Scudo Sports

İlk cezamı yedim.

@Soner Közen

soner bey ,
burada ben çok görüyorum araçtan cep ile konuşanları ve polis hiç bir şekilde ceza yazmıyor ,bu ülkede her şey kağıt üstünde kalmaya mahkumdur uygulama yoktur ,alman toplumu disiplinli bir toplumdur ,çalışkan bir toplumdur,60 senesinde bizden işçi aldılar ,ağır sanayisi 2 dünya savaşında yıkılmış olmasına rağmen 45 de taş üstünde taş kalmayan almanya nasıl olduda gene avrupanın lokomotifi oldu
çünki almanyanın alt yapısı yıllara dayanır kolay kolay batmayacaktı tabi ,ayrıca bilime ve teknolojiye verdikleri önem ortada ,
almanyanın tek sorunu petrolü olmaması aynı japonya gibi.bu gün dünyaya focus bisikletlerini yaparak artıları aldılar ,almanya üretir laf üretmez ,almanyada çok fazla tatil olduğunu yani bayram olduğunu zannetmiyorum,
bir milletki 2 dünya savaşı sonu berlin yakınlarında soğuktan üşüyen sivil almanları gören abd li askerler ağaçları keserek ateş yakmaya yeltenince alman siviller buna engel oldular üşümeye razı alman ulusu ,
evet bu ulus nereden nereye geldi tabi,,,aynı şekilde japonya

Scudo
Aklıma birden Otoyol'da gitmesi sebebiyle Trafik Polisi'nden ceza yiyen arkadaşın feveran edişi geldi. :)
Yediğimiz cezalardan memnun olacak olgunluğa erişince bu iş tamam olacak inşallah.

Bazıları da "Otobanda bisikletle giderken ceza kesmişler, bu nasıl iş?" diye konu açar ve diğerleri de o bisikletliyi savunur. Gel de kıyaslama yapma...

Bisiklet yolunu buldukta bize ceza kesecek polis bulalım. Ankara'da bir hayal neredeyse bisiklet yolu. Kurallar uygulatanlar olduğu sürece varolabilir.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Hem sevinç hem üzüntü ikisi bir arada olmuş :) Şaşırmamak elden değil bende başlığı görünce içten içe " Aceba Türkiye de birimi " diye sorup merakla girdim ve tabi okuyunca ... :)

Biz bisikleti yaygınlaştırıp-kullandırmaya yönelik şeyleri daha gerçekleştirememişken , bisikletli nüfusu az olan bir ülkede bisikletliye ceza kesmek neyin kafasıdır ?

@Tahir Keskin

@Halil EROĞLU
Açıkçası bahsettiğiniz konudan haberim yoktu. Zaten yazımdaki amacım bir eleştiri ve sorgulama değildi. Konu bisikletforum'un facebook sayfasında da paylaşılmış. Orada da yanlış anlaşılma olmaması adına, bir kişiye cevap yazdım. Maalesef ön yargı da hat safhada :(

@Süha Tanrıöver
Haklısınız. Daha yeni bir arkadaş vefat etti Ankara'da. Çok üzücü bir durum.

@enes savaş
Enescim, bir daha oku istersen.

@ARMAĞAN ÖZMEN

Türkiye' miz de böyle degil mi zaten! Bir hikayede ben anlatayim.
Yil olarak tam hatirlamiyorum ama, 1999-2000 filan olmasi lazim. Istanbullular bilirler, Üsküdar Harem Sahilyolundaki lokantalardan birinde balik yedik, biraz üzümlü anasonlu icecekler filan da var isin icinde. Ciktiktan sonra daha 100 metre gitmedik, polis kontrolü. Arabayi kullanan arkadasim, isim vermeden, Istanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde Ceza Hukuku profesörlerinden birisi. Alkol kontrolü sonucu tabii ki durum iyi degil. Fakat ekipin sorumlusu Komiser bizim hocayi Polis Okulundaki derslerden tanimis.
- Hocam özür dilerim, bizim memurlar sizi taniyamamis! .. diyor.
Benim cezaci arkadas ta:
- Olur mu? Burada bir suc unsuru var, hukuki islei dogru uygulayacaksiniz! diye diretiyor..

Komiser özürlere, iknaya ugrasiyor, Bizim Hoca da ayni sekilde diretiyor.

Sonunda bir sey olmadan oradan ayrildik ve her aklimiza geldiginde üzerine güldügümüz bir olaydir. Yani Almanya' dan hic farkimiz yok! :)
Not: Konuyla alakasi yok ama bu Profesör arkadasimi yarin Basel hava alanindan alacagim ve yine üzerine gülecegiz bu olayin...

@ihtiyar

bülent dostum selamlarımı ilet ,öyleleride varki ben milletvekiliyim der,üste çıkar üstelik suçu işlemiştir ,başkalarıda sen benim kim olduğumu biliyormusun der ,

@c. kırmızı

hahaaa :D adam harika yakalamış... ben de selektörle teşekkür edenlerdenim hatta : ))))

@ihtiyar
ihtiyar abi yazını kederle okudum maalesef
Hoca alkolluyüm cezayı kesin demiş oda ayrı bir keder unsuru.
şöyle bir araştırma ve tartışma konusu var, bilmeyebilirsiniz
Vatandaşlar neden yasalara uymuyorlar. Bir görüşe göre Milletimizin tarihi binlerce yıla dayanıyor ve özgür yaşamış bil millet emir altında olmak yapısına uygun değil deniliyor, Ancak kanunlar eskidende olduğundan zayıf bulunuyor.
Bir diğer görüş Eğitim sisteminde provakif bir yapının etkin olduğu, bu yapının temelde herşeyi etkilediği görüşü hakim ispat olarakta eğitim sistemiyle sürekli oynanılması gösteriliyor. Yönetsel anlamda bir problemi çözmek istiyorsanız usule ilişkin problemin önce cözülmesi gerekir savı öne sürülüyor. Usul sürekli değiştirildiğinden provakatif olduğu düşünülüyor. Bunuda sayın ceza hukuku hocası istisna olarak görülebilsede çürütüyor. Bir diğer görüş ise bu daha mantıklı bence:
Sosyal vakıaları sadece kanunlar ve mevzuat değil duygularda belirler. İnsanların yasalara uyma güdesünün geliştirilemediği veya bunun geliştirebilecek araştırmalarında yapılmadığı görülüyor. Bu güdülerin avrupa toplumlarında gelişkin olma sebebinin ne olduğunun ortaya konulması gerekir.

@z. usta
Hocam çok güzel açıklamışsınız. Benim de merak ettiğim ve üzerinde tartışmak istediğim konulardan bir tanesi de bu. Gerçi ne zaman böyle bir konu açılsa, olay Türkiye-Almanya tartışmasına sürükleniyor. Keşke şu sorunun cevabını bulabilsek.

Ben Bluetooth kulaklık ile bisiklet kullanıyorum. O durumda bile rüzgar sesinden konuşamadığım için durmak zorunda kalıyorum..[emoji2]

@Soner Közen

olayin carpici tarafi da bu zaten. Kendisi Federal Almanya' da uzun süre ceza yasalarini incelemis, alman toplumuna uyumlugu konusundaki iliskileri arastirmis bir kisidir. Fakat Türkiye' nin emniyet görevlilerinin alisilagelmis sekilde, yani zorlamalar sonucu suistimal degil, ama hata yapmamak arzusu ile yasalari cignemeleri dile getirilmistir. O devlet memurlarinin o andaki davranislari cok anlasilir bir tavirdir. Cünkü kendileri icin bu kosullarda bir cezai uygulamaya sebebiyet halinde ne olacagi belirli degildir. Bu kosullarda böyle davranan birisi, belki daha sonra farkli davranabilir, ve memurlar kendilerini ve ailelerini, kendi geleceklerini korumak durumundadirlar.

rahmetli babamı hatırladım ,1936 kuleli askeri lisesinden topçu sınıfından mezun oldu ,ama kura ile jandarmaya ayrıldı ,jandarma açığı var idi 36 ' da ,pek istemedi gerçi ama ne yapsın görev yapılacaktı ,hep doğu illerinde oldu oralara tayini oldu,hakkari -rize-arası mekik dokudu ,hayvan kaçakçılarını yakaladı ,hırsızları yakaladı görevini tam manası ile yerine getirdi ,kaçakçıların rüşvetini kabul etmedi ,bunun üzerine kaçakcılar babamın beyaz küheylanını kaçırdılar at gitmek istemediği için bıcak ile dürtmüşler tabi yaralanmış at ,ve sonra atın ölüsünü bulmuş ,babam tabi yakaladı o kaçakçıları ,1940-45 arası doğu illerinde görev yaptı babam,1960 'da da ihtilal oldu ve emekliye ayrıldı,evet nur içinde yatsın ,helal lokma yemiştir rahmetli babam,,

Bu yaz Almanya'dan gelen bir akrabamla bir tatil yöresinde arabayla giderken aslında girmememiz gereken bir yola girdik.( tek geliş var sadece)

Abi dedim "yanlış girdin heralde burası tek yön dönelim karşıdan araç gelmeden"

Bana dedi ki "baktım ben polis yok karşıdan gelende yok girelim bişey olmaz"

Peki dedim "Almanya'da yaşıyorsun 20 senedir orada bir kere girdin mi böyle ters yola yada girer misin?"

"Asla girmem cezası büyük dedi"

Demek ki bazı şeyler medeniyetten değil cezadan korkulduğu içinmiş.O yüzden Alman İngiliz Fransız bizden üstün oldukları için değil ama Alman devleti İngiliz devleti Fransız devleti maalesef bizim devletimizden görece olarak biraz daha fazla devlet olabilmeyi başarabildiği için burada çakallık yapan benim akrabam Almanya'da kuzu oluyor :)

Bu kadar kuralsız hesapsız hatta yasasız bir toplumda yaşayan bizler de bir ay sonra başlayacak olan futbol ligimizle beraber haftasonları sabaha kadar yayınlanan spor programlarında!! "bu pozisyon ofsayt mıydı?" "top mu ele çarptı el mi topa gitti" vs gibi ince kural tartışmaları ile gene kendimizi telafi ederiz :)

• Beğen
Tepkiler: anfora53
@Özgür R

Aslında orda devlet çoban onlar koyun amerikada yol çizgisi çekme mesela adam yolun ortasından gider bizim anadoluda şeritle ayrılan gidiş geliş farklı farklı yollar bu yollar amerikada olsa maazallah acayip kaza olur biz yine becerikliyiz

@ihtiyar
Bülent abi, aslında şu an Türkiyedeki cezalar da etkin bir şekilde kullanılmaya başlanmış. En azından bazı bölgelerde. Mesela dün bir tanıdığımı aradım, kendisi beylikdüzünde oturuyor. Çok da merkezi olmayan bir yerde, polis sinyal vermeyen araçlara ceza kesmeye başlamış. Millet otobanda sinyale alışkın değil ama şu uygulama bir 5 sene küçük yerleşim yerlerinde devam etse, sonucu çok güzel olabilir. Ama tabii ki adam kayırmadan, ayrımcılık yapmadan o cezayı uygulayabilmek çok zor. Özellikle bahsettiğin sebep, bu zorluklardan bir tanesi.

@Özgür R
Elbette bahsettiğiniz olay çok doğru ama sözüm meclisten dışarı, ki onlarca akrabam hala Almanya'da yaşıyor, bizimkiler kendilerini bir kabuğa sokmuş. Kişisel gelişim adına nerdeyse adım atılmamış. Bisiklet sürelim desen yok. Bir trekking yapalım desen, olmaz. Tertemiz bir kasabada, Türk marketlerinin etrafında, halley vs çöpleri. Yani gözümün önünde adam sigarasını buruşturup yere attı. Attığı yeri görsen için burkulur. Türkiye'de olsa uyarıyorum, en azından çöpünüz düşmüş diyerek kibarca ikaz ediyorum ama ben şimdi bu adama ne diyeyim ? Bilmem kaç yıldır bu ülkede yaşamış, güzelim yemyeşil parkın ortasına pisliğini atan bu adama ne denir ? Bazen içime taş oturuyor resmen.

Euro truck similatör oyunundaki gibi her şeye ceza kesiyolar demekki, :) Soner Bey geçmiş olsun.

Geri