Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hasarlı kasklar

Scudo
amma hassassınız:D abicim bisikletin neresinden soğutuyor onu anlamadım. zaten bisikleti sevmeyen sevmemek için bahane arayan birisi bu kaza değil daha sudan sebeplerle bisikleti bırakabilir. örneğin ben küçüklüğümden beri sağa sola tırmanmayı halatlara iplere tırmanmayı taklalar atmayı seven birisiyim. hatta bir keresinde düştüm ve alt dişlerimle alt dudağımı deldim. ama hala ağaçlara kayalara tırmanıyorum... yani demek istediğim her şey kişinin içinde. otomobillerden hoşlanan, sürmekten keyif alan birisini her yıl binlerce insanın kazada ölmesini göstererek o kişinin otomobillerden soğumasını sağlamaz.

@serkan ertan

İbretli bir görüntü olduğu doğru...Ancak 4 teker günlük yaşamda,şehir hayatının bir parçası malesef...İsteseniz de uzaklaşamıyorsunuz zaten.Bisikleti oyuncaktan öte göremeyen,bir bisiklet sevdalısı çocuğun ailesi bu resimden sonra çocuğuna ne kadar izin verir sizce...:rolleyes:
İbretlik mantığı ile gidersek;trafik kazalarında sıkışmış,parçalanmış insan cesetlerinin resimlerini,billboardlara asmak lazım ki,insanlar daha temkinli araba kullansın...:Skull-175

@Göker Gülay

Fotoğraf da gerçek değil zaten. Bunun sadece bisiklet kazası sonucu olması mümkün değil. Araba vs. başka etken olmalı. Ayrıca eminimki ortalıkta daha fazla kan olur.

Kask şüphesiz doğru kullanımla kafamızı korur.
Kafatasımızın kırılıp beynimizin dışarı çıkacak kadar büyük bir düşüş yaşamıza gerek yok. En ufak bir düşüşde dahi kafamızı azıcık yere çarpabiliriz. Hiç bir şey olmamış gibi evimize gidebiliriz daha sonra hatta 2-3 gün sonra Allah korusun beyin kanaması geçirebiliriz. Bunlar gayet olağan şeyler ve sıkça rastlanan vakalar.
Bir arkadaşım sık sık bayılma şikayetleri ile doktora gitti. Bir dizi tahlil ve tomografiden sonra yaklaşık 3 yıl önce farkında olmadan beyin kanaması geçirdiği ve rahatsızlığının buna bağlı olduğu ortaya çıktı.
Dediğine göre 3 yıl önce motordan düşmüş korkusundan kimseye söylememiş.

O yüzden kask çok önemli arkadaşlar. Forumda sıkça rastlıyorum 2. el kasklar satılıyor. Ne darbe aldığını malzemesinin ne kadar yorgun olduğunu bilmeden kask alınmaz. Hayatın 2. eli olmaz.

Attırıcıyı, süspansiyonu, freni lastikleri test edebilirsiniz ancak Kaskı test edemezsiniz yada ettiğiniz de vakit çok geç olabilir..

O yüzden gerekli standartlara uygun testleri yapılmış sertifikalı kaskları almanız gerekir. Kaskın pahalı olmasının sebebi budur.

Çoğu zaman "Allah'ın köpüğü" der geçeriz ama işin hayat boyutunu düşünürseniz verdiğiniz paraların hakkını verecek en iyi bisiklet donanımıdır kask...

@Ahmet Turan BABACAN

Bilgilendirme için çok teşekkürler. Ben de biraz "köpüktür ne olacak" diye düşünüyordum fakat söylediğiniz doğru. Kendime yeni bir kaliteli kask alacağım inşallah.

Benimde bi kask anım var tabi :)
Markasını hatırlamadığım 25 30 liralık bi kaskım vardı bi arkadaş hareket yapayım derken tepe üstü düştükten sonra 3 arkadaş taktık ormanlık alanda hız yapmaya kalktım ve oda ne çam ağacı :) o an saniyeler dakika olur ya frene basmaya fırsat olmadan hooop gümm! kaskın sol tarafıyla ağaca atılan kafa hareketine karşılık olarak ağaçta sol omuzumdan tuttu hızın verdiği etkiden dolayı 180 200 derece dönerek tekrar sol yüzümün üstüne düştüm kask bağlanan yerlerden koptu ve sol tarafı kırıldı içindeki köpük sünger karışımı madde parçalanmıştı.
İlk başta hiçbirşey anlamadım arkadan kolumun üstünden geçene kadar şükür fren yapamadı oda kum tepesine tosladı :)
Sonuç:Doktorun dediğine göre sol omuz çıkmış aynı yer üzerine düşünce geri oturmuş sol kulakta yara oldu biraz sol çene kol zaten haşamat olmuştu yaklaşı 3 sene geçti iz bile kalmadı ama kask olmasaydı bitmiştim kesinlikle çok önemli şuan bende takmıyorum ama nedeni mahalle baskısı diyelim millet mtbde kask takana tiptip bakıyo :) bana hatıra olarak nerdeyse L şeklindeki maşam kaldı. iyi pedallamalar güvenli sürüşler :)

@Abdullah Safa Karabacak

Bu kadar büyük bir kaza geçirip kask takmaktan vazgeçmeniz ilginç olmuş. Konya'da bir süre bulundum. O tip yerlerde yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyorum. Garip bulsalar da bir süre sonra alışıyor insanlar. Siz onları kendi seviyenize çekeceksiniz başka çare yok.

@Faruk ÇUBUKCU

arkadaşlar bence sürüş esnasında bir kaskın dagılacagı bir şekilde kaza yapıldıgında sadece kafa yada kask degil tüm beden bisiklet zarar görür .allah kaza bela vermesin...

bende kurban bayramından 2 gün önce ufak bir kaza gecirdim izmir narlıdereden behzat tepeye çıktık inerken patika yolları kullanalım dedik tam ormanı bitirdik düzlüye çıkarken,ki baya hızlanmıştım,patikadan çıkıp büyükce olan taşlara çarptım zaten çarpmamlada beni fırlattı bisiklet sağ tarafdan yere yapıştım kafamı öle şittedli vurdumki taşa başım ağrıdı valla.kask içerden çatladı dış taraftanda ezildi (resimdeki öne doğru beyaz olan yer) 2 gün sağ kolumla baçağım epey ağrıdı tabi ufak tefekte yaralar oluştu ALLAHA şükrediyorum kafamda kask varmış yoksa şimdi mefta olmuştum kesin :D ve bu benim ilk ciddi düşüşüm oldu kaskıda 2 önce almıştım benim icin büyük şans :)

(link)

@serkancalar

Allah'a şükür küçük sıyrıklarla atlatmışsınız.
büyük geçmiş olsun.
Ben daha bisikletimi topluyamadım...
bisikletimi ayağa kaldırdığım zaman ilk işim kask almak olucak...

KASKIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK....

Burdan Faruk ÇUBUKÇU arkadaşımıza çok çok teşekkür ediyorum...
böyle yararlı , ders verici , ibretlik resimlerin , konuların işlendiği bir konu açtığı için
Admin bu konuyu sabitler ise foruma giren herkes görebilir...
Foruma giren arkadaşlarımıza , kardeşlerimize kask takma alışkanlığı kazandırabiliriz.
SAYGILAR...

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
Geri