bende yaklaşık 7-8 senedir basurum, basurluk dönemim senede 1 veya 2 defa hafif ağrılı olarak geçer.. benim için basur çok sorun değil, senede 1-2 defa sancı çeksemde 2-3 günde geçiyordu acısı,
,neyse günlerden birgün benim eniştenin yazlığına gittim eski bi bisikleti var bunun eski klasik bisikletlerden seleside çok rahatsız ,bunun bisikletini sürdüm 1-2 saat ve popom da biraz ağrıdı seleyi görseniz oto koltuğu gibi kalın bakınca rahat konforlu dersiniz ama bisikleti sürünce popomda ağrılar başladı 1-2günde sürdü ağrısı..
bisikleti sürdüğüm günün 1 hafta sonrası benim basurlu bölgemde kılcal şeklinde dışa doğru hafif şişlik oluştu ve inanılmaz derecede kaşıntılar başladı bu bölgede,''bu kılcal şişlik de nerden çıktı basurlamı alakalı yoksa başka bişeymi'' dedim ve netten biraz araştırdım ve makat da yırtık var sonucuna ulaştım sonra biraz telaşlandım doktora gittim ,doktor basurdan dış makata doğru olan şişliğin yırtık değil basurdan oluştuğunu söyledi ve yukardaki arkadaşların da söylediği krem ve ilacı yazdırdı reçeteye, geçmemesi durumundada lazerle ameliyatı(de longo yöntemi) önerdi kesin çözüm olarak..
sonuç olarak aradan 1 sene geçti nerdeyse, kılcal şişlik hala duruyor ama kaşıntılar eskisi gibi şiddetli değil verdiği krem biraz etkili oldu şuanda zaman zaman kaşınıyor,,,
ama şunu söyliyebilirimki kesin olarak bisiklet yüzünden oldu demiyorum ama o bisiklete binmem ve popomun acımasından çok yakın zamanda(1 hafta içinde) oldu bu kaşıntı ve kılcal şişlik..o yüzden kendimce bisikletin o selesini suçlu olarak görüyorum ve acaba ameliyat olsam mı diye düşünüyorum..
saygılar...