Merhabar arkadaşlar, corelli trivor 3.0 bisiklet satın aldım, işe gidip gelirken kullanıyorum. aldığım günden beri asla arka frenim sağlıklı değildi.Şöyle ki frene basıyorsunuz bisiklet yavaşlıyor ancak ne yaparsanız yapın teker kaymıyor bile. Ön frende bu sorun yok. Kendim de ayar yaptım/bisikletçide de ayar yapıldı ama yok arka fren sadece yavaşlatma işini yapıyor ve ön frene basmadan asla duramıyorsunuz. Ayar yapılıyor ancak kısa süre sonra (1-2 gün) yine frenler tutmamaya başlıyor. Rotorda/diskte yamukluk yok, ancak diskin bağlandığı plastik adaptör(ismini bilmiyorum) bollaşıyor (link) tekerlek sabit olsa da disk hafif ileri geri oynuyor. Yani arka frene basılı halde bisiklet 2-3 cm ileri geri gidebiliyor. Ve o adaptörün vidaları iç kısımda olduğu (link) de sıkamıyorum. 1-2 kez bisikletçide sıkılaştırıldı ve bi süre sonra(max 1 hafta 10 gün) yeniden bollaştı. Fren kollarının kalitesiz oluşu, v frenden sonra mekanik disk frenin asla yanına yaklaşamaması, ve sorunun benim mekanik disk frenin kalitesizliği olarak düşündüğümden hidrolik frene geçmeye karar verdim. Sonrasında Shimano "Hidrolik Disk Fren Seti BL-MT200+BR-MT200" satın aldım ve montajını/ayarını yaptım ancak yine disk bollaşmış durumda. Yine frenlerim tam tutmuyor, frene tam asılsam bile bisiklet yavaşlıyor ama kaydırmaya izin vermiyor, mekanik disk frene göre 1 -2 tık daha iyi olsa da hala tam işlevesel değil kesinlikle. 20 yıllık bianchi meta pro mun üstünde gelen v frenler bile şu an kesinlikle çok daha sağlam ve güven veriyor. Acaba diske yağ mı bulaştı düşüncesiyle balata spreyi ile diski temizledim ama sonuç yok. Acaba tüm sorun bu diskin bollaşmasından mı kaynaklı, onu mu değiştirmek lazım yoksa başka bir çözüm mü gerekiyor? Anladığım kadarıyla benim disk takılan yer kilitli olanlardan değil, düz plastik bir aparat/adaptör var, kilitli olanlara geçiş yapabilir miyim ve bu sorunu mu çözer mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. |