Scudo Sports

Hercules Varena 1978

Scudo
@Murat Cömez Teşekkür ederim, sizin yorumunuzu görmek güzel.:) :harika:

Merhabalar, yine eski yıllara ait vintage bisiklet aksesuarlarına merak saldım. Uzun araştırmalarım sonunda nerdeyse eksiklerimi tamamladım gibi.:)
1950'nin sonları ile 1980 yılları arasında üretilen ve adına 'Rocket Horn' denilen korna arıyordum ancak bu kornaya sahip kişiler genelde 60 yaş üzerinde olduğu için internette bulunmuyordu. Ben de şans eseri 1 tane denk getirdim ve bozuk da olsa satın alıp tamir ettim:). Aldıktan sonra kıymetli olduğunu anladım. Onward marka.

8zyRZW.jpg

Bunun kornanın yanında bir de eski model km saati arıyordum ve onu da mahallemdeki bir esnafın bisikletinden şans eseri denk getirdim ve hemen aldım:)
Şimdilik pek eksiğim kalmadı.Km saati 26 janta uygun olduğu için tekerdeki aparatına ihtiyacım var.(28 janta uyarlamak için). Elinde olan varsa yazarsa memnun olurum:)

Rocket kornaya Türk usulü bir anahtar bağladım eldeki imkanlarla böyle oldu ama bence çok kullanışlı oldu:)

6NzW93.jpg

pnQJWq.jpg

Orjinal zincir muhafazası kırık olunca tamir edip boyattırmıştım ama rengi tam tutmayınca beğenmedim ve yeniden zımparalayıp bu sefer kendim boyadım.
Muhafazanın rengi pek sırıtmadı ama sizden de yorum bekliyorum,yakışıp yakışmadığıyla ilgili;)

k6PdWr.jpg

aYZrGB.jpg

Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum eğer istek olursa kornanın sesini yükleyebilirim :)
Unutmadan sizce zincir muhafaza yakışmış mı yorum yaparsanız sevinirim.Saygılar..:)

km saati çok güzel acaba çalışıyormu

• Beğen
Tepkiler: sami.k42
Ankara yiba çarşının içinde bu ve benzeri eski model bisikletler satılıyor. Ama esnaf tam şark kurnazı. Çok ilgilenirseniz fiyat çok artıyor.

@dtcf31 26 janta takarsam doğru ölçüyor ancak benim bisiklet 28 olduğu için 20 ile giderken 40-45 km/h gösteriyor

@Mehmet Metin Levent bu tarz bisikletlere genelde meraklısı bindiği için esnaf uyanıklılık yapmaya çalışıyor.O yüzden klasik bisikletleri şahıslardan almak en güzeli.

@guneyharun evet şimdiki amacım o mercedes'i almak ama sahibi 70 yaşın üzerinde bir amca,hem satmıyor hem de çok nadir biniyor.Yıllardır bindiği için kıymetli

Arkadaşlar sizlere bir soru sormak istiyorum. Sizce bu bisiklet almaya değer mi? Philips marka 1950li yıllara ait. Yorumlarınızı alabilir miyim? Değerli bir marka mıdır bu?

qvrb5Z.jpg

Forum çok cansız gelmeye başladı, herhalde konu ilgi çekmiyor.

@SamiKayhan Tabi ki de çekiyor.Ancak pat diye ilgilenme olmaması bazen olabilir.Daha okullarda yeni eğitim öğretim döneminin başı olması nedeniyle insanlar yoğun olabiliyor,bu bir yana ekonomik durumu gözönüne aldığımızda insanlar bazı şeylere öncelik atadığından forum takibi geri sıralara düşebiliyor.

Bisiklette güzel görünüyor hayırlı olsun.Keyifle binesin.Özellikle km saati ve korna ayrıntısı BAM tam kalbimden vurdu.Zincir muhafazası bir ton daha koyu olsa daha iyi olurmuş gibime gelsede bu haliylede adamın ayakkıbıları geri kalan giyim tarzından ufacık farklıdır ancak hemen dikkat çeker ya o havaya sahip,bu havasını aynen sürdür derim.

@SamiKayhan

Bana sorarsan almaya deger cünkü, bu kadar eski ama orijinal kalabilmis bir bisikleti bulmak her zaman kismet olmayabilir Türkiye'de, sahibi kücük paraya satiyorsa hic kacirma. Bu bisiklet tam bir survivor, bunu alip oldugu gibi muhafaza etmek gerekir, fazla asindirmadan biraz cilalamak yeterli.

Markasi hakkinda hic bilgim yok, yaptigim aramada bunu buldum:

qvrb5Z.jpg

(link)

Eine Abteilung von (link), bis sie mit Raleigh im Rahmen der Übernahme durch (link) 1960 zusammengeführt wurde. Von Raleigh gebaute Phillips-Fahrräder waren eher am unteren Ende der Qualitätsskala angesiedelt.
Phillips-Fahrräder aus Birmingham hatten oft das Wort "Phillips" prominent als Ausfräsungen im Kettenblatt platziert.

qvrb5Z.jpg

BCC'ye ait bir markaymis, TI tarafindan satin alinarak Raleigh ile birlestirilmisler, 1960 sonra Raleigh tarafindan üretilmis, Raleigh'in bir alt markasi olarak devam etmis, Raleigh tarafindan üretilenler görece olarak daha alt kalitede bisikletlermis. 70 senedir ayakta kalmayi basardigina göre kalitesini ispatlamis :harika:

@guneyharun

bundan cok degil 5-10 sene önce tonnan olurdu ortalikta bunlardan, son birkac senedir cok azaldi bu tip.

SamiKayhan,
Camurluk olmuş yaa cokda seyetme daha güzel kontras yapmis ton farki

Muhafaza yine orjinaline benzemeyince son kez el attım. Son hali bu şekilde artık, bir daha boyamıyacağım:)

aYOBDg.jpg

Y6X5lE.jpg

Bence şimdi orjinal rengini tutturdum;)

@BookFox evet haklısınız. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Km saatiyle,korna çok iyi oldu, ne varsa eskilerde var valla:)Zincir muhafazasını biraz daha oynadım. Bir de şimdi bakın. Orjinalinin renginde geçiş yapmaya çalıştım.:)

@Aloha Sahibi 200 lira istiyor ve bence sadece üzerindeki selesi bile o parayı eder. Üniversitede okuduğum için şimdilik almaktan vazgeçtim belki yaza doğru alabilirim eğer satılmazsa tabi. İnternet sitelerinde paylaşmış olsa sahibi hemen satılır bence:)

@mariokaldato biraz daha oynadım hocam. Bir de şimdi bak bakalım,orjinalinin aynısını yapmaya çalıştım:) Görselliği tamamladı bence şimdi;) Ama sizin yorumlarınız da önemli.

Fiyati cok cok iyi, bu firsat bana gelmis olsa hemen alirdim, elimde toplam 6 bisiklet var buna ragmen alirdim. Sanirim bu bisiklet 1950 den daha önce 1945 sonrasi olabilir belki. Cünkü 50lerde bisikletlerin boyalari renklenmeye basladi, daha öncekiler genelde siyahti. zincir muhafazasi, böyle daha iyi olmus, teneke mi plastik mi o?

• Beğen
@Aloha Konya'da hocam bisiklet. Gerçekten çok uygun fiyatlı. 1950 model diyor sahibi. Almayı düşünürseniz bisikletin linkini atabilirim :)
Zincir muhazası plastik, şerit çekip boyadım. Üst kısmını da eski görünümlü olsun diye zımparayla eskittim;)

@BookFox :harika:

almayi isterdim ama o Konya'da ben burda olmaz ki, gecen hafta Türkiye'deydim o zaman haberim olsaydi gelir alirdim :D

@Aloha Profilinizi inceledim.Almanya'dasınız sanırım:) Almanya götürmeye deymez bence hocam,orda daha iyiler bulunabilir:)

• Beğen
Tepkiler: Aloha
Bisikletiniz çok güzel güle güle kullanın ama zincir muhafazanın beyazları kötü olmuş gibi geldi bana...

• Beğen
@C.Koc teşekkür ederim. Zincir muhafazasının orjinal renkleri de bu şekilde. Kırık halini tamir etmeden önce renkleri böyleydi. Bilmiyorum ben yakıştırdım ama siz neden beğenmediniz, çok mu sırıtmış..

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@SamiKayhan siz yakıştırıyorsanız bana laf düşmez tabi sonuçta emek var elinize sağlık ama sanki beyaz bir iki tık ince olsaymış sanki daha iyi olur gibi geldi tabi her zaman söylenir ve çok doğrudur zevkler ve renkler tartışılmaz :harika:

• Beğen
@SamiKayhan

Ne Almanya'ya götüreyim, Nevsehir'de evime kapatir, geldikce biner fors atardim. :D

Daha baska foto var mi iyice inceleseyim geldi?

@SamiKayhan Tebrikler muhafaznın bu rengi diğerinden daha iyi olmuş diğeri resmen gözü tırmalıyordu bu daha az göze batıyor fakat beyaz şeritleri çekmeseymişsiniz daha iyi olurdu sanki

• Beğen
Geri