Scudo Sports

Hangi kulaklıktan almalı?

Sony MDR-XB50AP tavsiye ederim Dört yıldır bu kulaklığı kullanıyorum. Bir kez kaybettim tekrar aldım. İkincisini alalı da 2 yıl oldu hala taş gibi. Sony'nin extra bass serisi. Empedans değeri düşük (16 ohm) yani telefonunuz rahatlıkla besleyecektir kulaklığı, harici bir amfiye vs ihtiyacınız yok yeterli sesi almak için. Kulaklığın 12 mm driverı var içinde. Sınıfındaki diğer kulaklıklardan öne geçiriyor kulaklığı. Ayrıca sahne genişliği 4hz-24000 hz. Bu da gayet tatmin edici bir sahne genişliği. Sahne genişliği ne işe yarar dersen 4 hz düşük frekanslar yani bas seslerdir, bu değer ne kadar düşük olursa o kadar alt frekanslara inebiliyor demektir kulaklık dolayısıyla sağlam bass verir. Diğer değer de yüksek frekanslar yani tizler oluyor 24000 hz de gayet güzel tizleri de iyi verir kulaklık ama tabii basslarda olduğu kadar tizde iddaalı değil. Rap müziğin devrim yaptığını ve bass seslere artık daha aşina olduğumuzu düşünürsek bass kabiliyeti daha iyi olan bi kulaklık almak mantıklı. Radikal bi rockçi veya metalci değilseniz her türlü sizi tatmin edecek bi kulaklık. Yastıkları rahat, üç farklı boyutu var. Ayrıca ses yalıtımı çok iyi kulaklığı bir kez taktığınızda çevreyle ilişiğiniz tamamen kesiliyor, eski körüklü belediye otobüslerinin motor sesini bile duymuyorsunuz. :) Ben bu kulaklığı 100 tlye almıştım 2 yıl önce. Dolar kuru sebebiyle bunun da fiyatı uçtu tabii. Ama hala alınabilir bir kulaklık bence muadillleriyle kıyaslanınca. İyi forumlar...

MediaMarkt'da 189 tl + 6,9 kargo ile satın alabilirsiniz. Daha ucuzu yok baktım biraz. Bence iyi fiyat bu kulaklık için. Ben bu kulaklığı aldığımda doların 2,8 dolaylarında olduğunu düşünürsek fena değil şimdiki fiyatı.
(link)

Scudo
@-Skynet-
Kesiyor ben tek kulaklıkla kullanıyorum şehir içinde araç ve insan seslerini duymak için

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Oy oy,alsak alsak bedavaya ne alsak mevzusu bu konuda ya. :)

Plantronics Backbeat Fit 2 kulaklığını önerebilirim. Hem dışarıdan gelen sesleri tamamen kesmiyor hem de güzelce müzik dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca suya karşı dayanıklı. Duş almışlığım bile var :D

@Onur Yılmaz
En düşük fiyatı 300 küsür lira. Evdeki 2+1 ses sistemi bile 100tl. :D

30 yılı aşkındır gitar, onun haricinde bass ve davul çalan, stüdyo sahibi, çeşitli stüdyo kulaklıklarına ve lambalı amfilere sahip biri olarak fikirlerimi bildireyim.

1. Bisiklet sürerken müzik dinlemeyin. Müzik dinlemeyi, sırf bu hazzı yaşayacağınız bir ana bırakın. Hem daha çok vaktiniz var; müzik dinlemek için de başka şeyler için de. İki işi karıştırmanızı gerektirecek bir zaman sıkışıklığı yok ki, bisikletteyken trafiğe konsantre olmanızı kısıtlayacak hatta tamamen engelleyecek bir şey yapasınız.

2. Gelelim kulaklıklara. Mümküm olduğunca kısa kesmeye çalışacağım. Bisikletten benzetme yaparsak, aero karbondan, çift amartüsörlü çelik Migros/Bim bisikletlerine kadar gruplayayım:

Birinci grup: Referans kulaklıkları ve Hi-Fi kulaklıllar:

Referans kulaklıkları, stüdyolarda ya da müziği en yüksek kalitede dinlemek isteyenler tarafından evlerinde kullanılan kulaklıklar. Asıl amaçları dum-tıs'ı bol ses vermek değil, orijinal kayıta en sadık sesi tekrar üretmek. İyileri çok berraktır ve asıl enstümanın sesine en yakınını üretir. Enstrüman çalan bir kişi bunu duyabilir. Ancak dediğim gibi, ilk kullanmaya başladığınızda nerede bunun bası tizi dersiniz. Hep şu örneği veriyorum: Çayı şekersiz içmeye başlmak gibi. Ancak alıştıktan sonra ve iyi suyla örneğin Champion Ceylon Tea gibi iyi bir çay içince de vay be çay buymuş dersiniz. Cep telefounundan, internetten indirdiğiniz 128kbps mp3 dinliyorsanız, referans kulaklık kullanmanızın pek de bi anlamı yok ( Bisiklet karbon ama sürücü formsuz, aşırı kilolu ve sigara içiyor gibi ). Bir de, rock, caz, klasik müzik, TSM, türkü vs.vs gibi analog enstrümanların ön planda olduğu müzik türlerini dinlerken fark çok daha bariz duyulacaktır.

Hi-Fi kulaklıklar ise genel anlamda son kullancıya ve bitmiş ürüne ( masteringi yapılmış, CD, mp3 ya da WAV gibi dosyalara çevrilmiş parçalar) için. Dediğim gibi eğitimli bir kulağa o baslar tizler dayanılmaz ve iğrenç gelir. Ben şahsen ciddi anlamda tiksiniyorum, o çok sevilen Sony, Sennheiser'ları falan dinlerken. ( Arada bir kaç idare eder modelleri var tabi ). Şekerli, hatta bol şekerli çay gibi. Hem de çeşme suyuyla yapılmış. Çayın markası, kalitesi ne olursa olsun.

Alt gruplar: Yukarıdaki iki grubun da Open Back ( arkası tam açık, genelde kulaklığın dışarı bakan tarafı sineklik gibi petekli olur ), Semi-Open ( arkası kısmen açık, arkada yer yer açıklıklar vardır ) ve Closed back ( arkası tamamen kapalı ) modelleri olabilir.
Kulaklığın tekrar ürettiği ses sadece içindeki o zarın, diyaframın, titreşmesiyle oluşmaz. Zarın etrafındaki hava da titrer ve onu da ne kadar duyarsanız o kadar doğal bir ses reprodüksüyonu ( sesin tekrar üretilmesi ) duymuş olursunuz.
Zarın etrafındaki havayla etkileşimi, isimlerinden de anlaşılacağı gibi Open-Back kulaklıklarda en fazla, 'Semi-Open'larda nispeten biraz daha az, 'Closed-back'ler de ise çok azdır. Buna göre de sesin doğallığı Open'dan Closed'a doğru azalır.
Ancak, fiziksel yapılarından dolayı Open-Back kulaklıkları yolda dinleyemezsiniz çünkü etrafınızdaki herkes ne dinlediğinizi çok net bir şekilde duyar.

Diğer bir alt grup, kulak içi, kulağın üstüne oturan ve kulağı tamamen saran kulaklıklar: Bunlardan da çok kısaca şöyle bahsedeyim. Ses üretiminin altın kurallarından biri de, diyaframın çapı ( kulaklığın içinde titreşen o zarın ) büyüdükçe, üretilen sesin doğallığının artmasıdır. Bu durumda, bir müzik gurusu zaten kulak içi kulaklıkları direk eleyecektir.

Peki, pratikte, reelde ne yapacaz abi ? Cebimizde 1 wattlık lambalı kulaklık amfisi+ mini bir 24/192 ses kartıyla WAV dosyasını, Open back kulaklıkla dinleyerek dolaşacak değiliz herhalde. Ki yapan manyaklar var !

En uygun çözüm, çevremizi rahatsız etmemek için iyi bir Closed back Referans kulaklığı alıp ( bu konuda benim tavsiyem Audio-Technica M50x olacaktır. İlk dinlediğimde, "La bundan önce müzik değil osuruk dinliyormuşum" demiştim, "Ekşi sözlüğe girip yorumlara bakayım" dedim, aynı cümleyi başkası yazmış :D ) böyle bir kulaklığı da en azından iPod Touch ya da pro-muzik mağazalarından bulabileceğiniz başka oynatıcılarla, orijinal CDden direk çevrilmiş ya da iTunes gibi kaliteli bir kaynaktan edinilmiş en az 256kbps kayıtlar dinlemek olacaktır.

Bütün bunlar, müziği de bisklet kadar ciddiye alanlar için. Yoksa Teknosa, Vatan, Mediamarkt'tan kulaklık seçerken gönlünüzün sesini dinleyin yeter.
Yine ancak, örneğin Urbanears Plattan, Sennheiser'ın bir modeli ( momentum on-ear olacak ), Bose'nin Soundtrue modeli olması lazım ve bulabilirseniz tüm zamanların klasiği Koss Porta-Pro, bu Hi-Fi kulaklıklar içinde, sesleri referans kulaklıkların seslerine yakın olanları. Özellikle Bose ve Koss.

3. Bisiklete binerken müzik dinlemeyin.

Kolay gelsin, müzik de pahalı hobi :D

@Panjuq
Vaktinde 108 liraya alıp 1 yıl kadar kullanmıştım. Performansına bir şey demem doğru olmaz çünkü dinleyenin algılama kapasitesi, kulaklığın bağlandığı cihazın kalitesi gibi etkenler söz konusu. Ama hiç rahat bulmadım. Günlük kullanımda neyse de yatarken ederken çok rahatsız ediyordu.

@Mustafa Zeybek Sözkonusu kulaklık kulakiçi bir kulaklık ve tasarımı biraz farklı, her kulak tipine uyacak cinsten değil maalesef. Bir arkadaşım denemek için kulağına sokmaya çalışmıştı, kulağına oturmamıştı mesela. Kesinlikle durmuyordu kulağında, düşüveriyordu. Kulak yapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Her kulak kepçesi aynı yapıda değil, kimisi dar kimisi geniş vs. Kulaklıklarımız aynı olduğuna göre kulak yapınızla ilgilidir rahat etmemeniz. Şans biraz, ben kutusundan çıkan en küçük yastıklarla çok rahat ediyorum mesela. Saatlerce müzik dinliyorum bi süre sonra kulağımda olduğunu unutuyorum.

@Kaos.
Bunun altına imzamı atarım işte.

Ayrıca müzik ve kulaklıkla ilgi bilgiler için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Kaos.
Bisiklet sürerken müzik dinlemek her iki işe de ihanet etmek gibi. Ayrı ayrı ruhu olan iki farklı hobi fakat bir arada yapılınca ikisinin de ruhunu öldürüyorsunuz bence.

@Panjuq

Benim sağ sol kulaklarım arasında bile fark var. Sola iyi oturuyor, sağdan ise düşüp duruyor.

Bir de kulak içi kulaklıkların plastik kısımlarının yedek daha küçük plastik parçaları oluyor.

@Kook Oturan kısımdaki yastık aynı kalsın düşen taraftaki yastığı büyük olanıyla değiştirin, belki faydası olur.

Uzun zamandır kullanıyorum çokmemnunum eğer bozulursa yine aynısınınalacagım tavsiye ederim kimse pişman olmaz xiaomi hd hybriht pro kulaklık hybrih ile hybrith pro farklı modeller ona dikkat edin

@Mhmm@

Bu birazda sürülen yere,sürüş şeklinize göre değişen bir şey. Tek dolaşıyorsan, şehirler arası yollarda sürüyorsan, şehiriçi trafiğin içine pek girmiyorsan müzik,bir ses şart oluyor.

Müziği en çok buralarda, formlarda takılırken vs dinliyorum. Bisiklet üzerinde dinlediğim müzik süresi diğerlerinden daha fazla. Normal bir zamanda 5-10dk sonra sıkılıyorum müzikten.Belkide yukarıdaki arkadaşın dediği kaliteli müzik ekipmanları olmadığından onun aldığı tadı alamıyor olabiliriz. Lakin bahsettiği ekipmanlar üst düzey ekipmanlar.Bende bir (beyerdynamic MMX 300 kulaklık),sound blaster zxr ses kartı, pahallı bir ses sistemi kullanmak isterdim ama hayattta her şeyin en iyisine sahip olanların sayısı çok az.Bilgisayar ekipmanları,elektronik eşyalar, bisikletler,özel tüketim ürünler vs bir çok tüketim ürünleri var.Hepsinde sıralamayı üstten takip edemeceğimiz için mümkün olanları sıranın üstünde tutmaya çalışıyoruz. :)

Şu kulaklıklardan hangisini önerirsiniz?
1.(link)
9654533423154.jpg

2.(link)
9608543207474.jpg

3.(link)
9540923097138.jpg

Bu bisiklet için uygun ama bazı kullanıcılar ses miktarından ve kulaktaki tutunurluğundan şikayet etmiş.
4.(link)
8884771029042.jpg

Benim 1. hoşuma gitti,teknik özellikleri en iyisi o. Lakin bu tarz şeylerde kağıt üzerindeki veriler yeterli olmuyor. :)
Kaos.

Herkese mutlu yıllar öncelikle.

Ben grup halinde bisiklet sürerken iki üç kişi bluetooth üzerinden birbirmizi
Duyacak iki üç adet aynı üründen düşünüyorum. Gene kulak içi değil de kulak üstü olabilir.
Bu tarz grup içi haberleşme amaçlı ürün kullananımız var mıdır? :)

Walton Blank bu marka nın kulak içi kulaklığı var inovasyon ödülü almış.Çok araştırdım en sonunda buna karar kıldım.
İsterseniz sizlerde inceleyiniz.İyi yıllar dilerim herkese.

(link)

Dinlenilecek şarkı 128 kbps olduktan sonra, çalacak alet de iyi olmadıktan sonra (telefonlar kaliteli ses için genellikle iyi değildir) pahalı ya da çok üst seviye kulaklık almanın manası yoktur. Bu bir ekip işidir

@Doğanay07
Sony xperia z1 var hocam, müzik dosyasına bir şey diyemeyeceğim. Belki spotify üyelik alırsa anca:)

Geri