Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk cezamı yedim.

Milbert Hofen

Forum Bağımlısı
Tepki
1.541
Bisiklet
Canyon
Konu açma konusunda çok titiz olsam bile, yediğim cezanın bünyemde bıraktığı etki, beni konuyu paylaşmaya yöneltti. Evet 1 saat önce, bomboş bisiklet yolunda, yavaş yavaş bisiklet sürerken telefon konuştuğumu tespit eden polisler , 25 euro ceza yazdılar. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Gayet huzurlu ve mutluyum.
Bugün zaten yeterince dalgındım. Kısa mesafeye gidecek olsam bile her zaman taktığım kaskımı (münih de kask takmak zorunlu değil) bile unutmuştum. İşim bittikten sonra eve dönerken kısa bir telefon görüşmesi yaptım.Normalde kenara çekiyordum ( sanki araba :) ) ama 10 saniye süreceği için ve bisiklet yolu bomboş olduğundan, bisikleti durdurmadan görüşmeyi yaptım. Kavşağa yaklaşınca kapattım,ışıklardan karşıya geçtim. Arkamdan gelen, kaldırıma çıkmış polis arabasının sesini duyunca durdum. Uzun bir konuşmadan sonra 25 euro cezamı yazdılar.İlk başta biraz korktum ve şaşırdım. Ama kısa süre sonra sakinleştim. Eğer heyecanımdan dolayı yanlış anlamadıysam, aynı işlemi 2. kez yaparsam bisikletimi 45 gün alıkoyacaklarmış. Bir an üzülür gibi oldum ama yediğim cezanın gerekliliği beni mutlu etti.Ben de biliyorum ki telefon elde bisiklet sürmek gayet tehlikeli bir eylem. Belki 10 saniye ama ya uzayan bir görüşme daha büyük tehlikeleye yol açarsa ? Konuşulacak çok şey var ama kısaca; yaptığım şey beni utandırsa bile insan olarak hata yapabileceğimizi ama bu küçük hatalar büyümeden, topluma kötü etkileri olmadan önleyecek bir otoritenin olmasını bilmek, insanlara ve daha yeni ceza yemiş bana güven veriyor. Bizim tabirimizle; ''Devlet baba'' dedikleri şeyin başlıca görevlerinden biri de bu olmalı kanımca.

Scudo
Daha da Türkiye' de durmam. Geliyorum.:D

İsterseniz gelin birde bu olayın Türkiye' de geçecekmiş gibi farzedelim;

Bisiklet yolunda ilerlerken aynı zamanda telefonla konuşan A.B. isimli şahsı gören polis yetkilileri söz konusu şahsa 25 tl para cezası kesmek istedi. Ardından şahıs ve 2 polis arasında arbede yaşandı. Olayı duyan A.B.' nin amcasıoğlu, halasıoğlu ve kayınçosu olay yerine gelerek kısa süreli arbede daha çıkardılar. Sonuç 2' si polis 5 yaralı...

buradanda anlıyoruz ki olay kuralları koymak, yerleri boyamak işaret vb koymak değil. kuralları uygulamak ve denetlemek.
belli süre sonra pavlov köpeği misali kurallara otomatikman uymuş olacağız.

plakasız mobiletler, eletkrikli bisiklet üstünde serserilik yapan veletler......................................... uzar gider

bir gün türkün biri almanyaya yolculuk yapmış. gitmiş bide araba kiralamış biraz gezeyim demiş.
çıkmış yola... yolda giderken arkadan yanına araba yaklaşmış ve arka tekeri işaret etmiş..
bizim türk tmm teşekkür ederim anlamında el sallamış ve çekmiş kenara. lastik patlakmı diye bakmış. teker sağlam.. neyse demiş yola devam etmiş.
derken başka bi araba aynı şekilde arka tekeri işaret ederek uyarmış. gene çekmiş kenara bu sefer arabanın taa altına kadar bakmış bişe yok..
gene yola koyulmuş.. derken az ilerde polis bunu çevirmiş..
-beyfendi sizi yolda 2 tane araç uyardı mı hiç. ? demiş
+evet uyardılar .. demiş.
-peki siz ne yaptınız.
+indim lastiklere baktım sağlamdılar .. demiş.
-polis gülmüş. ehliyetten de türk olduğunu anlamış.. ve şöyle demiş.. iyi niyetlisiniz.. eğer arabadan inip tekere bakmasaydınız size ceza yazacaktım. sizi uyaran 2 araç da yolda şerit ihlali yaptığınız için uyardı. sizi uyardıktan sonrada bizi aradılar. yani lastiğiniz diğer şeride geçti.
+ama yol boştu
-olsun yol boş ta olsa şerit ihlali yapmak suçtur. size şimdilik ceza yazmıyorum.. demişş

yani buradan şunu anlıyoruz. almanyada herkes ispiyoncu :D

Bende forumda ilk cezanı yedin sandım. :evil: Olay başka çıktı. ^^

Olayın şu yönü de çok güzel. Soner bey ceza yemiş ve gelip burada hatasını kabul ederek isyan etmeden anlatıyor. O cezayı Türkiye'den biri yeseydi veryansın ederdi.
-Trafikte herkes düzgün de sanki bana ceza yazdılar. Bi tek ben mi kabahatliyim...

• Beğen
Tepkiler: anfora53
@c. kırmızı

bizde de herkes ispiyoncu.... karşıdan gelenler, selektör yaparak polis kontrolü, radar vb. yi ispiyonluyolar :D

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Hami Bulut
Ne desem boş bir an önce bu ülkeden kurtulmak istiyorum. En son sinirden kafamı duvarlara vuracam.

@CandanC

bizdekiler yardımlaşmacı yav :D

bu videoyu 9:00 dan itibaren izleyiniz :D

keşke banada ceza yazsalar; yokuş aşağı 80 basmalar, arabalarla yarışmalar, makas atmalar,bisiklet yolu varken normal yoldan gitmeler, telefonla cılkını çıkarmalar, kırmızı ışıkta üüü, ..vs vs... Şu işlediğim cürümlerden vicdanımı biraz rahatlatır gece rahat uyurdum en azından
işlediği suçların cezasını çekmiş bir vicdan diğerinden rahattır taktir edersinizki saygıdeğer forum sakinleri..

O değil de, mesajı yazdıktan sonra tekrar dışarı çıktım, kurallara uyan birisi olmama rağmen üzerimde inanılmaz bir stress oluşmuş. Karşıya geçerken sarıya dönen ışık yüzünden elim ayağım titremeye başladı. İçinde kimse olmamasına rağmen karşı köşede duran polis arabası, bana 45 günlük yokluğun küçük bir kabusunu yaşattı.
O ilk cezayı yemiyecektim...:)

@Demir C.
Teşekkür ederim. Birçoğumuz aynı tepkiyi verirdi ama kabul ediyorum ki benim üzerimdeki etkisi bir acayip oldu :)

@Soner Közen

O olur, kaza sonrası kazaya neden olan nesnelerden korkma, ceza yedikten sonra o suçtan (işlenirken izlemek dahil) korkma vs. bunlar yaygın. Mesela yarın dışarı çıktığında bisiklet üstünde telefon görüşmesi yapan birini gördüğünde gözlerin fal taşı gibi açılacak :) Sabah kalktığında (bu olaya baskın gelen neden -bu genelde aşık olunan kişi olur- yoksa) aklına gelen ilk şey bu olacak. Kendine 1 hafta ver, 1 hafta sonunda etkisinden kurtulamazsan (sabah kalktığında aklına hala bu olay geliyorsa) psikoloğa gitmeni tavsiye ederim. Gitmem diyorsan benimle de konuşabilirsin, 25 euro'nun değerini düşün, bir iç lastik parası değil, 3 dk dan fazla düşünülmesi zarar.

Konuyu görünce dedim biri bizimle dalga geçecek. Sonra bir baktım şok oldum. Valla helal olsun adamlara. Bisiklete böyle cezalar varsa kim bilir arabalara ne cezalar vardır.

• Beğen
Tepkiler: anfora53
@Ertuğrul
Mesajla anlatılmak istenenler çok anlaşılır olmuyor ama kısaca söylemek gerekirse;bahsettiğin derecede bir etki yok üzerimde. Hala tatlı bir tebessüm var yüzümde. Çok dert etmiyorum yani. Yine de düşündüğün için teşekkür ederim.

benim de çocukluğum almanya'da geçti.. ben çocukken birgün bisiklet yolunda ters yönde gidiyormuşum, arkamda da bi arkadaşım oturuyordu.. neyse yanımızdaki yoldan bir polis arabası geçti ileride durdu.. arabadaki polislerden bi tanesi indi, önümüze geçti dur işareti yaptı.. durduk.. ters yönde gittiğimizi, yolun diğer tarafındaki bisiklet yolunu kullanmamız gerektiğini söyledikten sonra, bisikletin arkasında birisini taşımanın yasak olduğunu ekledi.. tamam dedik, elimizde bisikletle yürüyerek oradan ayrıldık.. şu ayrıntı bile yıllardır aklımdan çıkmaz, boşuna dememişler ne ekersen onu biçersin diye :rolleyes:

Geri