Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

Göbekte boşluk yok gibi. Kaliperi bugün söküp taktım balatalarda sağlam hocam. Bu zamana kadar sürtme sorunu yaşamadım.
Daha detaylı bir video sorunun kaynağını bulmamızda yardımcı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ümit_06
Scudo

Ses bu dostlar geçen gün rotoru balataları temizledim ses kesilmedi jantı söküp takınca ses kesildi ama bugün geri başladı ses.

Rotorda yamukluk yok.
Kaliperler hizalı sürtme yok.
Bisiklet 1 ay önce sıfır aldım balatalar yeni.

Ses bu dostlar geçen gün rotoru balataları temizledim ses kesilmedi jantı söküp takınca ses kesildi ama bugün geri başladı ses.

Rotorda yamukluk yok.
Kaliperler hizalı sürtme yok.
Bisiklet 1 ay önce sıfır aldım balatalar yeni.
Kaliperde sıkıntı olabilir

Kaliperde ne sorunu olababilir yağ da kaçırmıyor.
En iyi ihtimal: Eğer gerçekten balataların düzgün olduğundan emin değilseniz bi balataları kontrol edin büyük ihtimalle balata erimiştir ve rotora değiyordur.
En kötüsü ise: pistonlar düzgün çalışmıyor olabilir.

Göbekle ilgili bir sıkıntı olabilir. Sen üstüne binince göbekle birlikte rotor da yamulup kalipere sürtüyprdur. Ve balatalar erimiş olabilir. Metali değiyordur

Göbekle ilgili bir sıkıntı olabilir. Sen üstüne binince göbekle birlikte rotor da yamulup kalipere sürtüyprdur. Ve balatalar erimiş olabilir. Metali değiyordur
Rotor ben bindiğimde yamuluyorsa hep yamuk olması gerekmez mi çünkü bisikleti kaldırıp jantı çevirdiğimde rotorda yamukluk görünmüyor.

Balataları geçen hafta temizledim erime falan yoktu hocam.

Rotor ben bindiğimde yamuluyorsa hep yamuk olması gerekmez mi çünkü bisikleti kaldırıp jantı çevirdiğimde rotorda yamukluk görünmüyor.

Balataları geçen hafta temizledim erime falan yoktu hocam.
Yamukluk derken esnemesini diyor sen bisiklete oturunca göbek esniyor sonra eski haline dönüyor

Dostlar söylemeyi unutmuşum rotor ısınınca ses kesiliyor soğuyunca geri başlıyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Aldığınız yere götürmek yapacağınız en iyi iş olacaktır. 4 yıllık xc 100 kullanıcısı olarak bu macerada size bol sabır diliyorum. Umarım yaşadığınız en büyük sorun bu olur. Ben son 1 senedir ufak tefek hariç büyük sorunlardan kurtuldum ve keyifle biniyorum. Tabii sorunlu geçen yıllarda çok keyfim kaçıyordu.

• Beğen
Tepkiler: ümit_06
Aldığınız yere götürmek yapacağınız en iyi iş olacaktır. 4 yıllık xc 100 kullanıcısı olarak bu macerada size bol sabır diliyorum. Umarım yaşadığınız en büyük sorun bu olur. Ben son 1 senedir ufak tefek hariç büyük sorunlardan kurtuldum ve keyifle biniyorum. Tabii sorunlu geçen yıllarda çok keyfim kaçıyordu.
Aldığım yer ilgilenmiyor parçalar alışınca geçer diyor ama ses bir türlü gitmiyor bisikletten soğumaya başladım. Kron xc-100 ile ne gibi sorunlar yaşadınız?

Merhaba,bir sorum olacaktı.
Bisikletimin selesinin arka kısıma oturduğum vakit sele yukarı doğru kalkıyordu.
Bu sabah bir bisikletçiye gidip gösterdim,gevşemiş olabilir bir sıkabilir misiniz diye sordum.
O da ikisinide sıktı,bunlar sıkı zaten dedi.

Alt kelepçesinde sorun vardır dedi.
15tl fiyat istedi,elinde yokmuş bende yarın gidip bu kelepçeyi yenileteceğim.
Normalde bu sele altındaki kelepçe kaç paralık bir şeydir?

• Beğen
Tepkiler: DJDiamond
Merhaba,bir sorum olacaktı.
Bisikletimin selesinin arka kısıma oturduğum vakit sele yukarı doğru kalkıyordu.
Bu sabah bir bisikletçiye gidip gösterdim,gevşemiş olabilir bir sıkabilir misiniz diye sordum.
O da ikisinide sıktı,bunlar sıkı zaten dedi.

Alt kelepçesinde sorun vardır dedi.
15tl fiyat istedi,elinde yokmuş bende yarın gidip bu kelepçeyi yenileteceğim.
Normalde bu sele altındaki kelepçe kaç paralık bir şeydir?
Yani 10-30 TL arasında gider parçaya bağlı ama fiyat iyi

• Beğen
Tepkiler: AhmetInanoglu
Balataları rotoru ve kaliperi temizledim ses kesildi ama tahmin ediyorum ses 1 haftaya kalmaz geri başlayacak. Ses yapmaya başlayınca da tutmasında bir problem olmuyor.

Arkadaşlar selamlar. Benim arka diskim ne kadar iyi ayarlarsam ayarlayayım kalipere az da olsa sürtüyor-ses çıkarmayacak kadar.- Aklımda tek şu soru var; bu az da olsa sürtme performans kaybına yol açar mı? Çok az bir kayıp mı olur yoksa hissetmez miyim bile? Günlerdir aklımda bu soru valla, rahatsız ediyor beni sürüş esnasında. Performanstan kayıp verecekse v frene bile geçmeyi düşünebilirim.

Arkadaşlar selamlar. Benim arka diskim ne kadar iyi ayarlarsam ayarlayayım kalipere az da olsa sürtüyor-ses çıkarmayacak kadar.- Aklımda tek şu soru var; bu az da olsa sürtme performans kaybına yol açar mı? Çok az bir kayıp mı olur yoksa hissetmez miyim bile? Günlerdir aklımda bu soru valla, rahatsız ediyor beni sürüş esnasında. Performanstan kayıp verecekse v frene bile geçmeyi düşünebilirim.
Performanstan kayıp elbette olacaktır sürtme olduğu için. Bu kaybın seviyesini balatanın rotora ne kadar sürttüğü ile alakalı. Eğer bisikletiniz veya balatanız yeni ise sıkmayın canınızı balata biraz kullanıldıktan sonra hafiften eriyecek ve rotora sürtmeyecek seviyeye gelicektir. Biz buna halk içinde balatanın oturması da deriz.

Eğer böyle bir sorun yok ise iyi bir bisikletciye gidip fren sistemi bakımı yaptırmalı, ardından balata ayarı çektirmelisiniz.

Balata ayarını yapmayı öğrenmenizi öneririm. Hem pek çok problemi çözmek zor değil (örneğin rotor düzgünse sürtme problemleri), hem de sıklıkla yapmanız gerekecek (örneğin tekeri çıkarıp taktığinızda, bu bazen sürüş esnasında lastik patladığında bile gerekebilir). Her seferinde bisikletçiye götürmek zor olur, hatta bazı durumlarda imkansız olabilir. Örneğin bisikletinizi uzun seyahatte yanınıza alıyorsanız gittiğinir yerde bisikletçiye gidemeyebilirsiniz. Yukarıda ben birkaç video paylaşmıştım disk fren sorunlarıyla alakalı, oralardan başlayabilirsiniz mesela.

• Beğen
Tepkiler: Emirhan.k
Geri