Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Herkes dağ bisikleti alıyor ama nerede kullanıyor?

Dağ bisikleti de hibrit de kullanıyorum.
Şehirde, şehir dışında, yolda, toprakta, her ikisini de zevkle kullanıyorum.

Ancak bilinçli olarak MTB tercih eden azınlık için durum farklı. Kişi bisiklet türlerini tecrübe etmişse, neyin ne olduğunu biliyorsa ve şehirde MTB'ye binmekten keyif alıyorsa sorgulamak ve eleştirmek gereksiz.

Burada şöyle bir sorun var:
Kimin bilinçli, yeterince tecrübeli olduğuna ve keyif aldığına hangi yetkili merci karar verecek?

Bana kalırsa fikrinizi soranlara yardımcı olun ve diğerlerine karışmayın. İnsanları kararlarından dolayı yargılamayın, küçümsemeyin.

• Beğen
Tepkiler: Coşkun Kumru
Scudo
şehirde yol jantları ve göbekleri dağılıyor ben bursa da oturuyorum yollar okadar bozukki mtb bile yetersiz kalabiliyor :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Kullanıcı 50% arazide gitse bile bence MTB mantıksız. Hibrid bir model düşünmeli.

Ben neredeyse 100% arazide kullanıyorum. Zaten lastiklerim asfalta hiç uygun değil,kesin yorar. Bisikletimi arabaya yükleyip ODTÜ Ormanı veya ORAN'a gidiyorum. Video'daki gibi olmasa da hakkını veriyorum diyebilirim :)

• Beğen
Ayrıca Down-Hill bisikletler için şu bilgiyi paylaşayım. Bu aletler tırmanışa hiç gelmez. Videolara dikkat edin ya elde çıkarırlar ya da teleferik ile. Ülkemizde duyduğum kadarıyla sadece Uludağ'da teleferikle çıkartmana izin veriyorlar. Umuyorum ki bu anlayış ileride değişir ve yaz aylarında kayak pistleri down-hill parkurlarına dönüştürülür.

Yollarımız yol yarış bisikleti kullanmaya kısıtlı.Mtb çok kullanışlı bisiklettir.Bunu her zaman söylüyorum.Asfalt için lastik değişimi olsun,akıcı sürüş için engel tanımayan,arazi-yol spor yapma imkanın sunan,ülkemizin köyleri,naturel topraklı yolları,doğa güzelleri,keşfedilecek güzel yerleri olduğu için mtb bence güzel tercihtir.Bütçe el verirse yol ve mtb bisikletide hiç fena olmaz:D.Bana kalırsa mtb yeterli.

• Beğen
@douach

Hiç yol bisikletine bindinizmi bilmiyorum ama, 700x23c lastikle bozuk asfaltın üzerinde yol alınabiliyor. Hızlı da gidilebiliyor. Tabii konfordan ödün verilerek biraz...

Gerçi ben bu milletteki konfor aşkınıda anlamış değilim. Millet olarak rahatımıza düşkün olduğumuz için sanırım bisikletin hertarafında yay amortisör olsun dürtüsü var. :D

haklısınız sokakta mtb görmek çok şaçma ben genellikle dağlık arazileri tercih ediyorum

@douach

Cyclocross bisikletler gerçekten çok mantıklı her yola geliyor..Ben karbon düz maşalarımerak ediyorum onların performansı nasıl acaba????

Bunun bir de ekonomik yönü var.Forumda bir sürü ilan var.600 liraya alınabilecek en iyi bisiklet vs.Bana 600 liraya bir yol bisikleti veya cyclecross bisiklet gösterebilir misiniz?

Ben açıkçası bilmediğimden ve hevesimden aldım. ama memnunum çünkü çok hız yapmak istemiyordum o zamanlar ve oradan buradan gerekirse atlamak istiyordum. ama şimdiki aklım olsa hibrit almak isterdim. ve şuan gördükçe yol bisikleti alasım var. keşke daha iyi tercihler yapsaydım ama şuan da bisikletimden memnunum

@Ferhat Öz

Ucuz şehir bisikletleri var. Yol bisikleti de herkesin kullanacağı bir bisiklet türü değil. Dağ bisikleti bir uçtaysa diğer uçta yol bisikleti var. Ortalarda çok uygun bisikletler var.

• Beğen
Tepkiler: horsepower
mtb alıyoruz, hem şehirde hem dağda kullanıyoruz. bu, kolayı bazen ılık bazen soğuk içmek gibi bir şey. üstünde soğuk içiniz diye yazıyorlar, sen nasıl içersen iç. ılık pek tercih edilmese de içilebilir. mtb aldım dağda kullanacağım diyen kaç kişi çıkar? avrupa da ki sosyal yaşam kimde var? ayrıca türkiye de yol mu var? ben şahsen işe gelip giderken mtb yi kullanıyorum, hemde bazen takım elbiseyle, ayaklarımda kundura :) bön bön bakıyor millet umurumda da değil. mtb mi seviyorum. ama bu demek değildir ki bir şehir bisikleti konforunu özlemiyorum? el cevap özlüyorum ve en kısa zamanda bir şehir bisikleti de alacağım. maddi durum elverirse. bence şirketlerin lastiklerin ne dediği önemli değil mesele bisiklete binmek mi? bisikleti maddi manevi yük olarak sırtınıza almak mı? makul davranmak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy ve ihtiyar
Biz burada orta seviye bisiklet kullanıcıları olarak tartışıyoruz yorumlarımızı yapıyoruz.....Dışarıdandan bilinçli kullanıcılar olarak görülüyoruz....Bunda kasıt ileri hobby yada yarışcı tarda bisikleti sporunun hakkını verip kask takan ona göre giyinen insanlarız....Buda bizi kendi içimizde mükemmele itiyor...En iyiyi en düzgün yerde kullanmak istegi doğuruyor...Ama ülkemizdeki maddi imkanlar buna izin vermiyor......Bizler dışında bu spora bilgisayarstanbulda en yaygın kullanılan bisiklet türü başında bu kadar kafa yormayıpta bizim kadar hatta bizden fazla bisiklet kullanan insanlar var.....İstanbulda en fazla kullanılan bisiklet maalesef çift süspansiyonlu çok ağır bisikletlerdir....MTB ler bu bisikletlerin yanında sütten çıkmış ak kaşıktır...Bende uzun turlara 1.50 ince lastik Mtb ile çıkıyorum..Yukarıda neden bu seçimi yaptığımı yazmıştım....Çilingozda Dag yollarına ince tekerle gittim..Yalova Sudüşen Şelalesine gittim ..Sorun olmadı...O yolların hakkı kalın tekerdi ama asfalta gitmiyor...

Her cumartesi belgrad ormanları bölgesinde farklı parkurlarda 20 - 30 km yapıyoruz ama gerçekten Mtb kullanmanın keyfini sürüyorsunuz.
fakat tr ye dağ bisikleti ismi insanlara daha farklı geliyor. Eğer amaç içinde kullanıyorsanız mükemmel. (Aksesuarları ile birlikte) :)

Dip not : Sahilde 3 - 5 binlik dağ bisikletine binmenin mantığı yok.

• Beğen
Tepkiler: horsepower
İstanbul yollarının zaten parkurdan farkı yok. Yoğun trafik olduğu durumlarda da, alternatif yolları deniyorsunuz. Kaldırımlar, patikalar, merdivenler vb.. İstanbul'da yaşıyor ve sürekli bisiklet kullanacak isem, güvenliğin için orta seviye bir MTB alırsın.

Siz sahilde cadde sürmek istiyorsanız yol bisikleti alın mtb kullanan herkes cadde sürmüyor kartalda aydos ormanı iyi bir bisiklet sürme yeri mesela

Geri