Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi temizlik ürünleri?

Scudo
@Atila Filmer

Sanırım bu durum biraz şehir efsanesi.Benim bildiğim de yapan iki kişiymiş ikisinin soyisimlerinin baş harfleriymiş ve ürünü 40. denemede buldukları için wd40 ismi verlmiş diye okumuştum ?

Ben kadronun temizliğini wd40 la yapıyorum önce bir beze biraz sıkıp kadroyu maşayı vs siliyorum sonra kuru bir bezle üzerinden tekrar geçiyorum.

Yağlanması gereken yerleride her hafta wd40 ile yağlayıp bir bezle siliyorum her hafta düzenli yapılırsa bir sorun yaşamazsınız yeterli olur pahalı ürünlere gerek olduğunu düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@Kaos.

Bizim evde de aynı ürün var. Kullanıp kullanmamayı düşünüyordum acaba zarar verir mi diye. Karbon bisiklete uygulamanızdan dolayı cesaretinizi tebrik ederim. Ben de kullanacağım en yakın zamanda. Mantıken durulamamak lazım, koruyucu bir tabaka tozu iten bir katman gibi.

Nenim bisiklet de mat alu. Mat boyalar için ayrı olan cilalar da var bir bakın isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: Kaos.
@yenhesa
Ya ben kullandım diye guvenip de sen kullanma ?
Zaten buraya yazmamın sebebi, bilenlerden bi onay ya da bilgi almak.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
Konuyu hortlattım ama sormam gerekiyor :)

Yol/Yarış bisikletinde temizlik ve bakım ürünleri olarak kalite anlamında tercih ettiğiniz ürünler hangileridir?

Konuyu hortlattım ama sormam gerekiyor :)

Yol/Yarış bisikletinde temizlik ve bakım ürünleri olarak kalite anlamında tercih ettiğiniz ürünler hangileridir?

su?

bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum. muc-off ürün gamına büyük bir soru işareti beliriyor kafamda .

belli başlı dikkat edilmesi gereken şeyler var. tiner tüm yağları çözer ama kadronun cilasına da zarar verir, fren balatalarına balata spreyi dışında kimyasal değmemeli, jetle ile bisiklet yıkanmaz, kadronun cilasını kaldıracak türde kimyasalları kadroya sürmemeliyiz, wd-40 bisiklette "sadece" boyası kalkıp ham metalin ortaya çıktığı yerlere sıkılabilir korozyonu önlemek adına. olay budur.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
@Anonim Shimano degreaser kullanıyorum zinciri temizlerken 2 fısfıs da tertemiz zincirler.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Peki yağlamayı nasıl yapıyorsunuz?

Cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Peki yağlamayı nasıl yapıyorsunuz?
n11 formula-x satıcısı mehmet karakaş'ın sattığı xcp ve chain-l yağlar gayet kaliteli. youtube'da uygulama videoları var.

Son düzenleme:
@Anonim Shimano degreaser kullanıyorum zinciri temizlerken 2 fısfıs da tertemiz zincirler.

bende aynısından aldım. Yarın ilk defa kullanacağım. İlk defa dakendim yapacağım temizliği. Degreaser den sonra ne yapıyorsunuz? Yıkıyor musunuz?

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
@Yldrm07 Evet su tutuyorum hafif tazyikli sonra da kurulanmaya bırakıp yağlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
Zincir temizliği için Decathlon zincir temizleme aparatı kullanıyorum. Temizleyici olarak aparata mazot koyuyorum, zincir pür-i pak oluyor. Akabinde mazotu, temizleme aparatına bulaşık deterjanlı su koyarak çıkarıyorum. Zincir kuruduktan sonra rulmanlara olabilecek en küçük damlalarla yağ damlatıyorum, kullandığım yağlar kuru hava için Decathlon'un teflonlu yağı ve kış sezonu için Muc-Off Wet Lube.
Ne kadar az yağ, o kadar iyi. Zaten zincirin dış yüzeyine yağ değmesi demek, toz tutması demek. Bisikletçilerin genellikle tavziye ettikleri o sprey yağları kullanmanızı tavsiye etmem. Sprey korkunç derecede fazla yağlama yapıyor. Zaten o yağların büyük çoğunluğu da aslında motosiklet yağı ve sıcaklığa dayanmaları için üretilmiş. Bisiklet zincirinde bu yüzden kaskatı bir hissiyat veriyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Sinanthewhite
Fairy bulaşık deterjanı, para yoksa şu A101'de ucuza satılanlardan. Duruma göre bir de WD. Sünger ve fırça.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Geri