Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Heyyy Özgürlük!

Scudo
Tesekkurler

@Kudret Kurtcebe
Yok abi fotomontaj o ehehe :) aston martin makina kimbilir kac liradir :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Kudret Kurtcebe
Kesinlikle bisiklet tabi ki . melekler sehri diye bir filmde soyle bir replik vardi , hic unutmam ; " Ruzgari yüzümde hissetmeyeceksem uçmanın ne anlami var ? "

@mariokaldato

aynen ,
insanlar özgürmü sence raşit?
hey özgürlük derken
gerçekten özgürmüler,?
sevdikleri bir şey varmı yaşamlarında ?
neyi sevdiler ?
ve ona dürüstçe sahip çıktılar ,,

@Kudret Kurtcebe
Insanlarin ozgur olmadigi mutsuz olmalarindan belli abi. Herkes arayista. Bilmiyorda ne aradigini

@mariokaldato

mutsuzluğa yol açacak her şeye gençliğimden itibaren set çektim
aza karar çoğa zarar diyerek
nefis terbiyesine gittim
ve halada öyleyim
şu evde yalnız yaşarım yemeğimi yaparım ama mutsuz insanların dört duvar arasındaki kavgalarından uzağım
keşke dört duvar arasında insanlar mutlu olsa,
o dört duvar arasında kavgalar içinde büyüyen çocukların nasıl problemli olduğunu gördüm
yakın dostlarımdı bu benim
bunlar bana hep ders oldu,
dünyanın neresine gidersek gidelim aynı hikaye var
aynı durum, değişmez
insanoğlunun yazgısı mutsuz olmakmı
malları hanları katları ile mutsuz olanlarıda gördüm
gene kendime dersler çıkardım,

yav aslında mutluluk içinde insanın
yakala kardeşim işte
yok yakalayamaz
çünki tanıyamaz kendini
o kadar uzak yani kendinden

@mariokaldato insanlar ne aradığını biliyor aslında. Sadece zaman ve mevcut dünya düzeni insanların aradığı şeylere ulaşması karşılığında vazgeçmeleri gerekenlerin dengesini daha acımasız düzenlemiş eski yüzyıllara göre. Daha da yazılır bu konuya ama boşa kürek çekmiş olurum.

@Kudret Kurtcebe
Hedefleri kucuk tutmak insani ozgur kilar bu dunyada abi , gerisi gönullu köleye donusturur.

@S.Koca
Bu dunya su an asiri renkli ve cesitli dostum. Ama hep paraya endeksli malesef

@mariokaldato

Zannedersinki konfüçyüs bana. Korkum odurki bu kaldıratonun evi bir süre sonra ziyaretgaha dönüşebilir, çaput bağlanabilir. O potansiyeli kendisinde görüyorum.

@mehmetsunu
:D ehehe daha neler kaldiran baba tekkesi mi bu sayin memet sunum :D

• Beğen
@mariokaldato,,,

Hedefleri kucuk tutmak insani ozgur kilar bu dunyada abi , gerisi gönullu köleye donusturur.

siyu geleneğinde hedef büyültmek gibi dertler yoktu raşit hocam
siyu geleneğinde farenin fasulye tanesini alacak isen sende fareye bir adet mısır tanesi verecen bu dengedir
doğada çalmayacan çırpmayacan onun için bu beyaz kültürü ve de yoz uygarlığı siyu kozmik düşüncesinin ayakları altında sürünmeye mahkumdur, önce tanıyacağız ,siyular kimdi ,,bu efsane kabile ,dünyaya öyle bir ders vermiştirki unutulacak gibi değil ,sonunda haklarını tazminat ile aldılarda ,doğanın içine ettikten sonra hay ben böyle tazminatın demişlerdir herhalde ,seyret fırtına yüreği, seyret kurtlarla dansı, asla unutma o filimleri ,

batı batan gemi,
doğu batıya bakarak batan gemi

batılılar batan gemi içinde hala konfor peşinde iken gemi su alıyor iken arkadaş sen neyin derdindesin derler adama
ha doğumu ,taklit ettinde batı uygarlığını eline ne geçti, kirli doğa geçti, çarpuk çurpuk şehirleşme içinde ,karbonmonoksit salan araçların içinde oldun bi çare..

bu cümleden çok şeyler türeyebilir,

uygarlık eşittir
gönüllü kölecilik

Allaha kul olmasi zor gelen zaten sisteme köle olmayi cazib goruyor . Ama nedense 4. Leventte oturan , elit yaşayan, evini fenk şuiye gore döşeyen , yoga yapan Berke beyi öldüğü anda camiden kaldiriyorlar

@mariokaldato
bu konu biraz hukuk ile alakalı. hayatlarında ateizmi savunan insanların cenazeleri bile devlet zoruyla camilerden kaldırılır. hatta çatışmalarda hayatını veren alevi askerlerin, polislerin cenazeleri bile devlet büyükleri cemevlerine iştirak etmekten kaçındıkları için devlet zoruyla camilerden kaldırılır. buyrun yakın zamandan bir örnek:
(link)

üstelik şunu söylemekte fayda var. camiler ve din görevlilerinin harcamaları ve maaşlarında devlet eliyle yüksek rakamlarla vergilendirilen ve islam dinince haram sayılan alkol, fuhuş, kumar faaliyetlerinin katkısı var. yani alkolik, kumarbaz, kafir insanlar harama bulaşarak camilere ve imamlara azımsanmayacak bir finansman sağlıyorlar. e olur da cenazelerinin oradan kaldırılmasını isterlerse haklarıdır diye düşünüyorum. cenaze ve mevlütlerde din görevlisine bahşiş vermek de adettendir, yazılı olmayan zorunluluklardandır.

@ozgur908
Evet cok problemli bir konu bu dostum . Kesinlikle haklisin devletin resmi dini kisileri eger inanmiyorlarsa baglamaz esasen.

• Beğen
@mariokaldato
beğeni ve ufak bir düzeltme. devletin resmi dini yoktur, din ve vicdan hürriyeti vardır. uygulamadaki çarpıklıklar, sapkınlıklar ve ayrımcılıklarda da sistemin kendisinden daha ziyade sistemdeki art niyeti aktörlerin suçu daha büyüktür.

@ozgur908
Bence insanlarin kimliklerine reşit olduklarinda inanclari sorularak ondan sonra o haneye ne istiyorlarsa yazilmalidir.

@mariokaldato
kendi nüfus cüzdanındaki din hanesini sildirdikten sonra başka bir işlem için nüfus kayıt örneği alan (ailedeki fertlerin nüfus cüzdanı bilgileri listelenir) babası tarafından durumun fark edilmesi sonucu babası tarafından darp edilen ve zamanında başka bir yeğenini taciz ettiği bilinen bir akrabasının "dedenin kulağına gider de adama bir şey olursa seni öldürürüm" tehditlerine maruz kalan arkadaşım oldu. böyle şeyler ailelerlerde ciddi facialara yol açabilecek şeyler. herkesin inancı, ibadeti, sevabı kendi içinde kalmalı ama şu kısacık hayatımızı birbirimize dar etmekten başka bir şey yapmıyoruz vesselam.

Geri