@Rocketman
Sağolun..Ben de sizleri okumaya çalışıyorum..Biraz daha yazalım..
Kendi bakış açınıza göre haklısınız..%100 haklısınız ama akademik düzeyde muazzam bir bilgiye sahip olmak,uzmanlaştığınız konunun özünü anladığınız anlamına gel(e)mez..Yani bilmek ve anlamak çok farklı konulardır..Siz biliyorsunuz ama konunun özünü anladığınızı sanmıyorum..Bir teşbih yapayım..Bir ilahiyatçı,dini konularda muazzam bir bilgi sahibidir ama bu kişi dinin ne olduğunu hayatı boyunca çabalasa bile anlamayabilir..
Konunun özü nedir,konu nedir?
Konunun özü,insanlara müdahale etmenin yanlış bir şey olduğudur..Hiçbir değeri savunmayan,ahlak gibi şeyleri kabul etmeyen birisiyim..Mesela insan öldürmek veya insanları sömürmek kötü birşey demedim..Bunlar hep göreceli şeyler..Benim açımdan insanlara müdahale etmek yanlıştır ve siz bunun evrensel çapta olanının,normal/iyi bir şey olduğunu savunuyorsunuz ve uzmansınız da..!
Bu söylediğim hakikattir demiyorum,asla..Bana göre doğru budur diyorum..Size göre doğru olanın,bana göre yanlış olduğunu söylüyorum..Sırtımı dayadığımı bir kutsallık(din-ideoloji) filan da yok..
Bazı insanlar ''Türkiye'de demokrasi yok,dış güçler Türkiye'ye müdahale etsin'' diyorlar..Burada ne diyeceğiz?Ben diyorum ki,''herkes oturduğu yerde otursun..''Bunu en başta söyledim zaten..Sizin gibi düşünen birisi,bu söyleme katılabilir..Türkiye demokrasiden nasibini almamış,doğal kaynaklarını çıkarmasını bilmiyor ..vb diyerek;Türkiye'ye dış güçlerin müdahalesine onay verebilir..
Bugün Irak'taki insanlar,''keşke Saddam başımızda kalsaydı'' diyorlar..Halbuki zamanında Saddam'ın heykelini Amerikalılarla beraber devirmişlerdi..
Yani batının müdahaleci tavrı yanlış..Batının tavrı aynen şu videodaki kadın gibi;
Batı,gelişmemiş/ilkel dediği insanların bir eline din veriyor,diğer eline silah..Sonra geriye çekilip,bir tarafı tutuyor..
Bugün Amerika Suudlara milyarlarca dolar değerinde silah satıyor..Niye?Ya da pydye/pkkya silah veriyor..Niye?Demokrasi mi istiyor Amerika?Demokrasiyi savunan bir toplum,silah mı dağıtır herkese?
Afrika'nın veya ortadoğunun niye geri kaldığı,sanayi devrimini filan niye gerçekleştiremediği konuları farklı..Bu bölgedeki insanların karakterleri,bu bölgenin iklimi,bu bölgenin kültürü gibi etkenler ortaya konularak;bu konular hakkında görüş bildirilebilir..
Bu bölgedeki insanların gelişmemelerini de,batının suçu olarak kabul etmemek lazım..
Son olarak şunu da belirteyim..Batının oluşumunda ortadoğunun/yakındoğunun etkisi muazzamdır..Bir zamanlar Avrupa veya Amerika diye bir şey Dünya'da bilinmezken,Akdeniz'in güney sahillerindeki halklar,Dünya'nın en önemli halkları arasındaydılar..Yani bugün aşağılanan bu insanların ataları,tarih kitaplarında ön sıralarda yer alıyorlar..Yani bu insanlar hep geri kalmışlardı söylemi de doğru değil..Avrupa bir kırılma noktası yaşadı,diğer toplumlardan sivrildi ve bugüne kadar geldi..Bugün Avrupa'nın Dünya'daki konumuna bakıp,bunun sonsuza kadar böyle devam edeceğini sanmakta,yanlış bir toplumsal analiz olur..