Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hacamat

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Fakat niyet farklı. ... Niyet başka çünkü, cebimizde taşları korumak güdüsüyle saldırıyoruz.

Sizin (sanırım) paranoyaya bağlayıp niyet niyet dediğiniz şeyi ben şahsen bilemiyorum. anladığım odur ki, dine saldıralım diye bizi dıjjjj güjjler tutmuş ve bisiklet formuna göndermiş :) Sahi propaganda değilse eğer, hacamatın bisikletle ilgisini anlatmanızı rica edeceğim.
Hacamatın bilimsel olup olmadığını yine bilimsel makale göstererek ispatlarsın.Biz de deririz ki anlaşılmıştır.Ama siz gidip sadece bunları yazarsanız buradan hacamata değil dine karşı olduğunu anlarız.Ha karşıysan da karşısındır, o da sizi bağlar.

Konudaki ilk mesajıma bakınız :harika:

Scudo
hacamat hala liste başı toplumun ruh hali vahim ben bisikleti bir terapi aracı zannediyordum.
yanılıyorum galiba...

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@hamlet2006 O halde her zaman olduğu gibi "Gerçek İslam bu değil" deyip konuyu kapatıyoruz anladığım kadarıyla...

Ben öyle bir şey demedim.Gayet anlaşılabilir bir düşüncem vardı ama siz farklı anladınız.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
bu arada ben konuyu açan @necmeddin in algı amacı vs güttüğünü, kesinlikle düşünmüyorum...Olaya kendi penceresinden bakarak girdi ve o şekilde yönlendirdi...ne zamanki biri çıkıp "içinde imandan eser olmayanlar, hadis bilmeyenler" gibi bir sınıflandırma gafletinde bulundu, iş orda raydan çıktı...

Siz (sanırım) paranoyaya bağlayıp niyet niyet dediğiniz şeyi ben şahsen bilemiyorum. anladığım odur ki, dine saldıralım diye bizi dıjjjj güjjler tutmuş ve bisiklet formuna göndermiş :) Sahi propaganda değilse eğer, hacamatın bisikletle ilgisini anlatmanızı rica edeceğim.

Hacamatın faydalı olup olmadığına dair bir ibare gördünüz mü yazımda? Dıjjjj güjjler diyebilmenize imkan sağlayacak bir şey ifade ettim mi? Bakın, hala niyetiniz farklı. Bu ülkenin iz düşümü aynen bu tip konularda görülebilir. Ben herhangi bir tarafta yer almadığımı, üstüne basa basa söyledim. Benim tek derdim, bu forumun bir bisiklet forumu olduğu, ve ister vegan olsun, ister LGBT olsun, ister patates dininden olsun, ister İsevi, ister Muhammedi, ister megaloman beni alakadar etmediğini anlatmak. Niyetiniz hala farklı. Anlamak için yaklaşmıyorsunuz. Anlamak için yaklaşsanız kurduğunuz mantık sisteminizden fedakarlık etmeniz gerekli. Şimdi bir önceki yazdığım şey safi size yazılmış gibi oldu, ama değil. Sadece sizin mesajınızı gördüm, ve oradan kendi fikrimi açmak istedim.

Hiçbir şekilde kırmak niyetinde değilim. Fakat o referans dediğiniz şeyde bile mutabaka sağlanamamış. Konunun gidişatındaki tartışmayı okursanız, birisi makaleler vermiş, öbürü bu adamların titri ne demiş. Doğru bir yaklaşım değil mi? Evet. Peki siz neden üstünde mutabaka sağlanamadığı halde aynı referans diye tutturuyorsunuz? Bana bisikletle ilgisi ne diye sormadan önce, niçin derinlemesine yazılar yazıyorsunuz? Dıj güjler yazdırıyor galiba, evet.

2013 yılında kayıt olduğum ve o zamanın yönetiminin şu anda ki yönetim gibi fayda maliyet hesabına girmesinden kaynaklı hesabımı kapattırmıştım. Şu anda da gördüğüm kadarı ile serbest kürsüdeki bir konuşmayı gene bisikletle ilgisi yok diye muhtemelen kapatılacak.

Ey inananlar inanmayanlar bundan böyle serbest kürsüye bisiklet kürsü olarak bakın ki başka türlü yönetime yaranamayacağız. :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
2013 yılında kayıt olduğum ve o zamanın yönetiminin şu anda ki yönetim gibi fayda maliyet hesabına girmesinden kaynaklı hesabımı kapattırmıştım. Şu anda da gördüğüm kadarı ile serbest kürsüdeki bir konuşmayı gene bisikletle ilgisi yok diye muhtemelen kapatılacak.

Ey inananlar inanmayanlar bundan böyle serbest kürsüye bisiklet kürsü olarak bakın ki başka türlü yönetime yaranamayacağız. :)

Ben @necmeddin arkadaşımızdan (iyi niyetli olduğunu bildiğim için) özür dileyerek, başlığın "silinmesi" taraftarıyım. aksi halde yarın biri çıkıp, arkadaşın daha önce dediği gibi "kafatasını delerek" huzura erişildiğine, yemeğe düşen sineğin yemeğe tam batırılarak şifa bulunduğuna dair başlıklar açabilir.

Geçiniz efenim geçiniz.
Bilimsel olmayan, dini referansı da olmayan herhangi bir konu olsa konuya rağbetiniz bu kadar olmazdı.Eğri oturalım doğru konuşalım.
Sadece hacamattan kan kokusunu aldınız, o kadar değil mi?

@necmeddin Bisiklet ile ilgisi yok tartışmanın ama bir hatayı düzeltme adına yazıyorum.Miraç hadisesinde her katta meleklerin hacamat tavsiye etmesi palavradır. Kusura bakmayın. sözüm size değil,belki sizde yanlış bilgilendirildiniz. Miraç olayında böyle bir şey olmamıştır,bu konuda ne peygamberin bir hadisi vardır ne de Kuran'da bu konuda bir ayet vardır. Muhtamelen hacamat yapıp bundan para kazananların daha fazla para kazanmak uğruna uydurduğu şeylerdendir.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Arkadaşlar biraz önce yazdım ama beni duyan olmadı sanırım, bir tekrar gerekli olabilir. Düşünün yeni bir bisikletçi arkadaşımız forumumuza uye olmuş ve bir süredir üstte yer alan hacamat başlığını okuyor, bu bisikletçi siz olsanız forum hakkında ne düşünürsünüz? Ben tekrar gelmezdim sanırım. Zaten bu yüzden dünyanın heryerinde bu tarz hobi platformlarinda din ve politika konuşulması hoş karşılanmaz . Amaç buysa zaten Twitter, Facebook gibi sosyal mecralar tum gün bu mevzular yüzünden birbirini yiyen insanlarla dolu. Bisiklet forumu da lütfen bu felsefeyle kullanmayalım. Sürekli baslik silmek zorunda kalmak da hoş değil. Rica ediyorum lütfen , bu başlık altındaki tartışma sonlansin.

Ben öyle bir şey demedim.Gayet anlaşılabilir bir düşüncem vardı ama siz farklı anladınız.

O halde meseleye farklı bir şekilde yaklaşmayı da deneyebilirdiniz...

Örneğin, konuda din/hadis referansı veren arkadaşları şöyle uyarabilirdiniz:

"Sevgili forumdaşım. Hacamat en nihayetinde para karşılığı yapılan ticari bir operasyondur ve sağlığa faydalı olduğu kanıtlanmış değildir; sakıncalarıyla ilgili de birçok ciddi tıbbi görüş vardır.

Hacamatın faydalı olduğuna dair kanıt gösterilen hadisler üzerinde de tartışmalar vardır, bu hadislerin gerçek olup olmadığı muammadır. Durum böyleyken, dinimizi, peygamberimizi bu tür şeylere alet etmek yakışık almaz. Birileri 3 kuruş fazla para kazanacak diye kutsal değerlerimizi tartışma konusu yapmayalım."

Lakin siz de işin kolayına kaçıp, karşı mahalleye taş atmayı seçtiniz sanıyorum. Günah keçisi yine gerçeğe ayna tutan bizim gibi "vampirler" oldu :)

Arkadaşlar biraz önce yazdım ama beni duyan olmadı sanırım, bir tekrar gerekli olabilir. Düşünün yeni bir bisikletçi arkadaşımız forumumuza uye olmuş ve bir süredir üstte yer alan hacamat başlığını okuyor, bu bisikletçi siz olsanız forum hakkında ne düşünürsünüz? Ben tekrar gelmezdim sanırım. Zaten bu yüzden dünyanın heryerinde bu tarz hobi platformlarinda din ve politika konuşulması hoş karşılanmaz . Amaç buysa zaten Twitter, Facebook gibi sosyal mecralar tum gün bu mevzular yüzünden birbirini yiyen insanlarla dolu. Bisiklet forumu da lütfen bu felsefeyle kullanmayalım. Sürekli baslik silmek zorunda kalmak da hoş değil. Rica ediyorum lütfen , bu başlık altındaki tartışma sonlansin.

Sizde eminim biliyorsunuz ki bu konu gitgide tırmanacaktır; hepte öyle olmuştur. Bence kesinlikle silmelisiniz.

@Voltaire Hacamat konusu konuşulur , tartışılır da sizin gibi dine saldırarak, konuyu sabote ederek konunun silinmesi için uğraştığınızı görünce art niyetli olduğunuz gayet açık bir şekilde görüyoruz. Bu forumda sayfalar dolusu "Evde bira yapımı" konuşuldu. Çıkıp ta dediniz mi bunu bisikletle ne alakası var diye? Şimdi hacamatı yaptırmak istemiyorsanız konuya girmezsiniz olur biter. Bu rahatsızlık neden?

@Tui Lui Konuyu sabote eden hacamatın faydası zararı nasıl yapılır harici yorum yapanları, konuyu deve sidiğine, arap kültürüne getirenlerin mesajları silinerek bu konuya yazmamalarını sağlarsanız daha yerinde olurdu. Bu kişiler konuyu sabote edip konunun silinmesi uğraşındalar zaten amaçları bu.

Düşünün yeni bir bisikletçi arkadaşımız forumumuza uye olmuş ve bir süredir üstte yer alan hacamat başlığını okuyor, bu bisikletçi siz olsanız forum hakkında ne düşünürsünüz?

O bahsettiğiniz yeni katılımcı ben olsam, "Bu forumda aklı başında birçok insan varmış. Bisikletle ilgili olduğu kadar hayatın her alanında fikir danışmak için doğru yere gelmişim" diye düşünürdüm :)

• Beğen
Tepkiler: cagatay17
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri