Eğer hiç yokuş olmayan bir yerde yaşıyorsanız, bir sakatlık veya güçsüzlük sorununuz yoksa veya yarışlara hazırlanmıyorsanız aslında vitese de ihtiyacınız olmayabilir, hatta antrenman için bile. Eğer bu şartlardayken en az şu grupset olsun gibi şeyler de aklımızdan geçiyorsa aslında büyük ölçüde zevkimiz için istiyoruz onu, ihtiyaç için değil. Zevkler de kişiden kişiye değişir. Boşverin siz bizim dediklerimizi, gözünüze en hoş gelen, en çok kullanacağınızı düşündüğünüz ve maddi gücünüz yeten bir bisikleti alın -ki kullanın bol bol. Baktınız olmadı, satar başkasını alırsınız, biz de öyle yaptık. Oralarda çeşit de var nasılsa.
Ben Münih’te yaşasaydım mesela, ulaşım ve training için güzel bir fixie alırdım. Zincir yağıyla vites ayarıyla uğraşmadan hafif ve minimal takılırdım. Ama herkese uymayabilir bu.
Ünlü bir atasözünün dediği gibi; Ne kadar ekmek, o kadar köfte.abi söylediğin gibi işte heves ediyoruz ne yapalım road bike descent izleyip duruyorum sürekli. pedala verdiğim her gücü hissetmek istiyorum. bu da işte vitesli ve geçişleri iyi olan hafif ve daha az bozulma ihtimali olan bisikleti almaktan geçiyor. yani işin bi tarafı da alacağım bisikletin heyecanını korumasına bağlı. kondisyonum baya iyidir o yüzden şöyle akşam çıkıp kafama estiği gibi 50km ne verdiyse gidip sürmek istiyorum.
abi alırken boyuna uygun olmasına dikkat et. en önemli kriter o bence.Merhaba. İstanbul Çatalca da ikamet ediyorum. Ormanlık araziler burada çok olduğundan genellikle bu alanlarda gezeceğimden bir dağ bisikletinin mantıklı bir tercih olduğunu düşündüm. Bu konularda pek bir bilgi sahibi değilim. 1.93 boy 98 kiloyum. İlk binicilik durumu olduğundan ikinci el alanına yöneldim. Yaptığım araştırmalar sonucu bir bisiklet buldum. Sizce bu ürün nasıldır? Yardımcı olursanız memnun olurum.
Dediğiniz modeller MTB. Eğer arazide veya sağlık yerde değilseniz tavsiye edilmez yorar, yavaşlatır vs. Şehir için şehir bisikleti veya yol bakabilirsiniz. Mekanik disk sizi korkutmasın gayet güvenlidir. Alacağınız bisikleti iyi kontrol edin forumda bilgilendirici yazılar mevcut.Merhabalar, aranızda yeniyim 2000 TL bütçem var. İkinci el olarak Kron xc 100-150 düşünüyorum. Ancak çoğunda mekanik disk var bu beni korkutuyor. Genelde mekanik disk önerilmiyor diye biliyorum. Sizin tavsiye edebileceğiniz bir model var mı? Şehir içi kullanacağım. Şehir veya dağ bisikleti de olur. Teşekkürler...
Hocam peki önereceğiniz şehir bisikleti var mı bu fiyat bandında 2500 liraya kadar da olur? Şimdi 1600 liraya çok temiz kron xc 150 buldum mekanik disk frenli. Kullanacağım yerin yolları ve kaldırımları kötü o yüzden mtb düşünüyorum birazda. Sizce bu fiyata alsam mı? Son olarak bir tane de BİANCHİ TDL 1300 buldum 2400 fiyatı. Hidrolik disk frenli. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.Dediğiniz modeller MTB. Eğer arazide veya sağlık yerde değilseniz tavsiye edilmez yorar, yavaşlatır vs. Şehir için şehir bisikleti veya yol bakabilirsiniz. Mekanik disk sizi korkutmasın gayet güvenlidir. Alacağınız bisikleti iyi kontrol edin forumda bilgilendirici yazılar mevcut.
Merhabalar, daha önce forumu hep misafir olarak takip ediyordum ve bugün üye oldum ikinci el bisiklet almaya tekrar niyet ettiğim için
Şu an almayı düşündüğüm bir bisiklet var fakat bir şeyi yeni fark ettim: kadro boyu. Daha önce almaya niyet ettiğimde kendime uygun kadro boyunun 43 cm olduğu kanısına varmıştım. Fakat dağ/şehir/yol bisikletlerine göre farklılık gösterdiğini bilmiyordum.
Sorum şu: 171,5 cm boy ve 79 cm iç bacak boyu için 41 cm kadro çok mu yanlış olur şehir içi kullanım için (ormanda taşsız yokuş yollarda da süreceğim)? Düşündüğüm bisiklet Mosso Legarda 2121 MSM V (41/46/51/56 cm mevcut); gidon ve sele yüksekliğini arttırıp sorunu çözebilir miyim, yoksa ağırlık merkezini etkileyip bisiklete zarar mı vermiş olurum (kilom 59)?
Bisikleti almadan önce mutlaka deneyeceğim fakat zaten oluru yoksa görmeye de gitmeyeceğim.
Bu yüzden yorumlarınız benim için kıymetli. Almaya çok hevesliyim, umarım hayal kırıklığına uğramam. Şimdiden teşekkürler.
Bisan'a bakmanızı tavsiye ederim.Yerli markalara bakıyorum(carraro salcano mosso)
Şuan aktif olarak fuji absolute 1.1 kullanıyorum genellikle şehir içinde. Son zamanlarda uzun tur yapmaya başladım. 80 100 km mesafelerde hibrit tarzı bisikletle zorlanıyorum. Yol bisikletine geçmek istiyorum ancak bütcem max 15 bin civarı. Yerli markalara bakıyorum(carraro salcano mosso) ama kafama yatan bi model olmadı. Carraro062 ye yaklaştım baya bi ama avrupa markaların kadro tasarım teknoloji renk üstünlükleri aklımı çeliyor. En son merida scultura 400 2017 model bi bisklet buldum almak üzereyim ama bisiklet ile ilgili çok bilgi sahibi değilim kullanan bilen arkadaşlardan yardım istiyorum...
İstanbul'dayımÖncelikle herkese merhaba yeni katıldım foruma..
6k bütçem var ve okula felan da gidip gelmek, yazlıkta arazide de kullanabilmek vs. amaçlar için tavsiyelerinizi bekliyorum. Kron fln kalitesiz diyorlar. Aklımda Bisan TRX 8400 Tourney vardı ama onun da stok sıkıntısı var. Varsa tavsiyeleriniz, ve gerçekten bilgisi olan abilerim kardeşlerim bekliyorum. 183cm boyum ve 73kg.