teyteydragon
Daimi Üye
- Tepki
- 375
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Cannondale
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim ayar vidaları benim frende yokmuş, o yüzden o yöntem işe yaramadı. İkinci bir yöntem olarak tekeri çıkarıp, frene basıp, tekeri geri takmayı denedim, o biraz yardımcı oldu, fakat halen daha ön frenin frenlemeye başlamadan önceki mesafesi arkaya göre çok fazla. Başka tavsiyeleri olan var mı? Hidrolik sıvısının az olması veya içeride hava olması gibi durumlar olabilir mi?İki gün önce Cannondale marka üzerinde Ultegra set bulunan bir yol bisikleti aldım. İlk hidrolik frenim. Ön frenin "free stroke" denilen frenlemeye başlamadan önce fren kolunu çekebildiğiniz mesafe çok uzun ve arka fren kolununkinden farklı. Bugün tura çıktığımda bisikleti aldığım yere uğradım, onun ayarlanmadığını söyledi oradaki arkadaş, bana biraz garip geldi ayarlanamıyor olması. Şimdi internette araştırdığımda şu videoya denk geldim
benzer başka videolar da var. Bu videoda gösterildiği gibi bir ayar yapmak riskli/sorun oluşturabilecek bir iş midir, yoksa evde denemeli miyim? Bisiklet bakımından çok anlamıyorum, bisikletlerimi temizlemezdim bile bu bisikletimi alana kadar, epey amatörüm yani. Teşekkürler şimdiden.
Son düzenleme: