Scudo Sports

İkinci el ilanlara yapılan yorumlar

Daha ucuz urunun linkinin paylasilmamasi, dolayisiyla bunu bilmeyen iyi niyetli alicinin yuksek fiyata urunu alarak kaziklanmasi, satici arkadasin da urunu aldigindan daha pahaliya satarak havadan para kazanmasi daha mi etik anlamadim nasil bir dusunce urunu bu.

Scudo
@Erdal YILMAZ konuyu açmakla birlikte aslında ilanın altına yapılan yorumların bir şekilde faydalı olabileceğine ben de katılıyorum. yine kendimden örnek vermem gerekirse bir arkadaşın bu şekilde yorum yapması sonucu urunumun fiyatını 50 TL aşağı çektim ve daha makul bir ilan olmasını sağladım.

(link)

Tek lastik fiyatı ise, oldu o zaman biz kalkalım. :confused:

Delta fiyatına göre sizin ürünün fiyatı makul, yurt dışı fiyatına göre yüksek kalıyor.

Hayırlısı olsun diyeyim. :)

@İbrahima bahsettiğiniz düşünce aslında hiçbir yerde geçmiyor. sadece konuyla ilgili forum üyelerinin fikirlerini merak ettigim ve diğer ilan koyacak arkadaslarada bir fikir olması amacı ile konu açılmıştır.

yahu isteyen malını istediği fiyattan satar. bunun adı kandırmak değil. anlaşırlarsa ne mutlu alıcı ve satıcıya.
ticarette iki tarafın arasına girmek etik değildir. biri bir malı satmak isterken diğerinin gelip de "kanka bak ama burda bu para yeaa" demesi olmaz. bunu monitör başında değil de serbest bir piyasada yaparsanız valla döverler adamı. hem de çok pis döverler.
bırakın kandırılmak üzere olan adam bir şeyi almadan önce başka bir yerlerden de fiyat araştırması yapsın. mesela geçenlerde google diye bir şey keşfettim, çok eğlenceli ve pratik. bi şey yazıyosun, şak diye bir sürü site çıkıyor. işte bu iyilik meleği olmaya çalıştığınız insanlara bunu önerin. bakın linkini de paylaşıyorum, vatandaşa böyle hizmet edilir (link)
ticareti bozmak size mi düştü? siz iyilik perisi misiniz? siz şimdiye kadar aldığınız her malı piyasadaki en taban fiyattan mı aldınız da millete örnek oluyorsunuz?

karışmayın, alan alsın, satan satsın. alıcı da uyanık olsun. öyle mal gibi her şeye atlamasın.

Ben forum yönetiminin yerinde olsam forumda ikinci el dışında ürün satışını tamamen yasaklardım.
İnsan kullanır, satar, değiştirir, takas yapar ama sıfır ürün demek kâr demek.
Ticari olmayan bir ortamı ticari olarak kullanmayı doğru bulmuyorum.
Ayrıca forumda hiçbir bilgi paylaşmadan emek harcamadan satışlardan kâr etmek ve bu amaçla forumda bulunmak ayrıca beni üzüyor.

@Kuzey Ege yalnız burası bir ticaret forumu değil.
Evet ticarethanede bu yapılsa döverler ama bura amaç satış değil ki. Olmamalı. Yok ben burada ticaret yaparım diyorsa da forumun paylaşım ve bilgi ortamı olmasından nasibini alacak.

Adamlara bak ya, hem milleti ayakta öpmek istiyorlar, hemde buna kılıf uyduruyorlar. Ticaretmiş, araya girilmezmiş. Heryerde her şekilde girerim, günü yeten de gelsin dövsün. Adam 200 e almış 300 e satıyor, bunun karşılığında vergi ödemiyor stopaj ödemiyor. Sonra diyorki yurtdışından pahalı ama Türkiye'den ucuz. Çünkü Türkiye'de satan mağaza bir sürü vergi kira çalışan maaşı elektrik su vs ödüyor. Bu yapılan ahlaksız ticarettir. Ticaret yapacaksan ülkene vergi ödeyeceksin, ödemeyeceksen burda ağlamayacaksın. Her fırsattta her platformda satılandan daha ucunuzu bulursam alıcıyı uyarır, ihbar ederim.

@Ahmetgitar amaç paylaşım ve bilgi aktarimiysa bence de sıfır ürün satışı iptal edilmeli. böylece bu şekilde durumlar da oluşmamış olur.

@Ahmetgitar
abi ticaret forumu değil de "market" kelimesinin tam karşılığı nedir öyleyse? :)

Ayrıca hukuki olarak yapılan nitelikli dolandırıcılıktır. Hiç öyle ticaret kisvesine sokmaya çalışmayın.

Başlığı açan arkadaş için oldukça üzgün olduğumu belirtmek istiyorum önce. Ekmek parasının peşinde koşan, iyi niyetli bir arkadaşa benziyor.

Foruma tek kelam bir mesaj yazmamış, sadece markete 3 adet ilan vermiş. Orada işine-gücüne bakıyormuş. Taki pedaldaşın biri gelip, arkadaşı bozana kadar. Dayanamamış konu açmış, usanmadan cevap vermiş, hakkını aramış diyemeyeceğim, hakkını alamayacağını o da biliyor :D
Foruma sadece satış yapmak için girdiğini o da biliyor,
Bu yüzden fazla yüklenememiş :)

Ben şahsen kendisini takibe aldım, tüm ilanlarına itina ile bakıp forumdaşları öpmesine bizzat engel olacağım :D Teşekkürler uyarın için, iyi ki açmışsın başlığı :harika:

@mtbrnhc 200 alıp 300e satma durumu yok ancak burada. ürünün 200e satıldığı bir yer olması satıcının ürünü 200e aldığını göstermez.

@onagers uyaranlarda sana 200 e aldın dememiş zaten, alıcıya 200e alabileceği yeri göstermiş. Çokta şeyapma yani.

@Erdal YILMAZ
Bu lastik fiyatlarının iyice b.ku çıkmaya başladı. Şu an aracımda kullandığım 185/60/R15 continental premium contact lastik, continental 4000s II'den daha ucuz.
(link)

Alıcıyı kazıklamayı ticaret sanan tipik esnaflarımız ortaya çıktı, bıktım sizden be, reel hayatta kurtulduk sizden nete de mi bulaştınız.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: PeeKay ve mtbrhnkc
@Serkan Mıstınoğlu güzel bir yorum ancak fazla onyargili bence. bisiklete binen sıradan bir insanım. bu şekilde para kazanma amacım yok aslında. uzun süredir forumu takip ediyorum ancak paylaşımım olmadı. çünkü cok bir bilgim yok ve daha çok okumaya ve öğrenmeye ihtiyacım var.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
İlan güncelleme yada öne çıkarma nasıl yapılır bilen var mı?

Hocam, senin dediğin gibi yaklaşık 5-10 ilan altına gittim, yorum yaptım. Özellikle Garmin Edge ürünlerinde milleti deli gibi öpmeye çalışan arkadaşlar var. Bakınız, bu arkadaş mesela. Yurt dışından 1050 TL'ye falan getiriyorsun vergisi, kargosu dahil. 10 gün de maksimum beklemesi var, kredi kartıyla ödeme yapıyorsun. Ama ne hikmetse bu arkadaşa nakit ödeme yaparken 150 TL daha fazla isteyebiliyor. Ki ben bu insanların açıkçası yurt dışına çıktıklarında ürünü satın aldıklarını, ülkeye geri girerken vergi iadesi aldıklarını ve kargo ödemesi de yapmadıklarını düşünüyorum ve bu noktada iyice kâr ettikleri ortaya çıkıyor.

Mümkün olan her ilanın altına gerçekçi bir fiyat yazmakta fayda var. İkinci el ürüne sıfırından pahalı fiyat yazıyorlar, bilinçsiz ve yeni başlayan bir bisiklet sürücüsünün gelip onu almasına engel olmayı seve seve yaparım.

Icinde bocaladigimiz piyasa modelinde alici urun hakkinda tam bilgi sahibi kabul edilir. Ozellikle fiyati hakkinda bilgi eksikligi de iste boyle altina yapilan yorumlarla saglanabilir. Bu piyasa modeli la ahlaki oldugunu kendi soyler. Dolayisiyla altina yapilan yorumda veya fiyat tayininde etik aramak abesle istigaldir.

• Beğen
Tepkiler: İbrahima
Gereksiz bir konu olduğunu düşündüğüm için bir şey yazmak istemiyordum ama direkt şahsıma ait bir ilandan yola çıkarak iftira atılınca yazmak istedim.

@drumbanger nickli arkadaş benim ilanın linkini vererek bi şeyler saçmalamış ne yazık ki. Yazdığım fiyatta herhangi bir yanlışlık, abes bir durum olmadığını rahatlıkla söyleyebilir ve tartışabilirim ancak öyle bir şey yapmayacağım. Sayaç satıldı zaten. Neyse uzatmayım, drumbanger arkadaşımız 1180 dolara aldığı ve yanında getirdiği için vergi ödemediğini düşündüğüm :)) Canyon bisikletini 4900 liraya ilana koymuş şu an ve müşteri beklemekte. Buyrunuz ilanı;

Canyon Ultimate Cf Sl 7.0 - 2016

Gelelim hesaba. Arkadaş Mayıs 2016 da almış bisikleti yani dolar kuru 2.8-2.9 aralığında. Biz 2.9 alalım ki biraz yüksek çıksın fiyat, 1180x2.9 ne yapar? 40 yapaaar :) Şaka şaka 3422 lira yaptı. Evet kıymetli forumdaşlar, @drumbanger nickli arkadaş 3422 liraya aldığı bisikleti 5 ay kullanıp binlerce kilometre yapıp size 4900 liradan satmaya çalışmaktadır. Oyun büyük, oyuna gelmeyin :)

• Beğen
Tepkiler: onagers ve Kazuya
Geri