Ülkemizdeki bisiklet kültürünü oluşturan yapı maalesef sezonluk kullanım için üretim yapan bisiklet firmaları ve müşteri profili de karne çocukları. Yetişkinler de bisikleti bu şekilde beyaz eşya dükkanlarında, AVM'lerde tanıyor. Zaten pek çok Anadolu şehrinde bilinçli bisiklet satıcısı muhtemelen yoktur veya arayıp bulmanız gerekir.
Bu nedenle çoğu kimsenin bisiklet türleri hakkında bilgisi bile yok, yarış bisikleti, normal bisiklet ve üç tekerlekli olarak üç sınıflandırma yapılıyor sadece.
Nereden biliyorsun derseniz öncelikle kendimden, ilk bisikletimi AVM'den sezonluk ürünlerden seçmiştim, sonra araştırıp öğrendikçe doğru düzgün bir şehir bisikletine binmem gerektiğini anladım ve öyle yaptım, bisiklete binmenin keyfini o zaman keşfettim. (Sonra o çalındı ve MTB'ye mecbur kaldım vs.uzun hikaye...)
Yani toplumun büyük kesimi için sorun tamamen eğitimsizlik ve bilinçsizlik.
Ancak bilinçli olarak MTB tercih eden azınlık için durum farklı. Kişi bisiklet türlerini tecrübe etmişse, neyin ne olduğunu biliyorsa ve şehirde MTB'ye binmekten keyif alıyorsa sorgulamak ve eleştirmek gereksiz.