Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

@Cemal Ç. Haklısın abi 😂 parantez içinde ekledim. Zaten bu işlemlerin birini yapmak için paçayı sıvadığında tümünü yapmak çok kolay. Mesela frenin havasını alacaksan zaten balataları sökersin. Sökmüşken pistonları temizlemek vakit almaz. Yağı da sistemdeki havayı alırken değiştiriverirsin. Sadece aylarca hiç bakım yapmadan, ayarları düzgün yapmadan sürüp Rotoru yamultup pistonları tembelleştirirsen biraz uğraşırsın. Mesela yukarıdaki yazıyı yazana kadar frenlerin yağını değiştirip havasını alabilirdim :)

Scudo
Kaliteli bir V-Fren neredeyse normal bir hidrolik fren kadar iş görür ama sizin sorunuz müdahale kısmında sanırım. Önerebileceğim iyisinden bir MEKANİK disk frendir. Sorun olduğunda kendiniz çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Oda karışık gelirse dediğim gibi v-fren gayet yeterlidir.
Hocam bu disk eğilmesi nasıl oluyor ? Yüksek süratlerde frenleme filanmı yoksa başka birşey mi? Shimano mt200 ümü 1 sene kullandım pad/balataları eskittim değiştim. Sonrasında diğer bisiklete telli hidrolik kampana aldım. Eski disklerimi kullandım. Bide baktım tekeri çevirince çok hafi sürtüyor. Ya telli hidrolik ayarını sıkı yaptım yada mtb freni olduğu için sti kolla açma mesafesi uymadı iycektim. Sıfır rotor taktım sürtmeden çalıştı.

C
Hocam bu disk eğilmesi nasıl oluyor ? Yüksek süratlerde frenleme filanmı yoksa başka birşey mi? Shimano mt200 ümü 1 sene kullandım pad/balataları eskittim değiştim. Sonrasında diğer bisiklete telli hidrolik kampana aldım. Eski disklerimi kullandım. Bide baktım tekeri çevirince çok hafi sürtüyor. Ya telli hidrolik ayarını sıkı yaptım yada mtb freni olduğu için sti kolla açma mesafesi uymadı iycektim. Sıfır rotor taktım sürtmeden çalıştı.
Rotor iyi malzemeden olmadığı için ısıyla eğiliyor sanırım. Hiç başıma gelmedi. Bilmiyorum yani 😅.

Kaliper ayarı yapılmamışsa eğer frenleme esnasında baltalar orantısız baskı uyguluyorsa olabilir.
Arabanın bakımını yaptırdığım ustam frene basaea çukura girme demişti, bisiklette ne kadar etkilidir bilemem.

Frene basıp çukura girmek yapıyorsa bende öyle olmuştur. Yapacak bir şey yok o zaman

Merhabalar, avid db1 marka hd fren kullanıyorum balata değiştirmek istiyorum, öneriniz nedir? Aşagıdaki ürün uygun olur mu?9D6CAFD6-7E9C-44F2-93A0-13C4EF9BB1C6.png

@midaschan hocam, benim bisikletin rotoru üstünde "use only resin brake" yazıyor. O yüzden reçine harici bir balata kullanmıyorum. Sizin de rotora bakmanızı ve kendi sitesinden araştırmanızı tavsiye ederim.

@OİMTR hocam maalesef rotorda öyle bir yazı yok sadece G2CS VE LC01DEC14 kodları mevcut

Bir soru sormak istiyorum.

Hidrolik fren mi daha sağlıklı? Yoksa pabuç fren mi? Yol bisikleti için soruyorum.

Bir soru sormak istiyorum.

Hidrolik fren mi daha sağlıklı? Yoksa pabuç fren mi? Yol bisikleti için soruyorum.
Yol bisikletleri genelde pabuç fren oluyor. Hidrolik olanlar sti kollar yüzünden müthiş pahalı. C.X. ve gravel yol bisikletlerinde mekanik disk fren oluyor. Yol bisikletinde M.D. fren kullanmadım. Yol da telli H.D. fren kullandım çok güzel.

Yol bisikletleri genelde pabuç fren oluyor. Hidrolik olanlar sti kollar yüzünden müthiş pahalı. C.X. ve gravel yol bisikletlerinde mekanik disk fren oluyor. Yol bisikletinde M.D. fren kullanmadım. Yol da telli H.D. fren kullandım çok güzel.

Teşekkür ederim cevabınızdan dolayı.

Ayrıca pabuç frenler daha pratik oluyormuş uzun yolda. Direkt değiştirme işlemi oldukça basit diyorlar, disk frende bu biraz daha sıkıntılı diyorlar.

Arakadaşlar ben yeni bisiklet aldım ancak frenlerim düzgün çalışmıyordu rodaj işlemini tamamladım bir şekilde forumda gördüğüm şekilde.Frenlerimin niye çalışmadığını tahmin ettiğim halde yinede forumda bir konuda sorarak kendimi teyit ettim.
Frenlerde hava olması yeni bir bisiklette daha ilk geldiğinde sinir bozucu olabilir özellikle servise kurdurtmadıysanız bisikleti.
Bisiklet yeni olduğu için anlarsınız ki mineral yağı yok elimde bende düşündüm düşündüm şunu uyguladım.

Frenimin yağ civatasını söktüm ve başladım pompalamaya kaliperi hortumları tokatlaya tokatlaya havasını aldım.Tabiki fren kolunun içinde yağ eksik kalacaktı bende freni sıkarak civatayı taktım fren eskisinden iyi oldu.Tabiki idare etmelik bir şekilde.
Bu işlemin bir zararı varmıdır bilmem ancak ben servise gidene kadar çok zorlu yokuşlar inicem bundan dolayı böyle bir çözüme başvurdum umarım çok ihtiyacı olan varsa işine yarar.

İyi geceler forumdaşlar ön frende ötme vardı dün balatayi değiştirdim ötme kesildi ama dün binememistim bugün binerken yanlışlıkla sert bir çukura düştüm daha sonra ön diskten yada balatadan çıt çıt ses geldi frene basınca ses kesildi daha sonra denemek için kasise sert girdim aynı ses tekrar geldi frene basınca düzeldi neden yapar acaba

merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak yanıtlarsanız sevirim. bisikletimi araca yerleştirmek istiyordum. lastikleri söktüm arkayı sökerken sıkınıt yaşamama rağmen. ancak bisikleti arabaya götürmek için kaldırdım ancak yaklaşık yarım santim kadar ön fren kolunu sıktım. teker takılı değilken freni sıkmak zararlı olduğunu okudum ama ben çok az sıktığım için sorun yaşarmıyım?
ayrıca başlıktan bağımsız olacak ama arka tekeri sökmeyi bilmiyordum sökmeye çalışırken arka aktarıcıyı ileri doğru ittim sökmeye çalışırken "tak" diye bir ses geldi bisiklete zarar vermiş olabilir miyim? yanıtlarsanız sevinirim.

Merhaba Tektro HD-275 kullanıyorum yağ doldururken balatayada bulaştırdım ön fren tutmuyor. Balatayı değiştireceğim bisikletin üzerinde gelen balata tektro e10, ben shimano b01s kullansam olur mu acaba? Yabancı forumlarda uyumlu denmiş daha önce deneyen oldu mu?

Retro magura hs 22 hidrolik v frenlerim var. Balataların performansından pek memnun değilim((link)), alternatif tavsiyesi olan var mıdır? Bilhassa yağışlı hava koşullarında jant almış başını gidiyor, fren mren dinlemem diyor.

Merhaba Tektro HD-275 kullanıyorum yağ doldururken balatayada bulaştırdım ön fren tutmuyor. Balatayı değiştireceğim bisikletin üzerinde gelen balata tektro e10, ben shimano b01s kullansam olur mu acaba? Yabancı forumlarda uyumlu denmiş daha önce deneyen oldu mu?
Merhaba Eren, balata değiştirmene gerek yok, balatayı çıkar zımparala, balata spreyi sık, disc’i de temizle.

Merhaba Eren, balata değiştirmene gerek yok, balatayı çıkar zımparala, balata spreyi sık, disc’i de temizle.

Teşekkür ederim, balata spreyi yoktu şöyle yaptım; önce balata ve rotoru deterjanlı süngerle temizledim iyice sonra zımpara ve tekrar temizledim. Şuan gayet iyi tutuyor ama sorum hala geçerli değiştirmek istediğimde e10 yerine b01s kullanabilir miyim?

İyi gunler. Hd fren bisikletimi surerken on tekerden ruzgar sesi(vuuu vuuu gibi😁 gibi) ses cikiyor. Ses bariz belli. Birkaç bisikletciye goturdum ama bir sonuc alamadim. Bu ses normal diyen tamirci bile oldu. Sizin basiniza geldi mi bu tarz bisey. Ses cikmasi normal mi yoksa ?

Geri