bunu fıtığa yordum ama gittiğim doktorlar fıtık öyle birşey dediler. Yaklaşık 10 yıldır da bel fıtığım var.

Boyun fıtığı gibi modern tıpta teşhisinin zor olmadığını düşündüğüm rahatsızlığımı gittiğim 3 farklı doktorun uyguladığı 3 farklı tetkik sonucu öğrenmiş oldum. Karpal tünel sendromu dediler, çıkmadı. Kalp ile ilgili olabilir dediler, kalbim sağlam çıktı. Beyin damarlarımı da MR isteyip incelediler yine birşey çıkmadı. Artık son gittiğim doktor boyun fıtığı olabilir deyince elim ayağım titredi. İlk baştan beri bunu söylüyordum çünkü. Velhasıl 3 tane boyun fıtığım varmış.

Verilen egzersizleri, fizik tedavileri harfiyen uyguladım. Değişen birşey olmadı. Çok rahatsız ediyordu beni, günlük hayatımı da zorlaştırıyordu. Doktorlar fizik tedavi sonuç vermiyorsa yapacak birşey yok, ameliyat edilecek seviyede değil dediler. Bir kaç yıl dayandım. Fıtığı olanlar iyi bilir, kış aylarında havalar soğuyunca çok fazla ağrı ve uyuşma olur.

Artık canıma tak edince tasvip etmeyip pek içimden gelmese de hacamat olmaya karar verdim. Sağolsun bir akrabam yardımcı oldu bana. Neyse hacamatı olduk. Bir kaç gün sonra sırtımdaki yumurta gibi olan hafif şişlik indi. Kolum rahatlamaya, uyuşmalar azalmaya başladı. Diğer koluma göre yüzde 40-50 kullanabildiğim kolumu kısa bir süre sonra yüzde 90 kullanabilmeye ve hareket ettirebilmeye başladım. Çektiğim onca sıkıntıdan sonra nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Tam sonuç için ikinci kez olmamı tavsiye ettiler ama gitmedim.

Elhamdülillah müslüman birisiyim ama İslam'ın da emrettiği gibi önceliğim her zaman ilim ve bilimdir. Ama modern tıbbın imkanlarım karşılığında bana bir çözüm bulmayışı beni buna itti. Belki çok fazla para döksem olumlu bir sonuca varırdım. Ama böyle bir imkanım yok malesef. Sırf sünnet diye körü körüne de yaptırmadım. Kendimce yine araştırarak buna yöneldim. Sonuç olarak eskisinden çok daha iyiyim. Kesinlikle placebo etkisi olmadığına da eminim. Fiziksel bir hareket söz konusu burada.

Doğru noktada doğru bir şekilde uygulanırsa hacamatın tıbben bir karşılığı olduğunu düşünüyorum. Herşey için her zaman yapılacak birşey değil. Mide rahatsızlığınız varsa durun bu sünnet hemen bir hacamat yaptırayım denmemeli. Önce doktora gidilmeli.

Uydu kanallarındaki krem sürüp fıtığı iyileşen yaşlı amcaları görür gibi oldum mesajda 😊 Bence hastalığın ne olduğu hiç önemli değil; vakit kaybetmemek adına önce hacamat yaptıralım. Baktık iyi gelmiyor "alternatif tıp" olarak MR röntgen fizik tedavi yaptırırız.

Ben uzun bir süre boyun fıtığından muzdariptim. Sol kolum sürekli uyuşur, diğer kolum kadar esnek hareket ettiremezdim...

Fıtık ve hacamat? Kemikler arasındaki kıkırdağın dışarı doğru kayması ve sinirlere basınç yapmasını, deri üzerinden yüzeysel kan çekmekle nasıl çözdüler merak ettim. "Şu ve şu yüzden" dediler mi, yoksa "hocam ganın bislenmiş emdirtmek lazım gelir" mi dediler?

Dalga geçmek gibi algılanmasın lütfen; herkesin inancı kendini bağlar. Bugün Arap ve Arap dinini benimseyen diğer ülke insanlarının deveyi kutsayıp sidiginde şifa olduğuna inandığı gibi Hindularda ineği kutsayıp sidiğinde şifa olduğuna inanırlar ve "içerler". Bunu yapanlar diğerini aklını kullanmamak, saçma işler yapmakla suçlarlar.

İnanç bu... İster inek ister deve sidiği içersin. Hatta bence sidik ve hacamatta keramet arayıp destekleyenler şu hadiside bir zahmet yerine getirsinler:

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49; Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31; Nesâî, Fera' 11)

Dalga geçmek gibi algılanmasın lütfen; herkesin inancı kendini bağlar. Bugün Arap ve Arap dinini benimseyen diğer ülke insanlarının deveyi kutsayıp sidiginde şifa olduğuna inandığı gibi Hindularda ineği kutsayıp sidiğinde şifa olduğuna inanırlar ve "içerler". Bunu yapanlar diğerini aklını kullanmamak, saçma işler yapmakla suçlarlar.

İnanç bu... İster inek ister deve sidiği içersin. Hatta bence sidik ve hacamatta keramet arayıp destekleyenler şu hadiside bir zahmet yerine getirsinler:

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49; Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31; Nesâî, Fera' 11)

Arap dini derken hangi dinden bahsettiğinizi anlamadım ama herhangi bir hayvanı kutsallaştırmak gerçekten komik bence de.

Bunun dışında bilgilenmek için girdiğim başlıkta ne yazık ki her zaman olduğu gibi bilgisi olmayıp fikri olan pek çok insanın mesajını okudum bu kadar. Başlıkta değerli olan hiç bir mesaj yok. Üzücü bir durum.

Bu makalede hacamatın dokularda oksihemoglobini artırdığını gösteren deneysel bir çalışma var. Çin de yapılmış.

(link)

Bu makalede de genellikle sporcuların ne amaçla yaptığını anlaşılabilir. Lokal kan akımını arttırdığı ve HO-1 üretmede rol oynadığı görülmüş hacamatın. Antipksidaz ve antiinflamatuar etkisi var HO-1 in.

(link)

Makalelerin özet kısımlarını okudum. Yararlı olabilir.

Tabi olumsuzluklarından veya başka olumlu yönlerinden bahseden daha bir sürü makale vardır fakat başlıktaki yazıları okuyunca, bunların kimse için bir önemi olmadığını düşünerek araştırma ve yazma isteği duymadım. Herkes kendi dar bakış açısını koruma derdinde anladığım kadarıyla...

Umarım ilerleyen süreçte bu tarz konuları enine boyuna düzgün bir bağlamda konuşabilecek bakış açısına toplum olarak sahip olabiliriz.
(link)

Bu makalede de genel olarak mekanizma/indication,contraindication/sınıflandırma/yan etkileri özetlenmiş.

Son düzenleme:
Sinüzit ve migren kombosundan ötürü başım çok sık ağrır. Faydası olur diye tavsiye üzerine bahçelievlerde birine gittim. Deist bir arkadaşımda geldi yaptırmak istedi, beraber yaptırdık. Başıma bir faydası olmadı ama aynen @makaram ın tarif ettiği sol omzumdaki ağrım iyileşti. 3 yıl geçti yine aynı şekilde ağrıyor, tekrar gitmeyi düşünüyorum. Adam düpedüz din sömürüsü yapan bir sahtekardı ama işini yapıyordu neticede.
Ünlü sporculardan yaptıranların olduğunu ben de okumuştum. Hatta bir yüzücüde izlerini de görmüştüm.
Hijyen kurallarına riayet edildikten sonra bir sorun olacağını düşünmüyorum. Atla deve değil altı üstü bir miktar vakum ve çok ince birkaç çizik. Yapılacak yerlerde belli noktalar zaten.
Hacamat, kuru iğne, akupuntur, kupa çekme, sülük, bel çekme gibi geleneksel tedavi yöntemleri yeni bişey değil. Yarar zarar konusu kestirip atılacak türden değil bence.
Hacamat yapanlar ne kadar din sömürüsü yapıyorsa her önüne heleni yatırıp kesmek isteyen cerrahlarda (sayıları hiç de az değil) O kadar tıp sömürüsü yapıyor.
İşini hakkıyla yapanı bulmak lazım vesselam.
Bu arada bel için bakırköyde bi adam var çok methediyorlar :))

oksihemoglobini
Antipksidaz ve antiinflamatuar etkisi var HO-1 in.
Bir ben mi bilmiyorum bu maddelerin ne olduklarını? E neden eğitimde sonlardayız ki dünyada...Fiyakalı tıbbi terimler yerine, madem doktorsunuz (aldık kabul ettik), daha açıklayıcı yazabilirsiniz...Hani belki -hiç tahmin etmiyorum ama- başka bilmeyen cahiller çıkabilir bencileyin..

Verdiğiniz ikinci link com, commercial bir site, yazıyı da

Duane T. Lowe
Corresponding author.
duane.t.lowe.civ@mail.mil
Interdisciplinary Pain Management Clinic, Department of Pain Management, Madigan Army Medical Center, Joint Base Lewis-McChord, 9040 Jackson Avenue, Tacoma, WA 98431, USA

yazmış, doktor vs olsa başına yazardı sanırım.."Ağrı yönetimi kliniği" gibi bir yerde görevli bir ablamız..Uzmanlık alanı nedir araştırılabilir, hoş öğretim üyesi bile olsa yazdıkları kendini bağlar..

İlk link zaten çinli, çinlilere nedense pek güvenmiyorum bu aralar..😁🤣

üçüncüsüde yine tıpla pek alakalı olmayan bir arabın yazısı gibi geldi bana

Tamer S. Aboushanab 1,
*, Saud AlSanad 1,2
1 National Center for Complementary and Alternative Medicine, Ministry of Health, Riyadh,
Saudi Arabia
2 College of Medicine, Al Imam Mohammad Ibn Saud Islamic University (IMSIU), Riyadh, Saudi
Arabia
Available online 7 February 2018

Bunada başını okuduktan sonra pek bakmadım açıkçası..

Yani baya uğraşmışsınız bunları bulmuşsunuz ama, bende kafadan bu forumu başka bir yabancı forumda kaynak göstersem, konunun bilimsel olduğunu ispatlamış mı olacağım?
Arkadaşlar bu biraz yine Kuranı bilimselleştirmeye çalışmanın yansıması gibi, yani birşey islam tarafından uygun ya da islami çevrelerce kabul görmüş diye bilimsel olması gerekmiyor, ayrıca bırakalım "ebcet hesabını" vs dimi, Kuran zaten manevi bir kitap, inanana bilimsel olmadanda yetebilmeli...
Evrim teorisini islam dünyası kabul etmiyor diye kalan 4 milyar insanında kabul etmemesini beklemeyelim...
Ömer murat bey bu topiğede el atmalı bence, sadece bir tavsiye.

Son düzenleme:
Bir ben mi bilmiyorum bu maddelerin ne olduklarını? E neden eğitimde sonlardayız ki dünyada...Fiyakalı tıbbi terimler yerine, madem doktorsunuz (aldık kabul ettik), daha açıklayıcı yazabilirsiniz...Hani belki -hiç tahmin etmiyorum ama- başka bilmeyen cahiller çıkabilir bencileyin..

Verdiğiniz ikinci link com, commercial bir site, yazıyı da

Duane T. Lowe
Corresponding author.
duane.t.lowe.civ@mail.mil
Interdisciplinary Pain Management Clinic, Department of Pain Management, Madigan Army Medical Center, Joint Base Lewis-McChord, 9040 Jackson Avenue, Tacoma, WA 98431, USA

yazmış, doktor vs olsa başına yazardı sanırım.."Ağrı yönetimi kliniği" gibi bir yerde görevli bir ablamız..Uzmanlık alanı nedir araştırılabilir, hoş öğretim üyesi bile olsa yazdıkları kendini bağlar..

İlk link zaten çinli, çinlilere nedense pek güvenmiyorum bu aralar..😁🤣

üçüncüsüde yine tıpla pek alakalı olmayan bir arabın yazısı gibi geldi bana

Tamer S. Aboushanab 1,
*, Saud AlSanad 1,2
1 National Center for Complementary and Alternative Medicine, Ministry of Health, Riyadh,
Saudi Arabia
2 College of Medicine, Al Imam Mohammad Ibn Saud Islamic University (IMSIU), Riyadh, Saudi
Arabia
Available online 7 February 2018

Bunada başını okuduktan sonra pek bakmadım açıkçası..

Yani baya uğraşmışsınız bunları bulmuşsunuz ama, bende kafadan bu forumu başka bir yabancı forumda kaynak göstersem, konunun bilimsel olduğunu ispatlamış mı olacağım?
Arkadaşlar bu biraz yine Kuranı bilimselleştirmeye çalışmanın yansıması gibi, yani birşey islam tarafından uygun ya da islami çevrelerce kabul görmüş diye bilimsel olması gerekmiyor, ayrıca bırakalım "ebcet hesabını" vs dimi, Kuran zaten manevi bir kitap, inanana bilimsel olmadanda yetebilmeli...
Evrim teorisini islam dünyası kabul etmiyor diye kalan 4 milyar insanında kabul etmemesini beklemeyelim...
Ömer murat bey bu topiğede el atmalı bence, sadece bir tavsiye.
Hocam verdiğim yazıların üçüde en az 20 alıntılanmalı ve 2016 sonrası yazılmış makaleler. Bilim literatürü hakkında bilginiz olmamasını doğal buluyorum, ilgi alanınız yahut mesleğiniz gereği uzak olabilirsiniz. Aynı şekilde sadece doktorlar bilimi kullanmıyor. Deney ve gözlem yapabildiğiniz ve makale yazmayı bildiğiniz takdirde sizlerde bunu başarabilirsiniz.

Tam olarak bu attığınız mesajdan dolayı aslında yazmıştım bu mesaj bile bu foruma fazla diye. Buna bile pişman olmadım değil yazınızı okuyunca. Benim yazımda 1 tane din ile alakalı şey var mı? 1 tane soru sordum üstteki arkaşada o kadar. Siz de makale okuyun yanlışlanan makaleleri bulun sözünüze güvenelim. Dediğim gibi hacamat benim ne geçim kaynağım ne de daha önce yaptırdığım bir şey. Uğruna yollara düşüp savunmamı gerektiren herhangi bir fikir değil. Ben sadece bilgilendirmek burda esas olmalı anlamında referans 3 makale paylaştım. Bilimle herhangi bir dini inancı kanıtlama derdi gütmüyorum ki hacamat ile bir dinin alakası yok.
Neyse... Bunu yazarken bile çok üzüldüm gerçekten.

Bir hekim olarak şunu söyleyebilirim ki bu tedaviler çağdışıdır ve konuyla ilgili randomize kontrollü çift kör çalışma da bulunmamaktadır, placebo etkinin bu derece ön planda olduğu bir alanda yapılan sadece gözlemsel çalışmaların bir anlamı olduğunu da düşünmüyorum

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@cember3454 Arkadaş size, referans gösterdiğiniz makalelerin yazarlarının herhangi bir akademik sıfat taşıyıp taşımadıklarını soruyor (ki açıkça görüldüğü üzere böyle bir sıfat taşımıyorlar), siz lafı dolandırıp sorudan kaçmaya çalışıyorsunuz.

Yaptığınız şeyin, Evrim Teorisi'ne karşı çıkmak için Harun Yahya'nın (Adnan Oktar) Yaradılış Atlası'ndaki safsatalarını referans göstermekten farkı yok.

Bu başlığı konuyu okudukdan sonra kendimi kocaman bir karadeliğin içinde buldum, bisikletimi kaybettim hükümsüzdür.

• Beğen
Tepkiler: Tui Lui
Kesilerden akıttığınız kandan hiç bir şey ortaya çıkmaz, biraz kan kaybedersiniz o kadar, kupa da sadece uygulanan bölgelerdeki kan akımını hızlandıracağı için hücrelere geçici olarak daha fazla oksijen gider. Aynı sonucu masajla da elde edersiniz birikmiş laktik asit varsa, spazm varsa rahatlatır. Hepsi bu kadar. Akıttığınız kanın ya da kupa ile genişletip geçici olarak arttırdığınız dolaşımın omurlar arasındaki disklerdeki yapısal değişiklikle zerre ilişkisi yoktur veya sayılan bir yığın sistemik hastalığın fizyopatolojisi ile...
Yorulduysanız iyi bir masaj yaptırın yeter...
Nasıl icra edildiğini konuşmuyoruz ne olduğunu ve olmadığını konuşuyoruz.
Ve hacamatın bilimsel makalesi olmaz çünkü kendisi bilimsel değildir.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri