Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi multisport saat?

Bu forumu aşmanıza çok sevindim, çünkü geçenlerde ambit 2s in 177$ lık fiyatını ve özelliklerini okuyunca bir kaşıntıdır başladı :) Ancak biraz daha bekleyeyim diyorum. Ben de yüzme+bisiklet+koşu ve dağcılıkta kullanabileceğim bir saat arıyorum. Ambit3 peak sanırım şarj süresinin yüksek oluşu nedeniyle (dağcılıkta önemli bir nokta) tercih sebebi gibi duruyor.
bu arada Ambit2 ler ortadan kayboldu, hiç bir yerde satılmıyor. Ülkemizde ise aşırı pahalı.
Siz bir kullanıcı olarak bisiklet monitörü olarak kullanımından memnun musunuz? Kadans ölçebiliyor mu? food pod almanıza gere kaldı mı?
Çünkü diğer özellikleri GPS vericileri sayesinde sıkıntısız oluyordur diye düşünüyorum.

Scudo
Butce varsa Garmin Forerunner 920 XT alin omur boyu kullanin...

Çok çirkinmis yahu! Hiç hoşuma gitmedi forerunner....suunto daki estetik hiç yok

@alper 76

Zevkler ve renkler arkadasim.
Kimi begenir kimisi begenmez.

Garmin Fenix 3 Sapphire modelini sipariş vereceğim. Aynı saatin entegre nabız ölçerlisi de var fakat aradaki fiyat farkına değmeyecek gibi duruyor. Yüzme sırasında çalışmıyormuş entegre nabızölçer ve göğüs nabız bandının daha kesin sonuç vereceğini söylüyorlar. Ayrıca titanyum modeli de var fakat o fiyat farkına ne vaad ediyor bilmiyorum..

Fenix 3 alma şunu al veya şunu bekle dediğiniz bir şey var mı arkadaşlar? Yoksa siparişi geçeceğim.. :)

@kvnccelik

garmin fenix in bence her modeli çok güzel ama pahalı geldiği için bende polar M400 aldım yaklaşık 3-4 ay önce nabız ölçümü için göğüs bandı tercihim polarla yakın fiyatlarda bilekten ölçenlerde vardı ama öncesinde apple watch kullandım o da bilekten alıyodu ve doğruluğu hiç güven vermiyodu bana göğüsden nabız almasının bir başka artısıda bence saat hep kolunuzda olmak zorunda değil ben kürek sporu yapıyorum ve antremanda teknenin ayaklığına takıyorum saati çok daha rahat oluyo ya da bisikletteyken gidon a takıyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@kvnccelik Hocam araştırmışsınızdır sanırım, Fenix3'de kendi uygulaması dışında, telefonumuzda çalışan Strava'yı takip edebildiğimiz bir arayüz ya da program var mı?

Segment bildirimlerini telefonda olduğu gibi kolumuzdaki saatten görebiliyorsak süper olur.

@kvnccelik Fenix 3'ün safir modeli de normaline göre sadece kozmetik olarak değişiklik gösteriyor diye biliyorum.
Bu yüzden safir yerine düz versiyonu da tercih edebilirsiniz. Daha hesaplı olur.
Bütçe olsa Edge 510 ve FR305'i satıp direk Fenix 3 alırdım :D.

@ilker aslında o iş biraz uğraşarak yapılabiliyor "Live Segments" özelliği olmayan cihazlarda. Segment'in gpx'ini indirip, saate Virtual Partner olarak atınca "Live Segments"in çakması olmuş oluyor :).

Hatta yapılmışı var burada; (link)

• Beğen
Tepkiler: Uğur S. ve ilker
@Edip Dinçer dostum safir modelini çizilmeye karşı dayanıklı olduğu için tercih etmek istiyorum. Yoksa normali daha mantıklı tabiki..

@kvnccelik

koşu, yüzme ve bisiklet dışında bir kullanımınız olmayacak ise Garmin 735XT tercih edebilirsiniz. safir ile normal fenix3 arasındaki tek fark çizilmez cam ve titanyum kayış olması ki bu da bir ağırlık yapıyor, yani spor açısından çok kullanışlı sayılmaz bence.

@Edip Dinçer bi inceleyeyim dostum, eğer gerçekten işe yarıyorsa 70£ fark vermek gereksiz tabiki..

@Atacan saatin görünüşü beni pek cezbetmedi dostum, ayrıca Fenix 3'ten de daha pahalı, neden anlamadım.

Fenix 3 iyi seçim fakat sitelerde fiyatlar çok farklı dikkat edin

• Beğen
Tepkiler: kvnccelik
Silver modelini tercih edeceğim sanırım, grey için çizilme olayından sözetmişler. Silver modeli de kırmızı kayışla geliyor, pek istediğim bir şey değil ama sitelerde kayış modelleri var, onlarla idare edeceğiz artık. :)

En iyi fiyat evans ta gözüküyor

@ümit KOCABAŞ
Aynen dostum. 2 gün önce Garmin Edge 520 bundle siparişini de evanstan yaptım.

Bn almadım daha ama her an sipariş geçebilirim

@kvnccelik hocam fenix 3 siparişini geçtin mi

Bence almayın. Gereksiz. Kaç km gittiğin değil ne kadar keyifli gittiğiniz önemli. İstatistik bilgi tauatacaksınız ne işinize yarayacak? Ya da kardio yapmak için saat mi gerekli? Oliver stone un filminde Fidel kastroya soruyor nasıl spor yaptığını. Fidel nabzını tutuyor 5 sn. Sonra kalkıp toplantı masası etrafında turluyor. Nabzını bir daha ölçüyor. Sadece bu yaptığı sporu ve ölçtüğü nabız ise mekanik. Evet ayakkabıları nike benim de dikkatimden kaçmadı.

Özetle o zımbırtılar gereksiz. Para tuzağı. Almayın. Paranız çoksa eğer sokak kedilerine o paraya mama alın.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@mehmetlevent dostum senin bakış açınla karbon kadro, kaliteli sele, jant seti gibi bütün harcamalar gereksiz. Herkes belediyenin bisikletleriyle idare etsin o zaman. Bu olaylar bütçe, yaptığın spora verdiğin önem, ciddiyet ve buna benzer birçok etmene göre değişir. Kimisine 200tllik market bisikleti yeterli gelirken, kimisi kalkar 30bintl harcar bisiklete...

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
@kvnccelik Hocam aynı ayrımı birkaç ay öncesinde ben de yaşamıştım.Fenix 3 ve suunto ambit'lerin kasaları çok büyük.Karaköyde gidip baktım bu büyüklükle koşmak veya yüzmek mümkün değil.Ağırlığı da da 80-100 gr civarında.

Multisporta uygun yazıyorlar ama daha çok outdoor aktiviteler için bence.Bunun yerine garmin forerunner 735xt aldım.Çok hafif ve kasası da spora çok uygun.Eğer vaktin varsa yakın zaman garmin 935 xt nin de çıkacağı söylentileri var.Bisiklette her türlü olur ama yüzme ve koşuda fenix ve ambit serileri rahatsız eder derim.

Geri