oguz169
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 460
- İsim
- OGUZHAN
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba,Arkadaşlar merhaba, benim işin içinden çıkamadığım ve habire masraf yapıp durmak zorunda kaldığım bir sorunum var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Mosso Raceline bisikletim var, Shimano hidrolik disk frenleri var. Enteresan bir şekilde arka fren balatası sürekli yağlanıyor. Yenisini taktırıyorum yine yağlanıyor, ucuzunu taktırdım yağlandı tutmuyor, pahalısını taktırdım yağlandı yine tutmuyor. En fazla 1 hafta falan dayanıyor, sonra yine yağ oluyor. Ben bu işi anlamadım?
Bisikleti muhafaza ettiğim yer düzgün bir yer, yağ değecek bir şey yok etrafında. Balatanın takılı olduğu o plastik bölgenin üstünü falan elimle yokluyorum ve elime yağ bulaşıyor. Nereden akıyor nasıl oluyor çözemedim ben bu işi. Zincirden mi gidiyor desem birbirleri ile direkt bir bağlantı yok gibi görünüyor yağ akacak kadar. Yine de bilmiyorum mümkün müdür zincirin yağının o tarafa bir şekilde gitmesi? Fren bir gram bile tutmuyor ve iğrenç bir şekilde gıcırdıyor zaten. Ön frenle idare ediyorum, neyse ki onda bir sorun yok.
Balatayı takan adama sordum, daha önce de taktınız ama yine yağ oldu acaba bu fren sistemi yağ mı akıtıyor dedim. Bi kontrol etti bir şey yok dedi, yağ akıtsa freni sıkınca boş hissettirir gibisinden bir şeyler söyledi. Fren sıkıyor, ama balata tutmuyor olay bu. Daha önceki balata takıldığında ben kendim fren diskini deterjanlı suyla bastıra bastıra silip duruladım, hani orada kalmış olan yağ kalıntısı tekrar balataya bulaşmasın diye. Yok, yine yok yine yok. 1 hafta geçiyor tekrar yağlanıyor.
Lütfen yardım edin arkadaşlar bu kronik yağ sorunu nedir, araba freniyle uğraşıyorum sanki altı üstü bir bisiklet, düzelemedi gitti. Teşekkürler şimdiden.
Can sıkıcı bir durum. Aynı sorunu ben de yaşadım. Ben balata değişikliği sırasında pistonları geri iterken zarar verip yağ kaçağına sebep oldum. Pistonlar seramik olduğu için plastik bir nesneyle nazikçe ittirmek gerekiyormuş. Ben alyanla dalınca çıtırtılar eşliğinde piston çevresinde yağ kabarcıkları oluştu. Kolda hiç boşluk olmamasına rağmen fren kolunu hafif sıktığımda yağ sızıntısı oluyordu. Piston değişimi olmadığından direkt sıfır kaliper alarak çözüme ulaştım. Kaliper modeli rs505. Şansıma doğa bisiklette 1 tane vardı 300₺ kaliper 50₺ yağ basma işlemi ile olayı kapattım.Arkadaşlar merhaba, benim işin içinden çıkamadığım ve habire masraf yapıp durmak zorunda kaldığım bir sorunum var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Mosso Raceline bisikletim var, Shimano hidrolik disk frenleri var. Enteresan bir şekilde arka fren balatası sürekli yağlanıyor. Yenisini taktırıyorum yine yağlanıyor, ucuzunu taktırdım yağlandı tutmuyor, pahalısını taktırdım yağlandı yine tutmuyor. En fazla 1 hafta falan dayanıyor, sonra yine yağ oluyor. Ben bu işi anlamadım?
Bisikleti muhafaza ettiğim yer düzgün bir yer, yağ değecek bir şey yok etrafında. Balatanın takılı olduğu o plastik bölgenin üstünü falan elimle yokluyorum ve elime yağ bulaşıyor. Nereden akıyor nasıl oluyor çözemedim ben bu işi. Zincirden mi gidiyor desem birbirleri ile direkt bir bağlantı yok gibi görünüyor yağ akacak kadar. Yine de bilmiyorum mümkün müdür zincirin yağının o tarafa bir şekilde gitmesi? Fren bir gram bile tutmuyor ve iğrenç bir şekilde gıcırdıyor zaten. Ön frenle idare ediyorum, neyse ki onda bir sorun yok.
Balatayı takan adama sordum, daha önce de taktınız ama yine yağ oldu acaba bu fren sistemi yağ mı akıtıyor dedim. Bi kontrol etti bir şey yok dedi, yağ akıtsa freni sıkınca boş hissettirir gibisinden bir şeyler söyledi. Fren sıkıyor, ama balata tutmuyor olay bu. Daha önceki balata takıldığında ben kendim fren diskini deterjanlı suyla bastıra bastıra silip duruladım, hani orada kalmış olan yağ kalıntısı tekrar balataya bulaşmasın diye. Yok, yine yok yine yok. 1 hafta geçiyor tekrar yağlanıyor.
Lütfen yardım edin arkadaşlar bu kronik yağ sorunu nedir, araba freniyle uğraşıyorum sanki altı üstü bir bisiklet, düzelemedi gitti. Teşekkürler şimdiden.
shimano mt200 fren kullanan var mı?
Hayes radar fren sistemim var havasını aldırmama rağmen kolun hareket mesafesi çok uzun, fren kolu gidona değdi değecek seviyesindeyken fren tutuyor. Daha fazla uğraşmak istemiyorum mt200 set almayı düşünüyorum. Tek merak ettiğim bu fren setinin kolunun hareket mesafesi, frenler hemen ısırsın istiyorum, umarım anlatabilmişimdir derdimi
Birde acera m396 fren seti buldum ortalama 600 tl bandına geliyor. MT200 seti'de ortalama 350tl ye geliyor. İkisi arasında iki kat farka değer performans olur mu acaba :?
350 tl'yi mt200'e verip de elimdekiyle aynı performansı almaktan korkuyorum açıkçası.
Fren kollarının ve tellerinin durumu nasıl. Her şeyi kitabına uygun yaptıysan sorun oralarda olabilir. Ayar sorunu da olabilir.Merhabalar, arka disk frenimde sistem hava yapmıştı ve frene ne kadar asılırsam asılayım tekerleri kitlemiyordu. ( amacım tekeri kitlemek değil, frenimin tam performans çalışmasını istiyorum.) ve yağını yeniledim, balataları değiştirdim fakat halen frenlere asıldığımda arka tekeri kilitlemiyor.
Not: yağ değişimini kitabına uygun yaptım, balatalara yağ bulaşmadı, rotora balata temizleyici sıktım, rotor ve balata uyumunda da sıkıntı yok.
Yardımcı olursanız sevinirim, iyi forumlar
Oralarda sıkıntı olacağını sanmıyorum hocam açıkçası.Fren kollarının ve tellerinin durumu nasıl. Her şeyi kitabına uygun yaptıysan sorun oralarda olabilir. Ayar sorunu da olabilir.
Eğer 160mm olan diski 180mm yapıcaksanız kaliperlerin bağlandığı aparatları 180mm sistem ile uyumlu olanlar ile değiştirmeniz yeterli olacaktır.Merhabalar, mt200 fren setinin kaliperini yükseltmek istiyorum. Deore kaliperler uyumlu olur mu acaba?
Efendim mekanizma dağ bisikletlerindeki gibi aynı ise (Shimano MT200 baz alındı) o ayar vidası fren kolundaki boşluğu azaltmak(tüm güçle frenleme yapmak için kolu çekmemiz gereken mesafe) için ayarlanabiliyor. Vidayı fazla sıkarsanız pasif olarak frenleme yapar. Fakat STI kollarda nasıl bir sistem var bilmiyorum ama büyük ihtimalle aynı amaçlıdır. Eğer bir şey değişmiyorsa vidayı eski sıkılığına getirmeniz iyi olacaktır.İki gün önce Cannondale marka üzerinde Ultegra set bulunan bir yol bisikleti aldım. İlk hidrolik frenim. Ön frenin "free stroke" denilen frenlemeye başlamadan önce fren kolunu çekebildiğiniz mesafe çok uzun ve arka fren kolununkinden farklı. Bugün tura çıktığımda bisikleti aldığım yere uğradım, onun ayarlanmadığını söyledi oradaki arkadaş, bana biraz garip geldi ayarlanamıyor olması. Şimdi internette araştırdığımda şu videoya denk geldim
benzer başka videolar da var. Bu videoda gösterildiği gibi bir ayar yapmak riskli/sorun oluşturabilecek bir iş midir, yoksa evde denemeli miyim? Bisiklet bakımından çok anlamıyorum, bisikletlerimi temizlemezdim bile bu bisikletimi alana kadar, epey amatörüm yani. Teşekkürler şimdiden.
Eğer 160mm olan diski 180mm yapıcaksanız kaliperlerin bağlandığı aparatları 180mm sistem ile uyumlu olanlar ile değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Eğer ki kaliperi model olarak yükseltmek istiyorsanız evet olur neden olmasın.