@emrah sökmenberk Merhabalar, yaklaşık 1.5 aydır aktif olarak(hemen hemen her gün) koşu, bisiklet, yüzme ve güç antremanlarında Garmin Fenix3 modelini kullanıyorum. 920XT ile Fenix3 arasında gidip gelmiştim ama DCrainmaker sitesindeki çok detaylı incelemeleride okuduktan sonra aralarındaki çok fazla fark olmadığını(sadece Fenix3 de 920XTye nazaran artı bir iki GPS özelliği olması ve 920XT de triatlon ile uğraşanlar için faydalı olabilecek quick release özelliği olması ki Fenix3 de bu özellik yok) görünce iki saat arasından görselliği hoşuma gideni almaya karar verdim.
Gelelim 1.5 aylık kullanıcı yorumlarıma;
Havuz:
Havuz ölçülerini elle giriyorsun bir defaya mahsus olmak üzere.(Farklı ölçülerde bir havuzda yüzecekseniz güncellemeniz gerekiyor bu bilgiyi aksi taktirde ilk yüzüşte girmeniz yeterli.) Yüzme stillerini otomatik olarak algılıyor ama tekniğinizin doğru olması lazım.(Serbest, kurbağalama, kelebek ve sırt üstü) Drill antrenmanları içinse drill modunu kullanmanız gerekiyor. Drill modunda sadece timer olarak görev alıyor. Drill bittiğinde yüzdüğünüz mesafeyi elle girmeniz gerekiyor. Girdiğiniz mesafeyi kaç stroke da aldığınız, sn/100m oranınızı vs gayet iyi analiz ediyor. Bugüne kadar hiçbir veri kaybı yaşamadım. 735XT kullanan bir arkadaşımdan yüzme antrenmanları sırasında bazen sn/100m oranını yanlış gösterdiği, mesafeyi olandan daha fazla olarak gösterdiği(zaman zaman) şeklinde geri dönüm aldım.
Not: Yüzme sırasında havuz ortasında durup tekrar yüzmeye başlarsanız, still değiştirirseniz cihaz sanki tur bitirmişsiniz gibi algılayıp yanlış hesaplama yapıyor.
Koşu:
GPS olarak GLONASS açık olarak kullanıyorum ve accuracy den aşırı memnunum.(Ölçülmüş pistte de bir iki kere test etme şansım oldu.) Koşuda mesafe üzerinden Auto Lap ayarlayabiliyorsunuz veya laplarınızı kendi antrenmanınıza göre kişiselleştirebiliyorsunuz. Garmin Connect internet sayfasından antrenmanlarınızı oluşturup saate atıp antrenmanda şimdi ne yapacaktım vs gibi sorulardan kurtulmuş oluyorsunuz. Belirli alarmlar koyabiliyorsunuz, koşu kadansı, heart rate, zaman, mesafe, kalori vs gibi. VO2max özelliği de mevcut. Data ekranlarını kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Anlık pace, mesafe süre kadans nabız gibi değerleri gözlemleyebiliyorsunuz.
Kapalı mekan koşuda ise, açık havada koştuğunuzda kadansınız, adım aralıklarınız vs gibi bilgilerden bir profil oluşturuyor. Saat kadans ve adım aralığınızı hesaplayabiliyor. Artı olarak performans paketinde gelen HRM Run strap(Kırmızı yeni olan) de ayrıca kadans ve adım bilgilerinizi hesaplama yetisine sahip. Dolayısı ile bu göğüs bandı ile salonda koşu yaptığınızda hem saatten gelen hem göğüs bantıdan gelen verileri harmanlayıp mesafe ve hız tahmini yapıyor. Bunun %100 accurate olduğunu söyleyemem. Koşu bandının total mesafesi ile saati kıyasladığımda kimi zaman saat biraz daha az kimi zaman biraz daha fazla gösteriyor mesafeyi. Bunun kadansa göre değişiklik gösterdiği kanaatindeyim ama net birey söyleyemeyeceğim. Garmin'e göre daha accurate bilgi için foot pot almanızı tavsiye ediliyor.
Bisiklet:
Bisikleti dışarıda 1 kere kullanma şansım oldu. Henüz bisiklet için garmin hız ve kadans sensörü almadım dolayısı ile hız ve mesafe bilgileri yine GLONASS GPS üzerinden alındı ve yine accuracy beni aşırı şekilde tatmin etti. Bisikletin üzerinde bulunan mevcut saat ile kıyasladığımda anlık hız aynıydı. Total km karşılaştırmasını tam hatırlayamıyorum şuan ama pek fark yoktu galiba memnuniyetsizlik yaratmadığını hatırlıyorum. O günden sonra mevsimden dolayı hep salondaki stationary bike da antrenman yaptığım için sadece nabız ve süre değerlerini Indoor Bike app. dan kaydediyorum. Trainer edindiğimde kadans ve hız da saatte kayıt altına tutulabiliyor.
Güç antrenmanları için sadece custom app. oluşturdum. Sadece timer olarak kullanıyorum. Başkalarının oluşturduğu uygulamarda var, garmin connecten saate indirebiliyorsunuz.(arayüzler vs dahil)
Garmin connect mobil uygulamasından veya internetten antrenman çıktılarınızı detaylı olarak inceleyebiliyorsunuz.
Triatlon, open water, swimrun uygulamarını henüz kullanmadım o yüzden bilgi veremeyeceğim.
Bunların yanında günlük adım sayar, smart watch olarak vs de kullanabiliyorsunuz.(Gelen mesajları okuyup, aramaları cevaplayabiliyorsunuz, anlık hava durumu vs) Ben kullanmadım ama Fenix3'ü olan diğer bir arkadaşım spotify'ı da saatten kontrol edebildiğini söylemişti.
Harita olarak detaylı navigasyon özelliği sunmuyor Edge lerdeki gibi. Arazi vs koşularında rotanızı kaydedip sizi tekrar geri döndürebiliyormuş. Doğa koşusu yapıp ormanda kaybolmayı sevenler için ideal duruyor.
@Levent_K Fenix5 ten fark olarak aklımda kalanlar Fenix5 te edgelerdeki gibi detaylı navigasyon olması, bilekten nabız ölçüm olması ve bunun Fenix3HR'a göre optiğin dışarı taşma yapmamış olması, batarya ömrü ve muazzam fiyat farkı