Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk uzun turum olacak, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tura başlayalı 2 gün oldu. 1.gun Tarsustayiz Pozantı ya vardık. Bir lise bahçesinde kamp attık.1370 rakimli Kandilsirti geçidi zorluyor.Ertesi gün hedefimiz Çamardı yolundan Gumusler'e varmaktır ama Çamardı ya 15 km kala acayip bir fırtına ve kar yağmaya BAŞLADI. Korunacak yer bulamayınca devam ettik hernekadar iyi giyindiysekte Çamardı na vardığımızda bitmiş durumdaydık :) ve planlanan vakit geçirdiğimiz için güzellere devam etmeme kararı aldık. Kar ve tipi devam edince mecburen ucuz bir pansiyonda kaldık. İyi dinlenip sabah 5te kalkacak ve bugünün açığını kapatmaya çalışacağız. Turdan birkaç foto
IMAG0311.jpg IMAG0316.jpg IMAG0327.jpg IMAG0332.jpg IMAG0339.jpg IMAG0340.jpg

Scudo
@M.Dogan bizde bu yaz bir tur yapmayı düşünüyoruz. İki kişiyiz. Fakat ben tüm malzemeleri iki çantaya koyup sırtımızda taşımayı düşünüyorum. Bir çantada çadır,mat, uyku tulumu vs olacakken diğerinde yiyecek içecek olacak. Sence daha mı yorucu olur

@caesar arkadaşım günaydın bu yaz orta ve batı Karadeniz +Gürcistan Batum turu duzenliyorum alkah nasip ederse. Benimde ilk uzun turum olacak. Arkaya takılan port bagaj üstüne asılan heybelerin haricinde römörk (trailer) kullanmayı düşünüyorum zira yüküm ağır olmasa bile hacimli olacak gibi bir fikre kapıldım romorkun yuk taşıma konusunda artısı olduğu kadar dezavantajıda var extradan patlayan lastik gibi mesela birde romorklu bisiklet ile daha yavaş gitmek zorundasın max 50/60 km hız gibi mesela bunları göz önünde bulundurarak kararını vermek daha doğru sanırım

@M.Dogan Tur için zamanlamanı ve cesaretini tebrik ederim öncelikle.
kısmetse ben de seneye böyle birşeye girişeceğim.
Senden ricam
Çantalar ve bagaj ve çamurlukların fiyatlarını paylaşır mısın.
Birde ön bagaj ve çantalar olamadan bu tur için yeterli olup olmadıklarını.

@inndream onları da düşündüm. Römork almayı hiç düşünmüyorum. Çünkü handikapları benim için faydasından daha çok. muhtemelen sadece çanta alacağım gibi. Günlük 60 km gitmeyi düşünüyoruz. çanta pek doğru seçim değil mi sizce?

@nazmi bilmez
Ayni kafadaniz :D

400 fps lik Airsoft tabancam vardi sattim fakat gene o tarz bir sey alip onunla çikmayi düsünüyorum uzun turlara.It kopuk çikarsa kalabaliksa acimam sikarim gözlerine.

takipteyiz , ama hava şartları kötü hocam söylüyüm şuan aksaray buz gibi hava var 0 derece
ayrıca rüzgarda..

@caesar
dostum bu kişiden kişiye göre değişir buna en doğru kararı sen verirsin misal ben yanıma hiçbirşey almadan sadece bir kredi kartı ilede yola çıkabilirim ama nerde kaldı ozaman naceranın keyfi :) benim tavsiyem yola çıkmadan önce kendine bir malzeme listesi oluştur yanında neler goturecek/taşıyacaksın ve bitan önce bu malzemeleri tedarik et sonra bu malzemeleri çantalara koyarken grupla/sınıflandır o şekilde çantalara yerleştir baktın sığmıyor heybe ustu rxtra bir çanta daha kullanırsın ve bu şekilde mevcut yukler ile antrenman yapmanı öneririm

@caesar kardeşim gözden birşey kaçırmışım yukarıdaki yorumdan algıladığım ladarıyla sen sırt çantası demişsin sakın haaaa sakın aman diyim uzum turda sırt çantasına selam bile verme bir sure sonra omuzun kopar turun yarıda bile kalabilir. Ama arka bagaja para vermek istemiyorum abi diyorsan formları kurvala bir lik vardı bulabilirsem paylaşırım arkadaşlardan birisi 2 tane sırt çantasının arkasına wlbise askılığı vidalayarak portbagaja aamış gayet ucuz ve sağlıklı birşey elde etmiş tam bir home made olmuş araştır derim

@inndream teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için. Eğer o vidalı bagaj dediğinin linkini bulabilirsen süper olur. Tam benlik bir şeye benziyor.:)

@nazmi bilmez

Namlunun turuncu kısmı olmasa gerçek sanarlar da işte o bozuyor :D

Tabi canım , hatta çantaya da 600 fps lik bir pompalı koyarım hobaa sıkıysa bulaşsın allahın kekoları

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
@M.Dogan
@M.Dogan merhabalar turunuz ve fotoğraflar çok güzel umarım yakında daha çok fotoğraf ekleme imkanınız olur, 9 mayıs gibi bodrum hareketle antalya-alanya-gazipaşa-konya-eskişehir-istanbul turu yapmayı planlıyoruz,
@M.Dogan
@M.Dogan turunuzda başarılar dilerim, görüntüler çok güzel, sizden ricam 9 mayıs bodrum hareketle antalya-alanya-gazipaşa-konya-eskişehir-istanbul turu planlıyoruz, gazipaşa 'dan sonra yol ve konaklama hakkında bilgileriniz paylaşırsanız çok memnun olurum.

@Fevzi Orak hocam hava soğukluğu önemli değil yağmur tipi olmasın yeter örnek olarak Demirkazık bulurmuş geçidi 1720mIMAG0353.jpg

@skapilar hocam telefondan yazmak biraz zor oluyor şarj meselesi :) tür bitiminde tecrübelerini detaylı yazacam zaten. Konaklama olarak örnek vereyim şuan Nevşehir Derinkuyu da bir petrol istasyonunun arkasında tenha köşede kurulmuş bir çadırların bir :) bu mesajda tulumun içinden yazıyorum :)

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Fırsat bulup yazamıyorum tür bitiminde detaylı olarak yazacam

yedek jant teli almanı tavsiye ederim yükten dolayı jant telleri kopuyor iyi yolculuklar zaten yolda olduktan sonra aksilikler olsada olur tuzu biberi :)

Çok güzel yol hikayesi, devamını bekliyoruz...

Hayırlı yolculuklar umarım kazasız belasız tamamlarsın , bol bol fotoğraf çekmeyi unutma :harika:

Geri