Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hatay'da kamyon arkası sürüş yapan yol bisikletçisi

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
772
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
geçenlerde haberlerde denk gelmiştim, ekipmanlı olduğuna göre forum ile bir bağlantısı olup olmadığını merak ediyorum. forumdan birisi mi? yok forumdansa derdi neymiş öğrenmek isterim. 70 kilometreyle giden kamyonun arkasına yapışmak büyük cesaret.

yazık güzel kardeşim, kendini düşünmüyorsan aileni düşün. 10 dakika geç bitir sürüşü, ne olacak ki? girdiğin riske değer mi?

1752838.jpg

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir kişinin bisikletiyle kamyon arkasındaki tehlikeli yolculuğu kameralara yansıdı.

Edinilen bilgiye göre; Dörtyol ilçesi Ocaklı Mahallesi bağlantı karayolundan otoban gişeler istikametine seyir halinde hızla gitmekte olan kamyonun arkasından gitmeye çalışan ve ismi öğrenilemeyen şahsın bisikletiyle tehlikeli yolculuğu kameralara yansıdı. Aynı istikamette seyir halinde araçları ile yolculuk yapanlarca kaydedilen cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde; bisikletlinin adeta canını hiçe sayarak, yaklaşık 70 kilometre hızla giden kamyonun arkasından onu takip ederek birlikte uzun süre yolculuk yapması görenleri şaşırttı. Bir süre tehlikeli yolculuğunu devam ettiren bisiklet sürücüsü takibi bırakarak daha sonra gözlerden kayboldu.

olayın videosu da var;

• Beğen
Tepkiler: templeos
Scudo
"Yoktur bi bildiği" diye düşündüm izlediğimde, umarım huy edinmemiştir ve birşey deneyip sonlandırmıştır bu manasız deneyini!

Samsun'da da bir kaç arkadaşa rastlıyordum. Bir tanesini pro yarışcıyım diyordu. Sanırım pro antrenman bu :)

Böyle bir embesile bizzat şahit oldum. İki sene önceydi sosyal grup sürüşüne çıkmıştık toplamda 80kmlik bir sürüş olacaktı. Grup lideri önde giden kamyonun arkasına böyle geçerek herkesi tehlikeye atmıştı, ben yavaşlayıp emniyet şeridinden temkinli ilerlemiştim ve bir daha o embesil ile hiç bir sürüşe çıkmadım. Bu tip bisiklet sürenlere ne olursa olsun gram acımam.

Bilgilendirme yapayım,2senelik mevzu bu kötü örnek tabi, arkadaşın adı Serhat YouTube kanalı var herhalde izlensin diye yapmış bu yanlışlığı,ama sonunda trafikten cezayı yemiş,her yerde var bu türlerden, bulunduğum yerde de var en son geçen yıl birinin ayağı parçalandı ve şuan sakat,ölmedigine dua ediyor.

Son düzenleme:
1. Bunun her ne koşulda ve gerekçeyle yapılıyorsa yapılsın yanlış olduğunu kabul etmeliyiz artık.
2. Bu tür antrenmanlar, ancak ve ancak üçüncü kademe antrenör belgesi olan ve yıllarca pro yarış koşmuş bir antrenör denetiminde yapılır. Öndeki aracı kesinlikle bisiklet sporundan anlayan bir şoför kullanmalıdır. Bisikleti kullanan kişi aracın lastik izini takip etmelidir. Antrenmanın yapılacağı yol daha önceden etüt edilmeli, buna rağmen antrenman gününde antrenmana başlamadan önce araç tarafından geçilmeden antrenmana başlanmalıdır. Yani önce parkuru antrenör araçla geçip yolda daha ince fark edilmemiş bir çukur, deformasyon vb olmadığına kesin kanaat getirmelidir. Trafiğe açık bir alanda aracın lastik arasında bunu yapmak intihardan başka bir şey değil.
3. Bu antrenmanı yapabilecek kapasite ve kalitede bir bisiklet sporcusu bizim ülkemizde yoktur. Prolar içinde bile böyle bir TT antrenmanına "ihtiyacı olacak" tek bir kişi tanımıyorum. Aksini iddia eden en son dünya TT şampiyonası sonuç listesine baksın.
4. Ülkemizde bu antrenman pacer arkasında Konya veledromunda yapılabilir. Ki o antrenmanlarda bile antrenör sporcusunun 70 KMS üzerine çıkmasını bırakalım o hızlara yaklaşmasına bile izin vermez. Veriyorsa antrenörlük belgesini yaksın, çöp zaten. Bu hızlardaki her düşüş ya da çarpma en iyi ihtimalle sakat bırakır. Olimpiyat madalyası olan pist bisikletçisi Kristina Vogel böyle bir kaza sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkûm kaldı.

Bu yorumum forumda bu olayı görüp de denemeyi isteyecek genç bisikletçiler için yazılmıştır. Zaten eski tüfekçiler mevzuyu biliyor.

Söyleyeceklerim bu kadar.

Kamyon arkası hiç yapmadım. İyi ki de yapmamışım. Bu yaz sonu 100 metre önümde giden kamyonun arka tekeri bomba gibi patladı. Araçtan kopan parçalar benim önüme kadar geldi. Arkasında gidiyor olsam kim bilir nasıl bir kaza geçirirdim hayal dahi edemiyorum. O teker o kadar basınçlıymış ki o mesafeden her yeri toz dumana kattı ve kulaklarımı çınlattı.

Strava'daki segment için hayatını tehlikeye atan bir dangalak olduğunu düşünüyorum ancak ispatlayamam.

Benim de ilk düşündüğüm strava oldu...

Şöyle ki, strava çok nadir kullanırım ama bir gün baktım Hataylı birisi benim normalde kullandığım güzergahtan çok iyi sayılabilecek bir hız ile geçmiş.

Bu haber de Hatay ile ilgili olunca ilk o aklıma geldi.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Kamyon arkası yaparak kaza yapan takımdan arkadaşımız oldu. Sonuç ameliyat ve platin vs vs.
Bir anlık başını eğmesi kamyonun frenlemesi ve arkadaşın kamyona çarpması sonucu bu durum gerçekleşmiş.
Bazen bizlerde yapıyorduk artık yapmamaya gayret ediyorum.Ne olursa olsun trafiği tehlikeye atmamalıyız.
Saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Bunu biz de karadeniz sahil yolunda yapardik. 80-90 km/s civarina kadar cikardik.
Yas 18-19 falandi. Yil 2000 civari, trafik ve insanlar simdiki gibi degil.
Tam bir ahmaklik tabii. Dusununce o salaklik inanilmaz geliyor.
Simdi birak bunu yapmayi bu tip yollara hic cikmak bile istemiyorum. Saskinin biri telefona bakarken altina alip hayatimi kaydiracak diye.

Sadece kamyon değil, kamyonet ya da traktör/römork arkası hava boşluğuna giren bir kaç kişi tanıyorum.
Ki onlar egzozkoliktir...

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Bu tür araçların arkasına takılmak, deli cesareti olsa gerek, şayet lastiklere sıkışan bir baska cisim yada taş parçası yüzünüze vs gelse, Allah korusun paramparca olur yüzünüz. Böyle şeylere gerek yok.

Benim de ilk düşündüğüm strava oldu...

Şöyle ki, strava çok nadir kullanırım ama bir gün baktım Hataylı birisi benim normalde kullandığım güzergahtan çok iyi sayılabilecek bir hız ile geçmiş.

Bu haber de Hatay ile ilgili olunca ilk o aklıma geldi.
Videodaki kişi söylendiği gibi Serhat Baykara ise bunu yapmasına şaşırdım açıkcası. Stravada birincilikten ziyade eğlenmek için yapmış olması daha muhtemel geldi. Normalde de o bölgedeki en iyi kondisyona sahip bisikletcilerden biri. Youtube kanalında güzel içerikler var, gitmediği köy yolu ve patika yoktur desem yeridir.

• Beğen
Tepkiler: evrendogan
Sadece kamyon değil, kamyonet ya da traktör/römork arkası hava boşluğuna giren bir kaç kişi tanıyorum.
Ki onlar egzozkoliktir...
Bu tip kamyonların 8-10 metre arkasında bile egzos rahatsız ediyor beni.
Bu şekilde kamyon/otobüs arkasında gitmenin "egsozkolik" olmak dışında bir açıklaması yok.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
tahminlerce olaydaki şahşın serhat olduğu söylenmiş, şaşırdım açıkçası. daha önceleri takip ediyordum, deneyimli birisine benziyordu. söylenenler doğru ise tanınan bir bisikletçinin böyle cahilce bir şey denemesine şaşırdım.

videonun iki senelik olduğunu bilmiyordum, muhtemelen haber siteleri şişirip şişirip paylaşıyor. ilk defa doğru bir haber şişirmişler o zaman.

benim bu haberi foruma taşıma amacım biraz olsun forumdaki bilinci tekrar hatırlatmak idi, ayrıca ekipmanlı görünce de belki forumdandır diye düşündüm.

başlıkta bilinçli insanlar görmek beni mutlu etti çünkü eskiden en fazla kaç kilometre gördünüz isimli başlıkta bolca kamyon arkası ile başlayan yazılar gördüğümü hatırlıyorum.

• Beğen
tahminlerce olaydaki şahşın serhat olduğu söylenmiş, şaşırdım açıkçası. daha önceleri takip ediyordum, deneyimli birisine benziyordu. söylenenler doğru ise tanınan bir bisikletçinin böyle cahilce bir şey denemesine şaşırdım.

Ben öyle birşey ima etmiyorum... Ben arkadaşı tanımıyorum, ismini de bilmiyorum.

Ben sadece kendi çapımda Hatay bağlantısı kurdum. Hatay deyince direk olarak aklıma Stravada gördüğüm ve Hataylı olduğunu bildiğim bisikletçi geldi, ismini bilmiyorum. Benden önceki yorumcu da strava tahmininde bulununca, benim de ilk aklıma gelen strava oldu dedim. Herhangi bir kişiyi işaret etmeden, ilk iç güdüm o yönde oldu.

Yanlış anlaşılsın istemem. Gerekirse mesajı da silerim.

• Beğen
Ben öyle birşey ima etmiyorum... Ben arkadaşı tanımıyorum, ismini de bilmiyorum.

Ben sadece kendi çapımda Hatay bağlantısı kurdum. Hatay deyince direk olarak aklıma Stravada gördüğüm ve Hataylı olduğunu bildiğim bisikletçi geldi, ismini bilmiyorum. Benden önceki yorumcu da strava tahmininde bulununca, benim de ilk aklıma gelen strava oldu dedim. Herhangi bir kişiyi işaret etmeden, ilk iç güdüm o yönde oldu.

Yanlış anlaşılsın istemem. Gerekirse mesajı da silerim.
yok, ben de tahminlerce dedim hocam. belki de değildir, serhat özelinde değerlendirmedim zaten.
videodaki kişinin kim olduğunun bir önemi yok, sadece denediği şey çok saçma.

üzerindekilere bakılırsa deneyimli bir bisikletçiye benziyor, o yüzden belki forumdan ya da tanıdığımız birisidir belki diye düşündüm.

• Beğen
Bu tarz hareketleri yapacaksanız takip mesafesi denen kurala da uymak zorundasınız.

Geri