Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar 16k bütçem var sizce ikinci el st540 mı yoksa sıfır mosso black edition mu
temiz bulunursa 540 tercih edilebilir ama pek mümkün değil gibi heleki bu gibi fiyatlara mosso black edition'u sıfır olarak almak daha mantıklı olacaktır pek bir handikabı yok eşit seviyelerde denebilecek iki bisiklet fakat st540 tek yaprak aynakol + 10'lu ruble ile yokuşlarda daha iyi düz yolda daha düşük performans verecektir

Scudo
(link)

Şu ilandaki fiyat sizlere mantıklı geldi mi? Bedenime uysa hemen gidip alacağım ama bu bisiklet bu fiyata olmaz gibi geldi bana...

48 olması yüzünden çok uygun konulmuş olabilir. Bu şekilde küçük/büyük bedenlerde büyük indirimler olabiliyor. Beden uygunsa alınabilir, P3 ile aynı kadro farklı maşalar diye biliyorum. Triatlon ya da zamana karşı yarışlarına ilginiz varsa güzel bir bisiklet, kullanım alanı biraz kısıtlı ama yarışıyorsanız, avantajını görürsünüz.

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
bisikletten anlayan abilerim/ablalarım şu kardeşinize bir yardımcı oluverin hele.

şimdi ben kargo ile ikinci el bisiklet almayı düşünüyorum ve bir bisiklet buldum. çeşitli münakaşalar sonucunda almayı düşündüğüm bisikletin sahibi tam olarak şöyle bir şey yazmış:

vites atarken aynakol (pedalın bağlı bulunduğu dişli) deki zinciri büyük yada küçük dişliye geçiren mekanizmayı hareket ettiren. Sol baş parmağımızla ittiğimiz kol yada mandal. İleri itilmiyor. Arıza yaptı. Bende zaten çok ucuz diye yaptırmadım.

şimdi bu söz konusu bisiklet çok iyi bir bisiklet ve adam ucuza koymuş. eğer bu arıza çok büyük bir arıza değilse ve yaptırılabilir ise almak isterim ne dersiniz?

almadan önce detaylı video da isteyeceğim.

bisikletten anlayan abilerim/ablalarım şu kardeşinize bir yardımcı oluverin hele.

şimdi ben kargo ile ikinci el bisiklet almayı düşünüyorum ve bir bisiklet buldum. çeşitli münakaşalar sonucunda almayı düşündüğüm bisikletin sahibi tam olarak şöyle bir şey yazmış:

vites atarken aynakol (pedalın bağlı bulunduğu dişli) deki zinciri büyük yada küçük dişliye geçiren mekanizmayı hareket ettiren. Sol baş parmağımızla ittiğimiz kol yada mandal. İleri itilmiyor. Arıza yaptı. Bende zaten çok ucuz diye yaptırmadım.

şimdi bu söz konusu bisiklet çok iyi bir bisiklet ve adam ucuza koymuş. eğer bu arıza çok büyük bir arıza değilse ve yaptırılabilir ise almak isterim ne dersiniz?

almadan önce detaylı video da isteyeceğim.

Bilen yerinde inceleyebilecek birinden yardım isteyin. Sol vites kolu arızalı ya da tel ayarı yanlış burdan bişey denemez bu şekilde. Bisikletin çok iyi ve çok uygun olduğuna nasıl karar verdiniz?

Çok basit bir örnek gönderiyorum, aşağıdakilerin ikisi de sol vites kolu. Sizin ilgilendiğiniz bisiklette bu aralıkta herhangi bir masraf (sadece parça maliyeti) çıkabilir .

Screenshot_20240611_204458_com.android.chrome.jpgScreenshot_20240611_204412_com.android.chrome.jpg

• Beğen
Tepkiler: mqgöktürk
Bilen yerinde inceleyebilecek birinden yardım isteyin. Sol vites kolu arızalı ya da tel ayarı yanlış burdan bişey denemez bu şekilde. Bisikletin çok iyi ve çok uygun olduğuna nasıl karar verdiniz?

Çok basit bir örnek gönderiyorum, aşağıdakilerin ikisi de sol vites kolu. Sizin ilgilendiğiniz bisiklette bu aralıkta herhangi bir masraf (sadece parça maliyeti) çıkabilir .

318144 dosyayı görüntüle318145 dosyayı görüntüle
Merhaba, bisikletin iyi olduğuna karar vermemin sebebi ikinci el piyasasının çok daha altında satılıyor olması. Modeli Carraro 324. Satıcıya sizce başka ne sormam gerekir? Ya da ondan detaylı bir video isteyeceğim, eğer atarsa ben de onu buraya veya size atsam bir bakar mısınız?

Merhaba, bisikletin iyi olduğuna karar vermemin sebebi ikinci el piyasasının çok daha altında satılıyor olması. Modeli Carraro 324. Satıcıya sizce başka ne sormam gerekir? Ya da ondan detaylı bir video isteyeceğim, eğer atarsa ben de onu buraya veya size atsam bir bakar mısınız?

Bu şekilde sorularınıza dürüst cevaplar alacağınızdan emin misiniz?

Test etmeden anlamak güç, bir sürü olasılık olabilir.

Kol arızasına gelirsek , en kötü kol arızalı ise Carraro 324 için benim gördüğüm SHIMANO EF505 hidrolik fren ve vites tümleşik bir kol kullanılıyor. Fiyatı 800 TL civarında. İşçiliği vs 1300-1400 e çıkar. İlan numarasını verin bir bakalım.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Merhaba arkadaşlar,
Kısmet olursa ilk bisikletimi alacağım. Bir ilan buldum. İnternette 2012 üretimi diyor. Kullanım alanı işe gidip-gelme, orman yollarında gezi yapmak. Bu bisikleti tavsiye eder misiniz?
Mesaj yanlış konuda ise bağışlayın!

ilan2.png

az önce üye oldum ama konu açamıyorum nereden açılıyor acaba konular. yeniyim diye mi konu açamıyorum acaba?

Ilk soracağınız şey "Faturası var mı?"olmalı.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Merhaba arkadaşlar,
Kısmet olursa ilk bisikletimi alacağım. Bir ilan buldum. İnternette 2012 üretimi diyor. Kullanım alanı işe gidip-gelme, orman yollarında gezi yapmak. Bu bisikleti tavsiye eder misiniz?
Mesaj yanlış konuda ise bağışlayın!

318487 dosyayı görüntüle

Merhaba,
İş yolunun uzunlupuna, zemin şartlarına, yokuş durumuna göre uygun olabilir de olmayabilir de.
Orman yollarında gezi için küçük tekerlekler, daha zor kurulan denge, bileşen seçimi ve belki de dişli oranları nedeniyle pek uygun olmayabilir. Bunda da ortam şartları önemli. Orman yolları denince düzlük orman içindeki tertemiz yollardan MTB parkuru olarak kullanılabilen yollara kadar ortamlar var.
Katlanır bisiklette boy ve kilo da çok önemli. Kilo arttıkça bisikletin dayanıklılığı, boy aşırı uzunsa çok dışarı çıkmış sele borusunun kaldıraç etkisiyle kadroyu çatlatması konusumda sorun çıkabiliyor.

az önce üye oldum ama konu açamıyorum nereden açılıyor acaba konular. yeniyim diye mi konu açamıyorum acaba?

Yeni olduğunuz için konu açamıyorsunuz. Forumda arama yapıp uygun bir konuda paylaşım yapabilirsiniz. Paylaşım amacınıza uygun bir konu olduğu sürece yeni bir konu açmak gerekli değil, örneğin benim bununla birlikte 4567 mesajım olmasına rağmen açtığım konu sayısı 0.

Merhaba,
İş yolunun uzunlupuna, zemin şartlarına, yokuş durumuna göre uygun olabilir de olmayabilir de.
Orman yollarında gezi için küçük tekerlekler, daha zor kurulan denge, bileşen seçimi ve belki de dişli oranları nedeniyle pek uygun olmayabilir. Bunda da ortam şartları önemli. Orman yolları denince düzlük orman içindeki tertemiz yollardan MTB parkuru olarak kullanılabilen yollara kadar ortamlar var.
Katlanır bisiklette boy ve kilo da çok önemli. Kilo arttıkça bisikletin dayanıklılığı, boy aşırı uzunsa çok dışarı çıkmış sele borusunun kaldıraç etkisiyle kadroyu çatlatması konusumda sorun çıkabiliyor.
Peki hocam, Marka kalitesi ve üretim yılı 2012 olduğu baz alınırsa fikriniz ne olurdu?

Peki hocam, Marka kalitesi ve üretim yılı 2012 olduğu baz alınırsa fikriniz ne olurdu?

Marka iyi. Eski olmasının yıpranmış olma ihtimali olan vites-fren bileşenleri, katlama mekanizması, lastik v.b. dışında çok önemi yok. Onların durumunu anlamak için yakından bakmak lazım. Katlanır olunca en önemli kısım katlama mekanizması, diğerlerinde sorun varsa da halledilir.

Merhabalar , 10k bütçe ile iki bisiklet alacağım. Eşim ve kendim için. Köy tarzı bir yerdeyiz, asfalt yolların bozuk olduğu kısımlar mevcut nadiren ormana da gidilebilir. Bu konuda çok yetersizim arkadaşlar tavsiyeniz varsa şu model diye sahibinden vs aramak isterim.
Bu konularda hiç bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
merhaba herkese, forum yardımı sayesinde peugeot r13 almaya karar verdim bir tane 2. el buldum ama 5 yıllık. bisiklet temiz duruyor gidip bakacağım sizce nelere dikkat etmeliyim ve 5 yıllık bir bisiklet alınır mı?

merhaba herkese, forum yardımı sayesinde peugeot r13 almaya karar verdim bir tane 2. el buldum ama 5 yıllık. bisiklet temiz duruyor gidip bakacağım sizce nelere dikkat etmeliyim ve 5 yıllık bir bisiklet alınır mı?

5 yıllık bisiklet alınır. Hatta Peugeot R13'ün eskileri daha güzel.
Tabii her şey bisikletin güncel durumuna bağlı. Bu 5 yılda bakımsız kullanıldıysa, lastikleri birkaç onbini devirdiyse başka, temiz temiz kullanıldıysa, eskiyenleri yenilendiyse başka.

• Beğen
Tepkiler: Ertuğrulaltinay
5 yıllık bisiklet alınır. Hatta Peugeot R13'ün eskileri daha güzel.
Tabii her şey bisikletin güncel durumuna bağlı. Bu 5 yılda bakımsız kullanıldıysa, lastikleri birkaç onbini devirdiyse başka, temiz temiz kullanıldıysa, eskiyenleri yenilendiyse başka.
5000km kullanılmış dıştan temiz duruyor fiyat olarakta uyguna geliyor. ama birde race 062 var, 2500km kullanılmış 2022 model biraz daha pahalı ama yakınlar. ikisi arasında git gel yapıyorum.

5000km kullanılmış dıştan temiz duruyor fiyat olarakta uyguna geliyor. ama birde race 062 var, 2500km kullanılmış 2022 model biraz daha pahalı ama yakınlar. ikisi arasında git gel yapıyorum.

Kadro yapısına göre karar verin. Tercihiniz endurance mi, aero mu? Fark etmez demeyin, bu en önemli seçim.
Mesela ben eksik aero yapısı, kullanıcılarının bazılarının itiraz edeceği ama bazılarına büyük dert olan sele borusu sorunları gibi nedeniyle 062'ye çok uzağım.

• Beğen
Tepkiler: Ertuğrulaltinay
Geri