Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ilk kez uzun yol yapacağım fikir ve önerileriniz

engin güner

Forum Bağımlısı
Tepki
703
merhabalar bisiklet forum sakinleri. :)Büyük bir çaba ile pek iyi olmasa da bir bisiklet topladım.Ufak iki eksiğim bulunmakta bunları halledip mayıs ortası gibi İstanbul'dan Bursa tarafına gitmeyi düşünüyorum.Daha önce şehir dışına çıkacak kadar uzun yol yapmadım bu yüzden pek bilgim dahilinde değil.Yanımda neler götürmeliyim ? fazla ağırlık almak istemiyorum.Ama kuru bir bisikletle de atla git olmaz sanırım :)
topladığım bisiklet bu
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=81910
Yakın zamanda lastik değişimi yapacağım turu
Şimdi gideceğim güzergah üzerinde kalabileceğim tanıdıklarım var eğer geceye kalırsam konaklama imkanım mevcut.Bisiklet bakımı hakkında bilgi edinmem lazım biraz sanırım bu konuda ustalardan öneriye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim :)
saygılarımla

Scudo
yedek iç lastik,,patlak tamir takımı, alyen anahtar takımı,pompa.

• Beğen
Tepkiler: engin güner
istanbuldan bursaya; gebzeden feribotla yalovaya oradan bursaya gideceksen yanında tamir takımı ve iç lastik ve ufak tefek atıştırmalıkların dışında çok bişey almana gerek yok. çünkü sabah erken çıksan öğleden sonra çok rahat bi şekilde bursaya varabiliyosun. (tecrübeyle sabit).

bisiklet arıza/bakım konusuna gelince; bisikletinin bakımı yerindeyse hiçbir sorun yaşamayacaksın bence. çok fazla detaya takılma. işin içinden çıkamazsın. sonuçta çölde veya dağ başında pedallamayacaksın. güzergahında yer zaman yardım alabileceğin birileri çıkar.

körfezi dolaşırım, iznik gölüne uğrarım, güzergahtaki ilçelerede uğrarım dolaşırım diyorsan gün yetmeyebilir. bu durumdada kıyafet falan almakta yarar var.

• Beğen
@zeki günaydın
körfezi dolaşmak düşüncemde var ama öyle yaparsam Yalova da bir gece kalmak durum da olabilir.Yine körfezi dolaşmasam da Bursayı gezmem için tam bir gün yeter mi bilemiyorum görmek istediğim çok yer var.Biraz da bunun düşüncesinin verdiği heyecan :)Uzun yola çıkmak deyince gözümde büyürdü hep :) bu yorumlar beni rahatlattı :)

@engin güner

yola çık, pedala bas ve git . korkunun hiç bişeye faydası yok. başına gelebilecek herşey şehirde, mahallede sahilde de başına gelebilir. eğer ilk uzun turun olacaksq, turun bitimine yakın haftaya acaba nereye gitsem diye plan yapacaksın emin ol :)

• Beğen
amaç keyif almak
dolayısı ile körfezi dolaşıp harcayacağın zamanla bursa etrafında dolaş
iznik gölü etrafı mesela harika
sabah yalovadan çıkıp akşama bursaya bu turla varabilirsin
iznikte çok keyifli saatler harcaya bilirsin

dünyaca ünlü müzeleri
önceden alacağın müze kart ile (tüm müzeleri 20 tl karşılığında gezebilirsin) bedava gezebilirsin
köfteci yusufa max 20 tl bırakıp
mideni de bayram ettirip
bursa keyfini tamamlayabilirsin

ancak
bisikletini toplama hikayene baktım

bence güzel bir değerlendirme yap
eski parçalar sorun yapmasın

@zeki günaydın

:D teşekkür ederim yalnız bisikleti toplarken tek kat jant konuldu.Bu konuda bir sorun olur mu çanta takılırsa ağırlık yüzünden gibi ?

@mustafa akman

Mustafa abi, bildiğin gibi biz henüz köfteci yusufta köfte yiyemedik, can abide gelememişti, ne zaman telafi edebiliriz???

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
@mustafa akman

bisikletin kadrosu ve gidonu dışında her hangi bir eksi parça yok hemen her şeyi yenilendi.

müze kart bir kez daha işe yaradı :) güzergah da kafamda belirginleşti.
çok teşekkürler :)

@engin güner

jant konusunda çok bilgim yok. tek kat jant ne kadar ağırlık taşır bilmiyorum . yanlış bilgi vermiş olmım sana.

• Beğen
@mustafa akman

Hııı evet, çok haklısın abi, Engin kardeşim kusura bakma konuyu çok dağıttık,
Sana hayırlı yolculuklar dılerım ama bence fazla gozunde buyutme ve bır gune sıkıstırma, ayrıca mesafe uzun gıbı gorunsede aslında cokta yakın, bence bır gune sıgdırmaya calısma ılk gun yalovaya gec sonra ıznık ve gerı donus sonrakı gunde bursa doya doya gez cok guzel yerler, hatta soyle bısey aklıma geldı, ıznıkte konaklayıp ınegol uzerınden bursaya gecersen cok muhtesem olabılır

• Beğen
@Raif Korkmaz

:D çok aydınlatıcı fikirler edindim bu konuda yorumlarınız için teşekkür ederim.Tüm bu önerileri değerlendirip kendime bir rota çıkaracağım.

• Beğen
Tepkiler: Raif Korkmaz
Yedek zincir ve kadro kulağı almalı ve bunları söküp-takacak aparatları da yanına almalısın zaten hafif ve küçükler merak etme:) Koltuk borusunu çıkarıp içine bir kaç tane de jant teli sallandır derim ben:)

• Beğen
Engin tek kat jant engebeli arazide extreme hoplayış, zıplayışlar yapmadığın sürece sana hiç bir sorun çıkarmaz. Benim kullandığım MTB Trek 3700 ve jantı tek kat. O bisiklet ile Uludağın zirvesine çıkıp dağın arka tarafından çok bozuk bir yoldan indim hiç bir şey olmadı. Seni taşıyan jant 20 km ağırlığındaki eşyalarını da taşır. Hiç bir şeyi gözünde büyütme. Gözünü karart ve çık yola. En kötü ihtimalle turu otobüsle tamamlarsın ki bunu ne ilk yapan olacaksın ne de son. İyi yolculuklar.

• Beğen
Geri