Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

Evet hocam diski sökerek taktım teli.Zaten rubleyi sökmeye yarayan anahtar ile sökülüyormuş disk.

Bu arada arkadaşlar,

Benim hidroliğim yağ kaçırdıydı. 4-5 gün uğral sonunda kendim havasını alıp yağ koymayı başardım.Hatta ilk başta 50mm xlc mineral yağı da boca ettim.Ben de gittim bp den mineral hidrolik direksiyon sıvısı aldım ve onunla hallettim işimi. 10 gündür de kullanıyorum herhangi bir sorun yok. 40-50 liraya 50 mm yağ almaktansa 25-30 tl ye benzin istasyonundan bu yağı alabilirsiniz.

pr_01_375.jpg

Scudo

Bu yağ için pek hayırlı şeyler söylemiyorlar. Umarım sorun yaşamazsınız

@soner canlı

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
@Kuzey Ege inşaallah hocam.Mineral bazlı olduğu için sorun yaşamayacağımı düşünüyorum. dot3 ya da dot 4 tipi yağlar tehlikeli galiba. 10 gündür bir sorun yok inşaallah zaman geçtikçe de parçalara zarar vermez.Aslında zeytinyağı koymayı düşündüm ama işte o da kışın donarsa diye çekindim açıkcası.

@Kuzey EgeNe gibi sorunları olabilir ki ikiside mineral yağ form da bebek yağı öneren bi servisten bahsediyorlardı. Mineral içerdikçe sorun olmaz diyorlar

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
@soner canlıBebek yağı öneren servisler bile var forum da okumuştum. Mineral içerdikçe sorun olmaz diyorlar.

@OğuzAytar İnşaallah hocam.Ben de öyle düşünerek kullandım ve tavsiye ettim zaten.Ama neticede mühendis değilim ben ve pek anlamıyorum bu işlerden.Ama el kadar şişeye de 40--50 tl vermek ve ilk acemilikle de o yağ ile işini halledememek de koyuyor insana.

• Beğen
Tepkiler: OğuzAytar
Arkadaşlar benim kron marka bisikleti var benim 2 frende hiç tutmuyor yani bastığımda 5 saniye sonra duruyor çok hızla gittiğimde hiç tutmuyor bunu nasıl düzeltebilirim tamirci çok uzakta o yüzden götüremiyorum

Hidrolik Fren

@BertugKBakımlar vs tam mı yağ eksik olabilir.

arkadaşlar shimano m315 kullananlar tavsiye edermi en ucuz hidrolik olduğu için bilmiyorum teşekkürler

Youtube'da yabancı bir kanalda frenler hakkında bilgiler var.Birinde fren kollarını gidona cırt kelepçe ile bağlayıp bisikleti dik konuma getiriyorlar ve bir gün öyle bırakıyorlar.Fren kollarında ne gibi bir degişiklik oluyor acaba ?

@moonraider

Eğer frende yağ eksiği yoksa, her hangi bi yerinde sıkışmış hava kabarcığı yoksa bisikleti ters çevirmeniz ya da benzeri şeyleri yapmanız frenleri boşaltmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: OmerKa
Arkadaşlar HD Frenim hava yapmış ama fren tutuyor böyle kullanabilirimiyim yoksa yağ takviyesi yapmam gerekir mi?

@TolgaGungormus
Merhaba,
Bu şekilde kullanman bir anlık frenlerin boşta kalmasına, tutmamasına sebep olacaktır. Mineral yağ ilavesiyle havasını almanı tavsiye ederim.

İyi günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: TolgaGungormus
Harika olmuş Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Herkese merhaba dun salcano marka bisiklet aldim ve hidrolik disk frenli ama on frende nedense sanki surtunme sesi gibi bi ses var ve arka kadar iyi tutmuyor on fren sizce bunun sorunu neden kaynaklaniyor balata temizleme olayini falan yapabilecegimi sanmiyorum bi bilgim yok hava kacma olayi veya yag olayi hakkindada bir bilgim pek yok bisikleti normal bi sekilde yuruttugumde bile surtunme sesi geliyor ssssss sesi gibi birsey

İlk çözüm olarak aldığınız yere götürün belki farklı bir problem var Geçmiş olsun

@HaLiLÖz bazen disk in üstünde turuncu renk renkte bir etiket var o sürtüyor. Bir bakın kontrol edin duruyor ise sökebilirsiniz.

aşağıda resimde görebilirsin
20190531_154236.jpg

eğer böyle bir durum yok sa alyen anahtar ile ayar yapman gerekir. Çok basit bir işlem olsa da kendine güvenmiyor isen ilk sefer için aldığın yere yaptırsan daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@isamorgil
Alyen anahtar nasil birsey ici bos olan yuvarlak anahtarmi

Geri