Scudo Sports

Hercules Varena 1978

@C.Koc estagfirullah hocam. Yorumlarınız önemli benim için. İnceltme imkanım var, elim rahatladığında onu da deneyeceğim inşallah:)

@hidromek beyaz şeritler orjinal halinde vardı o yüzden yaptım:) Ful yeşil yapınca güzel oldu ama ilk hali bu şekil olunca öyle yapayım dedim, olmazsa denerim yine, sağolun:)

@Aloha buyrun hocam.:)

LDVpQG.jpg

Daha kadro anahtarı bile üzerinde duruyor;)

r1lgEN.jpg

lZak3b.jpg

Scudo
@Aloha rica ederim hocam. Dediğiniz gibi temizlenip cilalansa bir 50 sene daha gider herhalde:) Satılmazsa yaza doğru alabilirim belki, bir kere eskiye merak salınca çıkılmıyor içinden valla:D

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Forum üyesi arkadaşlarım, sizlere bir sorum var:). Uygun bir fiyata aşağıya resimlerini yüklediğim bisikletten denk getirdim. Markasının birazı silinmiş ama yine de üzerinde yazıyor. Orjinal boyasıymış. 5*2 sachs huret vites,
weinmann frenleri ve kolları üzerinde.
Aynakolu ve pedalı da orjinal gözüküyor.
Sizce almaya değer mi bu bisiklet? Alırsam kadroyu güzel bir renkte boyatmak istiyorum(profesyonelce). Yol bisikletine ilk adımım olacak inşallah. Yorumları alalım arkadaşlar:) Bu bisiklet sizce almaya değer mi:) Siz olsanız alır mıydınız?

(link)

(link)

(link)

(link)

@SamiKayhan en önemli özelliğini yani fiyatını söylememişsiniz. Bence güzel bi bisiklet. Kadro boyu size (size ve ing size burada tam bi uyum içinde kesişti :) ) uygunsa ve ekipmanları sağlam, jantlar göbek ve aynakolda sağlamsa 500 den 1000 liraya kadar (sahip olma isteğinize göre değişir) ederi var bana göre.

@karanbatu Unutmuşum hocam :)250 TL ye bıraktı. O zaman alayım. Üzerindeki vites sistemi ve frenler sizce nasıl, değer mi bakım yapmaya:)

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@SamiKayhan Yeni makine şimdiden hayırlı olsun,markası tam ne,resimden okumayı denedim okuyamadım?

• Beğen
Tepkiler: sami.k42
@BookFox teşekkür ederim. Markasının sadece 'OORE' kısmı okunuyor. Sahibi seneler önce almış unutmuş markasını.:) Markayı bilen arkadaşlar yazarsa şimdiden markayı araştırmış olurum;)

@SamiKayhan
Sağlamsa veya düzeltilebilecekse kesinlikle değer. Yerine alacağınız ekipmanlar ucuz bişeyse hem daha iyi olmayacak hemde yakışmayacaktır. İyi ekipmanlarsa ateş pahası. Arka ruble muhtemelen eski tip düz rubledir (bende öyleydi) onun yerine yeni bir zincirle beraber (bana göre ybn marka yeterli) shimano 6 lı yeni tip (dişlileri değişik açılara sahip bu sayede vites geçişleri çok daha yumuşak ve kolay oluyor ben geçen sene 35 tl ye almıştım) rubleyle değiştirmenizi tavsiye ederim.
Kadroyu boyamak için herşeyi söktükten sonra boya sökücü tiner ve uygulamak için fırça ile mutfak teli ve belki ince (300-500) bi adet zımpara yeterli başka bişeye gerek kalmıyor ama uğraştırıyor ve sıçrayan boya sökücü cilde temas ettiğinde biraz acıtıyor ama çokta sıkıntılı bişey değil. Sprey boyayı aklınızdan bile geçirmeyin (ben geçirdim pişmanım) oto boyacılarda çok az daha fazla ödemeyle halledebilirsiniz ( tanıdık varsa belki para bile almaz bi arabadan artanla halleder)
Onun haricinde sökülen parçaları temizlemek için wd 40 eski diş fırçası ve parlatmak için az bi miktar pasta,polish tarzı bişeye ihtiyacınız olacak mikrofiberle uygulayarakta yapabirsiniz ama en iyi makine ile yapmak tabi. Yeni teller ve kablolara ihtiyacınız olacak. Bunlar aklıma gelenler.

Az bi miktar kauçuklu gres, belki kızaklı sele borusu ve güzel bi sele aklıma geldikçe eklerim. Alışveriş için sirkecide pedal sportif, internette kasımpaşa bisiklet,şişman bisiklet ve alimmotoru araştırmanızı öneririm.

@SamiKayhan
Onu bende başaramamıştım kendi bisikletim için. Frenler ve değiştirici sizinkiyle aynı marka ama. Fren ayaklarında type 810 yazıyordu oda 80 lere ait olduğunuazıyordu nette . Sizdeki fren ayaklarının modeli nedir? Oradan model yılına dair bi tahmin yapılabilir. Muhtemelen zamanının orta üst düzey bi bisikleti ikimizinkide günümüz tiagra 105 setli bisikletler gibi.

• Beğen
@karanbatu daha almadım mavi olan yarış bisikletini. Yarın üniversitede vize sınavım var. Belki sınavdan sonra yetişirsem gidip almayı planlıyorum. O zaman bakarım artık özelliklerine.:)

@karanbatu
Günümüzün orta üst düzey setleri tiagra, 105 set mi oluyor tam anlayamadimda ondan sordum. Ben tiagrayi giris seviyesi ve 105de orta tam degil ama orta seviyeye yakin bir set olarak biliyordum.
Sizinkini bilemem ama arkadasin bisikleti fotograflardan gördügüm kadar ve dropoutlar ile luglari göz önüne getirerek arti donanim olarak malesef eskiden seri üretimde, giris seviyesi ve ucuz bisiklet kadrosu olarak cogu markasi taninmamis firmalara üretilen kadrolardan.
Yani bu kadronun markasini arastirmak anlamsiz ve bulunmasida imkansiz.

Bisiklete gelince 250TLye alinir tabiki ve fazla masaraf etmeden tüm parcalari temizleyip yaglayip geriye takmak en mantiklisi ve fren/vites kablolari zincir ve ruble gibi parcalarada 250TL den fazla masaraf etmemek sarti ile (Bisiklet temiz hali ile ederi en fazla 500TL) günlük kullanim icin bir bisiklet ortaya cikabilir.

Boyatma isine gelince sanayide tanidik varsa bedavaya boyatilir ise iyi olur aksi taktirde ön isciligini yaparak 100-150TL den fazla vermezdim. Böylece 600-700 TL ye temiz bir bisiklet ortaya cikar ve uzun süre kullanila bilir.

@BookFox
@SamiKayhan
Moore bir marka degil sadece yarisci ismi ve bu ismi kullanark veya soyadi moore olan kisiler bisiklet magzasida acmis olabilir. Sonucta moore yaygin bir ad olarak var.:)

@Murat Cömez teşekkür ederim. Markasını araştırmıyorum o zaman. Dediğiniz gibi her markada olan geçme kadrolardan.:)

@Murat Cömez size göre öyle olduğunu tüm forum biliyordur merak etmeyin. Bu tarz söylemlerle muhatap olmamak adına neredeyse her cümlemin başına bana göre yazmaya gayret ettim ama...

• Beğen
@karanbatu
Ben size adam gibi soru sordum ve bildiklerimi aktardim. Tüm Forumun bana göre öyle oldugunu bilmesini de merak etmiyorum ;). Ha ayrica her cümlenin önüne bana göre yazmaya gayret etmis olabilirsiniz ama benim alinti yaptigim yorumunzda kesinlikle öyle bir cümle yok bunuda bilmis olun.;)

Hoscakalin, saglicakla kalin. :harika:

@SamiKayhan
Yanlis anladiniz herhalde beni, ben bisikletinizi kötülemek icin yapmadim yorumu, size sadece bisiklet neyse onu yazdim. 90li yillara kadar genellikle %98 ucuz pahali fark etmiyordu ve tüm kadrolar lugluydu yani gecme kadro idi. Yani kadronun gecme oldugu markali oldugu anlamina gelmiyor.
Cok özür dileyerek söylüyorum, belkide ben son cümlenizi ("Dediğiniz gibi her markada olan geçme kadrolardan") yanlis anladim.

Evet, konunun hareketlenmesi için sizlerle bir kaç resim paylaşmak istedim.

Hercules'in orjinal selesi kısa mesafelerde rahattı ama uzun süreli binince çok rahatsız ediyordu. Ben de hemen sele arayışına giriştim tabi.:);)

Uzun arayışlarım sonunda biraz eski de olsa bir amcamızın gömüsünden bir Brooks B66 denk getirdim.:)

İlk aldığımda bakıma ihtiyacı vardı. Uzun çaba ve uğraşlarım sonucu biraz daha güzel görüntüsü oldu.

Sele bana çok rahat geldi herhalde yıllanmış olduğundan dolayı:) Kullandıkça yorumlarımı sizler ile paylaşırım. Görselliğimiz de böyle oldu:)

(link)

(link)

(link)

Yeşil Hercules'ten önceki Hercules'imin resmini buldum. Bakın bakalım beğenecek misiniz:) Keşke satmasaydım diyorum bazen.
Yorum ve beğenilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
(link)

Geri