Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İki ileri bir geri: Bisiklet için yapılan fuzuli harcamalar

@amoush00

Bizi bu bağımlılıktan kurtarsa kurtarsa kadınlar kurtarır. Hoş onlarıda tek taş, ayakkabı, çanta çılgınlığından kim kurtarır bilemem. Gençlik yıllarımda bir çoksatan kitap vardı: Anneme reklamcı olduğumu söyleme o beni umumhanede piyanist zannediyor isimli. Şimdi bizimkilerede bisikleti 5000 e 10000 e aldığımızı söylemeyin onlar en fazla 2000 lira verdiğimizi zannediyor. En son aldığım bisiklet için yarı fiyatını söyledim. Ama onlarda saf olmasın insan bir google da arama yapar değilmi. Sanırım bir süre sonra kartları tamamen ellerine verip kurtulacağız bu bağımlılıktan.

Scudo
Sigara icmem, hatta bisikleti alirkenede yav elin herifleri gunluk 10.lira sigaraya veriyor ayda bilmem kac lira ediyor, ben sagligim ve ulasimi belese getirmeye calisiyorum deyince yatismisti..dusununce hesap kitap yillik sigara masrafina harika bir bisiklet alinabilir..bence tezelden sigara icenler sigarayi biraksin.

Belki yaşım daha genc ama bisiklet serüvenim bir hayli ilginç sanırım. İlk bisikletim çift amortistörlüydü şayet yaklaşık 6 sene kullandıktan sonra 135 liraya satmam sonucu serüvenim başladı. Belki kader büyük ihtimalle de öyle Allah isteyenin yanındadır bunu hiçbir zaman unutmadım ardından aldığım üstü çiziklerle dolu bazı yerleri boyanmış 2011 bisikleti de ufak bir karla satarak şu an 8. bisikletim olan Big 829 u elde ettim. Tabi öncesinde Kron, Sedona 310 deneyimimin ardından... 135 lira ne babama agız egerek ne de delicesine üzerine para koyarak 29 jant iyi bir bisiklete dönüştü. Sadece istedim ve direkt olsun demedim; benim olsun dedim ama bu yolda parayı idareli kullanmayı öğrenip "tourney" den en azından şimdilik "deore"ye kadar da kullanarak deneyim edinmeye çalıştım. Ve sanmıyorum ki bu sevdam bitsin... Cebimden belki de satarken çıkan 50 lira dışında para çıkmamasını bisiklet kullanmaya gençleri teşvik eden, bana bisiklet satarken güzellik yapan abilerim de sağladı ama diyeceğim ve edindiğim tecrübe sonucu tek bildiğim şu ki asla bisikletin bir özelliğinden ötürü upgrage etmeye karşılaşmayın. Hem zarar edersiniz hem de ne kadar iyi olursa olsun performans alamazsınız.Tabi uygun fiyata (ki uygun dediğim 100 lira aşagısı degil baya asagısı) kadro edinmis toplayacaksanız bunun zevkine de doyulmaz. Nice güzel bisikletle sizin olan, ruhu olan pedallı canavarlarla iyi günlere inşallah banada işte bu bisiklet diyecegim günün yakın olması için dua edin:D

Hayır, paranız yok anlıyorum fakirsiniz ama : D
biskilete verilen para fuzuliden çok,
olsa olsa kazık olur. Onun haricinde ne israf olur ne de ziyan

Ben de bu kafayı anlamıyorum arkadaşlar
hint fakiri gibi hasır üzerinde ayakkabısız terliksiz köle pozisyonu mu alıp yaşayalım.

Şunu da anlarım, dersin ki ben dünya malına gönül vermeyen halis bi müslümanım . Ahirettir benim işim,
o zaman ne diye sabahtan akşama kadar el için karın tokluğuna çalışıyorsunuz?

arabından tut rusuna, korelisine kadar hepsi dünya turu yapıyor yazın,
bizimkiler de bindiği bisiklete dahi , binmesek te olurmuş diyor

kötü gürcistan ukrayna kazakistan mercedese biner, bizimkiler de ikinci el accent alıp off 800 lira sigorta da ne koydu iyisimi biz arabaya binmeyelim israf oluyor der.

bugün benzin 5.25lira gece de zam gelir 5.35
şimdi benim Türk vatandaşım neden venezuelalı gibi 2 dolara depo doldurmasın

Neden Türkmenistan gibi 50 kuruşa benzin almasın?

Canondale e layıksınız arkadaşlar kendinizi hor görmeyin

israf olayında da, israf kıtlıkta fakir doyurmayıp çöpe attığın gıdaya denir

elektrik üretmediğin denize dökülen nehre, uzay boşluğuna yayılan güneş enerjisine israf denmez.

şu da var bisiklet forum olarak bir focus bisiklet üretsek en kaliteli aluminyumun tonu 1000dolar çeliğin tonu 500 dolar kromun tonu 800 dolar

10 kilo bisiklet size 50 liraya mal olur.
kazık yediğinize yanıyorsanız o tamam

bugün de çok sıkıcı pıffff

@ha
@halil halil
Abi ne yaptın be bunun üzerine mezar bulayım kaz da göm bizi hayatla bağım kesildi:D:D son nokta bu olsa gerek

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Galiba dalor euro yukselince bisiklet fiyatlarida sisince elimizdekilerin luks oldugunu anladikta ondan dolayimi mahcup mahcup kendimizi anlatiyoruz bilemedim..

Butun insanlik en iyi faydayi saglayan en iyilerine layiktir..ama elin parasi bizim yasantimizi cok etkiledi beee.

Her uzun tur sonrası, performansımın yeterli olmadığını görünce, sorunun bisiklet ya da parçalarında olmadığını, elimdeki bisikletin fazlasıyla iyi ve sorunlu parçanın da ben olduğunu farkediyorum. Bisiklete ne kadar sık binersem, saçma sapan alışveriş yapma dürtüm de o kadar az oluyor. Sağ salim kredi kartımı da tamamen kapatırsam tamamdır bu iş.

2-3 yaşlarımda alınan 3 tekerlekli plastik bisikleti parçalayana kadar sürmüşüm. Sonra bmx alındı ve boyu olmayana kadar sürdüm (ne bisikletmiş be).
Ardından boyaları dökülüp paslanana ve tekerinde yamanmadık yeri kalmayıncaya dek 2 bisiklet daha eskittim. En son sedona giriş seviye mtb alıp 4 sene kullandım ve eskimeden yeni bir tur bisikleti aldım. Daha 2 sene dolmadan yol bisikleti almak istiyorum.
Kısacası kapitalizm mi dersiniz maymun iştah mı bilemem ama gün geçtikçe hepimizi sarar olmuş. Eskiden o dandik bisikletleri ne hallere getirene kadar sürerken şimdi "bunca kaliteli" almamıza rağmen hemen yenisini istiyoruz(m)...

Bizim ülkede bisiklet kullananlarda birinci olarak ihtiyacı olmasa da parça yükseltme hastalığı,ikinci olarak da çizik hastalığı var.(Kendinden önce bisikleti yıkayan adam gördüm.)

Arkadaşlar her şeyi iyi bilirim tabiki demiyorum ama yükselttiğiniz çoğu parçanın performans olarak size katkısı o kadar az ki.Ağırlık konusu da belli yerden sonra cidden gereksiz yerlere gidiyor.Ne bileyim deore yada tiagraya burun kıvıran baya baya amatör insan dolu.Tabi ki kişilerin kendi tercihi.Fakat cidden çok şey umut edip bisikletini nerdeyse kullanmadan satan insanları görünce ben de üzülüyorum.Aynı şekilde yüksek model alıp daha kullanamadan paraya sıkışan arkadaşlar da oldukça gözlemlediğim bir konu.Bana göre bisiklet sorunu yok ise 5 seneden önce satılabilecek bir ürün değildir.

Çizik konusuna ise cidden anlam veremiyorum.Geçen hafta karda yol bisikleti fotoğrafı koydum başlığa özel mesajdan kar içinde taş,toprak olabilir.Kar ile beraber gelerek kadroyu çizer karda kullanma diye mesaj atan oldu.Adam kendi bisikletini bırakmış benim bisikletim çizilecek diye heyecan yapıyor uzaktan =)Bisiklet ile düşmek,bisikleti bir yere koyarken çizilmesi,taş sekmesi,o olması bu olması kadar doğal birşey yok.Çizilecek tabiki.Yolda kullandığın,eğlendiğin,ulaşımı sağladığın bir araç bu.Çizilince neden bu kadar üzülüp bisikletinizden soğuyorsunuz?

Sonuç olarak bisikletinizin kadrosunda hasar yoksa çizik olması bazı kişilerin gözüne takılması haricinde bir sorun yaşatmaz.Eğer düzgün çalışan bir grupsetiniz var ise bir yada iki üstüne geçmeniz de gerçekten normal kullanımda inanılmaz bir fark yaratmaz.Elinizdekini eskitin,kendinizi geliştirin geçin sonra bir üstüne.Benim düşüncelerim bu şekildedir.Umarım herkes gönlünü hoş tutabilir.

forumda en faydalı konulardan biri olmuş, aynı dertten mağdurum arkadaşlar sıfır karbon gidon ve gidon boğazı aldım takmaktan vazgeçtim şimdilik duruyor formalar, taytlar, askılı tayt ,gözlükler(2 adet), eldivenler(3 çift ) ön arka ışıklar, alyan takımları, levye ,duvar askısı, nabız saati, kadanslı km saati, tabiki iyi bir kask ve alt beresi içlikler, çoraplar, pompa,yağ ve çeşitli temizlik malzemeleri,yedek lastikler,mataralar gibi bir liste ve hatırlayamadıklarım var mutlaka bir çoğu gerekli belki ama daha tutumlu davranmalıydım.

@isocan

@halil halil ve @isocan bisikletçi dostlarımız söyleyip yazdıklarınıza kısmen katılıyorum. Tamam alalım kullanalım gezelim eğlenelim kam alalım dünyadanda sonra kredi kartı borçları bini aşıp sele borusunu tutunca (mecazi olarak ne demek istediğimi bilmem ifade etmişimdir) ne yapacağız. Sıkılmış turbun devası olmaz mı diyeceğiz. Kim yardım edecek bize, kim kurtaracak icradan. Birde yazacaklarımızı bu zaviyeden ölçüp tartmamız bin düşünüp bir yazmamız gerekir öyle değilmi

@Migel

Mükemmel tespitler. Heleki kendinden önce bisikletini yıkama hadisesi.

Can dostum bisikletim benim için ulaşım aracıdır. Sabah işe götürür, akşam da eve getirir. İstanbul trafiğinden beni kurtarmış olan biricik yol arkadaşımdır. Ruhumu dinlendirir, trafik stresinden korur, sabah akşam hafif tempo idman yaptırır. Güzel havalarda sahilde tur attırır. Daha da ne olsun zaten. Şu anki haliyle tüm bu saydıklarımı eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor. Bisikleti aldıktan sonra ilave olarak aldıklarım kask (Tchibo), sele altı çanta (Sem Çanta), yedek iç lastik (Erdoğanlar), mini alyan takımı (XLC - BikeandOutdoor), mini pompa ( Delta Bisiklet), suluk (XLC - BikeandOutdoor), spiral bisiklet kilidi (Hediye), ön-arka aydınlatma (Spanninga - BikeandOutdoor). Bunlar da şehir içi trafikte kullanırken olmazsa olmazlar zaten.
Ne gidonuna, ne selesine, ne aktarıcısına dokunmayı düşünüyorum. Çok şükür yağ gibi gidiyor yolda. 2 haftada bir zinciri temizler ve yağlarım. Her hafta kadroyu güzelce siler, tozunu pisliğini alırım.
Peki yarışlara katılan bir bisikletçi olsaydım ne olurdu? Onu bilemiyorum işte. Lakin bisiklet ile ilgili harcamalarından muzdarip olan arkadaşlarımın kaçı yarış koşuyor ki? Çoğumuzun yarışlara disiplinli bir şekilde antrenman yaparak hazırlanan kişiler olmadığını adım gibi biliyorum. Bu hastalık gördüğüm kadarı ile koşu camiasında da var. Koşu, bisiklet veya yüzme hayatınızda neye karşılık geliyor bence ilk olarak bunun adını koyun. Ben bisikleti ulaşım aracı olarak adlandırdım ve ihtiyaçlarımı da buna paralel olarak belirledim. Sizin için sadece haftalık antrenman aletiyse bırakın da sizi biraz yorsun. Zorlanmadan gelişim olduğunu gören varsa bana da söylesin. He derseniz ki ben yarışacağım o zaman iş değişir. Bu durumda ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi geçerlidir. Bir arkadaşımızın yazdığı gibi bisiklete ne kadar sık binip kullanırsanız abuk sabuk harcamalardan da o kadar uzaklaşırsınız.

Bu da benden olsun
UPGRADE: Türkçe karşılığı......knolojide oldukça kullanılan upgrade kavramı, eskimiş (link)aygıtlarının tamamının değiştirilmeden bir kaç kısmının değiştirilmesiyle ortaya çıkmış yeni donanım özelliklerini ifade etmektedir.
UPGRADE: Halk Dili..... Tatminsizlik kaynaklı rahat batma sendromu.
Bu işin sonu yok zevkler ve renkler her kişiye göre değişir.

@mehmetsunu

saat 01.42 ,mehmet sunu yattı tabi sabah okur artık,uyku tutmadı dışarda acaip kar birikmiş vaziyette ,bisiklete binemiyoruz ,,,şimdi imdi ne kadar para harcadım ona bakayım,

pejo yol o zamanlar 1976 idi valla harbiden unuttum iyimi ,ama galba 50 lira felandı çok ağır idi ,
onu ikinci eli olmadı tabi hurdacıya gitti,
bianci meta pro büyük para vermedim ona bütçeye uygun idi,ikinci elden gitti tabi aldığım fiatın altına ,expoler da öyle geronide öyle ,550 dolara almış idim ,gıant atx 840 ikinci el 250 liradan verdim ama dolar kaçtı unuttum o aralar ,tabi aldığım fiatın altına gitti,ve salcano 600 liraya almış idim onuda 250 liraya bıraktım,ama 1000 liralık masraf yapmış idim,
diğerlerinde masraflar bu kadar fazla olmamış idi modifiye olayı sadece salcano şehir bisikletinde oldu ,birde scott scale 30 da oldu scale 30 esasında fena para kazandırmadı 4500 verdim ama 1300 lira kazandırdı ,yalnız modifiye olarak slx disk frenler takıldı 400 liraya geldi,demirbaş harcamalar eli mahkum idi zati,teker zincir vs ,
son olarak gıant tcr ise gene 4500 'e mal oldu,sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.şimdi bu gıant yolun masrafları ise 18 ayda 3 zincir parası ve bir teker parası ,birde fren tel parası,öndende fren somunları değişti teker için 116 tl verdim ,tabi dolar arttı tekerler can yakacak el mahkum alacağız aksi takdirde küheylan gitmez..

@amoush00 Şimdi anlaşılıyor yolda giderken selam veripte karşılık bulamamak.Egerki bisikletin iyiyse setin on numaraysa selam al ver arkadaşlık kur.Demek ki böyleymiş vay be.Spor yapmak iyi bir rehabilite aracıdır negatif düşünceden arınmadır kaynaşmadır.insana insan oldugu için deger verin bisikletine setine yada başka bir şeye göre değil.Benim bisikletim giriş seviyesi setimde çok düşük statüm nedir sorabilir miyim ? Astana pro teamin italyan sporcusu instagramda beni takip edip fotograflarımı begeniyor.setime vede bisikletime bakmamış adam.ve ben oldukça mutluyum ve gururlandim açıkçası.bundan sonra yolda giderken yine insanlara ve bisikletlilere selam vermeye devam edecegim karşılık bulamasamda...

@Imlampre
Selamlaşma konusunda pek birşey olmayabilir (ola da bilir çeşit çeşit insanoğlu var) ama yine de bu statükocu tutumu çok gördüm, yaşadım bisiklet gruplarında. Özellikle yol sürenlerde. . Günlük hayatımızda da yaşamıyor muyuz, benzer durumlar? Ye kürküm, ye durumları! ? Ondan bahsettim biraz. . Önemli olan kendinizle barışık olmanız da, maalesef günümüzde de böyle şeyler oluyor..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
Herkese selam ben bisiklete Bmx ile başlayıp sonrasında Bianchi Aspid ile devam etmiş biri olarak gençlik yıllarımı böyle noktaladım.Evlendik çoluk çocuğa karıştık bende tabii kendi başıma yapacağım bişeyler ararken bir bisiklet alıyım bari dedim.Hanıma durumu açıklayıp izin belgesini aldım ve Tüyap Beylikdüzündeki 2016 bisiklet fuarına gittim ve Carraro Sportive 225 Aldım biraz kullandım tabi kadro ölçüsü şu bu bilmeden aldık bana biraz büyük geldi 2-3 ay sonra satıp Mosso 2671tb deore aldım 3-5 ayda onu kullandıktan sonra Soner Yenimol kardeşimin facebook resmindeki bisikleti görüp resmin altına hemen yorum yazdım bunun modeli ne gibisinden veee mossomu satıp Giant Fastroad Slr2 aldım tabii hanım bilmiyor bisiklet otoparkta kitli olduğu için durumun farkında değil :) :) :)
Ben şunu farkettim bisiklet hobim için yaptığım alışveriş beni rahatlatıyor ordan şunu al burdan bunu al derken evde baya ekipman oldu tabii işin heyecanlı tarafı nee aldıklarımı eve hanım görmeden götürdüğümde çok mutlu oluyorum :):):) Yakalansak ne olur peki bisiklete yaptığımız masrafın en az 2 katını hanım alışveriş yaparak benden çıkarır :):):)
Geçenlerde hanım aradı evde 1 kask vardı ama şimdi bakıyorum 1 kask daha var 2 tane kask neden var dedi hayatım o vardı kaç aydır sen görmemişsin dedim sakinleştirdim.Tabii akşam eve gittiğimde bizde yedik dedi :):):) yemediniz tabii dedim güldü geçti :):):)

aslında bisikletin hakkını veriyorsan, borçlanmıyorsan, yapılan harcama bir şekilde geri dönüyorsa yaptığın harcamanın o kadar bir önemi yok yalnız yaptığın harcama maymun iştahlık yüzündense o zaman kötü. israftan başka bir şey değil.

Geri