Scudo Sports

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar triatlona başlamak amacıyla yol bisikletine geçeceğim elimde kron xc 1000 var bütçe max 2800 2900 (üstüne ekliyecegim biraz o yuzden bu kadar dedim)

Scudo
Merhaba,
Hali hazırda carraro elite 804 kullanıyorum, yol bisikletine geçmek istiyorum.
Sedona 640 ile Carraro rc 012 arasında kaldım. Tavsiyeniz hangisi olur?

Merhaba,
Hali hazırda carraro elite 804 kullanıyorum, yol bisikletine geçmek istiyorum.
Sedona 640 ile Carraro rc 012 arasında kaldım. Tavsiyeniz hangisi olur?
Tabi ki 640, 610 sorsanız bile 610’u önerirdim. En düşük Claris setli bisikleti tercih ediniz. 640’ta Claris’in bir üstü Sora set kullanılmaktadır.

Tabi ki 640, 610 sorsanız bile 610’u önerirdim. En düşük Claris setli bisikleti tercih ediniz. 640’ta Claris’in bir üstü Sora set kullanılmaktadır.
Çok teşekkür ederim, bugün gün içinde alacağım için hızlı cevap vermeniz için ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Rica ederim. İyi günlerde kullanın.

• Beğen
Tepkiler: m_dinler
Öğrenciyim ailemi 1000 tl ye zor ikna ettim 2. El yol bisikleti arıyorum.

(link)
(link)
(link)
2018 Bianchi Slr 600 , 2018 Mosso TCA 735 (Tiagra4700) ve 2019 Carraro cr042 (sora) arasında tercihiniz ne olur ???

Arkadaşlar elektrikli katlanır bisiklet konusunda nokta atışı bir model öneriniz var mı.?

(link)
Gezinirken denk geldim. Satılmamışsa kaçırmayın

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Dostlar merhaba.
Hindistan yapımı 6 vites 28 jant yol-yarış bisikleti alsam beni üzer mi? 6 vites olması yokuşlarda beni zorlar mı? Maltepe civarında, adalarda falan sürüyorum. Şu an ümit Magnetic 28 jant 21 vites kullanıyorum, para harcamadan takas yoluylagerçek bir yol bisikletine geçmek istiyorum. Tavsiyeleriniz ne olur?

@Talhakls Adalarda düz yer yok bildiğim kadarıyla.

@Talhakls Büyük ihtimalle ruble-aynakol oranından kaynaklı yokuşlarda zorlanırsınız.

Dostlar merhaba.
Hindistan yapımı 6 vites 28 jant yol-yarış bisikleti alsam beni üzer mi? 6 vites olması yokuşlarda beni zorlar mı? Maltepe civarında, adalarda falan sürüyorum. Şu an ümit Magnetic 28 jant 21 vites kullanıyorum, para harcamadan takas yoluylagerçek bir yol bisikletine geçmek istiyorum. Tavsiyeleriniz ne olur?
Zorlanmanız size bağlı, bu soruyu soruyorsanız büyük ihtimalle zorlanırsınız. Yokuş performansı antrenman yaptıkça iyileşir. Vitessiz bisikletle fransa turundaki yokuşlu rotaları yapanlar da var. Ama antrenmansız olarak hangi bisikletle olursa olsun yokuşta zorlanırsınız, hatta sakatlanabilirsiniz. Yokuşlarda kullanacaksanız üçlü aynakol olan bir yol bisikleti ile başlamanızı öneririm, tecrübelendikten sonra istediğiniz bisiklete geçersiniz.

Dostlar merhaba.

Tek sorun 6 vites olması değil ki, bu bisiklet oldukça eski bir model olsa gerek o_O Bu tip modeller yeni kullanıcılar için pek uygun olmayabilir. Bisiklet tamirinden bakımından ciddi şekilde anlamanız gerek, orjinal parça bulamasanız da uydurmanız gerek. Tamirat ve bakım işleri size kalacak çünkü hangi bisikletçiye götürürseniz götürün bakmak istemeyecek, "git bunu sat kurtul sana yeni pisiknet verelim" diyecek :D Fren pabucundan zincirine, lastiğinden selesine yenilenmesi gereken her şey oldukça zor yerine konabilen malzemeler olacak çünkü artık piyasada bu malzemeleri bulmak zor, bulduğunuzda bile yüksek fiyata satılıyorlar çünkü bu malzemeleri anca restorasyon yapan, yani durumu iyi olan kişiler alıp bisikletine takıyor ve sürerlerse de keyif için sürüyorlar.
Performans için alacaksanız hiçbir şekilde tavsiye etmem. Ben keyfime bakarım, bisiklet çok hoşuma gitti, alırım kendimce tamir de ederim tıngır mıngır da giderim mutlu olurum derseniz o zaman tamam :harika:

@Talhakls Büyük ihtimalle ruble-aynakol oranından kaynaklı yokuşlarda zorlanırsınız.
Şimdi bir daha baktım bisiklete, aynakol büyük boy. Muhtemel bayırda değil düz yolda hız yapamayacağım için zorlanaca
Tek sorun 6 vites olması değil ki, bu bisiklet oldukça eski bir model olsa gerek o_O Bu tip modeller yeni kullanıcılar için pek uygun olmayabilir. Bisiklet tamirinden bakımından ciddi şekilde anlamanız gerek, orjinal parça bulamasanız da uydurmanız gerek. Tamirat ve bakım işleri size kalacak çünkü hangi bisikletçiye götürürseniz götürün bakmak istemeyecek, "git bunu sat kurtul sana yeni pisiknet verelim" diyecek :D Fren pabucundan zincirine, lastiğinden selesine yenilenmesi gereken her şey oldukça zor yerine konabilen malzemeler olacak çünkü artık piyasada bu malzemeleri bulmak zor, bulduğunuzda bile yüksek fiyata satılıyorlar çünkü bu malzemeleri anca restorasyon yapan, yani durumu iyi olan kişiler alıp bisikletine takıyor ve sürerlerse de keyif için sürüyorlar.
Performans için alacaksanız hiçbir şekilde tavsiye etmem. Ben keyfime bakarım, bisiklet çok hoşuma gitti, alırım kendimce tamir de ederim tıngır mıngır da giderim mutlu olurum derseniz o zaman tamam :harika:
Bisiklet görseldeki gibi
Soruları güncelleyeyim o halde.
Görselde ki bisikletin bakımı zor olur mu?
1.vitesi 18 vitesli bir bisiklete göre kaçıncı vitese denk gelir?
Yokuşlarda darlar mı?
Çok performans odaklı değil ama yaza doğru neredeyse her gün biniyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20200225_093218_com.abtnprojects.ambatana.jpg
    Screenshot_20200225_093218_com.abtnprojects.ambatana.jpg
    271 KB · Okunma: 45
(link)
Kadro ölçüsü büyük, uyan ve ikinci el bisiklet arayan mutlaka değerlendirsin

İzmirden mosso ısteyene
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Ani bir kararla bisiklet almaya karar verdim kendimce biraz araştırma yaptım fakat çok kararsız kaldım. Kararsız kaldığım nokta boy 1.75cm kilo 110 Dağ bisikletimi yoksa şehir bisikletmi almalıyım? Fren sistemi hidrolik mi yoksa v fren mi olmalı. Sehir bisikletinin ince lastikleri ağırlığımı taşır mı? Yol genellikle asfalt kullanma amacım öncelikle spor ve yakin mesafe işlerimi halletmek. Ev iş arası gidiş geliş 12 km. Evim ve çarşı arası gidis gelis 6km bu güzergahta kullanmak için kiloma ve boyuma uygun (1000tl) bütçemi aşmayacak bisiklet tavsiyenizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Geri