Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her Gün 40km Yol yapılabilir mi

mali_3423

Üye
Tepki
11
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Merhaba Arkadaşlar,
yeni başlayan birisi olarak Bisiklet ile ilgili teknik desteklerde fazlaca yardım aldım herkese çok teşekkür ediyorum.

bisikleti alma amacım boş zamanlarda stres atmak içindi ama işlerimden dolayı öyle planladığım gibi olmadı hafta bir zor kullanıyorum bisikleti bu aralar işe bisikletle gelmeyi planlıyorum evimle iş yerim arası min. 20 km birde dönüşü var 40km+ bhergün hergün çokmu yorucu olur yoksa vücüt alışınca sıkıntı olmadan gidip gelebilir miyim ???

Scudo
Bende işe bisikletle gidip geliyorum günlük 40+ yapıyorum..Ofis ortamında çalışıyorsan zaten oturuyorsun dur dinlenebilirsin.Ama sürekli ayaktaysan biraz sıkıntılı olabilir.Alışıncaya kadar 1 gün kullan 1 dinlen de yapabilirsin..

• Beğen
Tepkiler: mali_3423
aynen çalışma ortamın oturmalı ise yapabilirsin sıkıntısı olmaz.
tabi alışana kadar zombi gibi olursun :D

• Beğen
Bisikletle işe gitmeye başlamadan önce, başlangıç olarak 10-15 akşam 1-2 saatlik antrenmanlarla bacaklarınızı alıştırabilirsiniz.

Şahsen bisikleti ilk aldığım akşam Bayburt Kalesi'ne tırmandığımda yolun yarısında bisikleti elime almıştım. Bir hafta sonra durum çok daha farklı oldu.

Kişiye göre değişebilir tabi. Ancak istisnalar dışında, ilerleyen zamanlarda işe gitmek için yapacağınız 20+ km'nin sizi pek yoracağını düşünmüyorum.

• Beğen
@Sinan Coşaran

@Sinan Coşaran @chnkrmz

Ofis ortamında Çalışıyorum ve malum takım elbise kravat olayı da var biraz resmi kurumsal bi yerde çalışıyorum işin açıkcası iş yerine gelince üzerimi değiştirmem ve duş alma durumu olacak biraz zahmeti eni ürkütüyor

iş yerimde spor salonu ve duşlar mevcut sadece kıyafetler çantada kırışacak nasıl getirip götürecem sıkıntısından dolayı tırsıyorum sanki biraz :uyku:
:uyku::utan::acpsnr:

Alışana kadar yorar, başta yavaş tempo sür çok erken çık, gidebileveğinin de daha yavaş tempoda git ki ertesi güne enerjin kalsın...

• Beğen
@Exciting

@Exciting daha önce bir kaç defa geldim turda yaptım ama hergün olması biraz düşündürüyor beni :)
:)

Takım elbise mutlaka kırışıyor, senin işin biraz zor gibi geldi bana. İki üç tek ceket alıp işlerine bırak, pantolonla gömleği taşı bence. Gömleği de %100 pamuklu değil polyester karışımlı al onlar zor karışıyor...

• Beğen
@Ozan k.

@Ozan k. kaç dk sürer mesai başlangıcı 8:00

@Ozan k.

@Ozan k. inan benim gözümü de bu detaylar korkutuyor..

1 saat sürer ama sen ilk günler net olarak daha erken çık ki yetişirmiyim korkusuyla gereksiz pedala yüklenme...

• Beğen
1-sanırım konyadasın ve yokuş çıkmayacaksın bu büyük avantaj
2-profil fotondan anladığım kadarıyla yol bisikleti kullanıyorsun, yol bisikleti için 40 km çerez gibidir bu da avantaj
3-iş yerinde spor salonu olduğunu ve duş imkanın olduğunu söylüyorsun bu manyak bir avantaj :confused:
4-yaşın 27 bu da çok güzel
eh daha ne duruyorsun beklemen hata hiç tereddüt etme bence bu fırsat kaçmaz :bsmagryr:

İş yerine giyeceklerini bırakma gibi bir fırsatın varsa çok kolay olur senin işin :harika: Ama yanında getirip, götürme işi çok sıkıntılı ;) Ben de okula gidiyorum ama benimki kısa mesafe git-gel 15 km, giderken olabildiğince 20'yi geçmiyorum ki terleme olmasın, herkesin bünyesi farklı tabi ama 20'yi geçmeden gidersen 1 saat civarı sürer, terlemezsin ve pek de yorulmazsın :harika::harika:

• Beğen
Günlük okula git gel 65 km civarı yapıyorum.Daha 1 aydır max 1.5 aydır yol bisikleti kullanıyorum.Bence rahatça yapabilirsiniz.

• Beğen
alışınca çok rahat yapılır. yalnız beslenmenizi iyi yapmanızda ve sıvı (mineral) kaybını gözetmenizde fayda var.

@mali_3423

Mali kardeşim sitres yapmanı gerektirecek bir durum yok bende kamu kurumunda görev yapıyorum ve günlük ev iş 30km yapıyorum hiçbir problem yaşamadım tabi ilk başlarda biraz zor geldi antreman gerekiyor. Benim duş imkanım yok maalesef kurumda ama havlu getirdim terlediğim de onunla kurulanıyorum yazın sıkıntı yok teri dışarı atan kıyafetler giyersin. Bir sırt çantam mevcut ona gömlek pantolon kravatımı koyuyorum sıkıntı da olmuyor ceketi de sürekli kurumda bulunduruyorum :) kaygılarını atıp başladığında gerisi de gelir emin ol. Ben öğle arasında bile sürmeyi istiyorum vakit olsa:)

Not: Trafikte gelip gideceğin için dikkat etmelisin trafiği nasıl kullanacağını bilmelisin normalde iki ve daha çok şeritli yollarda sağ şeridi kullanabiliriz ama insanlar bunu bilmediği için sıkıntılar olur sen yine de mazgallara dikkat ederek emniyet şeridinden ilerle duran arabaların yanından yakın geçme ki kapılara çarpmayasın ve de ışıklarda araçların yanında değilde arkasında ol çünkü şıkışma yaşayabilirsin. Kask ve eldiveni vede ön arka aydınlatman kesin olsun ben ön aydınlatmamı gündüz bile açıyorum çakarlı modunda çünkü insanlar sabahları sersem olduğu için yola atlayabiliyor seni fark edemiyor. bir müddet kullandığında da aynı saatte gidip geldiğin için trafikteki araçlar seni tanıyor arkadaş oluyorsun selam bile veriyorsun. Sağlıcakla kal sormak istediğin birşey olur ise tecrübelerimi paylaşırım :)

@skaymaz

@skaymaz verdiğin bilgiler için teşekkürler biraz kaygılarla kurtulmak lazım sanki

Aslında herşey hazır ama sanırım bi ufak kıvılcım olmalı beni ateşleyecek

• Beğen
Tepkiler: atmaca3732
@mali_3423

Bence Bir iki gün antreman yapıp hemen başla çünkü kar yağınca bu tutkun içinde kalır.

@skaymaz

@skaymaz nasıl yani kar yağınca kullanamayacakmıyız :ssrtcbya:
:ssrtcbya::(:(:(:(

@Ahmet Ayaz

@Ahmet Ayaz beslenmede sıkıntı olacağından şüphem yok fazlaca beslene bilirim benim sıkıntım başlama da :hhhhhh: her an her dakka bireyler yer ve içerim

boy:186 CM kilo 75 ince uzun bir yapım var ama sürekli oturduğumuz için hareket de az olunca ufaktan göbek kendini gösterdi bende önlemimi almak istiyorum :)

@Uptown Cyclist

@Uptown Cyclist Konya Düz bir memleket ama benim iş teime yaklaştığım yerde bi rampa var aman allahım uzun da tam yorulduğumda orası denk gelecek diye bütün bu korku :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@mali_3423

Yol bisikleti olunca karlı yollarda sıkıntılı olur hocam riskli olur düşme çok olur. Hele karlı yolda işe gidip gelmeyi düşünme bile :))

• Beğen
Geri