Scudo Sports

İkinci el ilanlara yapılan yorumlar

@Ali.K Bisikletin fiyatı 1499 USD ,%18 kdv yi ve 200 usd kargo parasını eklemeyi de unutmuşsunuz.

Siz ise evans'dan 3 günde kapınıza kadar gelecek cihazı oradan daha pahalı satmışsınız , tebrikler.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Scudo
@Ali.K O bisikletin fiyatının 1180 usd olduğunu nerden çıkardın ?

Adam şu an CRC'den alsan, vergi ve özel kargo herşey dahil bugünün kuruyla 930 liraya mal olan ve en geç 5 günde elinde olacak cihazı 1200 liraya satmış, bir de kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Daha önce farketsem ilanın altına 10 kere yazardım alacakları bilgilendirmek için.
(link)

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
@Ali.K

Merhaba, bu mesajım savunma olarak algılanmasın, Canyon marka bisiklet satın aldığım için yazmak istedim. Yaptığınız hesap yanlış.

Bahsi geçen cf sl 7.0'ın fiyatı 1499$'dır. Kargo hariç fiyat 1499$x2,90=4347 TL'sı yapıyor. %18 kdv 782 TL'sı yapıyor, 582 TL'sı da kargo ücreti var. Toplam ödenen rakam, yaklaşık 5700 TL'sı civarıdır.
Bu mesajım savunma olarak algılanabilir; Bahsi geçen bisiklet 1984 km. yapmıştır. :) 4900 TL'sına bu ayarda bir bisiklet bulabilen varsa, bence hiç durmasın hemen satın alsın.

@Ali.K (link) outlette bile 1409 dolar 2016 modeli 1409x2.9 gerçekten 40 yapar ama yanına 86 da gelir. 4086 TL yapar. Arkadaşın gidip almadığını düşünürsek 200 de oradan gelir. 580 TL oradan yapar. 253 dolarda vergiden gelir = 735 TL de o yapar. Toplam da 5400 TL yapar. Arkadaşın bisikleti 4500 TL ye indireceğini düşünürsek eski kura rağmen 900 tl lik bir avantaj sağlar. Şimdi işlemleri birde yeni kurla yapalım. 1409x3,3 = 4649 TL 200 x 3;3 = 660 TL ve 253x3;3 = 834 TL yeni kurla toplamda 6143 TL yapar. Amacım Canyon satan arkadaşı korumak değil karşı tez üretirken biraz daha az saçmalamanız.

@Erdal YILMAZ Gittim outlet mağazasından 2016 modelini buldum arkadaş bu 2017 model ama demesin diye onunda fiyatı 1409 dolar. Hesaplarımız onun için örtüşmedi.:)

• Beğen
Tepkiler: e.yildiz
Evet yazılanları okuyup yorum yaparsanız daha sağlıklı bir ortam olur. Ben bir Canyon bisiklet ne kadar eder ne kadar etmez onun tartışmasını yapmıyorum. Arkadaş zamanında mesajında kendisi söylemiş aldığı fiyatı. Sağda solda bisiklet ne kadar diye bakmadım. Yaptığım hesaplamanın mantıksız olduğunun ben de farkındayım ve bunu da ironi olsun diye yaptım ama dediğim gibi detaylıca okumak gerek yazılanları bunu görmek için.

"ben bu insanların açıkçası yurt dışına çıktıklarında ürünü satın aldıklarını, ülkeye geri girerken vergi iadesi aldıklarını ve kargo ödemesi de yapmadıklarını düşünüyorum ve bu noktada iyice kâr ettikleri ortaya çıkıyor."

Arkadaş böyle bir ithamda bulunmuş benim için. Konuyla ilgili hiç bir bilgisi olmadığı halde. Bu yazılanlar iftiradır ve yanlıştır. O zaman ben de bu arkadaşın kargo ödemesi yapmadığını ve vergi iadesi aldığını düşünüyorum. Bu işler düşünmekle olmuyor işte onu söylemeye çalışıyorum ancak bazı arkadaşlar nereden saldıracağını şaşırmış ne yazık ki :)

@mtbrnhc nerden biliyorsun 1200 liraya sattığımı. Ürünü sensörler olmadan 850 liraya verdim. Alan arkadaş da senden benden iyi biliyor yurt dışı fiyatlarını merak etme, uyarmana gerek yok :) Ayrıca anladığım kadarıyla vergilendirme v.s gibi konulardan da haberin yok. Mümkünse insanları bilgilendirme de 930 liraya garmin 520 satıldığını falan sanmasınlar :)

@Ali.K evans'da 262 usd 520 bundle , yüzde 18 kdv ekleyince 950 tl civarları oluyor herşey dahil , neyse alana da satana da hayırlı olsun der kaçarım ben :)

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Olayı bazı arkadaşlar şahsileştirmiş ki buna hiç gerek yok, burası paylaşım platformu mu yoksa satış kanalımı önce ona karar vermek lazım. Genel anlamda forumların amacı bilgi paylaşmak değilmidir ? benmi yanlış düşünüyorum. Herhangi bir ürünü istediğin fiyattan satışa çıkartabiliyormusun ? gerçek fiyatının 10 katı fazla olsa bile seni engelleyen bir forum kuralı varmı ? Yok ehhh... biride çıkar bunu şuradan daha ucuza alabilirsin deme hakkı da var onu engelleyen forum kuralı olmadığına göre, satan kişiye art niyet besleyip sırf ürün satılmasın diye yanlış link (eski, geçersiz,sahte) vermediği sürece bence herkes haklı sonuçta en son kararı verecek kişi alıcı olduğuna göre . Normal hayattada öyle değilmi? Burada açılmış bir kaç konu var o bisikletçiye gitmeyin (herkes anlamıştır kim olduğunu) orası kazık diye madem araya girmek etik değil o zaman kimse yazmasın yeni başlayanlar olaydan haberdar olmayanlar kazıklanıp dursunlar ne güzel olur değilmi :D
@Ahmetgitar Ayrıca belirtmek isterim ki Ahmet arkadaşımıza %100 katılıyorum forumda sıfır ürünün satışını şahsen sakıncalı buluyorum

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@itsaboutyou Bana link atıp durmanıza gerek yok, daha ucuza da alınabilir hatta, aksini iddia etmiyorum ama şu hesapları düzgün yapın sonra insanlar mağdur oluyor :) Yine forumda görmüştüm birisi jant seti mi ne almış yurt dışından bana söylenenden bilmem ne kadar fazla ödedim diye yakınıyordu arkadaş. Evans'da Garmin 520 Bundle fiyatı KARGO DAHİL 210 sterlindir. 210x4.13 867 lira yapar. Bunun yüzde 18'i 156 liradır ve totalde 1023 lira yapar. Ancak 1023 lira asıl maliyet değildir. Kartınızdan komisyon ve kur farkı adı altında ekstra paralar çekilir ve bu da bankadan bankaya değişir. 1000 liralık alışverişe 1100 lira bile ödeyebilirsiniz işlem tarihinize ve bankanıza bağlı olarak.

Ayrıca yurt dışı alışverişlerde bazı riskler vardır, mesela bir ürün alırsınız kartınızdan 40 lira ne idüğü belirsiz bir para kesilir ve sonrasında bir mail alırsınız işleminizi sürdüremediğimizden ötürü siparişiniz iptal edildi. Ardından yeri gelir 20 gün paranın geri gelmesini beklersiniz ve para gelir, 40 lira eksik! O 40 lira buharlaşıp gitmiştir. Takipsiz ürünlerde, aldığınız ürün kaybolur 2 ay yenisini beklersiniz. Bunlar sürekli olmaz ama kimin başına geleceğini allah bilir :)

Amacım yurt dışı alışverişi kötülemek değil tabii ki. Her türlü Türkiye'den ucuza mal olur. Yapmak istediğim "aha 200 euro yazıyo la, çarp 3.5 la 700, çohh ucuz" mantığının yanlış olduğunu göstermek. Ürünlerin altına yorum yazmak etik mi değil mi o konuya hiç girmeyeceğim ancak önceden satış ürünlerinin altına yorum yapmak yasaktı forumda. Benim şahsi düşüncem, ya forumda satış yapmak yasaklansın ya da ilanların altına yorum yapmak. Aksi halde bu tür tartışmaların önüne geçmek mümkün olmayacaktır.

Zamanında, piyasada 90 lira bandında olan sıfıra yakın ritchey gidon boğazını 50 liradan satışa koydum. İsmi lazım değil bir üye ısrarla 35 liradan satış istiyor. Sinirlenip bisikleti sattım :) herkes sahibindendeki ölücülerden dert yanıyor ama daha önemlisi forumdaki ölücüler. Burası ticarethane değil yaklaşımına da karşıyım. O zaman market başlığını "hayrat" olarak değiştirelim. 5 den fazla hayır işleyen de gold üye olsun.
Bisiklet sporuna katkım olsun mantığıyla etrafımdaki öğrencilere kullanmadığım ancak işlerine yarayacak bazı ürünleri seve seve veriyorum ancak içime sinmemesine rağmen buradaki ölücülere inat açtığım ilanlarda fiyatı bir tık yüksek tutuyorum. Değerlendirmeyi alıcı yönünden de yapmak gerekiyor. Sahibindende bu kadar ölücü kalmadı.

@Onur YCL Aynen katılıyorum. Ya sıfır ürün satışını yasaklayın ya da kaldırın bölümü olsun bitsin. Herkes her şeye karışacaksa ilanların da bir anlamı kalmıyor. Bilen bilmeyen, vergiden, kargodan haberi olmayan, kur hesaplayamayan adamlar girip Brezilya'dan link verip burada daha ucuz dedikten sonra o ilanın altına destan da yazsan anlatamıyorsun. Hem sıfır ürün satışı ticari amaçlıysa illa 3 liraya getirip 5'e satması gerekmiyor. 5 liraya getirip 1 liraya da satsa yasal değil. Boşa tartışıyoruz yasaklayın sıfır ürün satışını, buradaki takipçi hakyedirmez arkadaşlar da gitsin daha büyükbaş hırsızların peşinde koşsun milletin hakkını yedirmezler belki en azından.

Satış ilanlarının altına yorum yazılmasın demek pazarlama iletişiminin ilkeleriyle çelişen bir beklenti. Öncelikle, bu forumda insanlar esasen bilgilenmek, araştırmak ve tartışmak amacıyla bulunuyor. Alışveriş kanalı bu iletişim çerçevesine iliştirilmiş bir "olanak". Bunu klasik satıcı-alıcı ilişkisi üzerinden işletip değerlendirmek pek de sağlıklı değil. Dahası, çağımızda hiçbir satıcı, ürününe sadece fiyat koyup ilan vererek alıcısını beklemiyor. Pazarlama ve satış, tüketici ile müşteri, tüketim ile alışveriş birbirlerinden çok farklı kavramlar. Pazarlama iletişimi diye bir bilim var, Bütünleşik Pazarlama İletişimi satıcı-alıcı ilişkisini günümüzde üretici-tüketici ilişkisine dönüştürüp çok yönlü bir ilişki hâline getirmiştir. Demem odur ki, bisikletforum gibi hareketli, dinamik ve karmaşık bir iletişim ortamında ürünü "satmak" yerine "pazarlamak", "alışveriş" yerine "iletişim kurmak" çok daha doğru ve sağlıklı bir yönelim olacaktır. Siz sadece kârına bakan klasik satıcı zihniyetiyle sürece bakarsanız, karşınızda tüketiciyi değil, "pazarlık" yapan ve çoğunlukla şikâyet eden müşteriyi bulursunuz. Bunun yerine, forumun tartışmalarına katılır, ürününüzün tüketimine dair sohbetlerde yer alır, varlığınızı bisiklet kültürünün çeşitliliği içerisinde hissettirir ve iletişiminizde güveni yüksek düzeyde sağlamayı amaçlarsanız, oluşturacağınız itibarla fiyat politikanızı tüketiciye kabul ettirmeniz çok daha mümkün olur. Unutmayın ki, alışveriş pazarlamanın sadece bir unsuru. Tüketici davranışı da sadece fiyata tepki vererek biçimlenmiyor. Çok daha karmaşık bir iletişimden, pazarlama zihniyetinden, pazarlama iletişimden söz etmeliyiz. Bu söylediklerim sadece satıcılara değil, marketi kuran ve yönetenlere de yönelik sözler. Klasik alışveriş mantığıyla market işletmek doğru değil.

Market bölümündeki ilanların 2. el olduğunu farz ederek yazıyorum. Kastedilen örneğin 2000tl ye satılan bir bisiklet ilanının altında 1850tl ye burası daha ucuz yorumuysa bence etik değil. Satıcının aldığı ürün fiyatı değişken olabilir ve/veya kendi biçtiği fiyat 2000 tl olabilir. Daha ucuz satmayı tercih eden birinin ilanını yorum olarak atmak etik değil.

Diğer bir örnek, piyasada 2000 tl olan bir ürünü eleman çok yüksek bir fiyata satıyorsa altına, daha ucuz ilan linki yerine uyarı yazılabilir.

Burada kastedilen sadece çinden 10 tl ye aldığını 30 tlye satma çabası değil. Markette satılanlar sadece Çin'den alınan mallardan oluşmuyor.

Ekleme: Daha ucuz olan bir ürünü ilanın altına eklerken şunun da cevabının verilmesinde fayda var:

2000tl lik bisiklet altına 1850 tllik ilanı daha ucuz diye ekleme taraftarı olan kişi 2000tl lik bisikletin daha temiz, daha sağlam olma ve/veya daha iyi kullanılmış, bakımları yapılmış olma durumlarını gözetiyor mu? Yani daha ucuz dediğiniz malın daha ucuz olmasının sebebi belki de ürünün daha hor kullanılmış olması olabilir. Bu durumda kendinizi referans vererek eklediğiniz "daha ucuz ilan" ile alıcıyı yanıltmış ve yanlış karar vermesine sebep olmuş da olabilirsiniz.

Son kısım biraz dolambaçlı oldu..

• Beğen
Tepkiler: onagers ve 9magiko
@Ali.K Merhaba, yazımı güzel bulmuşsunuz. Olay doğru evet, bana bisikletimin maliyeti yaklaşık olarak 4700 TL oldu. Strava kayıtlarıma erişebiliyor musunuz bilmiyorum, bu bisikletle de 1400 KM yapmışım.

Atladığınız birkaç nokta var. Birinci olarak, sıfır ürünü yurt dışındakinden daha pahalı fiyata satmıyorum ben. Almak için indirim dönemi bekledim, dolar kurunun belli bir seviyeye gelmesini bekledim. Bu süreçler kısa süreçler değil ki "Ben de yurt dışından 10 gün ürünün gelmesini bekleme seçeneğini ortadan kaldırıp direkt Türkiye içi 1 günde satış yapıyorum." diye karşılaştırılabilsin. Canyon bilgim dahilinde son 2 senedir Nisan, Mayıs aylarında indirim yapmış. Ancak bu indirim dönemi sürekli mi olacak, onu da bilmiyorum. Ayrıca, Nisan ayından bu yana dolar kurunun değişimi gözler önünde. Hem potansiyel alıcıları etkileyen bir durum bu, hem de enflasyondan etkilenen bir vatandaş olarak beni etkiliyor. Şöyle düşünün, o zaman aldığımdan daha pahalıya satıyorum bisikleti evet ama 4900 TL ile bu bisikletin sıfırını alabilir miyim? Hayır, çünkü enflasyon. Dolayısıyla benim ürünümü almayı düşünen insanın 3 tane faktörü var. Nisan, Mayıs aylarını beklemeyi isteyip istemediği; bu sene de indirim yapacaklar mı kesin olarak bilmek ve alışı yapacağınız sıradaki dolar kuru. Bence, 3 faktörü de devreye katınca benim niyetim olsa ben kendi bisikletimi satın alırdım.

Sizin durumunuzda ise sıfıra aldığınız bir ürünü sıfırından pahalıya satıyorsunuz işte. Yurt dışından gidip kendiniz aldınız mı bilmiyorum, gene 520 satan ve yurt dışından almasına -yani vergi iadesi almasına- rağmen sıfırından pahalı fiyata satan gördüm. Sizi bununla itham etmiyorum ama bu yapılan bir şey, bilginize.

Konu da bahsedildiği gibi kişisel bir konu değil. Ama olsun, böyle bir cevap hakkı doğunca bisikletimin de iyi reklamını yapmış oldum. :huhuu:

Sıfırından pahalı ürün satmamak lazım.

Karışık görünse de durum aslında çokı basit. Temel bir konudan bahsediyoruz. Kendince bir fiyat isteyen satıcı ve ürüne ihtiyacı olan müşteri. Satıcı alıp satarak para kazanır, geçinir, işi budur, fiyatı dilediği gibi belirleyebilir ve satış yapmak istiyorsa cazip olması gerekir. Müşteri ise ürünü alacak taraftır. Ürünün kalitesini, piyasasını, ihtiyacı olan modeli önceden muhakeme etmelidir. Buna göre bir karar verir. Müşteri eğer piyasayı bilmeden ürün alıyorsa, zarar edebileceğinin bilincindedir. Çünkü hiçbir ürünü kimse aynı fiyattan vermiyor, en basitinden mağazalarda bile en düşük fark 10 kuruş filan oluyor. Dolayısıyla uyarmak gereksiz kanaatindeyim.

Herkes 0. Ürün satılmasında kâr yapılıyor vergi kesilmiyor diye yasal değil diyorda 2.ellerde ürün satışı yaparken vergi kesilmesi gerektiğini bilmiyormusunuz ozaman 2.el satışta kaldırılsın 2.elde olsa sonunda kazanç elde edilen her satışta vergi kesilmesi gerekir şuana kadar forumda hiç kesen oldumu.Birde burda 2-3 Kat fiyatına satanların yanında 1.5 Katına satanlarada uygunsuz uygunsuz konusuyorlar sanki normal yaşantınızda hiç kazık yemiyormuşsunuz gibi o satışta adamın yiyeceği kazık için savaşıyorunuz.

Birde vergi kesilmiyor diye boş konuşanlar olmuş çok merak ediyorum adam 100 liralık bir ürünün bütün vergisini dükkanda satıyorsa osunu busunu ekleyip 150 Liraya getirtse ve 200 e satsa ve vergi kesmeden internetten biri 150 ye satsa siz gidip vergi kestiği için o adamdanmı alıcaksınız şuana kadar heralde hiç faturasız alışveriş yapmadınız gördüğünüzde şikayet ediyorum demişsiniz faturasız ürün almak ta suç değilmi.

• Beğen
Tüccar olarak konuya müdahil olmak istiyorum, yönetici olarak değil.

Öncelikle herkes elindeki malı, istediği fiyata satabilir. Hatta sıfırından iki kat pahalıya bile satabilir. Bizim forumdaki market dahil olmak üzere, nazik bir biçimde birileri gelip ilan hakkında uyarıyorsa üyeleri sıkıntı duymamak lazım. Üyeleri uyarabilirler ancak şunu unutmamak gerekiyor ki satışı yapan kişinin acelesi yok ise ürününü istediği fiyattan pazara bırakabilmelidir. Her malın bir alıcısı vardır arkadaşlar. Önemli olan cebinizdeki parayı nasıl değerlendirdiğinizdir. X bir ürüne piyasadan yüksek fiyat veren satıcıyı "etik değil" diye eleştirmek, ticaret ile ilgili günümüz konjonktüründen habersiz yaşamak demektir. Bir kere Ahi teşkilatı ile yönetilen bir piyasaya sahip değiliz. Ticari bir kotamız yok. Serbest piyasa ekonomisini baz almış olan ülkemizde ürünlere narh ve şerh belirtilmediği müddetçe herkes alışverişini istediği koşullarda gerçekleştirebilmektedir.

Gelelim markete. Burada satılan bir ürünün fahiş fiyata veya ederinden biraz yüksek fiyata etiketlendirilmesi alıcı ve satıcı arasında olan bir husustur. Eğer alıcıyı bilgilendirmek istiyorsanız ki en doğal hakkınızdır, gider ilgili kullanıcıya özel mesaj atar ( bu hareket kibarca bir tutumdur, bunun yapılmasını tavsiye ederim ) bilgilendirirsiniz.

Satıcı olan arkadaş ise elindeki fazla veya kullanmadığı ürünü satarken zarar etmemek veya kar etmek isteyebilir. Zaman konusunda sıkıntı duymayan satıcılar ilanını bırakır ve bekler. Satılıp, satılmaması tamamen kendisini ilgilendiren bir durumdur. Ancak fiyatını belirlerken yüksek bir rakamdan yola çıkması kişiyi ticari ahlaktan yoksun bırakmaz. Ticaret ile ilgili değerlendirmeler bu şekilde yapılmaz.

@drumbanger Bakın hocam direkt yazdığınız mesajdan alıntılıyorum

"Özellikle Garmin Edge ürünlerinde milleti deli gibi öpmeye çalışan arkadaşlar var. Benim ilan linki. Ki ben bu insanların açıkçası yurt dışına çıktıklarında ürünü satın aldıklarını, ülkeye geri girerken vergi iadesi aldıklarını ve kargo ödemesi de yapmadıklarını düşünüyorum ve bu noktada iyice kâr ettikleri ortaya çıkıyor."

Diğer mesaj;

"Yurt dışından gidip kendiniz aldınız mı bilmiyorum, gene 520 satan ve yurt dışından almasına -yani vergi iadesi almasına- rağmen sıfırından pahalı fiyata satan gördüm. Sizi bununla itham etmiyorum ama bu yapılan bir şey, bilginize."

Benim takıldığım nokta burası. Üslup yanlış bi kere. "Deli gibi öpmek" ne demek? Herhangi bir bilgiye sahip olmadığınız halde burda beni neredeyse insanları kandırmakla itham ediyorsunuz ve sonra da yapmadım diyorsunuz. Bana bisikleti sattığınız fiyatın ne kadar uygun olduğundan bahsetmenize gerek yok, piyasayı biliyorum ayrıca ne kadara sattığınız beni ilgilendirmez. Fiyatınız uygunsa müşteri gelir alır gider bu kadar basit. Tıpkı benim satışını yaptığım üründe olduğu gibi.İki kişi arasında alışverişe dahil olunduğu müddetçe böyle sorunlar kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca hesaplamamda yanlışlık olmadığını belirttiğiniz için teşekkürler. 6100 lira hesap çıkartıp daha az saçmalamamı öneren arkadaş bundan sonra böyle konulara müdahil olurken daha az saçmalar umarım :)

• Beğen
Valla ben memnun oluyorum benim ilanımın altına yüksek fiyat yazılmasına. Geçenlerde Facebookta bir ilan paylaştım googleda arattırdım en ucuz n11'de görünüyordu onun altına çekerek fiyat biçtim. Bir arkadaş mağazalarda daha ucuz olduğunu söyledi, araştırdım haklıymış fiyat düşürdüm.

İşin birde şu yanı var, kimse aptal değil artık herşey araştırılıyor insanlar bilinçli. Yüksek fiyattan satmaya çalışmak boş yere vakit kaybıdır. Kimse almayacaktır pahalı ürünü.

Geri