Scudo Sports

Hırs, azim, cesaret... Durduralamayan bisikletçiler ve bir kazadan çok daha fazlası.

Milbert Hofen

Forum Bağımlısı
Tepki
1.541
Bisiklet
Canyon
Normalde olur olmadık şeylere konu açmam. Genelde paylaşmaya değecek, okuyana bir şey katacak faydalı konular seçerim ki hem konu kirliliği olmasın hem de insanların zamanını boşuna harcamayayım.

Bu kaza videosu Red Bull Rampage yarışmasında çekildi. Bu bir bisiklet yarışı ama içerdiği anlam basit bir yarış ve bisikletten çok daha fazlası. Belki videoda gözüken arkadaş birinci olamayacak ama ne kadar büyük bir yüreğinin olduğuna hepimizi inandırmış bulunmakta.
Cesaret ve hırsın, onlarca metreden yere çakılmış bir adamı tekrardan ayağa nasıl kaldırabildiğini görmüş olduk. Tehlikeli mi, evet tehlikeli. İç kanaması falan olabilirdi ve o bunu, o anki heyecanla anlayamabilirdi.
Sonuç;nereye yatırım yapacağını iyi bilen Red Bull'dan hafızalara kazınacak bir hikaye daha.

(link)

yedek link

(link)

Scudo
Oldukça yüksekten ve kötü düşmüş...

Sporcu gerçekten kötü düşmüş. Dün canlı olarak izlemeye başlamıştım ama tamamını izleyemedim. Bu yarış dünkü yarıştansa kaçırmışım zaten. Red Bull dediğiniz gibi böyle adrenalini yüksek, insanları heyecanlandıracak yarışlar, organizasyonlar yapmayı seviyor. İzleyicisi, seveni de gerçekten çok fazla. Bu durum açıkçası bana geçmiş yüzyıllarda Roma da arenalar da savaşan gladyatörleri ve onları kana susamış katiller gibi izleyen seyircileri hatırlatmıyor değil :)

bu bir spor değil.
çok bariz ölüm riski taşıyan hiçbir yarışmayı spor kategorisinde değerlendirmemeliyiz.
tıpkı box, kick box ve muay tai gibilerinin de aslında spor olmaması gibi.

bu ne ya yasal mı şimdi bu yarışlar, kamera önünde hep kahramanlıklar gösterilir ama kamera arkasında ne dramlar yaşanıyor acaba

@cumali55 @Fırat Y.
Bu bir spor mudur ya da hangi spor dalları gerçekten spordur biraz etraflı bir konu.
Mesela bowling, dart, golf gibi oyunlar da spor sayılmakta ya da ne bileyim endüstriyellesmis, işin içine bolca şike ve doping karışmış oyunlar da spor olarak görülmektedir.
Atletizm gibi temel spor dalına bile bulasmis bircok leke insanların inancını temelden sarsmaktadir.
Bu bir spor olmasa bile bu oyunla ilgilenen arkadaşlar sporcudur. Bundan zerre suphem yok.
Bu arada gerekirse redbull bu olayın hem kamera önünden hem de kamera arkasından ekmek çıkarır. Onlara fark etmez.

• Beğen
Tepkiler: bua
@Soner Közen
önceki mesajımda yazdığım gibi "çok bariz ölüm riski taşıyan hiçbir yarışma"...
benim durduğum nokta burası.

spor insanları mutlu eder, sağlıklı kılar. her yarışta sakat kalma yahut ölme riski olan bir aktiviteye spor diyemeyiz. ben böyle düşünüyorum.
bu aktivitelere katılanlara da sporcu demem.
konunun videosundaki arkadaş sporcu değil de yetenekli bir deli bence :D

Ürünlerini asla kullanmasam da adamlar tüm pazarlama taktiklerinde dogru yolda.
Bunun icin de adrenalin bagimlisi insanlar hayatlarini tehlikeye atmaktan cekinmiyorlar.

evet pazarlamada çok başarılılar, enerji içeceği diye sattıkları şeyi sporculardan başka herkes kullanıyor, sponsor oldukları oyunlar da zaten efor gerektiren , enerji içeceğine ihtiyaç duyulan şeyler değil, çoluk çocuğu bu şekilde etkiliyorlar işte sonra kafasını kolunu kıran ergenler doluyor etrafta

@Soner Közen
@Fırat Y.
Benim Sigara, Alkol ve Uyuşturucu Kullanan Lisanslı Sporcu Bir Arkadaşım Vardı.

Ne İşle İştigalsin Diye sorduklarında Elindeki Sigarayı Çekip
- Sporcuyum
- Yaa Hangi Spor Dalı?
- Otomobil Yarışçısıyım

Diye cevap verirdi :) Costrol'ün Sponsoru Olduğu Nissan 200 Sx'i Olan Bir Drift Sporcusuydu Amerikan Vatandaşı Kendisi :D

Neyin Spor Olup Olmadığına Biz Karar Veremiyoruz Maalesef.

Çocukluğumda Çok Haşarı Biriydim. 7 Yaşında Taekwondo'ya Yazdırdı Babam O Zamanlar 90'lı Yıllar Henüz Yeni Başlarken, Dayak Yiyorum - Atıyorum Vs. 99 Senesinde Kara Kuşak Aldım, Hiç Bir Zaman Müsabık Olmadım. Sonra Judo Yaptım, Boks, Biraz BJJ, 3 Senedir de Wing Tzun Yapıyorum. Self Defence Diye Geçiyor Genel Olarak Bu Uğraşlar. Spor Mudur Değil Midir Bilmiyorum Ama, 25 Km Bisiklet Sürünce 500 Kalori, 1 Saat Boks'da Spanning Yapıp Torba Dövünce 1500 Kalori Harcıyorum. Sert Sporların İnsana Adrenalin Salgılattığı İnkar Edilemez Bir Gerçek Bence.

Sigara İçip Alkol Almasındansa Çocuğumun Downhill Yapmasını Tercih Ederim :) Tabi ki Bu Benim Kendi Fikrim Katılan Olur Olmaz Bir Şey Diyemem.

Videodaki Kardeşimiz de Çok Kötü Düşmüş. Devam Edebilmesi Bile Mucize Bence. Adam Bir de Back Flip Atıyor Yarışın Sonunda :D

Ben Takdir Ettim.

• Beğen
Tepkiler: Nizami ve MakRo
@Fırat Y.
evet aynı şekilde bilinçli sporcuların pek kullanmadığı coca cola veya pepsi gibi ürünlerin reklamlarında da bir zamanlar hep dünyanın en başarılı futbolcularını-sporcularını oynatırlardı. roberto carlos falan vardı reklamlarda hatırladığım.

sanki roberto carlos sabah akşam cola içerek dünyanın en iyileri arasına giriyormuş gibi... dibine kadar aldatmaca

Neyin spor olup olmadığını olimpiyatlar iyi belirlemiş aslında. Olimpiyatlarda yer almayan bir dal spor mudur, neye göre ve ne ölçüde spordur tartışılır.
Red Bull'u sevmem bu arada. Kendini sporcu içeceği gibi tanıtmaya çalışan izotonik içeceklerle uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan yılan yağıdır gözümde. Reklamını yapmak için yemeyeceği halt yok.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@cumali55
Ona bakılırsa bisiklet'de spordan sayılmamalı. Çünkü saatte 60-70 Kilometre gibi yüksek hızlar söz konusu. Ne kadar koruyucular da kullanılsa saatte 70 Kilometre ile giden bir kişinin tamamen sağlam kalkma olasılığı neredeyse hiç yoktur.

Yok spordur, yok değildir bu konu uzar gider. Yıllardır spor olarak yapılmış, bu saatten sonra nefesimizi tüketmemize gerek yok. Evet tehlikeli mi, oldukça tehlikeli, yamaç paraşütü, dağcılık, dalış, vb. gibi bir çok tehlikeli sporlar var. Bunlara extrem sporlar diyorlar ama yinede spor deniliyor. Yaparmasın, çocuğuna yaptırır mısın? Bence yukarıda arkadaşın dediği gibi, içki, sigara veya allah düşmanıma vermesin, keyif verici maddeler, uyuşturucu ve bunlar gibi türevleri kullanacağına, downhill yapsın, motocross yapsın, bmx ile rampalara çıksın, patenle uçsun bende razıyım yalan yok.

bu adam gerçekten helal olsun azimle, tutkuyla, cesaret ile yaptığı aşikar. TREK diye bir kanal var genelde adrenalin sporlar dağ bisikleti, snowboard, tırmanıcılık tarzı şeyleri gösteriyor.Geçen gün bir bisikletçi bu redbull un yarışı için gerçekten güzel fakat ölümle burun burunasınız kesinlikle yapmayacağım bir şey diyordu kendisinde de dj bisiklet vardı adı şuanda aklıma gelmedi.

Her sporda risk vardır illaki ama ben bu dalı kategori dışında bırakıyorum-görüyorum.

Geri