Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

Elimde kullanmadığım isimsiz parlak alüminyum bir MTB kadro var. İkinci El bölümünde satmak istiyorum. Lakin gerekli bilgiler arasında kadronun markası da var ve no name veya isimsiz seçeneği yok. Ne yapmalı?
rastgele bir kadro markası seçip açıklamaya seçeneklerde olmadığını yazabilirsiniz böyle ilanlar görmüştüm.

Scudo
Herkese merhaba, benim bir sorum olacak.
Spora yeni başlayacağım ve kask dahil hiçbir ekipmanım yok ve şu anda bütçem her şey için toplamda 20.000₺, bu bütçe ile kendimce bazı bisikletler buldum ancak farklı grupsetler ve bunların da kendi içerisinde model farklarının bulunması sebebiyle kafam oldukça karıştı. Sizce bu seçtiğim bisikletlerden hangisini almak en mantıklı karar olur ? Forumda yeni olduğum için link paylaşamıyorum ancak sarı sitedeki ilan numaralarını bırakıyorum.

Bisan grand tour // Sora => 10.500₺
ilan no: 1118891702

Peugeot R15 // Sora R3000 => 11.000₺
ilan no: 1096014397

Bianchi SLR 600 // Tiagra =>12.500₺
ilan no: 1124188424

SCOTT SPEEDSTER 20 // Tiagra 4700 => 17.000₺
ilan no: 1087029583

Bianchi R0013 // 105 R7000 => 19.368₺
erdoğan bisiklet comda kampanya ile bu fiyat oluyor.

Spora yeni başlayacağım ve kask dahil hiçbir ekipmanım yok ve şu anda bütçem her şey için toplamda 20.000₺, bu bütçe ile kendimce bazı bisikletler buldum ancak farklı grupsetler ve bunların da kendi içerisinde model farklarının bulunması sebebiyle kafam oldukça karıştı. Sizce bu seçtiğim bisikletlerden hangisini almak en mantıklı karar olur ? Forumda yeni olduğum için link paylaşamıyorum ancak sarı sitedeki ilan numaralarını bırakıyorum.

Hocam sora, tiagra, 105 diye küçükten büyüğe gidiyor. Naçizane önerim en iyi grup setliyi almanız, yani r0013. Ayrıca diğerleri 5 6 yıllık, binlerce km yapmış bisiklet, bianchi sıfır. Yol yorgunluğu da yok. Tabi konunun daha iyi bilenleri farklı önerilerde de bulunabilir

Yeni başlıyorsanız çok profesyonel ekipmana direk yatırım yapmayın derim. Olur da devam edemezsiniz, bisiklet bir şekilde elden çıkar ama tekstil kask ayakkabı yavaş gider.

O yüzden sıfır bisiklet, iyi grup set, benim oyum bianchi r0013'e. Ekipmanı da ufak ufak kullandıkça ihtiyaçlarınızı öğrendikçe ekleyin. Mesela kilit pedal, ayakkabı, gerçekten ihtiyaç var mı, kaliteli mi almak lazım, orta hallisi de iş görür mü, hepsi sizin zamanla tecrübe edeceğiniz şeyler.

• Beğen
Tepkiler: velespit7 ve Ozi48

Tümünün sıfır fiyatları böyle olsa bile Bianchi R0013 ~ Peugeot R13 tercih ederdim, diğerleri ikinci elken tartışmasız.

• Beğen
Tepkiler: velespit7 ve Ozi48
Merhabalar, hali hazırda carraro sportive321 trekking/şehir bisikleti kullanmaktayım ancak 2. bisiklet olarak yol bisikleti almak istiyorum. Amacım boş vakitlerimde sakin yerlerde antrenman yapmak veya sahil turuna gitmek.
6 bin - 6500 lira gibi bir bütçem var. Bütçenin çok kısıtlı olduğunun farkındayım, bu fiyatlara alınabilecek ikinci el yol bisikleti tavsiyeleriniz var mıdır? Teşekkürler

Merhabalar, hali hazırda carraro sportive321 trekking/şehir bisikleti kullanmaktayım ancak 2. bisiklet olarak yol bisikleti almak istiyorum. Amacım boş vakitlerimde sakin yerlerde antrenman yapmak veya sahil turuna gitmek.
6 bin - 6500 lira gibi bir bütçem var. Bütçenin çok kısıtlı olduğunun farkındayım, bu fiyatlara alınabilecek ikinci el yol bisikleti tavsiyeleriniz var mıdır? Teşekkürler
Sahibindende bolca oluyor ancak nerede olduğunuz ve sizin şehirinizde var mı asıl mesele bu.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Sahibindende bolca oluyor ancak nerede olduğunuz ve sizin şehirinizde var mı asıl mesele bu.
gebzede yasiyorum hocam, kocaeli istanbul civarinda bakiyorum ben de aslinda.

@Spartiat ve @Mazm tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, dediklerinize uyarak Bianchi R0013 siparişini verdim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba scott aspect 710 satıyor biri
Rock shox havalı maşa
Shimano xt setli bir bisiklet
Ama kafamı kurcalayan 2017 model olması sizce sorun olur mu bir de sormadım satıcıya fakat faturası yoksa bişi olur mu Bir de siz en fazla kaç k verirdiniz

Merhaba, 176 boy ve 81 iç bacak boyum var, genelde 53-54 kadro uygun görünüyor ama makul fiyata 56 kadro boyu yol bisikleti buldum kaçırmakta istemiyorum, bu konuda sizlerin tavsiyesi ne olur ?IMG_4854.pngIMG_4856.png

bu da 56 kadro ölçüleri.

Dosyalar

• IMG_4855.png
    IMG_4855.png
    73,2 KB · Okunma: 19
  • IMG_4857.png
    IMG_4857.png
    70,9 KB · Okunma: 18
Merhaba, 176 boy ve 81 iç bacak boyum var, genelde 53-54 kadro uygun görünüyor ama makul fiyata 56 kadro boyu yol bisikleti buldum kaçırmakta istemiyorum, bu konuda sizlerin tavsiyesi ne olur ?311338 dosyayı görüntüle311339 dosyayı görüntüle

bu da 56 kadro ölçüleri.

Kadro geometrisine bakılırsa Allez Sprint ya da Tarmac SL6 gibi duruyor. Eğer sıradışı uzunlukta kollarınız, ya da bir cimnastikçi klasmanında esnekliğiniz yoksa 56cm kadro boyu sizin için büyük. Kendinize uygun olmayan bir kadro boyundaki bir bisikleti ise fiyatı ne kadar uygun olursa olsun almayın.

• Beğen
Tepkiler: five
Kadro geometrisine bakılırsa Allez Sprint ya da Tarmac SL6 gibi duruyor. Eğer sıradışı uzunlukta kollarınız, ya da bir cimnastikçi klasmanında esnekliğiniz yoksa 56cm kadro boyu sizin için büyük. Kendinize uygun olmayan bir kadro boyundaki bir bisikleti ise fiyatı ne kadar uygun olursa olsun almayın.

Evet, o vasıflar bende yok. Doğru söylüyorsunuz, Allez ama hangi serisi bilmiyorum.

Evet, o vasıflar bende yok. Doğru söylüyorsunuz, Allez ama hangi serisi bilmiyorum.

Eğer aşağıdaki ilan ise modeli Allez Sport, üretim yılını ise 2016 olarak tahmin ediyorum. Hiç kullanılmamış dedikleri bisikletin üst borusunda, ön ve arka aktarıcısında ise düşme hasarı var. :)

(link)

Eğer aşağıdaki ilan ise modeli Allez Sport, üretim yılını ise 2016 olarak tahmin ediyorum. Hiç kullanılmamış dedikleri bisikletin üst borusunda, ön ve arka aktarıcısında ise düşme hasarı var. :)

(link)

Evet bu ilandı, o izleri gördüm ama birebir bakma fırsatım olmadığı için bir şey diyemiyorum. Hayırlısı diyelim. Kısmet değilmiş 😊

Merhaba, 176 boy ve 81 iç bacak boyum var, genelde 53-54 kadro uygun görünüyor ama makul fiyata 56 kadro boyu yol bisikleti buldum kaçırmakta istemiyorum, bu konuda sizlerin tavsiyesi ne olur ?311338 dosyayı görüntüle311339 dosyayı görüntüle

bu da 56 kadro ölçüleri.

Eğer Allez serisi ise 2024 modelde 1,76m boy için 56 kadro tavsiye ediliyor. Eski model yılında çok fark olacağını sanmam. Bisikletin başka kusurlarını bilemem ama kadro boyu yüzünden vazgeçmenize gerek yok. Bence denemekte fayda var. IMG_4314.png

Eğer Allez serisi ise 2024 modelde 1,76m boy için 56 kadro tavsiye ediliyor. Eski model yılında çok fark olacağını sanmam. Bisikletin başka kusurlarını bilemem ama kadro boyu yüzünden vazgeçmenize gerek yok. Bence denemekte fayda var.

2024 Allez endurance geometrisine doğru evrilmiş durumda, önceki nesil Allez ise şimdiki Allez Sprint serisi gibi yarış geometrisinde. Geometri tablolarına değil de üreticilerin kabaca fikir vermesi için sadece boy verisini kullanarak hazırladığı tablolara bakarsanız epey pahalı bir hata yaparsınız.

2024 Allez endurance geometrisine doğru evrilmiş durumda, önceki nesil Allez ise şimdiki Allez Sprint serisi gibi yarış geometrisinde. Geometri tablolarına değil de üreticilerin kabaca fikir vermesi için sadece boy verisini kullanarak hazırladığı tablolara bakarsanız epey pahalı bir hata yaparsınız.
Kaç nesil öncesi bilmem ama 2019 yılında Allez Elite almaya niyetlenip yine kadro geometrisi işine dalmıştım. O zaman Cube Attain almıştım ama iki modelde de bana 179 boy ve 84 cm iç bacak boyu ile 56 kadro çıkmıştı ki kadro ölçüleri de çok yakındı ve Endurance tarzı idi. Kaldı ki büyük üreticilerin endurance veya yarış geometrili kadrolarında kadro ve boy aralıklarını aynı tuttuklarını göreceksiniz. Yani o boyumla Allez değil Tarmac da almak istesem 56 kadro öneriliyordu. Allez için geçmiş bilgilerimi saklamamışım ama Cube 176 cm den başlayarak bu kadroyu öneriyordu. Ama o model yılının kadro ölçüleri elimde olsa daha net konuşurum.

Üreticilerin verdiği genel boy tabloları ortalama insanlara göre tabii ki. Sıra dışı bacak uzunluğu gibi orantısız vücudunuz varsa tutmayacaktır.

neyse çok uzatıp gereksiz tartışma yaratıyor gibi olmayayım ama 56 kadro denenebilir.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum, yarın imkan bulabilirsem deneyeceğim. Daha net bir fikir verir bana. Bu konuda özellikle dikkat etmem gereken husus var mı acaba ? Mesela ne olursa kabul edilebilir, ne olursa kabul edilemez ? Tamamen rahatlıkla mı alakalı ?

@vintage Detaya girecek olursak, ki girmek lazım, bisiklet sadece kadro boyuna göre alınmaz, üst boru mesafesi de önemli. Üst boru fazla uzun veya kısa olursa bu konforu, dolayısıyla performansı etkiliyor. Sana ait en iyi üst ve arka boru (arka boru boyu = kadro boyu) boyunu belirleyebilecek tek kişi sensin. Bu kısım biraz deneme yanılma istiyor.

Daha önceki ölçüler sanırım farklı model bisiklete aitmiş. Biraz araştırınca Elite modeli olduğunu öğrendim. İşin sonu deneyerek sonuca kavuşacak ama yine de sizlere danışıp fikirlerinizi almak için tekrar ölçüleri paylaşıyorum. Şu an kullandığım klasik yol bisikletimde Top Tube Length : 55,5 -56 cm Seat Tube : 53,5 cm ölçtüm. Sürüşte boyun ağrısı haricinde herhangi sorun olmuyor. Klasikte pek oynama fırsatımız yok malum, gidon boğazı, gidon, ST kol vs. Vs. yeni nesil gibi olmadığı için sele ayarı haricinde pek müdahalede bulunamıyoruz.

Dosyalar

• IMG_4859.png
    IMG_4859.png
    75 KB · Okunma: 6
  • IMG_4860.png
    IMG_4860.png
    88 KB · Okunma: 7
  • IMG_4861.png
    IMG_4861.png
    87,9 KB · Okunma: 6
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri