Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Heyyy Özgürlük!

@frknltngl
Harbi mi ahaha tesadufe bak ispiyonlama sakin beni bro :D

Scudo
@mariokaldato
gerçekten ben de şaştım kaldım. hatta o değildir diye adamın instagramına girdim baktım 2015 te roma da restoranda çekilmiş sen de 2016 da aşırmışsın :D yok yok ispiyonlamam zaten ben 2004 passat aldığımda o 2013 sıfır passat aldıydı da kıskandıydım:komik::D

Dünyada tam anlamı ile özgür bir ülke olduğunu sanmıyorum. Yalnız Türkiye'nin kesinlikle en özgür ilk 20 ülke arasında olduğunu da sanmıyorum. Zaten o yüzden Erasmus merasmus ayağına batıya giden gençler bir anda gördükleri o "aşırı" özgürlük karşısında sarhoş olup Türkiye'de asla yapmayacakları/yapamayacakları işlere soyunuyorlar. Buranın mazbut aile kızı bir anda "grup aktivititelerine" filan giriyor :komik: Sonra buraya geri dönünce de gariban bir delikanlı ile dünya evine giriyor. Aman diyim gençler, dikkat edin. Bu anlattıklarım işkembeden değil.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Maykıl
Abi aşiri genelleme yapmak ne kadar dogru bilemedim :) Halbusem sizin kafanizdaki avrupa Turkleri modelinin tam tersi bir cok dunya çapında kariyer , başari ve bilimsel calismalar yapan insanlarimiz var..
Lutfen artik kafamizdaki klişeleşmiş Avrupa Turkleri efsanelerinden bi kurtulalim yav :D

Insan hep işine geleni görür, işine geleni duyar

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mariokaldato
Evet mariocuğum şu aşırtma işine bir son versen artık diyorum... ben de alttaki resimdeki kamyonda yukarıdan atlayan dayıyım, arkadaşlarla eğlenirken ki resmimizi aşırtmışsın, cık, cık, hiç yakıştıramadım sana... :snzdglsn::koptum:
@mariokaldato

@Devenez ce que
O kamyonun da soforüde benim siz kime şekil yapiyosunuz kime? Benim adim ölüm soyadim bombaaaaaa :D

20 yil kadar evvel bir dükkanda Petzl kafalambasi bakıyorduk. 40 Euro mu neydi. Yanımdaki arkadaşla beraber hayıflandık " lan 3 tane led iste, bunu neden biz üretemiyoruz?" Bu sıradan bir hayıflanma değildi çünkü ikimizde bir elektronik fabrikasında çalışıyorduk! O dükkanda ODTU makine müh bölümünden bir prof da yandan yandan bize bakıyordu. Ismi Levent Parnas idi. Bana söyle dedi. Üretemezsin. Sasirmistim. Hiç lafa girmesini beklemiyordum kendisini pek tanımazdım. Tekrar etti. Uretemezsin. Sadece ozgur insan uretir. Sen ozgur musun? dedi. Ne demek istediğini anlamamıştım. Üniversitede hoca diye rastgele birşey söyledi bizimde onaylamamizi bekliyor diye düşünmüştüm. Aradan yıllar geçti yaşım biraz daha ilerledi ve geriye dönüp hayatıma baktigimda ne demek istediğini biraz geç olsa da anladım. Gelelim burada ki konuya. Özgür müyüz? Kisa hayatinizda ne ürettiğinize, ne kadar ürettiğinize ve ne kadar tukettiginize bakın bence oradan anlarsınız.

@kumulus
Bir şarkida şöyle diyordu :" Acı çekmek özgürlükse özgürüz ikimizde "
Evet belkide dunyada bedelleri en agir olan ve çerçevelerini her insanin başka çizdigi belki de tek kavram "Özgürlük"
" Acı çekmeyelim, konforumuzdan taviz vermeyelim de yeterki köle olalim " felsefesi yaygın malesef.
Ha birde özgürlük vaad ederek insanlari yok eden vahsi devletler dunyasindayiz

Neye göre,kendi gerceklerimize göremi, yaşadığı hayatın gerçeklerine göremi,veya yaşadığı coğrafyanın gerçeklerine göremi sınırlıdır hayaller???hayaller ve gerçekler sınırsızdır.bir hayalin özgürlüğü bitince diğeri başlar.insan toplumda yaşayan ve sorumlulukları olan bir varlıktır.hepimiz gibi.ÖR:kişi sigara içmekte özgürdür.ama bir başkasını rahatsız ediyorsa işte özgürlük orada biter.bitmesi gerekir.asil önemli olan maalesef ki; yaşadığımız coğrafyada insanın hayallerinin sınırlandırılması?

@mariokaldato
?Yazımda Azda olsa bunu anlatmak istedim değinmeden.cografi koşullar ve bizleri hayal kurmaktan, özgürlük kelimesinin tehlikeli bir kelime olduğunu empoze etmek isteyen anlayışı bozuk anlayıştan.

Özgürlük eve tıkıldığımız bu günlerde Mario Kaldato 'yu okuyarak hayata gülebilmektir. :harika: Gülebilmektir derken anlatmak istediğimiz gülümsemedir.

Gerçek anlamda ise özgürlük nefes almaktır ve devamında af buyurun hela ya gidebilmektir. Haydi bakalım tez geliştirin nefes almadan bir yaşam ve bilmem içtiğimiz yediğimiz şeyleri def-i hacet yapmadan hayat bulan bir beden nasıl özgür olacaktır.
Eminim tıbbi cevaplarınız olacak oda makinalara bağlı.:D

Peki o zaman özgürlük nedir. Yoksa varolan akıldan kurtulmak mıdır? Yada Ruhun bedenden ayrılma hamlesimi?

Bir arkadaş özgürlük için Allah'a kul köle olmak demiş. Kul olmak tabiri doğrudur. Yüce yaratıcımız kendisine kul olmamızı emreder. Yüce kitabımız Kuran-i kerim insan için yaratılmışların en şereflisi der. Allah'a kul olursun başkalarına köle , köle olunca kulluğun gider ve hep köle olursun. Başkalarına köle, eşyaya köle veya anlayın işte her şeye köle. Kul emirlere ve nehiylere riayet ettiği için Allah'a köle değidir. Yüce Alllah kölelikten men eder.
Yanı şu; Kulluk Rahmani bir sistem ,Kölelik ise şeytani bir sistemdir.:harika:

Asıl konuya gelelim ben de bir tarif yapcam özgürlüğe ,ama benim tanımımda özgürlük üç (3)sonuçludur.
Gerçek anlamda özgürlük bir çocuğun masumiyetini ilelebet devam ettirme halidir.
1. Masumiyet.
Peki masumiyetimizi müdafa edebilirmiyiz. Zor . Edebiliyorsanız 1. Tanım kafi edebilene. Masum değilde ve özgür olmak istiyorsak tövbe edeceğiz. O zaman ikinci tanımım
2. Tövbekar olmak

Yukarıdaki tarifleri yap boz misali yapar bozarız. Fakat son tanım yapmaya yada bozulmaya gelmez çünkü dengeniz şaşar.

3. Haddini bilmek .

Eskilerin dediği gibi bayılırım bu söze" Tatlı dil tatlı kelam , dostluk bakidir vesselam".

Selam ve dua ile.:harika:

Ekleme: @mariokaldato Ağam ellerine sağlık harika bir başlık olmuş, teşekkür etmeyi unutmuşum. Allah Razı olsun ağam :harika:

Son düzenleme:
Özgürlük eve tıkıldığımız bu günlerde Mario Kaldato 'yu okuyarak hayata gülebilmektir. :harika: Gülebilmektir derken anlatmak istediğimiz gülümsemedir.

Gerçek anlamda ise özgürlük nefes almaktır ve devamında af buyurun hela ya gidebilmektir. Haydi bakalım tez geliştirin nefes almadan bir yaşam ve bilmem içtiğimiz yediğimiz şeyleri def-i hacet yapmadan hayat bulan bir beden nasıl özgür olacaktır.
Eminim tıbbi cevaplarınız olacak oda makinalara bağlı.:D

Peki o zaman özgürlük nedir. Yoksa varolan akıldan kurtulmak mıdır? Yada Ruhun bedenden ayrılma hamlesimi?

Bir arkadaş özgürlük için Allah'a kul köle olmak demiş. Kul olmak tabiri doğrudur. Yüce yaratıcımız kendisine kul olmamızı emreder. Yüce kitabımız Kuran-i kerim insan için yaratılmışların en şereflisi der. Allah'a kul olursun başkalarına köle , köle olunca kulluğun gider ve hep köle olursun. Başkalarına köle, eşyaya köle veya anlayın işte her şeye köle. Kul emirlere ve nehiylere riayet ettiği için Allah'a köle değidir. Yüce Alllah kölelikten men eder.
Yanı şu; Kulluk Rahmani bir sistem ,Kölelik ise şeytani bir sistemdir.:harika:

Asıl konuya gelelim ben de bir tarif yapcam özgürlüğe ,ama benim tanımımda özgürlük üç (3)sonuçludur.
Gerçek anlamda özgürlük bir çocuğun masumiyetini ilelebet devam ettirme halidir.
1. Masumiyet.
Peki masumiyetimizi müdafa edebilirmiyiz. Zor . Edebiliyorsanız 1. Tanım kafi edebilene. Masum değilde ve özgür olmak istiyorsak tövbe edeceğiz. O zaman ikinci tanımım
2. Tövbekar olmak

Yukarıdaki tarifleri yap boz misali yapar bozarız. Fakat son tanım yapmaya yada bozulmaya gelmez çünkü dengeniz şaşar.

3. Haddini bilmek .

Eskilerin dediği gibi bayılırım bu söze" Tatlı dil tatlı kelam , dostluk bakidir vesselam".

Selam ve dua ile.:harika:

Ekleme: @mariokaldato Ağam ellerine sağlık harika bir başlık olmuş, teşekkür etmeyi unutmuşum. Allah Razı olsun ağam :harika:
Rica ederim Necocum :)

Adamın her söylediği laf her yazdığı yazı bir süre sonra manifestoya dönüşüyor, rehber oluyor. Oysaki zamanında nasılda hafife almıştık ulu kaldatoyu. Resmen amerigan dolar gibi ters köşe yaptı bizi. Işığınla bizi aydınlat eyyy kaldato. Bize yol göster eyyy kaldato.

Adamın her söylediği laf her yazdığı yazı bir süre sonra manifestoya dönüşüyor, rehber oluyor. Oysaki zamanında nasılda hafife almıştık ulu kaldatoyu. Resmen amerigan dolar gibi ters köşe yaptı bizi. Işığınla bizi aydınlat eyyy kaldato. Bize yol göster eyyy kaldato.
Seni aydinlatacak fener yok elimizde , sanayii tipi projektör verek , olmammı?

@necmeddin yanlış anlamayın bir düzeltme olarak yazıyorum. İsra suresi ayet 70 te yaratılmış olanların hepsi değilde çoğu ifadesi olarak geçer yinede içten ve güzel yazı teşekkürler.

• Muhteşem
@Mehmet 38 hocam doğrudur , tespitiniz güzel, kesiran ifadesi geçiyor, ben genel tabir olarak aldım, kaynak olarak bu ayeti baz almamıştım , daha doğrusu ve daha güzeli Allah'ın kelamıdir elbette.

Yoksa bilindiği üzere Esfeli Safiliyn ifadesi de vardır, buda yaradılış kurallarini çiğneyerek günaha giren iki tayfa için geçerlidir. Yani sefillerin en sefili , mizana vurulduğunda şeddeli bir tabirdir. Ve yine biz insanlar için kullanılır.

Benim masumiyet adına anlatmak istediğim mevzunun aslı İnsan olarak doğmak mı , yoksa İnsan olaraktan kalabilmek mi olayıdır. Aynı sonuca çıkar diye düşünüyorum. :harika:

@necmeddin insan olarak doğruluyor ama insan kalabilmek çok önemli... Güzel yazınız için teşekkürler

• Beğen
@mariokaldato
Bi küçü Emrah görmedik ki acıyı bilelim . Bolluk gördük nerden bilelim yokluğu . Zaman gösterirse belki öğreniriz . Açlık mı oda ne .
Şaka maka zaman gösterdi .

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri