Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

@brahimysl Eğer ikisi arasından bir seçim yapacak olsam carraroyu tercih ederdim hem görünüş olarak daha sade ve şık ve de vites seti +sı var

Scudo
Arkadşlar ben 2.el bisiklet alacağım bu hafta ama 2 bisiklet arasınıda kararsız kaldım.
1-Kron xc150 --430TL
2-Bianchi speed 1000--450TL
Sizce hangsi daha iyi yolda süreceğim dağ taşa çıkmayacağım hızlı olursa benim için daha iyi olur sizce hangisi

Arkadaşlar merhaba,2. El Kross Hexagon x1 model mtb buldum. Marka hakkında ve ürün hakkında görüşlerinize ihtiyacım var. Bisiklet üzerindeki malzemeler aşağıdakiler.
(link)
Kadro : Aliminyum 18" Medium Beden Amortisör : SR Sontour M3010 (50mm) Aynakol : 3lü - 42-34-24T Arka Dişliler : 7 li - Shimano Tourney Fren Bacakları : Kross V-Fren Fren Kolları : Alhonga Vİtes Kolları : Shimano Revoshift Ön ve Arka Vites Değiştirici : Shimano Tourney (3x7=21 vites) Lastikler : 26" Rubena Lastik 26x2.10

Teşekkürler

Herkese merhaba,
2. El bisiklet alacağım önümde 2 seçenek var.
Salcano NG650 ve Rockrider 340. İkiside 400-450 TL civarı. İlanlara göre en uygun bisiklet bunlar. İkiside temiz bisiklet. Sizce hangisini almalıyım. Çok uzun yol yapmıyorum İstanbul içi gezeceğim. En azından şimdilik. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe max 450tl sabit.

Merhabalar,
Burada ilk konum. Bisiklet dunyasinda da yeniyim. Bir bisiklet almayi planliyorum, ikinci el arasitrma yapiyorum. Fiyat olarak degerlendirmede ve bisiklet tavsiyesinde ilgili arkadaslarin tavsiyelerine basvurmak istiyorum. Sehir bisikleti ariyorum.

Boyum 187cm, 80kg.

Ikinci el olarak buldugum iki tane bisiklet suan bana makul gorunuyor:

1.kron xc300 29" : temiz bir bisiklet gecen sene alinmis, faturasi mevcut. 1250 tl diyor.

2.carraro 225 sportive : 2-3 yil once alinmis, cok kullanilmas, aile babasi bir insan. 1300 tl diyor.

Sizce fiyatlar nasil? Karsilastirma yapmak gerekirse hangisini tercih etmek gerekir?

Merhabalar bir Salcano XRS500 Buldum Model Yılı Eski Ancak Sora Setliymiş. 1,000 TL Diyor Sizce İyi Alınırmı. İyi Günler.
a65577a6f20ac7cbd6c6d23f61f39880.jpeg

Merhabalar, kararsız kaldığım bir konu var. Şimdi katlanır bisiklet alacağım inşallah. İkinci el 7-8 vites Dahonlar ve Ternler 900 Lirayla 1500 Lira arası satılıyor. Bunun yanında 21 Vites Carraro, Bianchi 1200 Liraya satışta.
Şimdi ben kararsız kaldım.
Aldımmı 5 yıl (19 yaşıma kadar) kullanmak istiyorum.
Bir yandan yokuş çıkacağım için içimden 21 vites almak geliyor, öbür yandan kullanıcı yorumları ile vitesin önemli olmadığı oranların önemli olduğunu söyleyenler var. Yani yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal. Garip bir çıkmaza girdim.o_O 3 haftadır forumu takip ediyorum ama sorumu cevaplayacak bilgiye daha sahip olamadığımdan ve bisikleti 1 hafta içinde almam gerektiğinden bilgili, tecrübeli abilerimin, ablalarımın yorumlarını bekliyorum. Yardımcı olup beni aydınlatırsan çok ama çok sevinirim, teşekkürler.

(Not: Bisikleti hergün kullanacağım ve hergün yokuş çıkacağım.)

Herkese merhaba arkadaşlar.:)

26 yaşında 1.67 boy ve 72 kiloda bir kardeşinizim.

Lise zamanlarında salcanonun dağ bisikleti olan hector modeline biniyordum. Şimdilerde yine bir bisiklet merakı geldi ki sormayın :)

Sizler gibi bisikletin a dan z ye tüm aksam ve terimlerinden anlamam. Bu sebeple alacağım bisiklet hakkında yardımlarınızı rica ederim.

2.El 700 ila 800 maksimum 850 lira arasında hidrolik diskli bir dağ bisikleti arıyorum. Marka olarak Mosso, Sedona ve Kron bana en yakın isimler. Bisikleti kullanma amacım 10 kilometrelik istanbul yollarında işime gidip gelmem ve bazı akşamlar hususi gezmek olacaktır. Siz değerli, bilgili abi ve kardeşlerimin tecrübelerinden yararlanmak isterim.

-Ghost Se 1150 hd 900 TL
-Kron xc150 ve xc750 hd 900 TL
-Sedona 751 hd 900 TL
-Mosso (modelini bilmiyorum ama hidrolik diskli 2.el bisikletini 700 liraya satan birini görmüştüm)

Fiyat bakımından birbirine yakın dört bisikleti yazıyorum ve sizlerden bana önerebileceğiniz bisikleti söylemenizi istiyorum.

Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim. :)

1500 liraya kadar şehir ya da dağ bisikleti sıfır mı almak mantıklı yoksa 2.el mi ?

@Sefa Bey 2-3 yıl öncesi o bisikleti en fazla taş çatlasın 1000 liraya almıştır uyanıklık yapıyor paranı yedirme dostum sportive 227 ve üstü al eğer alacaksan me mutlaka 2017 den aşağısını alma..

Arkadaşlar ikinci el almak her zaman daha mantıklı ancak; alacağınız bisikletin durumu, satın alındığı dönem ki fiyatı bunlar çok önemli. Mesela ben kendimden örnek vereyim. Salcano İnsomnia 29" buldum çok temiz 2-3 kez binebilmiş sahibi ameliyat olmuş sonrasında kullanamamış. 1300 liraya aldım bisikletin satış fiyatı 2400 lira. Birazda ticari amaçlı bisiklet değiştiriyorum çok sık. Mesela şuan bisikletime 1600 lira veren var fakat ben 1800 liradan aşağıya satmayacağım bu şekilde kar ederek bisiklet değiştiriyorum. Bisikleti almadan önce baştan görmeye geleceğinizi eğer beğenirseniz ilerleyen zamanlarda bütçe ayarlayıp alabileceğinizi söyleyin ve eni konu inceleyip öyle alın bisikleti. Benim bir arkadaşım, çok iyi bir şekilde kazıklanmıştı aceleci davrandığı için. O yüzden satın almak konusunda acele etmeyin. Ve akşam bisiklet almaya gitmeyin karanlıkta gözünüzden çok şey kaçabilir. Bahsettiğim kazıklanan arkadaşımın aldığı bisikletin; toplam ön ve arka tekerlekte 6-7 adet kopuk tel mevcuttu, göbek kısmında altta kadro çatlağı vardı baya büyük bir tane, arka dişlide kırıklar vardı, amortisörler yağ kaçırıyordu ve fiyat bilgisi olmadığı için 4-5 yıllık bir bisiklete neredeyse sahibinin satın aldığı sıfır fiyatının parasını vermişti.. Hangi modeli alacağınız kadar bunlarda önemli şeyler dikkat edin. Her yerini didik didik inceleyin. Sürmeden anlaşılmaz almadan önce binip sürün vitesleri, frenleri her yeri.. Mümkünse az kullanılmış bisiklet arayıp bulmaya çalışın. Ekipmanlarının bolluğu ve masrafından ziyade durumu daha önemli. Atıyorum hurda haline gelmiş XT set bisiklet alacağınıza, temiz durumda Deore set alın daha iyi.
Model olarak bence uzun yol yapmıyorsanız kesinlikle MTB tercih edin. Her açıdan daha keyifli kullanımı.

@5ef 2. el almak daha mantıklı ancak fiyat konusunda dikkatli olmalısın 2-3 yıl önce alınan bisikletin aynı modeli şuan 2 katı bir fiyata satılıyor olabilir.. Bisiklet sahibine bunun farkında olduğunu göstermen gerek yoksa adam X marka X model aha sitesinde fiyatı bu diyerek eskittiği bisikleti hemen hemen zararsız bir fiyata satmaya çalışabilir. Ek olarak şehir bisikletleri bence çok gereksiz. Her çeşit bisikleti yeterince kullanmış birisi olarak; sürekli uzun mesafe ve düz yolda süreceksen yol bisikleti, şehir içi ve günlük kullanım için alacaksan kesinlikle MTB öneririm. Şehir bisikletlerinin amacını kesinlikle anlamış değilim. MTB kadrosuna daha ince tekerlek tak al sana şehir bisikleti. Ancak çok gereksiz. Sürüşünden tutta konforuna kadar zahmet çile hep. Manevra yapması, frenin verdiği güven hissiyatı MTB ile kıyaslanamaz bile. Mazgallara tekerlek girecek diye korkmazsın. Ben carraro sportive 227 kullandım inanırmısın zulum gibiydi. Yav bisiklet dönmüyor.. İllaki yavaşlayacan adam akıllı yoksa viraj miraj alamazsın manevra yapamazsın o derece. Ayrıca denge de yoktu bisiklette. Ellerini bırakamazsın. Kilo olarakda MTB ile aynı kilodaydı. Birdaha şehir bisikleti mi ? Tövbe. Ya yol-yarış yada MTB gerisi heyacan sadece.

@ayberkatakan95 Tavsiyeler için teşekkürler. Yukarıda bahsettiğim bisikletlerden birini almadım. İyi ki de almamışım. Dediğin gibi eski bisikleti yüksek fiyata verme ihtimali yüksek :) Bu sene içerisinde alınmış güzel bir mosso bisiklet denk geldi, onu aldım. Yol bisikleti. Her gün kullanıyorum, hayli keyif alıyorum. İkinci el satın alma hususundaki tavsiyelerine katılıyorum, güzel noktalara değindin. Fiyat, yıl, model hepsi değerlendirildiğinde ve ücretin peşin ödeneceği de düşünüldüğünde, en yeni bisiklet için en az %30luk bir fark olmalı. Yoksa gidip sıfır olarak satın almak daha mantıklı oluyor.

Yol ve mtb karşılaştırmasında, nasıl kullanacağın çok önemli oluyor. Ben sürekli asfaltta kullanacağım için, daha hafif olan ve akıcı şekilde yol alan bir bisiklet tercih ettim. Bisiklet 11.7 kg. Kullanımı çok hoşuma gitti. Ama mtb'leri de denemek istiyorum. Toprakta sürme keyfi, merakımı celbediyor. Belki bir sonraki bisikletim öyle olur.

@Yusufx1
İkisi de hemen aynı. Daha yeni ve temiz olanı alın.

@Sefa Bey
İkisi de pahalı.

@AlperenKaraoğlu
Yeni claris eski soradan iyi ya da denk olacaktır. Ayrıca bu bisiklette eski olan tek şey set değil. Bisiklet komple eski.

@SeLim Salcano
Bisikletlerin durumlarına bakmak lazım. Hepsinin eşit yorgunlukta olduğunu varsayarsam ghost>sedona>Kron750>Mosso>Kron 15

• Beğen
Tepkiler: SeLim Salcano
Arkadaşlar Ghost SE 1150 Hd 26 jant dağ bisikleti Satıcı ile görüştüm 800 liraya anlaştık. sadece ön jant akordunda sıkıntı varmış. Pek anlamıyorum bisikletten sizce alınabilir mi?

Dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    92,1 KB · Okunma: 34
  • 2.JPG
    2.JPG
    86,5 KB · Okunma: 32
  • 3.JPG
    3.JPG
    37,9 KB · Okunma: 32
  • 4.JPG
    4.JPG
    33,5 KB · Okunma: 31
  • 5.JPG
    5.JPG
    40,2 KB · Okunma: 33
Sıfır fiyatının %60 ına çook az kullanılmış. En fazla bir yıllık bisikletler malum sitelerde satılabiliyor. 1 yıllıktan eski yoğun binilmiş tabi ki tavsiye etmem. Ben 2.5 yaşında 300 km belki binilmiş bisikleti yarı fiyatına almıştım.

Arkadaslar selam .Asagidaki bisikleti favorilerime eklemiştim 3750 TL den ama bugun bir anda 2500 TL ye düştü.Bana biraz şüpheli geldi ama fikriniz nedir ?

(link)

Merhaba arkadaşlar eşim ile beraber Almanya'da şehir içi turlamak ve gezi için bisiklet almayı planlıyoruz toplam bütçemiz 350€. Bunun yanında amortisörlü mü yoksa normal mi almak lazım bilemedim... Şu an aklımda iki bisiklet var tavsiye eder misiniz? İşimizi görür mü? Almanya da sizin tavsiye ettiğiniz bir model var mı?

1.benim için düşündüğüm model bunu 150€ya bulabiliyorum. Aşağıdaki temsili :)
182boy 115 kilo adamı kaldırır mı bu bisiklet :)
Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
(link)

2.esim için düşündüğüm bu. Orta göbekte amortisör olması önemli mi değil mi bilemedim.
Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
(link)

(link) Sizce Fiyatı uygun mu? Veya 1500-1800 tl arasında tavsiye edebileceğiniz şehir ya da yol bisikleti varmı?

Günlük şehir içi 30 km yol yapacağım şu an Carraro sportive 224üm var onu yükseltmek istiyorum. (link) bu daha mı mantıklı olur

@Revolutions 3 bin TL olarak yayında ilan. Şüpheli neden gördünüz ki? Şüphe uyandıracak herhangi bir belirti gözükmüyor.

@Nurullaah18 Öncelikle ne amaçla ve nerede kullanacağınıza karar vermeniz gerekmekte ki, hangi tür bisiklet alacağınız da böylece netlik kazanmış olur. Bu şekilde sadece kafanız karışmış olur. Mevcut bütçenizle sabit-düz maşalı mümkün olduğunca hafif bir şehir bisikleti alabilirsiniz. Sıfır düşünüyorsanız: Giant Escape, Sedona 410, Mosso Legarda MSM, Salcano City Wind 40 gibi...

Yol-yarış bisikleti ise bambaşka bir kategoride. Neden yol bisikleti mesela: (link)

Ya da şöyle: (link)

Geri