Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hemoroide bisiklet iyi gelir

Hayatımda ağzıma acı sürmemişimdir geçenlerde az birşey yemeğe pul biber kattım yedim. :boese157: 3 Gündür oturamıyorum bile, bisiklet falan hak getire tam havalar düzeldi dedim şimdide bu çıktı başıma. Garip garip esprilerin hedefi de olmam cabası tabi :D
Normal koltuğa bile oturamaz iken ve her yerde bisiklete binmeyin denilirken ilginç bir deney olmuş sizinkisi. Bakalım şimdi çıkıp biraz bisiklet sürmeyi deneyeceğim sonuç ne olacak bildiririm buradan :D

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Scudo
10-15 Dakika kadar sürdüm. Sürerken çok rahattı ama sonrasında gene aynı bakalım uzun vade de bir etki gösterecek mi görecez. Ama bu başlık çok etkili olmuş moralim acayip bozuktu 3 gündür süremiyorum bu halde sürülmez diyordum tam havalar düzeldi ben ne hale geldim diyordum ama sürülüyormuş :D süpersiniz sağolun :in:

• Beğen
@sezer özdemir

bisikletin zararlı olduğunu söyleyenler de var, ama inandırıcı gelmiyor. ben de aynı dertten müzdaribim. beslenmeme dikkat etmeme çalışıyorum. en önemli husus lifli gıda tüketimi ve düzenli tuvalet alışkanlığı. ben de günde bir kaç adet kayısı kurusu ve badem yemeye başladım. aynı zaman da tam buğday ekmeği tüketiyorum. tam buğday ekmeği BİM de var üstelik 1 liraya, normal ekmekle aynı fiyata bilginize.

acil şifalar dilerim.

ama durumum düzelmezse doktora gideceğim. başka sebepleri de olabilirmiş. ben hemoroid olduğuna dışkıdan sonra birkaç damla kan akıyor ondan dolayı ben de hemoroid var diyorum ama başka sebepleri de olabiliyormuş. yani kansere kadar gidiyor olay.

başka şikayetim yok ağrı acı yanma hiç bişey yok. sanırım başlangıç seviyesin de ve tedbir alırsam dokorluk bişey kalmaz diye düşünüyorum. şimdilik lifli gıdalar yiyorum bakalım zaman ne gösterecek. bir ara iyileşmişti, şimdi tekrar başladı.

belki de havalar soğuk diye bisiklete binemiyordum sebebi bu olsa gerek. harekete geçince hastalıklarda geçiyor.

arkadaşlar kıçınız ağrıyor ya da kanama gibi birşey geliyorsa Daflon gibi bi venotropik ajan kullanmanız gelir, ve yanında proctoglyvenol krem i ya da anestol pomat ı kullanın. terchien proctoglvenol daha iyidir.
ve hemoroid çok sık görülen bir hastalıktır. Yemek tarzına bağlı olabileceği gibi sizin genetik eğiliminizde olabilir. ama genetik eğilim çok düşük ihtimaldir.
Ve kesinlikle ve kesinlikle bisiklet hemoroide iyi gelmez. Çünkü oradaki damalara yapılan basınctan mümkün olduğunca kaçınmanız gerekir. seleye otururken oraya bası yaptığınız için kötü yönde indüklemiş olursunuz.
kaynak : stajyer doktorum..

• Beğen
Tepkiler: Cem Kılınç
daflon ve procto fixtir zaten:)
revirde de bunlardan başka bir şey vermezdi komutan.
işe yarıyor tabi.

Arkadaşlar yakın bir tarihte ben de kanama şikayetiyle doktora başvurdum. 1 hafta da geçer diye düşündüm, baktım olmadı. Tuvalet sonrası oturamama , kaşıntı, kanama , ağrı mevcuttu. Neyse gittim iyileştim. Zor bir süreçti.

Hemaroittir diye gitmiştim , a.fissür(halk ağzında çatlak) çıktı. Kesin teşhis için lütfen bir doktora başvurun. Benim yaptığım gibi internetten araştırıp moralinizi bozmayın.

Galip abi başlangıç seviyesi olabilir , şimdi erken tedavi edilmesi daha önemli.

Arkadaşlar sonucu bildiriyorum. :)

3 Gün çok ağrı çektim ve hiçbir şey yapmadım.

Sonra forumda bu başlığı görüp 2 günü bisiklet sürerek geçirdim.

5. Gün doktora gittim. Ne olur ne olmaz diye belki makak çatlağıdır falan bir görüneyim dedim. Bisikletten hiç bahsetmedim. Doktor Ultraproct ilacını verdi ve günde yapabildiğin kadar sıcak su doldurduğun leğene otur dedi.

Bunları da yaparak ve gene bisiklet sürerek (günde +20 km) de 2 gün daha geçirdim.

Bugün 7. gün ve şuan hiç ağrı yok ama şişlik halen duruyor, zamanla oda gidecektir baya yumuşadı çünkü. Konuyu açan arkadaşlara çok teşekkürler.

• Beğen
Sıcak suya otururken suya 1 kapak baticon dök, kabız olma :D

• Beğen
Tepkiler: Berk_D
bisiklet hemoroide iyi gelir konusunu tekrar güncellemek istedim forma yeni katılanlar için

Bu konuyla ilgili ingilizce bir makale buldum (link)
Çoğu yerde olduğu gibi burda da zararlı olduğu yazılmış. Bisiklet yerine yürümek, yüzmek gibi sporlar tavsiye edilmiş.

Şimdi size kendi hemoroid hikayemden bahsedeyim ve kararı siz verin:
Ben çocukluğumdan beri yürümek yerine hep bisikleti tercih eden biriyim (Hatta bisiklet gibi bir icat varken yürüyen insanlara acırım). 3 gündür tatildeydim. Bisikletimi götüremedim, Tatil süresince 2 saat kadar yüzdüm, 6 saat kadar araba kullandım, epey çarşı pazar dolaştım, bol meyve tükettim ve hiç büyük tuvalete çıkmadım. Eve döndüğümde kıçım hemen kendi evini tanıdı ve tuvalete gitmek istedi :) Teharetlenirken farkettim ki 6 yaşındayken kurtulduğumu sandığım hemoroid problemim 4. evreye ulaşmış. Yıllardır varlığını hissetmemiştim. En kısa zamanda doktora gitmeyi düşünüyorum. Büyük ihtimalle ameliyat olmam gerekecektir.

Sonuç olarak; bisikletin hemoroide iyi geldiğine inanmak isterdim ama her iki yönde de fikirler çok, ben de kararsız kaldım. Ama bağırsaklarım dışarı da çıksa bisikletten vazgeçmem. Bu arada bisikletimin selesi de gayet rahat jelli ve geniş bir sele.

Sağlıkla kalın...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Allah derdi veriyor ama çözümünüde spor yaparak ve isteyerek veriyor :D Çok şükür...

bende yaklaşık 7-8 senedir basurum, basurluk dönemim senede 1 veya 2 defa hafif ağrılı olarak geçer.. benim için basur çok sorun değil, senede 1-2 defa sancı çeksemde 2-3 günde geçiyordu acısı,

,neyse günlerden birgün benim eniştenin yazlığına gittim eski bi bisikleti var bunun eski klasik bisikletlerden seleside çok rahatsız ,bunun bisikletini sürdüm 1-2 saat ve popom da biraz ağrıdı seleyi görseniz oto koltuğu gibi kalın bakınca rahat konforlu dersiniz ama bisikleti sürünce popomda ağrılar başladı 1-2günde sürdü ağrısı..
bisikleti sürdüğüm günün 1 hafta sonrası benim basurlu bölgemde kılcal şeklinde dışa doğru hafif şişlik oluştu ve inanılmaz derecede kaşıntılar başladı bu bölgede,''bu kılcal şişlik de nerden çıktı basurlamı alakalı yoksa başka bişeymi'' dedim ve netten biraz araştırdım ve makat da yırtık var sonucuna ulaştım sonra biraz telaşlandım doktora gittim ,doktor basurdan dış makata doğru olan şişliğin yırtık değil basurdan oluştuğunu söyledi ve yukardaki arkadaşların da söylediği krem ve ilacı yazdırdı reçeteye, geçmemesi durumundada lazerle ameliyatı(de longo yöntemi) önerdi kesin çözüm olarak..
sonuç olarak aradan 1 sene geçti nerdeyse, kılcal şişlik hala duruyor ama kaşıntılar eskisi gibi şiddetli değil verdiği krem biraz etkili oldu şuanda zaman zaman kaşınıyor,,,
ama şunu söyliyebilirimki kesin olarak bisiklet yüzünden oldu demiyorum ama o bisiklete binmem ve popomun acımasından çok yakın zamanda(1 hafta içinde) oldu bu kaşıntı ve kılcal şişlik..o yüzden kendimce bisikletin o selesini suçlu olarak görüyorum ve acaba ameliyat olsam mı diye düşünüyorum..
saygılar...

Arkadaşlar konu başlıktan biraz sapıyor ama faydalı olabileceği düşüncesiyle yazıyorum:
Aile hekimine gittim. Daflon 500mg tablet ve Procto Glyvenol krem verdi. Ameliyatın genellikle işe yaramadığını söyledi. O bölgede üç damar mı üç kas mı ne varmış. Birini alınca öbürü çıkıyomuş. Ameliyatı boşver, sen sadece hemoroidi azdırmamaya bak dedi.
Bir de şu sayfadaki yorumları okudum. Sayfada "izmir" kelimesini aratırsanız, ordaki yorumda ameliyatın işe yaramadığını başına gelen birisi birisi yazmış. (link)
Doktorun verdiği ilaçları da 5 gündür kullanıyorum hiç bir değişiklik yok.

güzel bir konuya deginmissin.bende gectigimiz sene istanbul yeşilbisiklet bayisinden bisiklet almaya gitmiştik.oranın bayisi bir müşterisinin doktor oldugunu ve bel-fıtık ameliyatı oldugunu meslektaşlarının artik bazı aktivitelerden uzak kalmasini bisiklet sürmemesini istemisler.aksine doktor bisiklet sürmüş,tesadüfi olarak kendiside bayiye ugradı.su an kendisini cok iyi hissettigini-cok mutlu oldugunu daha saglam kendimi genc gibi hissetdigini soyledi.buna da hareketleriyle gosterdi agirlik ve bisiklet kullanarak.diger tarafdan kalp damarının tıkalı olan birisinin doktora gittigini doktorların röntgende boyle kisinin mutlaka kriz gecirmesi gerektigini bir turlu anlam veremediklerini damarın nasıl boyle kıvrıldıgını cozemedikleri daha sonra verdikleri kararda bisiklet kullandıgından dolayı vucudun buna direnc gosterdigine kanaat getirmisler ve akademik arastirmada katkısı olmus.bazıları bisikleti sadece bacak kaslarını guclendiriyor bakıyor oysa bisiklet vucudun bütün iç organları terbiye ediyor.fitness gibi havasız kapalı ortamlarda yürüyüş bandın da boş boş yürüyen kisiler var zayıflamak form tutmak vs.ne dicegimi bilmiyorum.bisiklet özellikle hem iş altını ciziyorum hem spor günlük aktivitelerimizde bize cok faydalı eglence-hobi-saglık-spor-stres-özgür hissetme fazlası.içimizde iyi mevkide tadigini hic mi yok.D bisiklet yolu konusunda atılım yapilsa hic fena olmucak cok gec kaldik.cıtladın.sesimizi pedallarla duyuralım.

Bağsur için en etkili çözüm düzenli beslenme ve düzenli "çok kasmadan" tuvalete çıkmak. Kremin pek faydasını görmedim Bağsur krizlerindeki acı -ağrı için en etkili çözüm Etol Fort ve Daflon.
Bu rahatsızlığıma rağmen bisiklet sürerim hiç tetiklemedi aksine iyide geliyor.

• Beğen
Tepkiler: TrekOnur
bisikletin hemoroide iyi geldiğini tekrar gündemlemek için yazdım forma yeni üye olan arkadaşlar için sevgiler..basursuz günler....

@erdinc34
Bi yaziyi yeni gördüm. Sadece bisiklet iyi geliyor demek dogru degil. O nahiyede kan dolasimini artirici ve hizlandirici her sey iyi gelir. Bisiklet kullanmak ta bunlardan birisi oldugu icin iyi gelir, yani sebebini biraz izah etmek lazim. Tabii ki kisinin kendine uygun sele kullanmasi gerekir.

bisiklet kullandığım dönemlerde ki çoğu zaman çok iyi geliyor. tatillerde falan ailemin yanındayken bısıkletımden uzak kaldıgımda ıse dayanılmaz bir acı hissediyorum. bisikletin olumlu yönde yardımcı olması hoş bir durum.

Bende de bu hastalık vardı. Önce hafif şişlikle başladı.Sürekli katı ve acılı gıda, ağır eşya taşıma vs şeyler daha da tetikledi. Ağrı dayanılmaz hal alınca doktora gitmeye karar verdim ve lazerle dışındaki parçayı aldırdım.Ameliyattan sonra ilaç almadan tuvalete çıkamıyordum.Bir ay hiç bisiklete binmedim.Normalde iki ay yasaklamıştı doktor ama dayanamadım. ikinci ayda jel kılıf aldım ve hergün işe gidip gelirken bisiklet kullanıyorum ve ilaç içmeden tuvalete çıkabiliyorum.Ameliyattan önce nasıl olur bilmem ama bence sonrası bağırsak çalışması için gayet faydalı.

• Beğen
Geri