Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi bisiklet türüne sahipsiniz?

Hangi bisiklet türüne sahibsiniz ? (Anket)

• 1- Yol/Yarış bisikleti

• 2-Şehir bisikleti

• 3-Dağ bisikleti

• 4-Trekking/Tur bisikleti

• 5-Katlanır bisiklet

• 6-Eletrikli bisiklet

• 7-Gravel

• 8-Diğer

• Toplam katılım
    273
2009'da şehir bisikleti
2018'de tur bisikleti ve bu yıl aldığım yol bisikletiyle birlikte naçizane üç tane bisikletim var. Hepsinin yeri ayrı olmakla birlikte yol bisikletiyle uzun rotaların keyfi apayrı..

Scudo
1 adt hibrit, 1 adet 29 dağ, 1 adet 26 dağ, 1 adet yarış.. Hepsinin tadı farklı..

• Beğen
Tepkiler: Bisikletsever_
1 tane trekking bisikleti var tur aksesuarları ile birlikte 1 tane de katlanır var. Tur bisikleti olanın sürüş zevki daha iyi, uzun yolda daha performanslı ama şehrin içinde katlanır bisiklet daha kullanışlı özellikle iki yakası bir araya gelmeyen İstanbul gibi şehirlerde şehrin diğer yakasında da otobüs, minibüs kalabalığı ve trafik sıkışıklığı çekmeden gitmek isteyenler için katlanır bisiklet neredeyse tek seçenek, vapurlar hariç diğer yakaya geçen araçlara özellikle kalabalık saatlerde sadece katlanır bisikleti sokabilirsiniz.

Benim bisikletin türü bu ankette yer almıyor. Sanırım şehir bisikleti kategorisine giriyor fx2.

Anket sonuçlarına bakılırsa forum üyelerince en çok yol/yarış bisikleti kullanılıyor, hem de yüksek bir oranda 👏👏

• Beğen
Tepkiler: TafLan
diğer işaretlediğim cx bisiklet onu da ekleseymişsiniz olurmuş.

Merhabalar, anketten elde edilecek veriler nasıl degerlendirilecek bilmiyorum fakat birden fazla oy secimi sonuclar acısından yanıltıcı olabilir.
Her firmanın kendi icinde dag bisikleti icin bile ayrı sınıflandırması varken, şıklari belirlemenin ne kadar zor oldugunu bilmekle birlikte, benim örnegim de e-bike kullanıyorum ama dag bisikleti, özellikle dag bisikleti tercih etmiştim. Bu nedenle yorumları okuduktan sonra bu ankette amac dag, yol bisikleti vb. kırılımları da görmek olabilir diye düsünerek hem e-bike, hem dag bisikleti sectim. Fakat bu 2 özelligi karşılayan 1 bisikletim var. Bu konuyu da göz önünde bulundurmanız faydalı olabilir.

Bir fixie bir de yapılacak tur bisikleti (dağ bisikleti).

Şuna "yol/yarış" demek yerine neden sadece "YOL BİSİKLETİ" denmiyor? Dağ bisikletiyle de yarışlar yapılıyor.
Acilen bu alışkanlıktan uzaklaşmak gerekiyor.
Bu mantıkla dağ bisikleti yolda da gidiyor =)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Hangi bisiklet türüne sahibim bilmiyorum ama hangi türde bisiklete sahibim biliyorum 😁 mtb (2) ve yol (1)

yol, dağ ve fitnıs türünde toplam 3 bisikletim var. içlerinden en sevdiğim flat bar, düz maşası ve 32c lastiği bulunan fitnıs bisikletim Peugeot T10. dağ ve yolu da seviyorum ama fitnıs bambaşka

elektrikli bisiklet 2 şehir tur 3 fitness 4 mtb

Satın alma sırasına göre dağ-yol-şehir-tur bisikletlerim oldu. Şehir bisikletini çaldırdığım dağ bisikletimin yerine almıştım. 3 yıl bindikte sonra onu da çaldırdım, sonra yine bir şehir bisikleti aldım. Yol-şehir-tur üçlüsüyle yoluma devam ediyorum.

Satın alma sırasına göre dağ-yol-şehir-tur bisikletlerim oldu. Şehir bisikletini çaldırdığım dağ bisikletimin yerine almıştım. 3 yıl bindikte sonra onu da çaldırdım, sonra yine bir şehir bisikleti aldım. Yol-şehir-tur üçlüsüyle yoluma devam ediyorum.
Nasıl çaldırdınız? Merak ettiğim için soruyorum.

Yol ve trekking bisikletim var. Arazi veya şehir içinde trekkingi tırmanış veya uzun turlarda yolu kullanıyorum. Şimdilik yetiyor.

Geri