Merhaba, hemoroid ve sele konusunda arama yaparken buraya denk geldim. Bu belayı 5 yıldır çektiğim için birkaç tecrubemi paylaşmak istiyorum. 1 kişiye bile yararı olursa ne mutlu.
Bisiklet ve vücut geliştirme gibi sporlar zorlama sebebiyle hemoroide götürüyor. Bunların ikisinide yapmış olmam bir tesadüfte olabilir. Çünkü et ve kuru gıda çok tükettiğim zamanlarda oldu. Bilim insanları genetik yatkınlık ve beslenme üzerinde duruyor. Baharatlı, acı, kuru gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Kırmızı şarap mesela kesinlikle uzak durulmalı.
Sele tercihi çok önemli. Tabanı dar seleler çok rahatsız ediyor. Yokuş çıkarken fazla zorlamamakta gerekiyor.
Şuan MTB için bu seleyi kullanıyorum.
Sportourer Garda Man Gel (İtalyan yapımı)
Ameliyat olup tekrar nükseden arkadaşlar var o yüzden o yola başvurmayı düşünmedim. Pek çok ot, organik beslenme vb. denedim. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği Çoban Çantası isminde bir ot var. Bunu çobanlar hayvan otlatmaya çıkarken yanlarına alırlarmış. Çok bilinen bir ot. Aktarlarda bulunuyor. Toplayabilirsinizde. Ama 1-2 ay kurutmak gerekiyor. Özelliği ise vücuttaki ödemi atıyor. Damarları rahatlatıyor. Kabız olma durumunu engelliyor. Hemoroid için biçilmiş kaftan.
Bundan bir çorba kaşığı çaydanlığa atıp ısınınca 2-3 dk. kaynatın. Ben 2 kupa su koyuyorum. Çayı demlenmesi için 5 dk. bekleyin. İçime hazır olacaktır. Tadı fena değil. Ölçüyü fazla kaçırmayın yoksa müsil etkisine dönüşür. 1 hafta tok karnına sabah-akşam içebilirsiniz. İlk günden rahatlama zaten başlıyor. Sonraki zamanlarda baharatlı, katı vb. gıdalar tüketecekseniz o gün bu çaydan için. Gayet iyi geliyor. Tabii doktora gitmeyi ihmal etmeyin. Bunun farklı evrelerinde hayat dayanılmaz hale gelebiliyor.