Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el alışverişlerde ölücü sorunu

@Aygn Akn
Onlar olmasa ilâna hiç mesaj gelmeyecek. En azından heyecan yaratıyorlar. ))

• Beğen
Tepkiler: Aygn Akn
Scudo
Dün satıcının ölücüsüne rastladım. İlan 2. EL En baba pahalı sitelerden Erdoğanlar bisiklet'de "0" Ürün 2.elinden ucuz. Adama dedim ki Erdoğanlarda 202 lira sen 210 istiyorsun hatta sanada havale edeceğiz erdoğanarda havale ücreti 185 e geliyor eğer 130 yaparsan alırım. Adam max 190 a düşeceğini söyledi bende açıklama yapım 2. el nihayetinde %20-%30 düşmen lazım vs vs sonrasında.....
Bir anama küfretmediği kaldı.. Yazık

Ben herseyi genelde piyasadaki 2. elinden ucuza satarım.Nedeni ben de alışveriş yaptığımda genelde insanların yardımcı olması.Bu yüzden pek ölücülerle karşılaşmadım çünkü fiyatlarım genelde ölü oluyor zaten :DLakin alışkanlıktır bende her sattığım şeyin arkasında dururum.Söylemediğim bir sorunu çıkar ise getir hemen geri alayım derim.Hiç unutmam bir kış girişi evdeki 3000 watt ufoyu ihtiyaç fazlası diye satayım dedim.O zamanlar komik bir fiyat istemiştim.Bir bayan öğrenci arkadaş geldi acıtasyonun Allahını yaptı.Şu kadar param var vermezsen perdelere sarılmak zorunda kalacağız hiçbir eşyamız yok falan diye.İyi dedim gel al götür.Aynı şeyi söyledim ona da bir sıkıntısı var ise getir hemen geri alayım.Kış geçtikten sonra(4 ay sonra) sevgilisi aradı.Ufo bozukmuş çok yakıyormuş :)3000 watt ufo devamlı yakarsanız elektrik faturası haliyle geleceğini söyledim.Yok elektrikçiye götürmüşler bozuk demiş sözde.O ara da param yok.1 hafta rahatsız ettiler.İllallah ettim artık getir alacağım geri dedim.Getirdi sattığımdan 10 lira daha ucuza geri aldım.İlan açtım yarım saatte 10 lira fazlaya yine sattım.(Ufoda haliyle bir sıkıntı yoktu.Denendi test edildi :) )

1)Bütün kış ufoyu kullanıp işini gördükten sonra geri vermeleri,
2)Zaten ölü fiyata sattığım ufoyu ilan verseler kar edip satacaklarına rağmen

Bana hayatı dar ettiler.Başka da birşey demiyorum.

@Melih Çolak o aynakolun kolları farklı biri 175 diğeri 165 mi ne ondan çok uyguna satıyor. almak aklımdan geçmedi değil :)

İlanı gördüm korkuyorum şimdi manyağın biri mesaj atar 50 lira vereyim hiç konuşma kargola diye :):):)

150 tlye anca yaprak dişlisini alırsın yazıcaktımda altına adam küfür eder falan uğraşamam onunla :D

aynen alıp değiştirmek istedim açıkçası baktım yaklaşık aynı 0 fiyatlarına geliyor bende ondan vazgeçtim

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
sıfırı 1000 lira olan ve 1 ay tertemiz kullanılıp 550 lira'dan satışa çıkarılan Suunto saate 400 lira teklif edeninden, satılık bisiklete akvaryum balığı, ses sistemi gibi saçma sapan tekliflerle gelene kadar çok geniş bir tür çeşitliliği var bu ölücü faunasında :)

Ölücülerle uğraşman ayrı dert, fakat sıfırından pahalı fiyata ikinci el ürün satan fırsatçılar da ayrı bir dert...

• Beğen
Tepkiler: Osman D.
ürün : Continental X-King 29 çift fiyatı : 225 TL
Adsızölüü-crop.png
hepmi aynı olur nerde keko nerde barzo varsa hepsi ölücü hatta ölücününde ölücüsü :D

ürün aynı satıcı farklı ölücü yine işbaşında aynı kişi buda :D :D
ölüü-crop.png

İsteyen istediği malı istediği fiyata satar diye birşey yok. İkinci el malı sıfırdan pahalı satmaya çalışınca kazıkçı olunmuyor, fakat alıcı pazarlık yapmak isteyince ölücü olunuyor. Durum bundan ibaret...

Ölücülük deniyor ama 2.el almak isteyen kişi zaten fırsat kolluyordur, bütçesi azdır,

Doğal olarak nekadar ucuz okadar kar der, biz buna ölücülük desek te 2. El eşya herzaman risktir, alan kİşi o riski alıyor, o yüzden daha uygun fiyat teklif etmesinde sorun yok..

Satankişi ilana açıkca yazarsa pazarlık yoktur diye kimse de sormaz..

Teknik malzemelerin 2. El alınmasına karşıyım, hangi şartlarda kim tarafından nekadar süre kullanıldığı belli değil, risk faktörü fazla...

hakikaten. yaz ilanın altına not olarak "fiyatta 10 TL dahi indirim yapılmaz, PAZARLIK YAPMAYINIZ, TAKAS YOKTUR, xxx liranız yoksa yazmayın" kapansın mesele.

@Halit Ahmet Çiftçi hangi modelden bahsediyorsunuz?

Kim veya ne olursa olsun üslup her şeyde çok öenmli. Alırsın - Satarsın ortaokul çağındaki ergenlerin bozuk Türkçesiyle senli benli ifadeleri de insanı deli etmeye yetiyor kaldı ki her şeyi bilen tavır ve ifadeleri yok mu yetiyor. ancak bunun dışında oradan buradan aldığı malları fahiş fiyatla satmaya çalışan "uyanık" arkadaşlar da var onlar da sıkıntılı. Ben al-sat yapmadığım, sürekli sök-tak peşinde olmadığım "yükselteyim" modunda olmadığımdan uğraşmadım. Ama yorumları okuyarak da bu durumu anlamak mümkün.
Okumuyoruz, sorun burada zaten, bu yüzden okuduğunu ANLAYAMAYAN bir insanlar gurubuyla karşı karşıyayız.

Geri