Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

Anladım abi çok teşekkür ediyorum ama birşey farkettim ki bu ilan 1 sene önceden kalma ve telefon numarası da yok. Dönüş yapılmayacak sanırım :(
Vites kombinasyonlarının ne gibi önemi var ki, 3x7 yapınca baya bir ilan çıkıyor hepsini inceleyeceğim ona göre. Vites kombinasyonunu neye göre seçmeliyim? (yüzde70 şehir içi dağınık zeminde, yüzde 30 dağ)

3x7'ler çok ender birkaç kasetli model hariç vidalı ruble, sadece 14-24 ya da 14-34 dişli seçenekleri var. Hem vidalı göbeğin sorunlarına açık, hem kullanışsız dişli oranlarına sahip. Başka bir seçeneğe bütçe yettiği sürece alınmamasında fayda var. 3x8 bakılabilir. 3x10 gibi daha üst seviye ya da 2x10, 2x11, 1x10, 1x11 gibi daha yeni/daha iyi/trende uygun seçenekler daha pahalı olur. Trende uysun diye 3x8 ve 3x9'lardan sonradan 1x8, 1x9 yapılanlar biraz hesaplı olabiliyor ama bileşenlerin gerçekten uygun seçilip seçilmediğine bakmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Scudo
3x7'ler çok ender birkaç kasetli model hariç vidalı ruble, sadece 14-24 ya da 14-34 dişli seçenekleri var. Hem vidalı göbeğin sorunlarına açık, hem kullanışsız dişli oranlarına sahip. Başka bir seçeneğe bütçe yettiği sürece alınmamasında fayda var. 3x8 bakılabilir. 3x10 gibi daha üst seviye ya da 2x10, 2x11, 1x10, 1x11 gibi daha yeni/daha iyi/trende uygun seçenekler daha pahalı olur. Trende uysun diye 3x8 ve 3x9'lardan sonradan 1x8, 1x9 yapılanlar biraz hesaplı olabiliyor ama bileşenlerin gerçekten uygun seçilip seçilmediğine bakmak lazım.
1167543707
1159382228
1166311766
Hocam bu üç ilan hariç gerçekten bulamadım. Bunlara da bakma şansınız var mı rica etsem. Üçüde 26jant boyum 1 73 civarı, sorun çıkmaz sanırım.
Bunlar olmaz ise letgodan 1683408957 1682812735 şu ilanları buldum. Başka da yok hocam bütün siteleri gezdim.

1167543707 = XS kadro boyu size çok küçük gelir. M veya L kadro size uygun olan.
1159382228 = 24 jant. Bu da size uygun değil.
1166311766 = Mosso eşittir Ümit Bisiklet. İlk 3 tercihim arasına yazmazdım :)

1167543707 = XS kadro boyu size çok küçük gelir. M veya L kadro size uygun olan.
Anladım hocam teşekkür ediyorum. Şuan bu iki bisiklet arasındayım. Cube olana daha yakınım.
1142826898
1173743709

Son düzenleme:
Bence koşarak uzaklaşın. Kadronun sele kelepçesi takılan yerinde çatlak var(mış).
Çok büyük bir sorun mu :(
Salcano güzel geldi de 14 kg biraz ağır gibi. O yüzden başka seçimlere yönlenmeye çalışıyorum.
1159382228 Hocam bu ilanda yanlış yazmış adam büyük ihtimalle, 26 jant 24 vites olacaktı.

1142737701
Hala satılık ise bu ilanda da güzel gibi hocam altus set varmış. Alınır mı doğru muyum?

Son düzenleme:
...

Çok. O artık bisiklet değil. Kadro hariç yedek parça.
...
1142737701
Hala satılık ise bu ilanda da güzel gibi hocam altus set varmış. Alınır mı doğru muyum?

Bence bu güzel.

...
1159382228 Hocam bu ilanda yanlış yazmış adam büyük ihtimalle, 26 jant 24 vites olacaktı.
...

Evet yanlış yazmış ama yukarıdaki her yönden daha güzel.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Altuğ

Tabii ki sorun. Çatlak ilerlerse, kadro aluminyum olduğu için kaynak vs. yöntemlerle tamir de ettiremezsiniz ve kadro çöpe gider.

Ayrıca size ufak bir alışveriş tüyosu: 2. el bir ürün alırken üründen önce ürünü satana bakın. Şu ana kadar gösterdiğiniz ilanlarda bisiklet satanların hiçbirinden değil bisiklet, toplu iğne bile almazdım doğrusu.

Bisiklet ilanı verip açıklamaya sadece "Acil satılık hastam var" yazan biriyle alışveriş yapmak yerine, ilanında düzgün bir üslupla bisikletle ilgili yeterli açıklamalara yer veren ve bisikletteki sorunları/kusurları açık açık belirten bir satıcı bulmaya çalışın.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Tabii ki sorun. Çatlak ilerlerse, kadro aluminyum olduğu için kaynak vs. yöntemlerle tamir de ettiremezsiniz ve kadro çöpe gider.

Ayrıca size ufak bir alışveriş tüyosu: 2. el bir ürün alırken üründen önce ürünü satana bakın. Şu ana kadar gösterdiğiniz ilanlarda bisiklet satanların hiçbirinden değil bisiklet, toplu iğne bile almazdım doğrusu.

Bisiklet ilanı verip açıklamaya sadece "Acil satılık hastam var" yazan biriyle alışveriş yapmak yerine, ilanında düzgün bir üslupla bisikletle ilgili yeterli açıklamalara yer veren ve bisikletteki sorunları/kusurları açık açık belirten bir satıcı bulmaya çalışın.
Anladım hocam teşekkür ederim. Zaten bulabildiğim 2 3 ilan olduğu için onları da hemen değerlendirmeye almaya çalışıyorum.
Şuan bu ilana bakmak için gitmeyi düşünüyorum. Bir fikriniz var midir
1116115691

...
Şuan bu ilana bakmak için gitmeyi düşünüyorum. Bir fikriniz var midir
1116115691

V frenli, 10 yaşına merdiven yaslamış, 26", epey eski Deore-Alivio set. Bence oldukça pahalı.

Bana almayı düşündüğünüz bisiklette hangi özellikleri beklediğinizi biraz daha netleştirmeniz gerekiyor gibi geldi.

Şu bisikleti ciddi düşünün :)

1102784292
Boyum 175 büyük gelmezse kadro düşünebilirim.
V frenli, 10 yaşına merdiven yaslamış, 26", epey eski Deore-Alivio set. Bence oldukça pahalı.

Bana almayı düşündüğünüz bisiklette hangi özellikleri beklediğinizi biraz daha netleştirmeniz gerekiyor gibi geldi.
Abi öncelik 27.5 jant HD fren ama bana uygun kadro boyunda onları bulamadıgim için
26 jant ve v fren olanlara da göz attım. Şehir içi kullanacağım çoğunlukla o yüzden v frene inmeyi göze aldım.

Boyum 175 büyük gelmezse kadro düşünebilirim.

Aynı boydayız (iç bacak uzunluğu farklı olabilir tabii). Kısa bir süre, ben de ilandaki gibi M boy kadro kullanmıştım. Bu modelin M kadro boyu 1.75 için uygundur. Zaten deneyerek alacaksınız.

Boyum 1.60 bana hangi kadro boyu olur ? S veya m olabilir mi?
Hocam boyum 1.60 bana hangi boy olur

Aynı boydayız (iç bacak uzunluğu farklı olabilir tabii). Kısa bir süre, ben de ilandaki gibi M boy kadro kullanmıştım. Bu modelin M kadro boyu 1.75 için uygundur. Zaten deneyerek alacaksınız.
Hocam sabah 8de yazdım arkadaş wpden, daha cevap gelmedi.

Son düzenleme:
Şuan, hatalı değilsem 1114599557 bu bisiklet gayet iyi gibi gözüküyor. Alma demezseniz gidip bakmayı düşünüyorum. (Düzenleme: Satılmış)

Son düzenleme:
Hocam merhaba, bı fiyatlara zaten Altus setler geldigi için, deore alivio setin eski olması çok büyük fark yaratır mı?
Yani yeni Altus set vs Eski deore set sorusunun kazananı kim olur ki?
Şuan piyasada daha iyisine rastlayamadigim için bu Treki düşünüyorum.

Hocam merhaba, bı fiyatlara zaten Altus setler geldigi için, deore alivio setin eski olması çok büyük fark yaratır mı?
Yani yeni Altus set vs Eski deore set sorusunun kazananı kim olur ki?
Şuan piyasada daha iyisine rastlayamadigim için bu Treki düşünüyorum.

Bu Trek'ten bahsediyorduk sanırım: (link)

Ben ona üstünkörü bakıp 26", V frenli ve eski diye önemsememiştim, çünkü MTB arayan biri için yakın dönem MTB standartlarından biraz uzak, ancak kadro ve maşada disk fren yuvaları var. İstenirse ileride disk frenli hale getirilebilir.

Yeni Altus set derken M2000'ler eski 400-500'lü Deore'lerden iyi, 600'lü Deore'lere denk; ikinci el bisikletlerin çoğundaki M360 Altus'lar eski Deore'lerden daha iyi değil. Ancak 10 yıllık bisikletlerden bahsettiğimizde "eski" konusunun dışında bir de "eskimiş" konusu var. Bunu değerlendirmek için bisikletin nasıl kullanıldığına, şu andaki durumuna, bileşenlerin arada yenilenip yenilenmediğine bakmak lazım.

İkinci el bisiklet alırken özellikle bisikleti mekanik hobisi olarak da düşünen birisi bileşenlerine hiç bakmadan sadece kadrosu için bile alabilir. Böyle bir alıcı için eski bile olsa bir Trek kadro cazip olabilir. Tabii kadro yıpranması bakımından da bisikleti yakından iyice incelemek lazım.

Ancak
...Şehir içi kullanacağım çoğunlukla o yüzden v frene inmeyi göze aldım.
dediğimizde gerekirse kalın lastik takılmış trekking bisikletleri iş görmez mi? "Az da olsa araziye gireceğim" dendiğinde V fren zaten sıkıntı.

V fren karşıtı değilim bu arada, tam tersine V fren tercih ederim, çünkü benim kullanım amacıma uygun. Ancak aranan MTB olunca MTB gibi kullanılacağını düşündüğümden MTB özelliklerinde olmasını bekliyorum. Özellikle şehir bisikleti kalitesinde parçalarla kurulmuş ama onlardan ağır ve kısıtlı olan MTB'lerin şehirde kullanımı bana ters geliyor. Ondan arada "ne istediğinize tam karar verin" deyip duruyorum.

dediğimizde gerekirse kalın lastik takılmış trekking bisikletleri iş görmez mi? "Az da olsa araziye gireceğim" dendiğinde V fren zaten sıkıntı.
Abi MTB için bu foruma girmeden önce ilk araştırdığım konu zaten hangi tür bisiklet almalıyımdi. Yol bisikletleri fiyat ve İstanbul yollari sebebiyle ilk tercihim olmadı. Sürekli bozuk zeminlerde sürmek hem bisiklete zarar veriyormus. Hemde akor ayarı vs. Sık kaciyormus o yüzden yol bisikletlerine bakmadım hiç.
Şehir bisikletleri de, mtbye göre pahalı ve daha kalitesiz oluyor diye birkaç yazı görünce ve herkes MTB onerince MTB almaya karar verdim. Alırsam şehirde MTB kullanan birisi olucam zaten.
Özellikle şehir bisikleti kalitesinde parçalarla kurulmuş ama onlardan ağır ve kısıtlı olan MTB'lerin şehirde kullanımı bana ters geliyor. Ondan arada "ne istediğinize tam karar verin" deyip duruyorum.
Abi çoğu kişi o şekilde önerdiği için ben o topa girmeye kalkismistim. Bu bütçeyle yüzde 80 şehir içi kullanım için şehir bisikleti almak daha mantıklı ise fikirlerine ve önerilerine açığım.

Abi MTB için bu foruma girmeden önce ilk araştırdığım konu zaten hangi tür bisiklet almalıyımdi. Yol bisikletleri fiyat ve İstanbul yollari sebebiyle ilk tercihim olmadı. Sürekli bozuk zeminlerde sürmek hem bisiklete zarar veriyormus. Hemde akor ayarı vs. Sık kaciyormus o yüzden yol bisikletlerine bakmadım hiç.
Şehir bisikletleri de, mtbye göre pahalı ve daha kalitesiz oluyor diye birkaç yazı görünce ve herkes MTB onerince MTB almaya karar verdim. Alırsam şehirde MTB kullanan birisi olucam zaten.

Abi çoğu kişi o şekilde önerdiği için ben o topa girmeye kalkismistim. Bu bütçeyle yüzde 80 şehir içi kullanım için şehir bisikleti almak daha mantıklı ise fikirlerine ve önerilerine açığım.

Araştırma sonucu MTB'ye vardıysa uygun olan MTB'dir, ona bir şey diyemem.

"Şehir bisikletleri" denince klasik şehir bisikletleri ve genelde trekking bisikletlerinin baz modellerine bagaj, çamurluk, ışık takılmasıyla oluşturulan modeller kastediliyor. Benim önerdiğim trekking bisikletleri, örneğin şunların ikinci elleri:

(link)
(link) sayfasında ortalardaki Commuter modelinin üstünde kalanlar
(link)
(link)
(link)
(link)
v.b.

Doğrudan ikinci el ilanı öneremem ama. Onun için sahibinden.com'da düzgün kategori edilmemiş ve doğru bieleşenler seçilmemiş epey ilan arasından sabırla ve dikkatle tarama yapmak lazım.

...Şehir bisikletleri de, mtbye göre pahalı ve daha kalitesiz oluyor diye birkaç yazı görünce ve herkes MTB onerince MTB almaya karar verdim. ...

Bu yazılar ve öneriler herhalde bu forumda değil, en azından ben denk gelmedim. Bu forumdaysa da herhalde epey eskidir, piyasada doğru düzgün trekking bisikleti olmadığı zamanlardan kalma. Scott Sub Cross seviyesinde olmadıkça bir şehir bisikletinin gerçek bir MTB'den pahalı olması çok zor. MTB dendiğinde benim aklıma market bisikletleri ya da giriş seviye şehir/trekking bileşenleriyle yapılmış MTB görünümlü bisikletler gelmiyor tabii.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri