Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

@SonSelim Ankara da yaşıyorum.Okula gidiş geliş için kullanacağım gidiş geliş 30 km civarı. Bir de hafta sonları uzun yol yaparım. Yol düşünmemin sebebi çok cezbedici duruyor ama konfor açısından tereddütlerim var

Scudo
2. el bisiklet alırken:
1) Sakın görünüşe aldanmayın. Her yeni görünen bisiklet güneşli havalarda az kullanılmış değildir. Arada Maltepe velodromda bisikletçilerle sohbet ederken bisikletimi yeni aldığımı sananlara denk geliyorum ama bisikletimin 1 kere zinciri, 1 kere fren balataları, 2 adet vites teli değişti, bir kere aynakol açılıp yağlandı, iki jantı da birer kere akort gördü. Her şiddetteki yağmur altında bindim hatta bisikletimin üstüne kar bile serpiştirdi. Allah pastayı cilayı icat edenden razı olsun, binlerce kilometreden sonra hâlâ bisikletime baktıkça gözüm şenleniyor. ;)

2) Zinciri uzamış bisiklet sarsıldığında zincir normalden daha fazla salınım yapar. Kendi bisikletimin zinciri değiştiğinde farkı net bir biçimde gördüm.

3) Aynakolu sağa sola sallamaya çalışın. Sallanıyorsa boşluk vardır, 20-30 liraya yaptırılabilir, masrafın fiyattan düşülmesini isteyin.

4) Pedalları da kontrol edin. Onların da boşluğu dışarda 15-20 liraya alınabilir. Kendiniz de alabilirsiniz ama pazarlık için koz olur.

5) Ön freni sıkarak bisikleti hafifçe itin. Furç takımında boşluk varsa kendiniz halledebilirsiniz, pazarlık için kozdur. Bisikletçi 25 liraya yapar.

6) Aynakolu olduğu yerde orta güçte geriye doğru çevirin. Dönmekte zorlanıyorsa orta göbek bakımı gelmiştir, aynakolu her babayiğit açamaz, bakımın fiyatı 50 liradır.

7) İki tekeri de boşta çevirin ve fren balatalarına değip değmediğine bakın. Jant akortu gerekebilir ve jant başına 20 liradır. Eğer disk frenliyse diskler de yamulmuş olabilir, fiyatını bilmiyorum.

8) Muhakkak kısa bir test sürüşü yapın.

9) Mümkünse bisikleti tanıdığınız ustaya gösterin.

10) Bisiklette arıza yoksa veya mevcut arızalar fiyattan düşülmüşse alın, güzel bir genel bakım, yıkama ve pasta cila, derin çizik varsa rötuş işleminin ardından keyifle binin.

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Lise çağlarımda kullandığım bisikletten bu yana ilk defa bisiklet alacağım. Tercihim elektrikli ve katlanır olmasından yana. Acaba aşağıdaki seçeneklerden hangisini almalıyım? İşe gidip gelirken de –yokuşu bol- kullanmayı düşündüğüm için elektrikli olsun istiyorum. Daha çok şehir içinde kullanma şansım olacak ama imkânlarım el verdikçe turlara, gezilere ve festivallere katılmak istiyorum. Aşağıda linkte yer alan bisikletler için yorumlarınız nedir?

(link)
Yukarıdaki model hem elektrikli hem de tekerlek çapı büyük olduğu için tercih sebebim olabilir. Acaba bunu alsam son linkteki Mosso marine’nin jantlarından takılabilir mi? Sportif bir görüntüsü olduğu için çok hoşuma gitti. Takılabilirse ilk tercihim bu bisiklet olur gibime geliyor.

(link)
Yukarıdaki model küçük tekerlekli ve üsttekine göre daha yeni olduğu için tercih sebebim olabilir. Küçük tekerlekte çekincem, büyüğe göre daha az mesafe kat etmeme neden olacak olması. Turlarda dezavantaj sağlar gibime geliyor. Bir de yüksek rakımdan pedal çevirmek daha eğlenceli olabilir diye düşünüyorum.

(link)
Yukarıdaki model elektrikli olmamasına rağmen tasarımı çok hoşuma gitti. Acaba bunu alıp sonradan elektrik motoru mu taktırsam diyorum.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Full çelik mtb retro bisikletim satılıkır.
11 kilo ağırlığında, akici ve uzun Turlara musaitir.
Sahibinden de taksitli satışıda vardır.
20180728_173201.jpg

(link)

@Knight Rider
Ilan da yazdım. Bana biraz büyük. Ve ihtiyactan

• Beğen
Tepkiler: ikemath
Özellikleri
Kadro: 6061 Alüminyum
Maşa: CMR Amortisörlü HT-982
Lastik: Rubena Ocelot 26x2,10
Jant : Çift Kat Alüminyum
Fren : Alüminyum V-Fren
Vites kolu : Shimano SL-RS36 7x3
Arka Art. : Shimano RD-TY21
Ön Art. : Shimano RD-TZ30
Ruble : Index
Ağırlık: 14,00 kg
Aynakol: Dotek
Zincir: KMC Z33

Bisiklet konusunda yeniyim. Bu nedenle çok pahalı olmamak kaydı mtb aldım fakat yol bisikleti almak gerektiğini anladım. Çünkü genelde caddelerde kullanıyorum. Yol bisikleti ile takas düşünenler ulaşabilir.

3bd807d11268d0359360bfa1f91922bb.jpg
1f9e21fa1bdaea944514b3b164cd7823.jpg
2dc052270b5ede827aa694b6db9bf983.jpg
f0db3903459fa8895c72178a732c64a3.jpg
3103c9b53d2d2cb029dcbc1ab84ca191.jpg

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mrb.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
ikinci el scott speedster ltd bisiklet almaya düşünüyorum. bu model 2010 galiba
üstünde tiagra grup set var. jantlar mavic olarak sonradan değiştirilmiş.schwalbe lugano lastikler, ön maşa karbon.
total ağırlık 9 kg.

sorum şu:

2010 model bi bisikletin yeni modellere göre ne gibi eksisi ya da artısı olabilir?(kadronun bi ömrü var mı?, ya da aktarıcıların, vites ya da fren kollarının ömrü var mı? varsa ne kadar?)

şekil şemal dışında benim gördüğüm yeni modellerde genelde kablo kadronun içinden geçiyor.bu ne kadar önemli bi artı ?

SCOTT SPEEDSTER LTD nin şuan üretimi yok.piyasası da pek yok. ben satmak için değil sırf kullanmaya almayı düşünüyorum. üretiminin durmuş olması ve 2010 model olması yedek parça bulma konusunda sıkıntı yaratır mı?uyum açısından.

bir de bu bisikletin daha önceden kadrosu çatlamış,kullanan arkadaş da SCOTT avrupa ile iletişim kurmuş ve yeni kadro göndermişler. ben de yeniden bi çatlama olursa firma yeniden bi gönderim yapar mı diye sorunca onun da bir defaya mahsus olduğunu söyledi.halbuki ömür boyu garantili diye biliyorum. burada kafama takılan da bu bisiklet hafif olsun diye inceltilmiş aluminyumdan yapılış yani bu tip kadrolar sık sık çatlama yapıyor mu?

yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler..

Merhaba arkadaşlar 2.el dağ bisikleti almaya karar verdim önceden sedona 910 sahibiydim fakat 1 sene önce sattım. Sahibinden.com bakıp beğendiğim bisikletler var sizde yardımcı olursanız sevinirim. Bütçem 2000-3000TL.
6NdMXv.png
yqgj3j.png
nlZyJV.png

Dostlar Selamlar,

Eşime ve bana bisiklet alacağız. Giant Escape R3 ve Giant Escape City arıyorum. Eşime yüksek ihtimal 0 alınacak ama benim içim 0, ikinci el fark etmez :))

Escape city nin 0 ı benim bütçeyi biraz aşıyor. ikinci el bakıyorum, Escape city bulamazsam ikinci el bulabileceğim diğer Giant modellerini değerlendireceğim. Şimdilik baktığım 3 site var.

bisikletforum.com :))
Sahibinden.com
Letgo

Başka bakılacak yer var mı ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
üniversite son sınıfım sürekli araziye çıkıyorum trabzonda bisiklet yolu olmadıgı için sürekli kaldırımdan in çık merdiven indigim için dag bisikleti almaya karar verdim 2. El salcano insomnia buldum 1300 tl ye gidondan kitlenir maşa hidrolik fren arka arttırıcı acera ön altus 29” jant önerirmisiniz yoksa başka bisikletmi bakayım?

@Yusufx1 Kron göbek vb. markasına dikkat edilmeyen parçalar olarak bianchiden daha iyidir.

Specialized Allez 2015
Corratec Dolomiti Tiagra
Scott Speedster 60

Bu 3 bisiklet arasında kaldım.Hangini seçmem mantıkli olur arkadaşlar.Bi yardim lazım.Fiyatları aynı hemen hemen.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi dövizdeki hareketlilik dolayısıyla sıfır bisiklet almak imkansız hale geldi (benim açımdan). 2. El yol bisikleti alıcam buluşmaya gittiğimde nelere dikkat ediyim, bisikletin neresini kontrol ediyim fatura, jant, ruble vs. Bi de örneğin rublenin veya göbeklerin kötü olup olmadığını nasıl anlarim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Btwin Triban 520 marka bakmaya gidicem) Yarış için değil şehirlerarası turlar için bakıyorum. Yani sağlamlık daha önemli.

@Tireli35

Bir şeyler yazmıştım ama yukarıda zaten güzel tavsiyeler varmış onları incele derim. Forumda da bu konuda başlıklar var.

@bulutsuzluk

Birbirinden çok farklı bisikletler bunlar. Biri 7'li ruble, biri 8'li, biri 10'lu :bsmagryr: Mutlaka bunlardan birini alacağım derseniz Dolomiti olabilir, hem karbon hem 10'lu ruble. Ama ben o parayı gider salcano XRS 001'e yatırırım :snzdglsn:

Öncelikle herkese merhaba ,

İşe gidip gelmek için btwin tilt 120 katlanır bisiklet almayı düşünüyorum .Tilt 120 hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Ayrıca Ankara içi temiz katlanır bisiklet satan var mı ?

Geri