Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

@Evren01hidrolik sisteminden bir kaçak var muhtemelen. Zincirden oraya yağ gelmesi imkansiz gibi birşey. Ya kablolardan yada pistonlardan kaçırıyor. Balatalari söküp pistonları kontrol edin yağlanma varmı diye. Yoksa kabloları kontrol edin

• Beğen
Tepkiler: ratm ve suat akman
Scudo
Arkadaşlar merhaba, benim işin içinden çıkamadığım ve habire masraf yapıp durmak zorunda kaldığım bir sorunum var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Mosso Raceline bisikletim var, Shimano hidrolik disk frenleri var. Enteresan bir şekilde arka fren balatası sürekli yağlanıyor. Yenisini taktırıyorum yine yağlanıyor, ucuzunu taktırdım yağlandı tutmuyor, pahalısını taktırdım yağlandı yine tutmuyor. En fazla 1 hafta falan dayanıyor, sonra yine yağ oluyor. Ben bu işi anlamadım?

Bisikleti muhafaza ettiğim yer düzgün bir yer, yağ değecek bir şey yok etrafında. Balatanın takılı olduğu o plastik bölgenin üstünü falan elimle yokluyorum ve elime yağ bulaşıyor. Nereden akıyor nasıl oluyor çözemedim ben bu işi. Zincirden mi gidiyor desem birbirleri ile direkt bir bağlantı yok gibi görünüyor yağ akacak kadar. Yine de bilmiyorum mümkün müdür zincirin yağının o tarafa bir şekilde gitmesi? Fren bir gram bile tutmuyor ve iğrenç bir şekilde gıcırdıyor zaten. Ön frenle idare ediyorum, neyse ki onda bir sorun yok.

Balatayı takan adama sordum, daha önce de taktınız ama yine yağ oldu acaba bu fren sistemi yağ mı akıtıyor dedim. Bi kontrol etti bir şey yok dedi, yağ akıtsa freni sıkınca boş hissettirir gibisinden bir şeyler söyledi. Fren sıkıyor, ama balata tutmuyor olay bu. Daha önceki balata takıldığında ben kendim fren diskini deterjanlı suyla bastıra bastıra silip duruladım, hani orada kalmış olan yağ kalıntısı tekrar balataya bulaşmasın diye. Yok, yine yok yine yok. 1 hafta geçiyor tekrar yağlanıyor.

Lütfen yardım edin arkadaşlar bu kronik yağ sorunu nedir, araba freniyle uğraşıyorum sanki altı üstü bir bisiklet, düzelemedi gitti. :) Teşekkürler şimdiden.
Merhaba,
Daha önce böyle bir problemle karşılaşmadım ama anlattığınız konuda ilginç olan husus şu: Diskte ve balatada yağ olmasına karşın sistemin yağ eksiltmemesi. Ben olsam tekerleği sökerdim. Balataların arasına, disk kalınlığında bir tahta parçasını peçeteye sarıp koyardım ve freni sıkardım. Bu şekilde freni lastikle bir müddet bağlı şekilde bırakıp sistemdeki kablolara basınç uygulardım. Lastikle sıkmanız lazım ki basınç sürekli olsun. İki üç saat sonra peçetenin hangi bölgeden yağlandığına bakın. Pistonları iten aparatın contasından kaçak olabilir. Burada önemli olan sistemde kaçak var mı onu tespit etmek. Umarım yardımcı olur.

Arkadaşlar merhaba, benim işin içinden çıkamadığım ve habire masraf yapıp durmak zorunda kaldığım bir sorunum var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Mosso Raceline bisikletim var, Shimano hidrolik disk frenleri var. Enteresan bir şekilde arka fren balatası sürekli yağlanıyor. Yenisini taktırıyorum yine yağlanıyor, ucuzunu taktırdım yağlandı tutmuyor, pahalısını taktırdım yağlandı yine tutmuyor. En fazla 1 hafta falan dayanıyor, sonra yine yağ oluyor. Ben bu işi anlamadım?

Bisikleti muhafaza ettiğim yer düzgün bir yer, yağ değecek bir şey yok etrafında. Balatanın takılı olduğu o plastik bölgenin üstünü falan elimle yokluyorum ve elime yağ bulaşıyor. Nereden akıyor nasıl oluyor çözemedim ben bu işi. Zincirden mi gidiyor desem birbirleri ile direkt bir bağlantı yok gibi görünüyor yağ akacak kadar. Yine de bilmiyorum mümkün müdür zincirin yağının o tarafa bir şekilde gitmesi? Fren bir gram bile tutmuyor ve iğrenç bir şekilde gıcırdıyor zaten. Ön frenle idare ediyorum, neyse ki onda bir sorun yok.

Balatayı takan adama sordum, daha önce de taktınız ama yine yağ oldu acaba bu fren sistemi yağ mı akıtıyor dedim. Bi kontrol etti bir şey yok dedi, yağ akıtsa freni sıkınca boş hissettirir gibisinden bir şeyler söyledi. Fren sıkıyor, ama balata tutmuyor olay bu. Daha önceki balata takıldığında ben kendim fren diskini deterjanlı suyla bastıra bastıra silip duruladım, hani orada kalmış olan yağ kalıntısı tekrar balataya bulaşmasın diye. Yok, yine yok yine yok. 1 hafta geçiyor tekrar yağlanıyor.

Lütfen yardım edin arkadaşlar bu kronik yağ sorunu nedir, araba freniyle uğraşıyorum sanki altı üstü bir bisiklet, düzelemedi gitti. :) Teşekkürler şimdiden.
Can sıkıcı bir durum. Aynı sorunu ben de yaşadım. Ben balata değişikliği sırasında pistonları geri iterken zarar verip yağ kaçağına sebep oldum. Pistonlar seramik olduğu için plastik bir nesneyle nazikçe ittirmek gerekiyormuş. Ben alyanla dalınca çıtırtılar eşliğinde piston çevresinde yağ kabarcıkları oluştu. Kolda hiç boşluk olmamasına rağmen fren kolunu hafif sıktığımda yağ sızıntısı oluyordu. Piston değişimi olmadığından direkt sıfır kaliper alarak çözüme ulaştım. Kaliper modeli rs505. Şansıma doğa bisiklette 1 tane vardı 300₺ kaliper 50₺ yağ basma işlemi ile olayı kapattım.
4EEA8D67-7968-4E8E-BE80-F3A16103107D.jpeg

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler, tavsiyeleriniz biraz teknik beceri gerektiriyor bisiklet konusunda. Balata söküp piston kontrol işlemini yapmak için belki eğitici video bulabilirim youtube'dan, veya bildiğiniz varsa siz benimle paylaşabilirsiniz. Shimano marka fren sistemi için.

Bu yağ kaçağı genel manada benim çözebileceğim bir şey değil gibi görünüyor ama hemfikir olunan nokta hidrolikte bir kaçak olduğu. Boşu boşuna balataya masraf yapmışım anlaşılan. Böyle şeyleri de hiç sevmiyorum daha 2 yıl oldu ki binmedim bile doğru dürüst, almasaymışım keşke. Bu haliyle kusurunu söyleyerekten satmak daha cazip geldi şu işi çözmeye çalışmaktansa. :komik: Soğudum bir anda ya.

Çok teşekkürler hepinize vakit ayırıp cevapladığınız için.

• Üzgün
Tepkiler: mazot
@Evren01 pire icin yorgan yakmayin. Bir kaliper icin bisikletten olmayin. Arizadir cozulur. Kusmeyin bisikletinize...

merhaba arkadaşlar
geçen hafta eski fren setimi satıp xo fren setine geçtim fakat kollar kafasına göre takılıyor ara sıra sistem boşalmış gibi davranıp ara sıra da pedler diske sürtüyormuş gibi çok sıkı oluyor herhangi bir kaçak yok ve sistemdeki sıvıyı da yeniledik sizce bu sorun ne kanaklı olabilir

shimano mt200 fren kullanan var mı?

Hayes radar fren sistemim var havasını aldırmama rağmen kolun hareket mesafesi çok uzun, fren kolu gidona değdi değecek seviyesindeyken fren tutuyor. Daha fazla uğraşmak istemiyorum mt200 set almayı düşünüyorum. Tek merak ettiğim bu fren setinin kolunun hareket mesafesi, frenler hemen ısırsın istiyorum, umarım anlatabilmişimdir derdimi :)

Birde acera m396 fren seti buldum ortalama 600 tl bandına geliyor. MT200 seti'de ortalama 350tl ye geliyor. İkisi arasında iki kat farka değer performans olur mu acaba :?
350 tl'yi mt200'e verip de elimdekiyle aynı performansı almaktan korkuyorum açıkçası.

Alhonga Hidrolik Disk ile Shimano mt200 hd arasında bariz bir fark var mı? Alhonga hakkında bilgiye ulaşamadım. Kullanan var mı ya da bilginiz?

shimano mt200 fren kullanan var mı?

Hayes radar fren sistemim var havasını aldırmama rağmen kolun hareket mesafesi çok uzun, fren kolu gidona değdi değecek seviyesindeyken fren tutuyor. Daha fazla uğraşmak istemiyorum mt200 set almayı düşünüyorum. Tek merak ettiğim bu fren setinin kolunun hareket mesafesi, frenler hemen ısırsın istiyorum, umarım anlatabilmişimdir derdimi :)

Birde acera m396 fren seti buldum ortalama 600 tl bandına geliyor. MT200 seti'de ortalama 350tl ye geliyor. İkisi arasında iki kat farka değer performans olur mu acaba :?
350 tl'yi mt200'e verip de elimdekiyle aynı performansı almaktan korkuyorum açıkçası.

MT200 kullanıyorum, kolda boşluk var, daha yeni bakımını yaptırdığım halde kolda en az 1 cm ölü bölge var diyebilirim. He 3 parmak kullanıma uygun olduğu için fren kolları ve alıştığımdan sorun olmuyor ama keşke o boşluk olmasa.

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
@azzyldrm Teşekkürler hocam yanıt için. İlk etapta ön setimi değiştirdim altus m365 aldım. İlk izlenimim çok güzel, kol fazla hareket etmeden işini yapıyor.

@troy83
Kullanmadığım için performansları hakkında sallamak istemem fakat eğer set alma fikriniz varsa shimano alın derim.

Neden 1) Shimano'larda yağ bakımı gördüğüm kadarı ile daha kolay kalipere serum hortumu takılabiliyor direkt. Şırınga, serum hortumu ve kendi hunisi ile yağ bakımını tamamlıyorlar. Bende hayes sistem vardı onun kaliperdeki bleeding işlemi için olan kısım vidalı tarzda illa aparat almam gerekiyor.
Neden 2 olarak da yedek parça diyebilirim. Kaliperde sorun çıksa kolunu kolay bulunursunuz kolunda sorun çıksa kaliperini kolay bulursunuz. Balatasına hiç girmiyorum bile gırla dolu. Mesela hayes sistemim için organik balata arıyordum yurt içinde bulamadım. Shimano için herkes balata üretiyor gördüğüm kadarıyla :D

• Beğen
Tepkiler: azzyldrm
Merhabalar, arka disk frenimde sistem hava yapmıştı ve frene ne kadar asılırsam asılayım tekerleri kitlemiyordu. ( amacım tekeri kitlemek değil, frenimin tam performans çalışmasını istiyorum.) ve yağını yeniledim, balataları değiştirdim fakat halen frenlere asıldığımda arka tekeri kilitlemiyor.

Not: yağ değişimini kitabına uygun yaptım, balatalara yağ bulaşmadı, rotora balata temizleyici sıktım, rotor ve balata uyumunda da sıkıntı yok.

Yardımcı olursanız sevinirim, iyi forumlar

• İnanılmaz
Tepkiler: Kadir İLBAY
Merhabalar, arka disk frenimde sistem hava yapmıştı ve frene ne kadar asılırsam asılayım tekerleri kitlemiyordu. ( amacım tekeri kitlemek değil, frenimin tam performans çalışmasını istiyorum.) ve yağını yeniledim, balataları değiştirdim fakat halen frenlere asıldığımda arka tekeri kilitlemiyor.

Not: yağ değişimini kitabına uygun yaptım, balatalara yağ bulaşmadı, rotora balata temizleyici sıktım, rotor ve balata uyumunda da sıkıntı yok.

Yardımcı olursanız sevinirim, iyi forumlar
Fren kollarının ve tellerinin durumu nasıl. Her şeyi kitabına uygun yaptıysan sorun oralarda olabilir. Ayar sorunu da olabilir.

Yıl 2021 olmuş ve bu yazı aklımdaki bütün soru işaretlerini giderdi. Teşekkür ederim hocam.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Merhabalar, mt200 fren setinin kaliperini yükseltmek istiyorum. Deore kaliperler uyumlu olur mu acaba?

Merhabalar, mt200 fren setinin kaliperini yükseltmek istiyorum. Deore kaliperler uyumlu olur mu acaba?
Eğer 160mm olan diski 180mm yapıcaksanız kaliperlerin bağlandığı aparatları 180mm sistem ile uyumlu olanlar ile değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Eğer ki kaliperi model olarak yükseltmek istiyorsanız evet olur neden olmasın.

İki gün önce Cannondale marka üzerinde Ultegra set bulunan bir yol bisikleti aldım. İlk hidrolik frenim. Ön frenin "free stroke" denilen frenlemeye başlamadan önce fren kolunu çekebildiğiniz mesafe çok uzun ve arka fren kolununkinden farklı. Bugün tura çıktığımda bisikleti aldığım yere uğradım, onun ayarlanmadığını söyledi oradaki arkadaş, bana biraz garip geldi ayarlanamıyor olması. Şimdi internette araştırdığımda şu videoya denk geldim

benzer başka videolar da var. Bu videoda gösterildiği gibi bir ayar yapmak riskli/sorun oluşturabilecek bir iş midir, yoksa evde denemeli miyim? Bisiklet bakımından çok anlamıyorum, bisikletlerimi temizlemezdim bile bu bisikletimi alana kadar, epey amatörüm yani. Teşekkürler şimdiden.

İki gün önce Cannondale marka üzerinde Ultegra set bulunan bir yol bisikleti aldım. İlk hidrolik frenim. Ön frenin "free stroke" denilen frenlemeye başlamadan önce fren kolunu çekebildiğiniz mesafe çok uzun ve arka fren kolununkinden farklı. Bugün tura çıktığımda bisikleti aldığım yere uğradım, onun ayarlanmadığını söyledi oradaki arkadaş, bana biraz garip geldi ayarlanamıyor olması. Şimdi internette araştırdığımda şu videoya denk geldim

benzer başka videolar da var. Bu videoda gösterildiği gibi bir ayar yapmak riskli/sorun oluşturabilecek bir iş midir, yoksa evde denemeli miyim? Bisiklet bakımından çok anlamıyorum, bisikletlerimi temizlemezdim bile bu bisikletimi alana kadar, epey amatörüm yani. Teşekkürler şimdiden.
Efendim mekanizma dağ bisikletlerindeki gibi aynı ise (Shimano MT200 baz alındı) o ayar vidası fren kolundaki boşluğu azaltmak(tüm güçle frenleme yapmak için kolu çekmemiz gereken mesafe) için ayarlanabiliyor. Vidayı fazla sıkarsanız pasif olarak frenleme yapar. Fakat STI kollarda nasıl bir sistem var bilmiyorum ama büyük ihtimalle aynı amaçlıdır. Eğer bir şey değişmiyorsa vidayı eski sıkılığına getirmeniz iyi olacaktır.
Bahsi geçen vida:
1621454616168.png

Eğer 160mm olan diski 180mm yapıcaksanız kaliperlerin bağlandığı aparatları 180mm sistem ile uyumlu olanlar ile değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Eğer ki kaliperi model olarak yükseltmek istiyorsanız evet olur neden olmasın.

Anladım çok teşekkür ederim cevabınız için. Kollar ve kablolar uyumlu olur mu acaba kaliperle diye düşünmüştüm de, diski adaptörle birlikte kullanabiliriz zaten.

• Beğen
Tepkiler: DJDiamond
Geri