Scudo Sports

Hiç şişko yol bisikletçisi gördünüz mü?

Scudo
Bende 36 yaşında, 176 boyunda, 110 kilo kafe işletmecisi 3 yaşında 1 kız çocuğu babasıyım. 1 ay önce 2 arkadaş kron tx 300 aldık. Hava şartlarından dolayı şu ana kadar 60 km yol yapabildik birlikte. Ama çocukluk dan ilk bisikletim bianchi caurus 838 olduğu için içimdeki o yarış bisikleti sevdasını atamadığım için 3 gün önce kron rc 2000 2017 (bana göre f/p ürünü)model sipariş verdik. (tanesi 1.750 tl ye). Her gün düzenli sürmeyi planlıyorum. Bisiklet aşkı özellikle de yol (yarış) bisikleti sevdası tartışılmaz.

Arkadaşım korkma. 700*25 yada 28 schwalbe Marathon ile değiştir lastiklerini. 85 - 100 arası basınç ile doldur arkana bakma...

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: K. Aydın
almamanız hata
belli bir disiplin ile çalışırsanız rahat şekilde kilonuzu verirsiniz

Ben bisikletimi aldığımda 1.72 boy 90 kiloydum. Günlük 1000 kalori alıp yaklaşık 2 saat yani 1000 kalorilik bisiklet sürerek günlük kalori miktarımı 0"A sabitlemiştim.

19-20 kilo verip 70"e düştüm, şuan 80 kiloyum. Azim önemli.

@BisikletKolikK

Merhaba,

1000 kalorilik ne yiyordunuz? Bir de kaç öğün besleniyordunuz?

Tebrik ederim.

@Birhan K.

Hocam önüne hiç dikkat etmiyordum, kafam ne zaman eserse o zaman yiyordum. Sabahları domates, elma, armut vs. meyve-sebze tabağı yapıyordum. Buradan yaklaşık 250-300 kalori alıyordum ki bazen dahada az oluyordu bu kalori. Ama genel olarak acıkmadan kesinlikle bişeyler yiyordum. Genel olarak bir tarif vermem gerekirse. Kahvaltıyı ekmeksiz meyve sebze şeklinde yapıp 1-2 saat sonra süt ürünleri tüketmenizi tavsiye ederim.

Ben gün içerisinde sadece meyve-sebze + süt ürünleri tükettim 6 ay boyunca. Zaten o sıra şekeri, çikolatayı, ekmeği %90 oranında bırakmıştım. Abur cubur deseniz yok desek yeridir, ilk 1-2 hafta çok ama çok zorlandım ama insan alıştıktan sonra kendini çok sağlıklı hissediyor. 6 ay boyunca karbonhidratı az olan herşeyi tükettim, tatlı krizi içinde en fazla 3-4 dilim çikolata yiyebilirsiniz.

Benim 6 aylık başarı sırrım ise sadece meyve sebze süt ürünleriyle beslenmek oldu. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın :D

Gram sarkma olmadı bu ara vücudumda, bisikletim sağolsun bu dönemde en büyük yardımcımdı.

@BisikletKolikK o kadar kalori açığı kas yıkımına sebep olur. Günlük 500 kalori açığı kafi

@BisikletKolikK
Ben henüz bisiklet sürmediğim bi dönemde, 2013'ün ilk 4 ayında Dukan Diyeti yaparak 20 kiloya yakın kilo vermiştim. Üstelik hiç spor yapmadan. Yani bir kez bile çıkıp spor yapmadım. Zaten Dukan'ın tavsiyesi de, günde 30 dk. yürüyüş yapsanız yeterli olur, şeklindeydi. Onu da fakülteye gidip gelirken fazlasıyla yapıyordum zaten. Tabii o zamanlar Dukan yapmak kolaydı çünkü et fiyatları şimdinin yarısı kadardı. Şu an tavuk göğsü bile 15-20 lira olmuş. Ben o zamanlar tavuğu sadece etten sıkılınca yiyordum. Yani et yine ucuz değildi ama şu anki fiyata kıyasla baya ucuzdu. Benim de gelirim et almaya yetiyordu çok şükür. Bunu şu yüzden anlattım: Benim için de o dönemler, yani Dukan yaptığım dönemler hayatımdaki en sağlıklı günlerimdi bence. Kendimi ve midemi inanılmaz temiz, arınmış hissediyordum. Harika bir histi ya. O hissi tekrar yaşamayı öyle çok istiyorum ki.

Şu ara 89-90 kilo civarıyım. 178 boyum var. Yani "hafif kilolu" oldum. Bu yaz böyle geçti.. Ağır, hantal. Seneye yaz aylarına yine 72 kg civarında girmeyi düşünüyorum. Bakalım ne ölçüde başarabileceğim?

@Birhan K.

Umarım hedefinize ulaşırsınız hocam, sizin adınıza bende çok mutlu olurum.

@N0YAN

Hocam bazen eksi kalorilere bile düştüğüm oluyordu, tabi artık 90 kilo olmak canıma tak etmişti.

Bence kilo sıkıntı olmaz. Bizim tur gruplarında da şişko yol bisikletine binenler var.

@K. Aydın abi merhaba seçim size kalmış tabi ki ama ben Triban 500'le köy yolunda sürdüm birşey olmadı mıcırlı çakıllı berbat bir yolda 16 km sürdüm birşey olmadı yani yolların bozuk olması sizi korkutmasın derim. Ben de 175 boy 95 kiloyum öyle kuş kadar değilim yani :) ama cam kırıkları büyük düşman o da zaten her bisiklet için öyle :) hayırlı uğurlu olsun

• Beğen
Tepkiler: K. Aydın
Sonuç noldu:) mosso ne durumda..

Bende merak ettim doğrusu :)

@K. Aydın kardeşim 2 sene önce bende 110 kiloydum hergün bisikletle işe gidip geliyordum ortalama günde en az 20km kullanıyorum 1 seneden kısa bir süre içerisinde 79 a kadar düştüm şuan 86 kiloyum bu arada yemekleri hiç bir şekilde azaltmadım ama sana tavsiyem yemeği yerken yavaş yavaş ye emin ol ilk başta hep unutacaksın ama 1,2 hafta içinde alışıcaksın kiloyu sakın kafana takma (ben zamanında çok takıyordum) emin ol kafana takmadığın zaman daha kolay kilo veriyorsun.

Geri