Scudo Sports

Hidrolik Disk + V-Fren Kullanımı?

@Levent Kırça
Maalesef eski jant ile foto gönderiyorum. Burda papucları janta tam basıyor ve fren papucunu yukarı aşağı kaydırmak mümkün, yeni aldığım jsntın capı 5cm daha büyük ve doğal olarak ysrıcap hesabı ile papuc 2.5 cm aşağıda kalıyor. Papucu yukarı aşağı ayarlasam bile maalesef olması gereken yere kadar çıkmıyor.

Dosyalar

• IMG_20180828_094521.jpg
    IMG_20180828_094521.jpg
    158,7 KB · Okunma: 35
Scudo
@invisibleblue Kadronuzun tasarlandığı ölçüden büyük bir jant almışsınız. Bu sonuca hazır olmalıydınız. Biraz bile bile lades durumu olmuş. Kadronuzdaki fren bağlantı yerleri olması gereken jant çapına göre açılıyor. Yani ufak bir vida ayarı ile daha büyük jant takma lüksünüz yok bisikletinize. Yol yakınken iade edin jantı veya değişim isteyin.

Hem V hem de disk fren olayı böyle düşünüyorlar sanırım. İki fren tipini de aynı anda kullanmayı.
40225496_1807857619335109_6769757516726272_n.jpg

@invisibleblue @BerkEvren e katiliyorum. Aynen dedigi gibi bile bile lades olmus. Olay tekerin o iki vida arasina girebilmesi degil, oyle olsa 26 kadro masa gibi tabirler olmazdi. Herkes 26 kadrosuna ve masasina bir ustunu takar. Ki siz galiba arkaya takmışsınız galiba. Zincir falan gorunuyor. Hepten ofsayt olmus yani :)

@Levent Kırça @BerkEvren ilginize çok teşekkür ederim ama ben aradığım parçayı buldum ve hallettim. Benim bisikletim 16 jant 305mm ben gene 16 jant 349mm takmıştım arada papucu yukarı kaldırsamda 1 cm kadar daha mesafe kalıyordu. papuc ayar kısımları çoğunlukla standart 2 cm boyunda oluyor. ben 4,5 cm ye kadar aayarlı papuç buldum ve siparişini verdim. Hatta benim gibi sıkınıtısı olanlar için özel olarak maşa üzerinde bulunan bağlantı noktasına eklene bilen parça bile var resimleri paylaşıyorum.

Dosyalar

• extender 2.jpg
    extender 2.jpg
    51,6 KB · Okunma: 26
  • extender 3.jpg
    extender 3.jpg
    35,3 KB · Okunma: 26
  • extender1.jpg
    extender1.jpg
    58,5 KB · Okunma: 26
  • long v break.jpeg
    long v break.jpeg