Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İç lastik seçimi

Arkadaşlar, iç lastik konusunu buradan değerlendirdiğim için yine buraya yazayım dedim. Yanlış yerdeyse özür. Bisikletimin jantları 28" zac19. Satın aldığım dış lastik cst platinum 37-622, iç lastiğim Continental 32-622/47-622. Lastik 50/75 psi. Kullandığım pompa gıyo . Gösterge 40 civarındayken sibop bölgesi dış lastık açılma eğilimi göstermeye başlıyor. Çözümünü bulamadım. Bir uyumsuzluk mu var sistemde?

Dosyalar

• IMG_20200620_160439.jpg
    IMG_20200620_160439.jpg
    1,4 MB · Okunma: 35
Scudo
1 ay önce almış olduğum mosso cavalier sora bisikletimin iç lastiklerini değiştirmek istiyorum. Nedeni jantlar o kadar geniş ki presta sibop ucu dışarıya çok az çıkmış. Ayaklı Pompa turmuyor illaki ikinci bir kişi olmak zorunda. Kaç mm sibop uzunluğu seçmek lazım acaba15926600145382075954321425389923.jpg

• Beğen
Tepkiler: amasseia
1 ay önce almış olduğum mosso cavalier sora bisikletimin iç lastiklerini değiştirmek istiyorum. Nedeni jantlar o kadar geniş ki presta sibop ucu dışarıya çok az çıkmış. Ayaklı Pompa turmuyor illaki ikinci bir kişi olmak zorunda. Kaç mm sibop uzunluğu seçmek lazım acaba231147 dosyayı görüntüle
60 veya 80 seçebilirsiniz göz zevkinize göre.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Arkadaşlar, iç lastik konusunu buradan değerlendirdiğim için yine buraya yazayım dedim. Yanlış yerdeyse özür. Bisikletimin jantları 28" zac19. Satın aldığım dış lastik cst platinum 37-622, iç lastiğim Continental 32-622/47-622. Lastik 50/75 psi. Kullandığım pompa gıyo . Gösterge 40 civarındayken sibop bölgesi dış lastık açılma eğilimi göstermeye başlıyor. Çözümünü bulamadım. Bir uyumsuzluk mu var sistemde?
Durumu tam anlamadım ama lastik janta tam oturmamış olabilir.
20-25psi hava basıp lastiği elinizle janta oturtmaya çalışın. Sibobu janta tutturan vidayı gevşeterek 20-25 psi hava basın lastiği elinizle çekiştirerek ve hafifçe yere vurarak, sektirerek janta oturtmayı deneyin. Sonra en son basınca direkt şişirmek yerine 20-40-60 şeklinde(rakamlar farklı olabilir, rakamlara takılmayın) kademeli olarak kontrollü şekilde şişirerek devam edin bakalım düzelecek mi.

• Beğen
Tepkiler: onatt
Durumu tam anlamadım ama lastik janta tam oturmamış olabilir.
20-25psi hava basıp lastiği elinizle janta oturtmaya çalışın. Sibobu janta tutturan vidayı gevşeterek 20-25 psi hava basın lastiği elinizle çekiştirerek ve hafifçe yere vurarak, sektirerek janta oturtmayı deneyin. Sonra en son basınca direkt şişirmek yerine 20-40-60 şeklinde(rakamlar farklı olabilir, rakamlara takılmayın) kademeli olarak kontrollü şekilde şişirerek devam edin bakalım düzelecek mi.
Şu şekilde sorunu çözdüm. Sibop u civatarından gevşeterek içeri doğru bastırdım. Bu arada lastiği elimle olabildiğince tüm çapta tekrar yanaklara oturmasını sağladım. Sibop bir miktar içeride lastiği şişirdim, sibop zaten basınçla kendini yuvaya yerleştirdi. Şu an sorunsuz. Tşk ederim.

• Beğen
Tepkiler: sspl
arkadaşlar son iki haftadır lastik patlatma sorunu yaşıyorum.
schwable marathon plus 700x32 zırhlı lastik satın aldım. eski ic lastiklerim 700x35-42 idi. ben bunlari lastiklere taktim. ancak lastikleri takarken ben bir tane iç lastik gumlettim. yapamadığımı düşünerek iki farklı bisikletçiye götürdüm onlarda iki tane iç lastik gümlettiler. sonrasında aldığım lastikleri disburutore gönderdim. onlarda uğraşmak istemediler. bana iki tane sıfır lastik yolladılar. lastikler hala kargo çuvalında duruyor açmadım. acaba iç lastikler büyük mü geliyor. bu nedenlemi iç lastikler gümledi?
sizden ricam
schwable marathon plus 700x32 dışlastiğe uygun ölçülerde sorun yaşamayacağım iç lastik tavsiye etmeniz...teşekkürler

schwable marathon plus 700x32 zırhlı lastik satın aldım. eski ic lastiklerim 700x35-42 idi. ben bunlari lastiklere taktim. ancak lastikleri takarken ben bir tane iç lastik gumlettim. yapamadığımı düşünerek iki farklı bisikletçiye götürdüm onlarda iki tane iç lastik gümlettiler. sonrasında aldığım lastikleri disburutore gönderdim. onlarda uğraşmak istemediler. bana iki tane sıfır lastik yolladılar. lastikler hala kargo çuvalında duruyor açmadım. acaba iç lastikler büyük mü geliyor. bu nedenlemi iç lastikler gümledi?
sizden ricam
schwable marathon plus 700x32 dışlastiğe uygun ölçülerde sorun yaşamayacağım iç lastik tavsiye etmeniz...teşekkürler
Hangi sibop türünü kullanıyorsunuz? Bu ölçüde presta dışında çok alternatifiniz yok gerçi.

sizden ricam
istediğiniz ölçü için schrader sibop iç lastik bulmanız çok zor. presta isterseniz decathlon'da var.

Benim lastik ölçülerimde 700x32c
Bu iç lastik olur mu?

6DB53D05-571E-4D2B-BAEF-720F6AE4B168.png

benim bisikletimin üzerinde araba sibop takılı jant geldi. ben araba sibop takılı gelen janta iğne siboplu iç lastik satın alsam sorun yaşarmıyım??
bu iç lastik 700x32 marathon plus dış lastik e büyük mü olur

Adsız.jpg

@runaway60 Jantlardaki sibop deliklerinin büyüklüğü sibop türüne göre farklıdır. Presta daha ince, shrader daha kalın. Teknik olarak kalın delikten ince sibobu takarsınız ama sibop sabit durmaz. Sürekli sağa sola oynar. Sibop deliğinden içeri küçük şeyler kaçabilir. Janta ve lastiğe zarar verebilir. Ayrıca hareket eden bir sibopla güvenli bir sürüş yapılmaz bence.

O yüzden sibop türünüz neyse ona göre iç lastik almanızı tavseye ederim.

• Beğen
Tepkiler: runaway60
@runaway60 kalın delikte ince sibop kullanabilirsiniz ben bir problem yaşamadım çünkü sibopu janta sabitliyorsunuz vidası ile. ama delik neyse ona göre iç lastik kullanmanız daha mantıklı olur.

Adsız.jpg
bu üründen iki adet satın aldım. umarım sorun yaşamam. lastikle ilgili dertlerim son bulur. bıktım çünkü. bisikletten soğucam artık...

Merhabalar, lastikleri değişecektim araştırma yaparken bir şey dikkatimi çekti. İç lastiklerin bazılarında "SV 33" gibi ibareler var ne anlama geliyor acaba bu sayılar? Schrader Valve olarak tahmin ettim ama sondaki sayıları anlayamadım.
"Cst 700X35/43C 'Sv33' İç Lastik"

Merhabalar, lastikleri değişecektim araştırma yaparken bir şey dikkatimi çekti. İç lastiklerin bazılarında "SV 33" gibi ibareler var ne anlama geliyor acaba bu sayılar? Schrader Valve olarak tahmin ettim ama sondaki sayıları anlayamadım.
"Cst 700X35/43C 'Sv33' İç Lastik"
  • "AV" stands for "Automotive Valve". It is also known as "Schrader valve" and "American valve".
  • "SV" stands for "Sclaverand valve", also known as "Presta valve", "French valve" or "Road Bike valve".
  • "DV" stands for "Dunlop Valve" also called "Woods valve" and "English valve".
AV Kalın, Schrader ya da Amerikan Sibop
SV İnce, Presta ya da Fransız Sibop
DV Dunlop ya da İngiliz Sibop anlamına gelmektedir. Rakamlar neyi ifade ediyor bir bilgim yok.

• "AV" stands for "Automotive Valve". It is also known as "Schrader valve" and "American valve".
  • "SV" stands for "Sclaverand valve", also known as "Presta valve", "French valve" or "Road Bike valve".
  • "DV" stands for "Dunlop Valve" also called "Woods valve" and "English valve".
AV Kalın, Schrader ya da Amerikan Sibop
SV İnce, Presta ya da Fransız Sibop
DV Dunlop ya da İngiliz Sibop anlamına gelmektedir. Rakamlar neyi ifade ediyor bir bilgim yok.
Rakamlar Sibop uzunluğunu mm cinsinden ifade ediyor. Profilli jantlar için uygun uzunluk seçmekte fayda var.

@sspl Bilgi için teşekkürler yanlış tahmin etmişim :)
@Mustaac anladım, teşekkür ederim hocam 🙃

Presta iç lastik önerisine ihtiyacım var. Hatta daha sonra gerekebileceği için dış lastik önerisine de açığım. Corelli Kr 100 kullanıyorum. Lastik Mitas 700*25c, jant boyu 700c.

Geri