Scudo Sports

İç lastik seçimi

Peki hocam. 700x32c lastiğe 700x35-45 takılılması herhangi bir sorun yaratır mı?
Şöyle ki benim 700x32c için 700x25-32 iç lastikler var. Lastiği kullandığım 5 aydan beri iç lastik olarak 700x25-32 kullandım. Sürekli sibop bölümünden patlıyordu. Zaten iç lastiği elime alıp şişirdiğimde sibop kısmı genişlemediği görülüyor. Ve bombe oluyor. Dolayısıyla tam bombe kısmından deliniyor. Bu nedenle bundan sonra 700x35-45 iç lastik kullansam daha iyi olmaz mı?

Şu an ben de sizin 2 sene önceki durumunuzdayım bu problemi nasıl çözdünüz 700x32c diş lastiğe bende hangi iç lastiği takacağımı bilemedim

Scudo
35-45 mm lik iç lastik ile sorun çözülmüştü. 👍

Merhaba arkadaşlar,
Halen kullandığım iç lastikler tanımladığım gibidir. Muadil olarak ne önerebilirsiniz.
Cts platinium 700x35 28'' C1920 dış lastiklerle kullanacağım.

Schwalbe 700x28/45 İç Lastik 40mm Sibop SV17

@Alp Tigin Tengrikut selam, cARRARO sportive 324 aldım, yedek iç lastik, alyan ve el pompası alacağım. +pedli tayt yada Tchibo'da yine pedli iç çamaşırı buldum. Decathlon'a yada her hengi yerden önereceğiniz marka model var mı?

*İç lastik doğru ölçüde almak için dış lastikteki değerler mi olmalı? İlk bisikletim hiç fikrim yok YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER :)

@huseyino dış lastiğin ölçüsüne göre örn 700x25c ise iç lastik de ona uygun olmalı

• Beğen
Tepkiler: huseyino
Merhaba arkadaşlar,
Halen kullandığım iç lastikler tanımladığım gibidir. Muadil olarak ne önerebilirsiniz.
Cts platinium 700x35 28'' C1920 dış lastiklerle kullanacağım.

Schwalbe 700x28/45 İç Lastik 40mm Sibop SV17
(link)
ya da
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve onatt
Bisikleti alır almaz uygun iç lastiği de alıp bir kenara koymak mı gerekir?Forumda konu ile ilgili birkaç yazı okudum fakat raf ömrü ile ilgili değişik görüşler var.Yapılması en uygun olan nedir?

Bisikleti alır almaz uygun iç lastiği de alıp bir kenara koymak mı gerekir?Forumda konu ile ilgili birkaç yazı okudum fakat raf ömrü ile ilgili değişik görüşler var.Yapılması en uygun olan nedir?
Neye ne zaman ihtiyacınız olacak belli olmaz. Elinizin altında en az bir tane bulunmasında fayda var. Skt'si geçince (iç lastiklerde tarih yok aslında) kullanılamayacak hale gelince yenisi ile değiştirirsiniz olur biter. Güneşten, sıcaktan korursanız öyle kolay kolay bozulacak bir şey de değildir.

@sspl Evet 3 ila 5 yıl arasında bir dayanım zamanı biçilmiş genelleme yapacak olursak.Serin ve karanlık ortamda muhafaza etmek şartıyla denmiş.Yazın sıcağında sürekli yanımızda taşıyacağımızı hesap edersek sanırım bu ömründen bir parça da olsa alabilir.Fiyatlar çok fahiş görünmüyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@sspl Evet 3 ila 5 yıl arasında bir dayanım zamanı biçilmiş genelleme yapacak olursak.Serin ve karanlık ortamda muhafaza etmek şartıyla denmiş.Yazın sıcağında sürekli yanımızda taşıyacağımızı hesap edersek sanırım bu ömründen bir parça da olsa alabilir.Fiyatlar çok fahiş görünmüyor zaten.
20-30 liraya bazen belki daha ucuza bulunabiliyor. Ben şahsen yanımda, sırt çantamda yama ve bi tane yedek iç lastik taşırım. Çünkü bazen yamanın da kurtarmayacağı durumlar olabiliyor. Ama ben şansıma güveniyorum ya da lastiğimi bisikletçide yaptırıyorum derseniz yanınızda taşımanıza da gerek yok. Direkt güneş ışığı görmezse ortam sıcak da olsa 1-2 sene en az dayanır bence. Zaten ömrünü tamamlayınca kendini belli eder genelde sibop kısmından açılma yapıyor, pul pul dökülmeye başlıyor falan.

(link)
ya da
(link)

Üstadım, Schwalbe 28'' 28/47-622/635 No:14 presta ( iğne başlı ince sibop ) lastiğin muadili olarak Continental Cross 28 ( 700C ) 42 mm uzunluğunda Presta iç lastik buldum. Tanesi 30 tl. Lastiğin uygunluğu konusunda yardımınızı rica ediyorum. Şimdi orj schwable 70 tl olunca yanlış seçim yapıyormuyum diye endişeleniyorum. Teşekkürler

Dosyalar

• IMG_20200613_200006.jpg
    IMG_20200613_200006.jpg
    760,1 KB · Okunma: 15
  • IMG_20200613_202435.jpg
    IMG_20200613_202435.jpg
    1,3 MB · Okunma: 16
  • Screenshot_20200614_212814_com.abtnprojects.ambatana.jpg
    Screenshot_20200614_212814_com.abtnprojects.ambatana.jpg
    158,1 KB · Okunma: 16
Üstadım, Schwalbe 28'' 28/47-622/635 No:14 presta ( iğne başlı ince sibop ) lastiğin muadili olarak Continental Cross 28 ( 700C ) 42 mm uzunluğunda Presta iç lastik buldum. Tanesi 30 tl. Lastiğin uygunluğu konusunda yardımınızı rica ediyorum. Şimdi orj schwable 70 tl olunca yanlış seçim yapıyormuyum diye endişeleniyorum. Teşekkürler
Ürün fotoğrafı yerine link gönderebilir misiniz?

(link)

Orjinali (link)

Dış lastiklerim (link)

(link)

Orjinali (link)

Dış lastiklerim (link)
Gönderdiğiniz linkteki Continental iç lastik dış lastiğinize uyumludur. (32-47 arası ölçülere uyumlu şeklinde yazıyor) Ama iki seçenek var bu seçeneklerdeki farklar ise sibop uzunluğu. Biri 42mm diğeri 60mm. 42mm uzunluğa sahip olanı alabilirsiniz sıkıntı olmaz ama stok kalmamış galiba.

Ayrıca Merlin ve diğer yurt dışı sitelerden alış-veriş yaptığınızda gümrük ve kargo masraflarının olacağını bilmenizi isterim. Eğer başka bir ürün almayacaksanız sadece iç lastik için yurtdışı sitelerden alışveriş yapmak mantıklı olmayacaktır.

Gönderdiğiniz linkteki Continental iç lastik dış lastiğinize uyumludur. (32-47 arası ölçülere uyumlu şeklinde yazıyor) Ama iki seçenek var bu seçeneklerdeki farklar ise sibop uzunluğu. Biri 42mm diğeri 60mm. 42mm uzunluğa sahip olanı alabilirsiniz sıkıntı olmaz ama stok kalmamış galiba.

Ayrıca Merlin ve diğer yurt dışı sitelerden alış-veriş yaptığınızda gümrük ve kargo masraflarının olacağını bilmenizi isterim. Eğer başka bir ürün almayacaksanız sadece iç lastik için yurtdışı sitelerden alışveriş yapmak mantıklı olmayacaktır.
Sibop uzunluğunun önemi nasıl oluyor? Mesela uzun sibop yerine kısa sibop da takılsa olmaz mı? Ayrıca normal araba sibobu mu yoksa diğer siboptan mı tavsiye edersiniz? Neticede uygun pompa vars ikisi de olmaz mı?

Sibop uzunluğunun önemi nasıl oluyor? Mesela uzun sibop yerine kısa sibop da takılsa olmaz mı? Ayrıca normal araba sibobu mu yoksa diğer siboptan mı tavsiye edersiniz? Neticede uygun pompa vars ikisi de olmaz mı?
Schrader yani amerikan tipi siboplar ve presta fransız tipi sibopların en basit temel farkı basınca dayanıklılıktır. Yol bisikletlerinde presta sibop tercih edilmesinin temel sebebi budur. Yani yüksek basınçlarda lastik kullanıyorsanız presta kaçılınmaz bir tercih oluyor. Bir de jantın uygunluğu önemli mesela ben kendi jantımda istesem de kalın sibop kullanamıyorum çünkü jantın sibop deliği buna uygun değil.

Genellikle presta sibopta görebileceğiniz uzun ya da kısa sibopsa jant profili ile alakalı bir durum. Eğer jantınızın profili yüksekse uzun sibop kullanmanız gerekiyor. Çünkü kullanmazsanız sibop jantın içinde kalıyor ve şişirme imkanınız olmuyor. Nadiren de olsa schrader siboplarda da uzun, kısa ya da açılı sibop görmek mümkün bunlar da genellikle akülü araçlarda, engelli araçlarında ya da yeni nesil elektrikli scooterlarda kullanılmak için özel tasarlanmış siboplardır.

Yapılabilecek en mantıklı hareket bisikleti ilk aldığınızda üstünde gelen sibop türü ve uzunluğu ile kullanmaya devam etmek olacaktır.

Son düzenleme:

İlginiz için çok teşekkür ederim.verdiğim link sadece bilgi amaçlı idi. Kendim İzmir'den 42 mm uzunlukta olanı alıyorum.

İlginiz için çok teşekkür ederim.verdiğim link sadece bilgi amaçlı idi. Kendim İzmir'den 42 mm uzunlukta olanı alıyorum.
Rica ederim, öyleyse gayet iyi. :)

Merhabalar, (link)

Yukarıdaki bisiklete önerebileceğiniz en iyi iç lastik hangisi olur?

Merhabalar,
Sportive 224 bisikletimde Mitas Flash 700*35C dış lastik kullanıyorum üst üste yaşadığım patlama olaylarından sonra yedek iç lastik almak gerektiğini farkettim fakat sektöre tam hakim olmadığımdan emin olamadım. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi alsam daha iyi olur ya da doğru lastik seçim yapıyor muyum ? Yardımcı olursanız memnun olurum. (Link paylaşımı yapamıyorum kusura bakmayın)
Ekran Alıntısı1.PNGEkran Alıntısı 2.PNG

Geri