@BerkEvren Anlaştık o zaman hocam
Bir yerde okumuştum, yeni bir askerimizin gözü yastıktan enfeksiyon kapmıştı yazdığına göre. O zaman uzman yardımı almak için şartları zorlamam gerekebilir. Ama cidden merak ettim.
@BerkEvren Yine de anlatırsanız belki daha iyi olur hocam
@BisikletKolikK Sonraki günlerde gördüklerimle yok sayılabilecek bir ilk gün anısı...
1. Gün. Saatler süren kuyruklar bekleyip işlemlerimizi yaptırdık. Koğuşlara geçtiğimizde geceydi. Elektrik arızası olduğu için karanlıkta birkaç dandik fenerle yataklarımızı bulduk. Onca kuralın içinde yastık kılıflarının desenli olması beni çok şaşırttı. Sabah anladık kılıfların desenli olmadığını. (Çamaşır gününden önce geldiğimiz için bizden öncekilerin kılıfları takılıymış )
kardeşime sordum bu arada beyaz parçalar için degerjanlı su, beyaz olmayanlar için saf alkol ve saf su önerdi. bu arada uygulamadan önce bir parçasına uygulsyıp 24 saat beklemek lazımmış ki bir şey oluyor mu görelim ona göre uygulamayalım.
Hijyen takıntım askerden sonra komple çözüldü İkinci elde uygun fiyat varsa ve bildiğim kullanıcı ise daima 2. el tercih ederim. Şimdiye kadar birçok kere 2. el mal aldım ve hiç de pişman olmadım. Naçizane öneririm.
Son derece kirli tuvalet ve banyolarda ihtiyaçların giderilmesi (giderilmek zorunda kalması), çıkan yemekler ve onların pişirildiği mutfak vs. sonucunda ya aç kalıyorsun veya duş alamıyorsun veya sunulan tek opsiyonu kabul ediyorsun derken ortama alışınca hijyen takıntısı da 1-2 ay içinde bitmek zorunda kaldı
Normal şartlarda elleri yıkamak genel itibariyle yeterli, ancak aşırı antibakteriyel tüketimi vücuttaki yararlı bakterilerin de yokolmasına yolaçtığı için uzun vadede iyi değil. Kefir, yoğurt gibi doğal pre/probiyotikler alınarak doğal bağışıklık sisteminin korunmasına katkı yapılabilir. E sağlıklı beslenme ve spor da varsa tamam işte vücut kalanı halleder, başka bir hastalık vs. yoksa.
@Enes_A.
Forumun marketinde hem alım hem satım yaptım hepsinde de memnun kaldım. Bazen sahibinden'den alışveriş yapıyorum, zaten 1-2 mesajlaşmadan sonra karşınızdaki kişi hakkında fikir ediniyorsunuz ve ürünü de görünce kafanıza netleşiyor.
Çevremde hijyen takıntısı olan insanlar var , ben sadece iğrençliğe gelemiyorum veya bütçem yetiyorsa sıfıra yöneliyorum. Ama benim sıfıra yönelmemin nedeni hijyenden ziyada daha çok azıcık aşım belasız başım yeni yeni kendimi alıştırmaya çalışıyorum , kendi işimi kurduğumdan beri ticaret ile daha çok haşır neşir oldum.
Birde ne olursa olsun , bu fast food kültürüne karşıyım. Herşeyi kullan at olduk. Cocuklar bile oyuncakları daha kutusundan çıkarmadan nerdeyse kenara atıyor. Geri dönüşüm önemli. Takas önemli diye düşünüyorum.
Bu arada söylemeden edemeyeceğim ilanlarda görüyorum , bisiklet ayakkabısı veya bisiklet giysileri. Bunları hayatta 2.el alamam , direk böyle terlemiş , su içinde bisiklet süren bir foto geliyor aklıma.
Sene 2014 sonları, ilk defa yurtdışı seyahatimi gerçekleştirmiştim o zamanlar.
Zamanla tabi topluma açık yerlerdeki lavaboları kullanmam gerekmeye başladı, herneyse lavabodan çıkıp öylece elini yıkamadan giden insanları falan görünce çekinir oldum.
Avrupada insanların %80"i lavabodan çıktıktan sonra ellerini yıkamıyormuş falan istatistiklerde var. Bu yüzden ne metroda sağa sola dokunurum nede nakit para kullanırım kolay kolay. Açıkçası iğrendim bu olaylardan.