Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

hi-ten nasıl bir malzemedir

Scudo
ask olsun yıne alırsın bılgıyı yabancımıyız ya hıten kotu kaka cıs bısey
ama dedımya bısıkletten beklentını soyle oyle bı konu ac butcenıde yaz belkı senın ılacın hı-ten dedır.
bellımı olur :)

ya yada yaz buraya burdan bakalım ugrasma

@kuduzk9

şimdii elimdeki bisikleti 320 tl ye satıyorum ve alacağım bisiklet te bu civarlarda olmalı.hadee bilemedin max 400 tl

ve mümkün olduğunca artan zamnlarımda spor niyetine binmek istiyorum
ayrıca bisiklete binmeyede bayılıyorum. bir çıktığımda 10-15 km den aşağı yol yapmıyorum.
bu arada beni üzecek bir bisiklet istemiyorum. ama alacağım bisikletinde şekli ve şemalinin düzgün olmasını istiyorum.

çokmu şey istiyorum ...:)

bıraz ole olmus ıkıncı ellerı takıp et bari ne diim400 e ıyı bısseyler dusuyo

@kuduzk9

burda dikkatimii çeken bir ialnıı paylaşmak istedimm

fikrinii sölersen sevinirim
linki (link)

Arkadaşlar bende hi-ten çelik kullanıyorum bisikletim ümit freestyle biraz ağır ama zevki çok başka iyi yanından biride kolları çok kuvvetlendiriyor.

selam bana salcano xrs77 modelini alımınyum cadro die sattılar sızce yenı başlıyan biri için alımınyum olması sartmı fiyatına aldandım aldım kandırıldım.Daha sonra hi-ten kadro olduğunu farkettİm ne yapıyım sızce

Dosyalar

• XRS077-1170x740.jpg
    XRS077-1170x740.jpg
    102,4 KB · Okunma: 59
selam bana salcano xrs77 modelini alımınyum cadro die sattılar sızce yenı başlıyan biri için alımınyum olması sartmı fiyatına aldandım aldım kandırıldım.Daha sonra hi-ten kadro olduğunu farkettİm ne yapıyım sızce
Kardeşim piyasa fiyatına aldıysan o fiyata o kadar oluyor çok ağır değilse bin gitsin ileride imkan bulunca satarsın.
Sakarya yazıyor profilinde bizim oradan aldıysan esnafa hiç şaşırmadım.
Not: Sakaryaspor.

@yunusemreersöz
Alüminyum şart diye bir şey olamaz. Alüminyumun avantajları vardır, dezavantajları vardır. Aynı şekilde çelik ve karbonun da öyle. Forumda bunların konusu var, okuyabilirsiniz. Genel olarak çelik kadrolar muadillerine göre daha ağır olur ve daha ucuza üretilirler. Ancak bu onları daha kötü bisikletler yapmaz. Bisiklet özelinde ve sizin ihtiyaçlarınız çerçevesinde değerlendirmeniz lazım.
Hi-ten çelik kadro yarış kadro bir bisikletim var, 9,9 kilo. Yaşı bana yakın olmasına karşın sürüşü gayet zevklidir. Sık sık da kullanırım.

Ancak sizin üzüldüğünüz anladığım kadarıyla satıcının alüminyum diye farklı bir ürünü size satmış olması. Bu da bir bisiklet değil tüketici problemi. Eğer bisikleti mağazada inceleyip aldıysanız, ve sonra da iade süresini geçirip kullandıysanız bence yapacak çok bir şey yok. Yine de satış belgelerinizi kontrol edip tüketici haklarınızı kullanabileceğiniz süreçlere girebilirsiniz. Ama bu uğraşıya değer mi bir değerlendirmek lazım.

Bence beğenerek aldıysanız ve boyu size uygunsa bisikletinizle mutlu olmaya bakın. Aynı fiyatlara alacağınız bir başka bisikletin alüminyum da olsa bir iki kilo dışında sizin için çok büyük farklar yaratacağını düşünmüyorum. Sonra ileride ihtiyacınızı karşılamadığınıza karar verirseniz başka bir bisikleti alırsınız.

Kazıklanma nerde tam anlayamadım. Aluminyum diye satmadılarsa dikkatsiz davranan siz olmuşsunuz. Muhattabınız bunun farkındayken sizi uyarmamışsa da ayıplamaktan başka elimizden birşey gelmiyor ne yazık ki. Lakin arkadaşların da dediği gibi kadronun çelik olması bir problem değil. 1kg civarı fazladan bir ağırlık olur. Bisikletin genel ağırlığı fazla ise diğer komponentlerin de başlangıc seviyesi ve nispeten daha ağır olduklarını da göz önüne almanız gerekiyor.

Şahsen 8-9kg aralığında alu bir yol bisikletim dururken 13+kg olan kendim topladığım çelik bir toprak yol bisikletini kullanıyorum son günlerde. Hatta bir ara sizin kadronun sanırım aynısından uygun fiyatlı satılıyordu da (hala ilanı duruyor) alıp onu da toplayasım gelmişti.

elimde böyle bir bisiklet var, sora setli. hi-ten çıkartması var üstünde. biraz da ağır bir bisiklet. sizce nasıldır?

Dosyalar

• 98914E75-EB70-4C9E-932B-6F62F41F3DBE.jpeg
    98914E75-EB70-4C9E-932B-6F62F41F3DBE.jpeg
    136,6 KB · Okunma: 60
@demircanguler Boruları geniş ve yassılaştırılmış. Şekil olarak alüminyum gibi duruyor. Buzdolabı magnetiyle bir test yapar mısınız?

@demircanguler Boruları geniş ve yassılaştırılmış. Şekil olarak alüminyum gibi duruyor. Buzdolabı magnetiyle bir test yapar mısınız?
yapışıyor mıknatıs, kadronun şekli diğerlerine oranla alışılmışın dışında. kadro hakkında hiçbir bilgi bulamadım.

@demircanguler Delta bisiklete fotoğrafla beraber mail atabilirsiniz. Anladığım kadarıyla uzakdoğudan no-name üretim bisiklet ithal edip kendi markasını (Geotech) basıyor Delta bisiklet. Zamanında böyle bir modelleri olmuş mu sorabilirsiniz.

@demircanguler Delta bisiklete fotoğrafla beraber mail atabilirsiniz. Anladığım kadarıyla uzakdoğudan no-name üretim bisiklet ithal edip kendi markasını (Geotech) basıyor Delta bisiklet. Zamanında böyle bir modelleri olmuş mu sorabilirsiniz.
dediğiniz gibi ise masraf yapmaya değer mi sizce bu bisiklete?

@demircanguler O kısım biraz zevkler renkler... Ben olsam böyle bir bisiklet almam. Hafiflik desen hafiflik yok... Klasik görüntüye sahip olsa, yokuşlarda ağırlığına katlanırım dersin, ama o da yok... Modern alu görünümlü çelik bir kadro. Fixie/ss yapıp düzlükte gezinti bisikleti olarak kullanırdım ben olsam.

Eski xrs 300 modeli bu. 4 yıl kullandım. Şekilden şekile soktum. Fixie bile oldu. Kadrosunu kırmayı bırakalım milim esnetecek hiçbir hareket yapamadım. Küçük değişiklikler ile ömürlük bir günlük bisiklet oluyor.
32'lik lastik takılabiliyor, ruble mega range ile değiştirilecek, aynakolu 22-32-44 ya da buna benzer bir hafifliğe indirilecek. İleride para olursa microshift 3/7 STI kollar takılacak. 14 kilonun altında mis gibi gravel benzeri bir makinen olur. Düz duvara bile tırmanır, bana mısın demez. 500-600 civarında ikinci elini bulsam hemen yapacağım.

Geri