@NunuReyizZ
Frenin tutmayacağını hesap ederek yapabilirsiniz. Kesin düzelir mi bilmiyorum. Düzgünce temizlendiyse düzelmesi gerekir. En kötü disk de değişir.
Abilerim dün bianchi aspıd 49 hd bisiklet aldım bindim frenler tam tutmuyor aynı v fren gibi tutuyor
Ustaya sordum alışması lazım dedi
Sizcede alışması mı lazım
Freni baya bi sıkıyorum ama tam kitlemiyor
@Atn46 kafanda v fren az tutar, hidrolik çok diye bir algı olmasın. Aynı seviyedeki hidrolik ile v fren arasında yağmur ya da çamurda sürmediğin sürece fark çok az olur. Sendeki fren alt seviye olduğu için o hissiyatı normal.
Merhaba benim kron xc 300 v fren bisikletim var. Kadroda hidrolik için yer, delik falan mevcut ancak maşa,göbek uyumlu mu bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
@Eren Sarp kardeş, HD frende fren kolu yarıya gelmez zaten, az bir mesafe değil zaten, belki bir parçası gevşemistir, çıkmıştır. YouTube de videoları var, bakıp bilgi sahibi olabilirsin.
Arkadaşlar geçenlerde balatalarımın yağlanmasından dolayı bisikletin hidroliği boşaldı(artık nasıl olduysa) uğraşayım derken bu seferde rotorda lekeler oluştu ne kadar temizleyip tekerlek zımpara makinesinde üstelik yapmam bile faydasız oldu. Çözüm önerisi olan var mı acaba?
Öncelikle selamlar
Bisikletim salcano ng650 frenlerim hidrolik disk arka frenim iyi bir şekilde tutuyordu ses veya herhangi bir sorunu yoktu ama ön frenim tutmuyordu bastığımda cırırtt diye ses çıkarıyordu.
Dün bisikletime bakım yaptım ön ve arka fren yağlarını değiştirdim(shimano mineral yağ kullanıyorum fakat bu aynı yağı 3.defa kullanışım olacak 50 ml almıştım yağ siyahlaşmaya başladı) şimdi öndeki sesi aynısı arkadanda geliyor ve frenlerim tutmuyor. Disklerim rotöra sürtmüyor bunu nasıl çözebilirim. Yeni yağ alıp sistemi tamamen temiz yağ ile mi doldurmalıyım. Acaba balataları mazot ile temizleyip sonra sabunladım acaba ondan dolayı mı böyle oldu. Bu frenler beni delirtecek lütfen yardım
Yanlış yazmışım kusura bakmayın Balatalarım rotöra sürtmüyor bundan eminim.